Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΟΥΝΤΟ ΟΥΛΦΚΟΤΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ   ΤΟ  ΑΡΘΡΟ: "Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ". 


Στις 13 Ιανουαρίου, πέθανε ο Ούντο Ουλφκότε, όπως ανακοινώθηκε, από καρδιακή προσβολή. Ήταν 56 χρόνων.
(Σημείωση:  ο  οποιοσδήποτε,  στα  56  μπορεί  να  πεθάνει  από  καρδιακή  προσβολή.  Δεν  έχουμε  στοιχεία  αλλά  πιστεύουμε  ότι  τον  πολύ  ενοχλητικό  Ουλφκότε,  μάλλον  τον  "πέθαναν¨).
Ο Ουφκότε, είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο με την έκδοση του αποκαλυπτικού βιβλίου του στο οποίο περιέγραφε πως «η CIA είχε βάλει στο χέρι συγκεκριμένους σημαίνοντες Ευρωπαίους δημοσιογράφους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Ουάσιγκτον να ελέγχει σημαντικά τμήματα της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης».  Ακόμη έκανε δριμύτατη κριτική στην ευρωπαϊκή ηγεσία, υποστηρίζοντας πως δεν υφίστανται ανεξάρτητες από την Ουάσινγκτον ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Σ΄αυτές συμπεριλάμβανε την γερμανική καγκελαρία, την γαλλική προεδρία και την βρετανική πρωθυπουργία.

Όταν το 1953, o Joseph Alsop, ένας από τους πλέον φημισμένους Αμερικάνους αρθρογράφους της εποχής, πήγε στις Φιλιππίνες να καλύψει τις εκλογές, δεν ήταν απεσταλμένος της εφημερίδας του, αλλά είχε εντολή από τη CIA. «Είμαι υπερήφανος που μου το ζήτησαν και υπερήφανος που το έκανα» είχε δηλώσει ο Joseph Alsop, για να προσθέσει: «Αρμόζει σ’ έναν εφημεριδάνθρωπο να υπηρετεί την πατρίδα του».  O Alsop συγκαταλεγόταν (όπως και ο αδελφός του Stewart) ανάμεσα στους 400 και πλέον Αμερικάνους δημοσιογράφους που μυστικά συνεργάζονταν και εκτελούσαν αποστολές για την Κεντρική Υπηρεσία των ΗΠΑ.  Η χρήση της προπαγάνδας μεταμορφωμένης σε δημοσιογραφική ύλη αποτελεί αυτό που ο Δημοσιογράφος (με κεφαλαίο Δ) John Pilger αποκαλεί «αόρατη διακυβέρνηση, η πραγματική δύναμη που επηρεάζει τα δρώμενα» όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλον τον κόσμo

«H CIA έχει στην ιδιοκτησία της όποιον έχει σημασία στα ΜΕΓΑΛΑ MEDIA» είχε δηλώσει ο διατελέσας διευθυντής της υπηρεσίας William Colby.

Ο John Walcott  (βετεράνος δημοσιογράφος, σήμερα εργάζεται ως αρχισυντάκτης ρεπορτάζ εθνικής ασφάλειας και διεθνών σχέσεων του Reuters, στην Ουάσινγκτον), όταν ήταν επικεφαλής του γραφείου στην Ουάσινγκτον του Knight Ridder, του μόνου ειδησεογραφικού οργανισμού που δεν είχε συνεργασθεί με την  διακυβέρνηση Μπους, είχε υποστηρίξει πως στην πλειονότητά τους οι δημοσιογράφοι είχαν παραδώσει την ανεξαρτησία τους προκειμένου να συνεργασθούν με την «άρχουσα τάξη». 

Στελέχη του CBS, των New York Times, του Associated Press, United Press International, Reuters, Hearst Newspapers, Scripps Howard, του περιοδικού Newsweek, του Mutual Broadcasting System, της Miami Herald, της παλιάς Saturday Evening Post, της New York Herald Tribune και του περιοδικού Time συνεργάζονται στενά με τη CIA.


O Ούντο Ουλφκότε Από δημοσιογράφος του κατεστημένου –διετέλεσε αρχισυντάκτης της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) αρκετά χρόνια, και αφού από το 1986 ως το 1998 είχε πραγματοποιήσει δημοσιογραφικές αποστολές σε Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Σαουδική Αραβία, Ομάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτο και Ιορδανία- ανεξαρτητοποιήθηκε και εξέδωσε το περιοδικό «Σφυριχτράκιας».


Το αποκαλυπτικό περιοδικό δημοσίευε θέματα που ουδέποτε απασχόλησαν ως «ταμπού», τον γερμανικό Τύπο.

Είχε επίσης διατελέσει στέλεχος στο ίδρυμα Konrad Adenauer Foundation (1999 – 2003) και το 2003 είχε τιμηθεί με το βραβείο του κοινωνικού ιδρύματος Annette Barthelt Foundation.

