Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Έλληνες στην Ουκρανία: Από το χρυσόμαλλο δέρας έως τη Φιλική Εταιρεία

Το φλέγον ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες εβδομάδες στην εμφυλιακή Ουκρανία ανέδειξε τις τελευταίες μέρες και ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα...
Την παρουσία του ελληνικού στοιχείου στη χώρα και, πιο συγκεκριμένα, των συνολικά 150.000 Ελλήνων που ζουν σήμερα στην Ουκρανία και οι οποίοι τελούν υπό το φόβο και την ανησυχία που προκαλούν οι ένοπλες απειλές των νεοναζιστών εθνικιστών του «Δεξιού Τομέα» που έχουν πάρει τον έλεγχο της χώρας και απειλούν με εθνικές εκκαθαρίσεις.

Αδιόρατες όψεις της λαθρομετανάστευσης

Tου Ιωάννη Μιχαλέτου

Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι κοινωνικό, αστυνομικό, οικονομικό, πολιτικό και πρωτίστως εθνικό πρόβλημα. Λόγω των πολύπλευρων όψεων εκ των οποίων μπορεί να ιδωθεί αυτό το ζήτημα, το παρόν κείμενο συνoπτικά θα επεκταθεί σε ορισμένες πτυχές που είναι είτε αδιόρατες είτε έχουν ερευνηθεί στο ελάχιστο.

Κοινωνικά δίκτυα

Τα διαδικτυακά κοινωνικά φόρουμ όπως το facebook,

Xάρτης αποκαλύπτει την τεράστια δασική έκταση που έχει καταστραφεί στην Ελλάδα, από το 2000 και μετά

Τον Αύγουστο του 2007, όταν το τεράστιο κύμα πυρκαγιών «έπνιξε» την Ελλάδα, έγινε λόγος για μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στη σύγχρονή της ιστορία. Εφτά χρόνια μετά, το GlobalForestWatch δημιουργώντας ένα παγκόσμιο χάρτη με όσες δασικές εκτάσεις έχουν «χαθεί» και όσες έχουν «δημιουργηθεί» από το 2000 και μετά, μας δίνει τα καθαρά νούμερα της φυσικής καταστροφής που υπήρξε στην Ελλάδα μετά την αλλαγή χιλιετίας.
Σύμφωνα με το χάρτη του GlobalForest, από το 2000 και μετά στην Ελλάδα έχουν καταστραφεί πάνω από 150.000 εκτάρια δασικής έκτασης, που αντιστοιχούν σε 1.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο αριθμός αυτός είναι εξωφρενικά μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς πως η συνολική έκταση της χώρας δεν ξεπερνά κατά πολύ τα 130.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

H Ιατρική των Ελλήνων: Αυθεντική διαχρονική επιστήμη !

«Αν δεν υπάρχει υγεία, όλα τα υπόλοιπα αγαθά σε τίποτα δεν ωφελούν» Ιπποκράτης.

Αυτό ήταν το «μότο» των αρχαίων Ελλήνων γι αυτό και έδιναν βαρύνουσα σημασία στην υγεία αλλά και στον καλύτερο δυνατό τρόπο θεραπείας σε περίπτωση ασθενείας.

Οι Έλληνες γιατροί έχουν μείνει στην ιστορία χάριν της ακεραιότητας, του καινοτομικού χαρακτήρα του έργου τους και του σεβασμού τους προς τον άνθρωπο.

Εκμεταλλεύονταν αυτά που η φύση προσέφερε και έτσι θεράπευαν ανιδιοτελώς πάσης φύσης ασθένεια.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Χάνουκα, η ανθελληνική γιορτή των εβραίων που δε γνωρίζαμε

Τι γιορτάζουν οι εβραίοι με τη Χάνουκα; Για να θυμόσαστε τι “εορτάζουν” και οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας μαζί με τους ιουδαίους… Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σε όλες τις “αμερικάνικες” σειρές/ταινίες η πιο πολυδιαφημιζόμενη γιορτή των εβραίων είναι η “Χάνουκα”…

Κατά την ιουδαϊκή εορτή Χανουκά (αντίστοιχη των Χριστιανικών «Φώτων») η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 του Εβραϊκού μήνα Κισλέβ και διαρκεί οκτώ ημέρες, εορτάζεται (σύμφωνα με τα βιβλία των Μακκαβαίων) η νίκη των εβραίων επί των στρατευμάτων του επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς (και η σφαγή των Ελλήνων που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη) Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο του ραβίνου Ahron Lopiansky, με τον τίτλο «Timepieces».

