Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ: «Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ ΒΑΪΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ». ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ Α΄ ΜΕΡΟΣ

ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ  ΚΑΜΠΑΝΙΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΤΑΙΝΙΑ,  ΤΩΝ  ΕΒΡΑΙΩΝ  ΤΟΥ  ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ.
Λόγω του φόβου της «ανόδου της ακροδεξιάς» στην Ευρώπη και του «κινδύνου» που ακούει στο όνομα Ντόναλντ Τράμπ στις ΗΠΑ,  η νέα «μόδα» που φαίνεται να επικρατεί επί των ημερών μας στην «βιομηχανία του θεάματος» (και προπαγάνδας, αν βάλετε, μέσα είστε) είναι «ο κίνδυνος των ναζί».

ΤΟ  ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ  ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ  ME  TAINIA  ΣΕ  ΕΝΑ  ΑΓΓΛΟ  ΙΣΤΟΡΙΚΟ,  TON  NTEΪBINT  ΙΡΒΙΓΚ. 

"Μία Αμερικανίδα καθηγήτρια βρίσκεται στη θέση της κατηγορούμενης σε μια διάσημη βρετανική υπόθεση δυσφήμισης, η οποία θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ιστορία του Ολοκαυτώματος.
Η «Άρνηση» είναι ένα δικαστικό δράμα, βασισμένο σε μία από τις σπουδαιότερες διεθνείς νομικές υποθέσεις της σύγχρονης ιστορίας".



Όταν η ιστορικός Ντέμπορα Λίπσταντ (Ρέιτσελ Βάις) εκδίδει το βιβλίο της «Denying the Holocaust: The Growing Assault on Truth and Memory» στη Μεγάλη Βρετανία, μαθαίνει σοκαρισμένη ότι ο Βρετανός συγγραφέας Ντέιβιντ Ίρβινγκ, (Τίμοθι Σπολ) ο οποίος έχει καταπιαστεί στα βιβλία του με θέματα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, την μηνύει για δυσφήμιση.
Αυτό που είναι πιο αξιοπερίεργο για τη διακεκριμένη ακαδημαϊκό είναι ότι, σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο, θεωρείται ένοχη μέχρι να αποδείξει ότι είναι αθώα.
Εκτός, λοιπόν, από το να υπερασπιστεί τον εαυτό της, η Λίπσταντ θα προσπαθήσει να αποδείξει και το αυταπόδεικτο: ότι το Ολοκαύτωμα συνέβη.
Παθιασμένη και ανεξάρτητη, η Λίπσταντ αρνείται να συμβιβαστεί και διεκδικεί τη μέρα της στο δικαστήριο.
Η νομική ομάδα της, όμως, της προτείνει ένα περίεργο σχέδιο: να μην παρουσιαστούν στο εδώλιο ούτε η ίδια, ούτε κάποιος επιζώντας του Ολοκαυτώματος.


Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που προσπάθησε ασταμάτητα να αποδοθεί δικαιοσύνη και να υπενθυμίσει στον κόσμο για την τραγωδία του Ολοκαυτώματος".-



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...