Ο Ουφκότε, είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο με την έκδοση του αποκαλυπτικού βιβλίου του στο οποίο περιέγραφε πως «η CIA είχε βάλει στο χέρι συγκεκριμένους σημαίνοντες Ευρωπαίους δημοσιογράφους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Ουάσιγκτον να ελέγχει σημαντικά τμήματα της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΟΛΟΚΛΗΡΟ  ΤΟ  ΒΙΒΛΙΟ:





 

Ακόμη έκανε δριμύτατη κριτική στην ευρωπαϊκή ηγεσία, υποστηρίζοντας πως δεν υφίστανται ανεξάρτητες από την Ουάσινγκτον ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Σ΄αυτές συμπεριλάμβανε την γερμανική καγκελαρία, την γαλλική προεδρία και την βρετανική πρωθυπουργία.

«Οι πανίσχυρες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που είχαν διαμορφώσει την Ευρωπαϊκή Ιστορία από την πτώση της Ρώμης ως τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχουν καταστεί υποχείρια της αμερικανικής ηγεσίας», έγραφε ο Ουφκότε, για να προσθέσει στο αμερικανικό «κουκλοθέατρο» και τον Ρώσο ηγέτη Γιέλτσιν.

Κατά τον Ουφκότε, «με τον Πούτιν, η Ρωσία απέκτησε και πάλι την ανεξαρτησία της».  (Η ειδησεογραφία πάρθηκε  από  την  "Ζούγκλα"). 
 
 


Άγριος οικονομικός πόλεμος εναντίον ανεξάρτητης γερμανικής ιστοσελίδας λόγω αντιαμερικανισμού

Η ιστοσελίδα «Deutsche Wirtschafts Nachrichten» (DWN) -δηλαδή Γερμανικά Οικονομικά Νέα- είναι διαδικτυακή έκδοση που έχει δώσει μάχες εναντίον του ελέγχου που ασκεί η CIA (και ολοένα εντείνεται) στα γερμανικά ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι αποκαλύψεις του βιβλίου πρώην αρχισυντάκτη μιας από τις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες, της Frankfurter Algemeine Zeitung, του Udo Ulfkotte, ο οποίος παραδέχεται πως η CIA τον είχε δωροδοκήσει όπως και άλλα ηγετικά στελέχη του δυτικού Τύπου.

Ο πρώην αρχισυντάκτης της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας, αποφάσισε να ομολογήσει δημόσια -και με αυτό τον τρόπο- για την προσωπική του διαφθορά, αλλά και του υπόλοιπου δυτικού «ανεξάρτητου» Τύπου και ΜΜΕ γενικότερα, επειδή όπως γράφει στο βιβλίο του: «Η διαφθορά αυτή των δημοσιογράφων οδηγεί την Ευρώπη στα πρόθυρα του πυρηνικού πολέμου με τη Ρωσία».

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT.com ο Udo Ulfkotte, παραδέχεται πως «υπηρξα δημοσιογράφος επί 25ετια, αφού σπούδασα και μορφώθηκα για να μάθω να λέω ψέματα και να προδίδω, αλλά προπάντων να μην λέω την αλήθεια στον κόσμο».

Στη συνέντευξή του υποστηρίζει ακόμη πως «η αμερικανική αριστοκρατία που ελέγχει τη CIA προωθεί αυτό το ενδεχόμενο, αλλιώς τη διάλυση της ΕΕ».

«Πολύ φοβάμαι το ενδεχόμενο ενός νέου πολέμου στην Ευρώπη, επειδή τα γερμανικά Μέσα και ιδιαίτερα συνάδελφοί μου, (που βρίσκονται σε διατλαντικούς οργανισμούς και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ) καθημερινά γράφουν εναντίον της Ρωσίας».

Ο Ουφκότε, είναι σήμερα αποδιοπομπαίος τράγος στα γερμανικά Μέσα, επειδή τόλμησε να πει αυτά τα πράγματα.

Όπως γράφει με την ευκαιρία όλων αυτών, η «Deutsche Wirtschafts Nachrichten» η Γερμανία αποτελεί ένα προπύργιο της αμερικάνικης αυτοκρατορίας υποχρεώνοντας τα γερμανικά Μέσα να προωθούν ψευδείς ειδήσεις μόνο και μόνο για να υποστηρίζουν τις αμερικανικές πολιτικές».

Έτσι φτάσαμε και στο δημοσίευμα του περασμένου μήνα στην «The Washington Post» του ρεπόρτερ της Craig Timberg ο οποίος υποστήριζε πως «υπάρχει σκιώδης οργάνωση που προωθεί ακόμη και σε χιλιάδες αμερικανικούς ειδησεογραφικούς ιστοτόπους ρωσική προπαγάνδα».