ΠΑΡΘΟΙ...Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

Σκηνή από μάχη Ρωμαίων & Πάρθων σε ζωοφόρο της Εφέσσου_δολομιτικό μάρμαρο Θάσου_ 169μ.Χ_μουσείο Εφέσσου_Βιέννη
Πάρθοι ονομάζονταν οι κάτοικοι της Παρθίας (αρχ. Παρθυηνή) η οποία βρισκόταν στη σημερινή περιοχή Χορασάν, στο βορειοανατολικό άκρο, της Περσίας (σημερινό Ιράν).

Η Σπαρτιατική Ξυήλη


Ξυήλη

Η ξυήλη ή στην δωρική διάλεκτο ξυάλη, απετέλεσε επί δεκαετίες πραγματικό αίνιγμα όσον αφορά στον οπλισμό των Σπαρτιατών. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: ήταν η ξυήλη, όπλο που χρησιμοποιείτο από τους Σπαρτιάτες οπλίτες και κυρίως από τους «όμοιους», ή απλώς κάποιο εργαλείο;

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Στήβ Τζομπς ο "Γίγαντας" της Apple : «Θα μπορούσα να ανταλλάξω όλη μου την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη»


Σαν σήμερα το 1955 γεννήθηκε ο οραματιστής και πρωτοπόρος των ηλεκτρονικών υπολογιστών, Στήβεν Πωλ Τζομπς που «έφυγε» πρόωρα χτυπημένος από την επάρατο νόσο τον Οκτώβριο του 2011.
Ο σπουδαίος άνδρας της τεχνολογίας και της καινοτομίας (ένας εκ των δύο συνιδρυτών της Apple, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple και πρώην πρόεδρος της Pixar ) αγαπούσε πολύ την Ελλάδα (όχι όμως την Αθήνα που τη θεωρούσε μια πόλη άσχημη παρ” όλο που θάυμαζε τον Παρθενώνα) και μια από τις γνωστές καταγεγραμμένες ατάκες του ήταν και η περίφημη «Θα μπορούσα να ανταλλάξω όλη μου την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη.»

Τώρα θέλουν να μας "δανείσουν" τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα οι Βρετανοί.

Νέα πρόκληση των Βρετανών: Να δανείσουμε στην Ελλάδα κάποια γλυπτά του Παρθενώνα
Νέα πρόκληση για το θέμα των μαρμάρων από του Παρθενώνα ήρθε από τη Βρετανία, με τον διευθυντή της National Gallery του Λονδίνου, Νίκολας Πένι να προτείνει, μιλώντας στους Κυριακάτικους Times, η Ελλαδα και η Βρετανία να τα μοιραστούν.

Μάλιστα, υποστηρίζει μεταξύ άλλων, πως το Βρετανικό Μουσείο έχει έως έναν βαθμό αναγνωρίσει τη βαθιά σημασία που έχουν για την Ελλάδα. Έχει, πρακτικά, τεθεί υπό σκέψη ότι ορισμένα εξ αυτών θα μπορούσε να τα δανείσει εκεί (στην Ελλάδα), αρκεί να μη γίνουν πιόνια πολιτικής εκμετάλλευσης.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Μυστηριώδεις αρχαίοι τάφοι και άλλα περίεργα στο Κάτω Κουφονήσι

Οι άνθρωποι που κατοίκησαν το μικρό, αλλά διόλου ασήμαντο νησάκι του Αιγαίου, φαίνεται ότι είχαν αναπτύξει μια αρκετά οργανωμένη κοινωνία, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μόλις τώρα αρχίζουν να βλέπουν το φως.
«Στο Κάτω Κουφονήσι, την εποχή του πρωτοκυκλαδικού κόσμου, δηλαδή τέλος 4ης με 3η χιλιετία π. Χ., έχουν βρεθεί περίεργα πράγματα.
Το πρώτο είναι ότι στο μοναδικό μη συλημένο νεκροταφείο από τα τρία που εντοπίσαμε, οι 22 από τους 72 τάφους ήταν τελείως κενοί. 

Ούτε νεκροί ούτε κτερίσματα, τίποτα. 

«Ομιχλοπαγίδα»: Το μυστικό πείραμα στην Κρήτη με χρηματοδότηση της Γερμανίας!

Ενα πρωτοποριακό πείραμα με την κωδική ονομασία «Ομιχλοπαγίδα», που διεξάγεται κάτω από άκρα μυστικότητα και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη.

