Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΕΦΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

«ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,
 ΕΑΝ ΔΕΝ  ΕΙΧΑΝ ΑΣΠΙΔΑ   ΤΟΥΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ».  Πολύβιος

*********************************


«Τίνος κα πηλίκης δε τιμς ξιοσθαι Μακεδόνας, ο τν πλείω το βίου χρόνον ο παύονται διαγωνιζόμενοι πρς τος βαρβάρους πρ τς τν λλήνων σφαλείας ;  τι γρ ε ποτ’ ν ν μεγάλοις ν κινδύνοις τ κατ τος λληνας, ε μ Μακεδόνας εχομεν πρόφραγμα ;»


(Ιστορικός  Πολύβιος,  γεννήθηκε  το  206  π.Χ.,  Ιστορία Θ, 35, 2-3).


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
«Ποια  και  πόση  μεγάλη  τιμή  πρέπει  να αποδίδεται   στους Μακεδόνες, οι οποίοι  στο μεγαλύτερο διάστημα  της ζωής  τους δεν  σταματούν  να  αγωνίζονται   υπέρ   της  ασφάλειας  των Ελλήνων;
Διότι  ποιος  αγνοεί  ότι  πάντοτε  θα  κινδύνευαν  οι 
 Έλληνες,  αν δεν  είχαν  ασπίδα  τους  Μακεδόνες ;».
Ο  βλαχόφωνος  Έλληνας  δημοσιογράφος των  Σκοπίων, Στέργιος Καλόγηρος  απευθύνει  επιστολή  προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων αναφορικά με την προστασία 700 χιλιάδων βλαχόφωνων Ελλήνων στα Σκόπια και την απόδοση Ελληνικής Ιθάγενειας σε αυτούς:"Εξοχότατε κ. Πρόεδρε, 

Δια της παρούσας επιστολής θα ήθελα να σας εκφράσω την αγωνία μου για το μέλλον του ακρότατου τμήματος του Ελληνικού Έθνους, το οποίο σήμερα κατοικεί στις πατρογονικές του εστίες στην Π.Γ.Δ.Μ.

Σας yράφω για πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) και πλέον ψυχές (κυρίως Βλαχόφωνοι αδέλφια μας), που στα βάθη της ψυχής τους καίει ασίγαστα η φωτιά της Ελληνικότητας, και σε κάθε ευκαιρία διακηρύσσουν και αποδεικνύουν την πίστη τους στα νάματα του Ελληνισμού.

Οι Έλληνες της Π.Γ.Δ.Μ. είναι διαπρύσιοι κήρυκες της Ελληνικής τους καταγωγής. Διδάσκουν στα παιδιά τους τον ηρωισμό των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, των οποίων αισθάνονται και είναι υπερήφανοι απόγονοι. Η μουσική τους παράδοση είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη Μακεδονία μας. 'Εχουν την ίδια αγωνία να μορφώσουν τα παιδιά τους και να τα αναδείξουν σε άξιους συνεχιστές μιας λαμπρής κληρονομιάς.

Τέλος, είναι πιστά μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας, για την οποία μαρτύρησαν, υπέστησαν διώξεις και συνεχίζουν να κρατάνε ζωντανή τη φλόγα της πίστης. 

Σας μεταφέρω την αγωνία των ιδίων, αλλά και όλων εμάς των πυρωμένων Βλαχόφωνων Ελλήνων να προστατευθούν τα αδέλφια μας στην επικείμενη διάλυση της Π.Γ.Δ.Μ. και να μη συληθούν τα άγια χώματα των εστιών και των τάφων των προγόνων τους, να μη χωριστεί η πατρίδα τους ανάμεσα σε μια «Μεγάλη Αλβανία» και μια «Μεγάλη Βουλγαρία», αλλά να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην αγκάλη της αγαπημένης πατρίδας Ελλάδας.

Η αγωνία μας μεγαλώνει διαρκώς, ειδικά τώρα, που ο νέος Πρόεδρος των Η.Π.Α., κ. Donald Trump εξέφρασε δημοσίως την επιθυμία του για την επικείμενη διάσπαση της Π.Γ.Δ.Μ. μέσω του κ. Tyrone Rohrabacher, Μέλους της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής και Προέδρου της Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, υποστηρίζοντας για πρώτη φορά το θέμα αυτό και θέτοντας ευθέως το ζήτημα κα σε εμάς.

Γνωρίζετε καλώς, και είμαι βέβαιος για αυτό, ότι η Βουλγαρία - ενόψει των επικείμενων εξελίξεων - έχει προχωρήσει στη χορήγηση διαβατηρίων σε περίπου 700.000 χιλιάδες κατοίκους της γείτονας χώρας. Και το πραγματοποίησε αυτό συστηματικά και με μεθοδικότητα, ώστε να ενισχύσει το προγεφύρωμά της στην περιοχή. 

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε, οφείλουμε να προστατεύσουμε τους Έλληνες αδελφούς μας της Π.Γ.Δ.Μ. και να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε όταν προκληθεί η συζήτηση, να θέσουμε το ζήτημα της προστασίας της ακμάζουσας και ζώσας Ελληνικής μειονότητας, που είναι συμπαγής και σε συγκεκριμένες περιοχές που εφάπτονται των συνόρων μας.

Τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να μας γίνουν μάθημα, και τώρα να παραχωρήσουμε άμεσα στην απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας στα μέλη της Ελληνικής μειονότητας, μέσω της χορήγησης διαβατηρίων. Είναι η ώρα των πράξεων και όχι της αδράνειας. 

Σας καλώ να πρωτοστατήσετε σε αυτόν τον αγώνα και να μείνετε στην ιστορία ως ο Πρόεδρος που έσωσε την τιμή και τα δικαιώματα των Ελλήνων αυτής της τόσο πολύπαθης ομογένειας, μετά από χρόνια υποχωρήσεων και απωλειών. 

Είμαι βέβαιος πως η Εξοχότητά σας θα με δεχθεί, για να σας εξηγήσω και δια ζώσης, το μέγεθος και το κατεπείγον του ζητήματος. 

Μετά τιμής
Στέργιος Κ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ
Βλαχόφωνος  Έλλην, Δημοσιογράφος
Μακεδονία ξακουστή

του Αλεξάνδρου η χώρα,
που έδιωξες τους βούλγαρους
κι ελεύθερη είσαι τώρα.
Ήσουν  και θα ‘σαι  ελληνική
Ελλήνων το καμάρι
κι εμείς θα σ’ αντικρίζουμε
περήφανα και πάλι.
Οι Μακεδόνες δεν μπορούν
να ζούνε σκλαβωμένοι, 
όλα κι αν τα χάσουνε
η λευτεριά τους μένει!
Το διαμαντένιο στέμμα σου
για βάλε στο κεφάλι,
για να σε αντικρίζουμε
Μακεδονία πάλι.
Μακεδονόπουλα μικρά
τώρα καί σείς χαρείτε,
πρωτού  και  σείς  στα  βάσανα, 
του  κόσμου τούτου μπείτε.
 

  ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...