Η ανακοίνωση που υπάρχει στην ιστοσελίδα της «Deutsche Wirtschafts Nachrichten» αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το επίσημο γερμανικό ραδιόφωνο δυσφημεί την DWN: Παρακαλώ υποστηρίξτε μας. Από εδώ και στο εξής, τρία άρθρα του DWN θα είναι ελεύθερα για ανάγνωση μόνο μετά την εγγραφή σε συνδρομή 7,99 ευρώ το μήνα, (80 ευρώ το χρόνο) χωρίς οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση και με τη δυνατότητα να σταματήσετε οποτεδήποτε αποφασίσετε.

Από την επιτυχία της πολιτικής συνδρομής, θα σημάνει αν αγαπητοί αναγνώστες, θέλετε να μας υποστηρίξετε, καθώς και υπάρχουν εκείνοι που έχουν κάνει οικονομικές προσφορές. Και ευχαριστούμε όλους.

Αυτό γίνεται για να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις από τα δημόσια Μέσα με προϋπολογισμό πλέον των οκτώ δισεκατομμυρίων που πληρώνονται από τους φορολογούμενους.

Κι όμως τα δημόσια αυτά Μέσα, όπως το γερμανικό ραδιόφωνο, καλούν τους ακροατές τους να μποϋκοτάρουν την DWN, με δυσφημιστικά επιχειρήματα.

Ζητήσαμε την νομική προστασία από την υπηρεσία Landgericht Berlin, να επιδικασθεί στο Γερμανικό Ραδιόφωνο χρηματικό πρόστιμο 250.000 Euro, για να σταματήσει την δυσφημιστική εκστρατεία του εναντίον μας.

Η κατάσταση έχει γίνει κρίσιμη επειδή
στην εκστρατεία εναντίον μας συμμετέχουν μέσω τους διαφημιστικού αποκλεισμού, αμερικανικά δικτυακά Μέσα, όπως το Facebook και το Google. Τα οποία μέσω «αλγορίθμων» τους χειραγωγούν τους αναγνώστες τους κατευθύνοντάς τους σε άλλες διαφημιστικές πλατφόρμες.

Τα Twitter, Facebook και Google, προσφέρουν κάθε είδους δυνατότητες για χειραγώγηση και παραπληροφόρηση μέσω μυστικών υπηρεσιών, λόμπις, κομματικών μηχανισμών, συνδέσμων και επιχειρήσεων που φαινομενικά διαχειρίζονται ειδησεογραφικούς ιστότοπους, αλλά με ελεγχόμενους δημοσιογράφους που κάνουν δεδομένη πολιτική αρθρογραφία (προπαγάνδα)…

Μόνον εσείς λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες μπορείτε να στηρίξετε την ανεξαρτησία του DWN, επειδή η δημοκρατία έχει την ανάγκη ανεξάρτητων και αδιάφθορων Μέσων.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε να μας στηρίξετε...
Η εκδοτική ομάδα του DWN».-
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


1 σχόλιο :

  1. ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ: «Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕIΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ».

    «Η ενωμένη Γερμανία έχει «περιορισμένη εθνική κυριαρχία» και είναι στον αμυντικό τομέα μια ιδιαίτερα μη-ελεύθερη χώρα που δεν δύναται να συνάψει στρατιωτική συνεργασία, λόγω του ότι υπόκειται σε εξωτερικό έλεγχο από την Ουάσινγκτον», δήλωσε ο Γερμανός ευρωβουλευτής Udo Voigt με την άποψη του να την συμμερίζονται πολλοί βουλευτές που «γνωρίζουν» πρόσωπα και καταστάσεις, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα.
    МОСКВА, 4 июн — РИА Новости. Германия имеет только "ограниченный суверенитет", особенно несвободна страна в военном сотрудничестве и находится под внешним управлением из Вашингтона, заявил депутат Европарламента от Германии Удо Фойгт (Udo Voigt).
    «Η Γερμανία δεν έχει «ελευθερία» ιδίως στους τομείς της στρατιωτικής συνεργασίας και όλες οι συμφωνίες πρέπει να έχουν την έγκριση της Ουάσιγκτον, συνεπώς η Γερμανία στην καλύτερη περίπτωση έχει την ιδιότητα του υποτελή» είπε σε δήλωση ο ίδιος .
    Ο Voigt είπε επίσης ότι μέχρι στιγμής στην Γερμανία, ισχύουν οι διατάξεις των δικαιωμάτων των νικητών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά αυτές εφαρμόζονται μόνο από τις δυτικές χώρες και κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες.
    «Η κατάσταση αυτή κατοχυρώνεται από την Συνθήκη η οποία υπογράφηκε από την ηγεσία της Δυτικής Γερμανίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας , την Σοβιετική Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Βρετανία και την Γαλλία το 1990», δήλωσε ο ίδιος.

    Επισημαίνεται ότι κατά τη σύνοδο ολομέλειας του οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι δεν είναι πολλές χώρες στον κόσμο σήμερα που διαθέτουν πραγματική εθνική κυριαρχία.

    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...