Οι γερμανικές αρχές, αλλά και διακεκριμένοι επιστήμονες, με επικεφαλής τον
Έλληνα διδάκτορα του Πολυτεχνείου της Στουτγάρδης Γιάννη Στεφανάκη, προσπαθούν να φέρουν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή τους και να κρατήσουν μυστικές τις περιοχές όπου γίνονται τα πειράματα. Αυτά, όπως λένε, στο μέλλον θα σώσουν τον κόσμο από τη λειψυδρία και όχι μόνο...

Ο κ. Μητσοτάκης το 1964 υποθήκευσε τη χώρα έως σήμερα!

Ο κ. Μητσοτάκης, ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, τον Ιούλιο του 1964, προχώρησε σε τέτοια ρύθμιση χρεών της χώρας μας, ώστε μπροστά της ωχριούσε κάθε παλιότερη. «Η ονομαστική αξία των χορηγηθεισών νέων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διαπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον. Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον», θριαμβολογούσε τότε η φιλική προς τον Μητσοτάκη εφημερίδα «Ελευθερία» (16.7.1964).

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Μυνήματα για ανθρωπόμορφα όντα και εξωγήινους που κυβερνούν τη χώρα στο νέο τραγούδι σοκ του Β.Παπακωνσταντίνου .(βίντεο)

Το νέο τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου μιλάει για πολιτικούς που είναι εξωγήινοι!
Μήπως αναφέρεται στους ερπετόμορφους που παρασκηνιακά κινούν τα νήματα στους πολιτικούς που δεν είναι τίποτα άλλο από εντολοδόχους μαριονέτες;
Κοιτάξτε τους στίχους:

«Βλέπω στις τηλεοράσεις ανθρωπόμορφα τα όντα να αρθρώνουνε προτάσεις λες και έχουν τα προσόντα

Τους ακούω που μιλάνε προσπαθώ να καταλάβω μα μιλάνε σ’ άλλη γλώσσα κι όλο τρέχω να προλάβω

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Κλέοβις & Βίτων….μια ιστορία ευτυχούς θανάτου

Ο Κλέοβις και ο Βίτων ήσαν Αργείοι, υιοί της Κυδίππης, ιέρειας της θεάς `Ηρας και έγιναν περιώνυμοι για την αδελφική τους αγάπη και στοργή που επέδειξαν προς την μητέρα τους.
Η Κυδίππη επιθυμούσε διακαώς να δεί από κοντά ένα μεγάλο άγαλμα της θεάς Ήρας. Όμως το άγαλμα ήταν μακριά, η Κυδίππη δεν ήταν σε θέση να περπατήσει και επιπλέον τα βόδια που επρόκειτο να σύρουν την άμαξά της δεν είχαν έλθει. Οπότε τα παιδιά της προκειμένου να ικανοποιήσουν την επιθυμία της μητέρας τους ζεύθηκαν στην άμαξα και την έσυραν καθ’ όλη την διαδρομή, περίπου οκτώ χιλιόμετρα (45 στάδια) από το στάδιο του Άργους μέχρι το Ηραίο. Όταν έφθασαν στον ναό οι παρευρισκόμενοι εξήραν την πράξη τους μακαρίζοντας ταυτόχρονα την μητέρα τους για την ευτυχία να έχει τέτοια τέκνα…

Τί κοινό έχουν ο Ιάσων, ο γιατρός και... το γιασεμί...;

 Ιασώ
Το ρήμα "ἰάομαι" σημαίνει "θεραπεύω, γιατρεύω".
 Στον Μέλλοντα είναι "ἰάσομαι" και στον αόριστο "ἰασάμην", από όπου προκύπτει η ρίζα "ἰασ-".

Από αυτό το ρήμα έχουμε τον "ιατρό", το  "ίαμα", τις "ιαματικές" πηγές και τα "ιαματικά" λουτρά, καθώς "ἰάονται" = θεραπεύουν.

Έχουμε, όμως,  και τα ονόματα "Ιασώ" και "Ιάσων"...
Η Ιασώ (ίαση=θεραπεία < ἰάομαι), όπως υποδεικνύει το όνομά της, ήταν αδελφή της Υγείας και θυγατέρα του θεού της Ιατρικής, του Ασκληπιού.

Γι'αυτό, άλλωστε, έχει ονομαστεί έτσι και το γνωστό νοσοκομείο.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΕΒΡΑΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ "ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ"

Οι ειδήσεις αναφέρουν ότι "ένας εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης"* είναι ο Ουκρανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Vitali Klitschko (Βιτάλι Κλίτσκο). 

