Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης 2016




Ανάμεσα στην ομορφιά των γυναικείων μορφών της κλασικής Ελλάδας, τους κίονες του Ιωνικού ρυθμού, τα σύμβολα, τα θέματα της Ελληνικής κοσμοαντίληψης και των λιτών ανθοσυνθέσεων, διεξήχθη φέτος η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Mariss Jansons.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν έλλειπαν από το
Πρωτοχρονιάτικο υπερθέαμα και η συγκίνηση ήταν πολλή μεγάλη στη θέα και μόνο της μπαγκέτας του Strauss όταν παραδόθηκε στον Mariss Jansons από έναν ταχυδρόμο ο οποίος ξεπήδησε από παρελθόν μεταφερόμενος στο παρόν αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό. Σαν να παρέδιδε ο μεγάλος μουσουργός την σκυτάλη για δημιουργία νέων μεγάλων μουσικών συνθέσεων και στο μέλλον. 
Κι έτσι ακολούθησε μία συναρπαστική περιήγηση στο Salzburg όταν η ενσαρκωμένη ψυχή του Mozart μας ξενάγησε στην παραμυθένια αυτή πόλη, ανάμεσα στις νότες της θεϊκής μουσικής που διαρκώς ακούγεται όχι μόνο στις αίθουσες των μεγάρων μουσικής αλλά και στα παλιά δρομάκια, στα πάρκα, παντού… Μία πανδαισία ακουσμάτων και εικόνων μιας άλλης εποχής μεταφέρθηκε στο σήμερα.

Αέρινες και δροσερές οι χορογραφίες που πλαισίωσαν και την φετινή συναυλία με τα υπέροχα πρωτότυπα κοστούμια και την εναλλαγή των εικόνων στους εξωτερικούς χώρους των παλαιών χαρακτηριστικών κτηρίων της βιεννέζικης αρχιτεκτονικής που δεν παρέλειψαν να περάσουν το μήνυμα της ενότητας των λαών θέλουμε να πιστεύουμε και όχι απαραίτητα της Παγκοσμιοποίησης...



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...