Πολλές ειδήσεις τον αναφέρουν ως «άνθρωπο κλειδί» (key figure) της αντιπολίτευσης, με την Μέρκελ και την ελίτ της ΕΕ να ισχυρίζονται ανοιχτά ότι τον καλοπιάνουν για να γίνει ο άνθρωπός τους που θα οδηγήσει τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έκθεση - κόλαφος: Πώς η τρόικα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα

Την άποψη πως η τρόικα παραβιάζει στην Ελλάδα τα ανθρώπινα δικαιώματα, διατυπώνει στην έκθεσή του που συνέταξε με εντολή της Αυστριακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, του Αυστριακού Εργατικού Επιμελητηρίου (αυστριακό Εργατικό Κέντρο) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων και η οποία δημοσιεύθηκε στη Βιέννη, ο διεθνώς γνωστός νομικός, καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστημίου της Βρέμης και στενός συνεργάτης του γερμανικού "Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ", Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο.

Χημική «επίθεση» στην Κρήτη με τις «ευλογίες» «οικολόγων»

Greenpeace, Oceanica και WWF δίνουν πράσινο φως στην μόλυνση της θάλασσας της Μεσογείου με τοξικά απόβλητα από τα χημικά όπλα της Συρίας
Εδώ και μέρες οι πρόεδροι τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης έχουν εκφράσει, με επιστολή τους στο ΥΠΕΞ, την κάθετη αντίθεσή τους στην προοπτική καταστροφής μέρος του χημικού οπλοστασίου της Συρίας δυτικά του νησιού.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Λύκειο του Αριστοτέλη: Μια… Παλαίστρα στην Αθήνα

του Νικόλα Γεωργιακώδη.
Το 335 π.Χ. ο διαλεκτικός φιλόσοφος Αριστοτέλης μισθώνει μερικά οικήματα και ιδρύει την ξακουστή σχολή του, το Λύκειο του, στο ανατολικό προάστιο της Αθήνας, έξω από την Πύλη του Διοχάρους. Σήμερα, σχεδόν
δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά, ο αρχαιολογικός χώρος με τα απομεινάρια της Παλαίστρας, ενός τμήματος του Γυμνασίου που περιλάμβανε μεταξύ άλλων το Λύκειο, είναι έτοιμος να παραδοθεί στους κατοίκους της σύγχρονης Αθήνας.

ΜΚΟ : Τώρα θα συλληφθούν ΓΑΠ και Σημίτης όπως ο Μιχαλολιάκος;

Με μαγικό τρόπο κατάφερνε να υπερπηδά κάθε εμπόδιο του νόμου η ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης».
Από την έρευνα προέκυψε ότι μόνο για ένα από τα οκτώ προγράμματα αποναρκοθέτησης που ανέλαβε η ΜΚΟ υπάρχει έγγραφο υποβολής αίτησης για χρηματοδότηση από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών. Το απίστευτο είναι ότι αγνοούνται και τα επίσημα έγγραφα των ελληνικών διπλωματικών αρχών που πιστοποιούν την ανάγκη πραγματοποίησης των έργων!

Τα… μαγικά, όμως, δεν σταματούν εδώ.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ένας Εβραίος αποκαλύπτει

Ο Μπένζαμιν Φρίντμαν γεννήθηκε το 1890, ήταν Εβραίος επιχειρηματίας στην Νέα Υόρκη και πολύ μέσα στα πράγματα. Κάποια στιγμή απηύδησε με τα πράγματα που έβλεπε, οπότε το 1961 στο ξενοδοχείον Γουίλαρντ στην Ουάσιγκτον μίλησε για τα σχέδια των ομόφυλων του. Μίλησε για τα τεράστια παιχνίδια με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την σχέση των ΗΠΑ με την Γερμανία και της Γερμανίας με τους Μπολσεβίκους και όλων αυτών με τους ΧαζαροΕβραίους.
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:

Ελληνικό σχολείο 1700 ετών ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο.

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στη δυτική έρημο της Αιγύπτου ανακάλυψαν ένα σχολείο 1.700 ετών περίπου,  στους τοίχους του οποίου βρέθηκαν κείμενα γραμμένα στην αρχαία ελληνική γλώσσα, συμπεριλαμβανομένου και ενός κειμένου για την αρχαία χρήση των φαρμάκων που παραπέμπει στην Οδύσσεια του Ομήρου.

Το σχολείο - το οποίο έχει μικρούς πάγκους που χρησιμοποιούσαν οι μαθητές ως θρανία για να κάθονται, να διαβάζουν ή να στέκονται όρθιοι και να γράφουν στους τοίχους - χρονολογείται σε μια εποχή όπου η Αίγυπτος ελέγχεται από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τα αρχαία ελληνικά ήταν ευρέως διαδεδομένα.

Φαρμακονήσι: Το μοιραίο νησί όπου ο Ιπποκράτης συνέλεγε άλλοτε τις πρώτες ύλες για τα φάρμακά του.

To όνομά του, καθόλου τυχαίο, βρέθηκε επί πολλές ημέρες στο επίκεντρο της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητα λόγω του τραγικού συμβάντος: στις 20 Ιανουαρίου 2014 βυθίστηκε, λίγα μέτρα ανοιχτά του Φαρμακονησίου, σκάφος με μετανάστες από το Αφγανιστάν και τη Συρία, με θύματα ταλαιπωρημένους ανθρώπους.
Το Φαρμακονήσι, όμως, ήταν γνωστό ήδη από την αρχαιότητα για λόγους που υποδεικνύει το ίδιο το όνομά του: η νησίδα αυτή του νότιου Αιγαίου, με την αρχαία ονομασία «Φάρμακος» ή «Φαρμακούσα», πήρε το όνομά της εξαιτίας της εξαιρετικής πληθώρας βοτάνων που ενδημούν στο νησί αυτό, από το οποίο, σύμφωνα με τον μύθο, ο Ιπποκράτης συνέλεγε τις πρώτες ύλες για τα φάρμακά του.

Έτσι "διασφαλίζει" ο Ο.Η.Ε. τα συμφέροντα του Ελληνισμού…

Οι δηλώσεις ενός εκ των αρχί-υπαλλήλων της παγκοσμιοποίησης ΓΓ του Ο.Η.Ε., Μπαν Κι Μούν, περί «ελληνοκυπριακής κοινότητας της Κύπρου» και «οικονομικής κατάστασης που δεν είναι υποβοηθητική για την έναρξη των διαπραγματεύσεων», εκφράζουν 1. την βιασύνη των παγκοσμιοποιητών για άμεση λύση του Κυπριακού, 2. την υιοθέτηση της πάγιας τουρκικής θέσης περί μη ύπαρξης κυπριακού κράτους αλλά και 3. το διαχρονικό «κόμπλεξ» του λεγόμενου δυτικού κόσμου απέναντι στον Ελληνισμό.

Τι κι αν η Κύπρος είναι αναγνωρισμένο κράτος, το οποίο προσπαθεί να εντάξει το κατεχόμενο κομμάτι.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Η θεραπεία της ψυχής στο άβατο του Ασκληπιού

«ΣΩΤΗΡ ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ»
Ασκληπιός: Τρυφερός θεραπευτής
Ο Ασκληπιός είναι ο θεοποιημένος θνητός της Ελληνικής Αρχαιότητας, γνωστός και αγαπημένος για την ιατρική του τέχνη που πρόσφερε στους συνανθρώπους του ακούραστα.
Το πρόσωπο του όπως παρουσιάζεται στα κλασσικά γλυπτά ακτινοβολεί συμπόνια σοφία ευγένεια και κατανόηση. Ήταν όμορφος, γλυκός ήπιος. Αγαπούσε τους θνητούς και αγαπήθηκε από αυτούς.
Σύμφωνα με τον Πίνδαρο ήταν ο πιο ευγενής και τρυφερός δωρητής της απάλειψης του πόνου και της προσφοράς υγείας, λέγεται δε πως επιτελούσε

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Η ΒΑΣΚΑΝΙΑ : Από την Αρχαιότητα έως Σήμερα!

Με τον όρο βασκανία εννοείται η δυσμενής και ολέθρια ψυχική επίδραση, η οποία εξασκείται τόσο στους ανθρώπους και στα ζώα όσο και στα φυτά αλλά ακόμη και στα αντικείμενα δια του βλέμματος και μόνο από άτομα τα οποία έχουν έμφυτη αυτή τη δύναμη. Έτσι το άτομο που ματιάζει κάνει κακό χωρίς κάποια συγκεκριμένη χειρονομία ή λόγια ή άλλη τελετουργική πράξη και συνήθως χωρίς να το θέλει ή να έχει συνείδηση της πράξεώς του. Αρκεί απλά το γεγονός του θαυμασμού ή της ιδιαίτερης ενασχόλησης  και παρατήρησης ή της ύπαρξης ζήλιας στις προθέσεις του ατόμου ώστε να ματιάσει κάποιον ή κάτι.

Η εξέλιξη των ελληνικών κρανών στην Ιταλία (8ος-1ος αι. π.Χ)

Οι λαοί της αρχαίας Ιταλίας με πρωτοπόρους τους Ετρούσκους και τους Ιάπυγες, χρησιμοποιούσαν σχεδόν όλους τους τύπους ελληνικών περικεφαλαίων: τον κορινθιακό, τον χαλκιδικό, τον αττικό, τον βοιωτικό (για τους ιππείς) και αργότερα τον θρακικό, τον φρυγικό και όλους τους ελληνιστικούς τύπους. Ιδιαίτερη ήταν η προτίμηση τους στους τρεις πρώτους. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθώ ειδικά με δύο είδη κρανών της Ιταλίας τα οποία προήλθαν από μετεξέλιξη των αρχικών ελληνικών αντίστοιχων τύπων: του ιταλο-κορινθιακού και του ιταλο-αττικού  ή  οσκο-αττικού (για την ακρίβεια το οσκο-αττικό κράνος ήταν η βασική ποικιλία της ομάδας των ιταλο-αττικών περικεφαλαίων).
Το ιταλο-κορινθιακό κράνος (γνωστό και ως ψευδο-κορινθιακό ή απουλο-κορινθιακό ή ετρουσκο-κορινθιακό) γεννήθηκε από την συνήθεια των μαχίμων της Ιταλίας να φορούν το κορινθιακό κράνος ανασηκωμένο, ακόμη και όταν ξεκινούσε η μάχη. Λόγω αυτού, η προστατευτική προσωπίδα του εξελίχθηκε σε μια διακοσμητική «ψευδο-προσωπίδα» ενώ το κράνος κατασκευαζόταν πλέον με τρόπο που να μην καλύπτει το πρόσωπο. Αργότερα προστέθηκαν και παραγναθίδες αττικού τύπου.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ο άλλος Μαραθώνας: Η ιστορική νίκη των Αθηναίων επί των Δωριέων (1000 π.Χ.)

Κατά το πρώτο μισό της 2ης προχριστιανικής χιλιετίας, η Αττική ήταν διηρημένη σε αρκετές ανεξάρτητες κοινότητες.
Η Αθήνα (ταυτιζόμενη ουσιαστικά με την Ακρόπολη) ήταν μία από τις ισχυρότερες κοινότητες, πιθανώς κυβερνώμενη από Δαναούς ηγεμόνες.
Η κομβική θέση της στο μέσο σχεδόν της απόστασης από την Ερένεια έως το Σούνιο (ακραία σημεία της Αττικής προς τα βορειοδυτικά και τα νοτιοανατολικά αντιστοίχως), η σχετικά εύφορη γη που την περιέβαλε και η δυσπρόσβλητη θέση της Ακρόπολης, ήταν μερικές παράμετροι οι οποίες έδωσαν στην Αθήνα κάποιο προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστικών της κοινοτήτων-κρατιδίων για την τελική επικράτηση στην Αττική, κυρίως έναντι της Ελευσίνας και της Παλλήνης.

Το φαράγγι του Βίκου στην Ήπειρο - Tο «Γκραντ Κάνιον της Ελλάδας» [Εικόνες]

Το φαράγγι του Βίκου στην Ήπειρο το αποκαλούν και το «Γκραντ Κάνιον της Ελλάδας»!
Πρόκειται για το μεγαλύτερο φαράγγι παγκοσμίως σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες και ξεκινάει από τη γέφυρα του Κόκορου και τελειώνει στη γέφυρα του Βοϊδομάτη

Κ. Καραμανλής: "Και ποιος δεν είναι μασώνος, ρε;"

Τι συνέβη όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επισκέφθηκε το Άγιον Όρος;


Πρόκειται για ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον "Ορθόδοξο Τύπο" στο άρθρο "Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ".


Γράφει λοιπόν, ο αρθογράφος:

Ὅταν ὁ παπποὺς Καραμανλὴς ἐπισκέφτηκε τὸ Ἅγιο Ὄρος ἕνας γέροντας τὸν ρώτησε: «κ. Καραμανλὴ ἀκούσαμε ὅτι εἶστε μασώνος εἶναι ἀλήθεια;» καὶ πῆρε τὴν ἀπάντηση:

«Καὶ ποιὸς δὲν εἶναι μασώνος ρέ!».



Διαβάστε:

Ο Μύθος του Money as Debt-Το χρήμα ως χρέος

Απαντάει στο παραμύθι που ισχυρίζεται, ότι ο κόσμος είναι στο έλεος αυτών που κόβουν το χρήμα. Είναι και ένα από τα παραμυθάκια που ισχυρίζεται το money as debt. Ότι δηλαδή, αν υπάρχουν 100.000 ευρώ στον κόσμο, και δοθούν σε δάνεια, τα δάνεια δε μπορούν να αποπληρωθούν, γιατί θα χρειάζονται 100.000 συν τον τόκο. Αν πχ ο τόκος είναι 10%, θα χρειάζονται 110 


ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Ο Μύθος της Μαρξιστικής Υπεραξίας

ΓΚΕΜΜΑ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

http://users.sch.gr/kdimitrakakis/kdim/dimosieuseis/liantinis_d_gemma.pdf

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μαύρος θάνατος (1349)

Όταν οι ιστορικοί αναφέρονται στον «Μαύρο θάνατο», εννοούν την επιδημία πανώλης (πανούκλας) που έπληξε την Ευρώπη στα μέσα του 14ου αιώνα. Ο Μαύρος Θάνατος ήρθε στην Ευρώπη τον Οκτώβριο του 1347 και μέχρι το τέλος του 1349 διαδόθηκε τάχιστα στο μεγαλύτερο μέρος αυτής και το 1350 μεταδόθηκε στην Σκανδιναβία και Ρωσία.
Ο Μαύρος Θάνατος ήταν επίσης γνωστός ως: «Μαύρη πανούκλα» «Μεγάλος θάνατος» και «Λοιμός»

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Οι μυστηριώδεις λόφοι των Μεγάρων

Ένα χιλιόμετρο περίπου δυτικά της πόλης των Μεγάρων υψώνονται δύο κωνικοί χωμάτινοι όγκοι.

Βρίσκονται σε πεδινή έκταση, έχουν ύψος 25 περίπου μέτρα κι απέχουν μεταξύ τους 30 περίπου μέτρα. Από τη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου φαίνονται καλά στα δεξιά του ρεύματος προς Κόρινθο, αμέσως μετά τη δεύτερη γέφυρα μετά τα Μέγαρα.

Ερευνήσαμε τα κείμενα των κλασικών συγγραφέων και συναντήσαμε την ακόλουθη πληροφορία στην «Ελλάδος Περιήγισιν» του Παυσανία (2ος αι. μ.Χ.):

Αυτομάτονες ή Αυτόματοι

Οι Αυτομάτονες ή Αυτόματοι (η ονομασία προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη αὐτόματον= ενεργώ ιδία βουλήσει) ήσαν μυθολογικές «ζωντανές» κατασκευές με την μορφή ανθρώπων ή ζώων, δημιουργημένες ως επί το πλείστον από τον θεό Ήφαιστο και  ορισμένες από τον Δαίδαλο.
Οι κυριότερες ήσαν οι παρακάτω:
Καβειρικοί Ίπποι 
Ήσαν ζεύγος χάλκινων ίππων με πύρινη ανάσα κατασκευασμένοι από τον Ήφαιστο, οι οποίοι είχαν ως αποστολή να σύρουν το άρμα των Καβείρων.

ΠΗΝΕΛΟΠΗ - Η ΠΙΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΝΥΦΗ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ- ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ

(Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ)
Τῆς Εὐστρατίας Σουραβλᾶ, εἰκαστικοῦ -ἐκπαιδευτικοῦ
«Ἂν θέλεις ἔνα δρόμο να διαβεῖς, ποὺ θὰ σὲ ἀνεβάσει ψηλά, πολὺ ψηλὰ καὶ χωρὶς νὰ τὸ ἀξίζεις, ἐὰν θέλεις νὰ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΙΣ, προσπάθησε νὰ κατακτήσεις μιὰ «Πηνελόπη», ἕνα σκαλὶ ἐξουσίας νὰ πατήσεις καὶ νὰ ἀνέβεις ἀλλὰ πρόσεξε μὴν πέσεις στὴν πραγματικὴ ΠΗΝΕΛΟΠΗ »…
Ὅλοι οἱ ἐπίδοξοι «μνηστῆρες» τῆς «Πηνελόπης» διαχρονικὰ ἕνα κοινὰ στόχο ἔχουν:
Νὰ σφετεριστοῦν καὶ νὰ οἰκειοποιηθοῦν, πράγματά ποὺ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ γιατὶ

ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ… Καὶ ἔνα κοινὸ χαρακτηριστικό. Αὐτὸ τῆς ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ.

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ (Βελτιωμένη έκδοση)

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ.....

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ "ΚΟΣΜΟ" ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΣΟΥ,
ΚΑΙ Θ' ΑΛΛΑΞΕΙΣ  ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΣΟΥ



Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Περί “Δρακόντων”

Στην αρχαία Ελληνική μυθολογία υπήρχαν τέσσερις κατηγορίες (είδη) Δρακόντων: οι Δράκοντες ερπετά – οι θαλάσσιοι Δράκοντες (κήτη) – η Χίμαιρα (πύρινη ανάσα) και οι θηλυκοί Δράκοντες (Δράκαινες)Η λέξη δράκων προέρχεται από την αρχαία ελληνική δέρκομαι = βλέπω καθαρά. Το πρώτο είδος (Δράκοντες ερπετά) αφορά τόσο στους αρχαίους μύθους όσο και θρύλους. Διευκρινίζεται ότι οι αρχαίοι με τον όρο «θρύλος» εννοούσαν τα πλάσματα που κατοικούσαν σε μακρινά σημεία της γης.
Δράκοντες ερπετά

Η ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ...

Ανθισμένη αμυγδαλιά στο Ιερό των Δελφών




ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΛΛΑΣ – ΚΥΠΡΟΣ – ΕΝΩΣΙΣ


Ο ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ.

Ο ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΡΚΕΨΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ.

Ο ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΕΟΤΑΞΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΙΣΜΟΣ.

Ο ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΩΣ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία GeoStreamer GS που εικάζεται ότι ξύπνησε τα ρήγματα στην Κεφαλονιά και τη σχέση του και με την Κρήτη (Βίντεο)

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον για τους Κρητικούς οι συνεχόμενοι σεισμοί μικρής και μεγάλης εντάσεως, μονίμως συντεταγμένοι σε μια οριοθετημένη περιοχή νότια της Κρήτης. Τι συμβαίνει, γιατί έχει αυξηθεί η συχνότητα τους ;τυχαίο και αυτό;

ΟΙ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ;;

Ο Jason Robinson προλογιζει κ παρουσιαζει αναλυτικα το προτζεκτ που εχει αναλαβει η PGS στην Ελλαδα τον Ιουνιο 2013 στο Λονδινο. Ηταν σε γνωση της ελλην.κυβερνησης, δινοντας την αδεια να προχωρησει η νορβηγικη PGS, σε ερευνες στο Ιονιο κ δυτικα της Κρητης, οτι αυτο θα γινοταν με τη σεισμικη μεθοδο. Με απλα λογια ΤΑ ΡΗΓΜΑΤΑ ΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ.
Η μεθοδος-τεχνολογια GeoStreamer GS περιλαμβανει ισχυρα σεισμικα σηματα οπως κανεις μπορει να ενημερωθει απο την επισημη ιστοσελιδα της PGS. Στο βιντεο δινονται σημαντικες λεπτομερειες με αναλυση ακομα και των τεκτονικων πλακων στην Κεφαλονια! Δειτε το βιντεο ντοκουμεντο της αναλυτικοτατης παρουσιασης κ τις ανατριχιαστικες λεπτομερειες για Κεφαλονια, Παξους, Ζακυνθο, νοτιο Ιονιο και Κρητη.]
Το βιντεο στο οποιο παραπεμπει η αναρτηση ισως το αποσυρουν απο το ιντερνετ τις επομενες μερες ή ωρες.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ :

Τα βασικά πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της Αρχαίας Σπάρτης την εποχή των Ελληνοπερσικών πολέμων

Η Σπάρτη ήταν σίγουρα μια ιδιάζουσα περίπτωση Ελληνικής πόλης.
Βασικό χαρακτηριστικό της η πλήρης υποταγή του ατόμου στο σύνολο και βασικό ιδανικό της ο σεβασμός των θεσμών και η δημιουργία άριστων πολεμιστών. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού υπήρχε ένα καλά διαμορφωμένο πολιτειακό πλαίσιο που διασφάλιζε τον ομαλό εσωτερικό βίο , αλλά και τον προστάτευε από “επικίνδυνους“ νεωτερισμούς και αλλαγές.
Σε αντίθεση με άλλες πόλεις όπου τα δικαιώματα του πολίτη ήταν ανάλογα της οικονομικής και κοινωνικής του θέσης , στην Σπάρτη η θέση του πολίτη στην κοινωνία βρισκόταν σε συνάρτηση με το μέγεθος εκπλήρωσης των καθηκόντων δράσης και αυτοθυσίας προς την Πατρίδα.

Θα περάσει η προδοσία στο Κυπριακό;


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Το είχαμε γράψει από την αρχή ότι η επιβολή των μνημονίων και της οικονομικής και ψυχολογικής εξόντωσης του ελληνισμού σε Ελλάδα στην αρχή και στην συνέχεια στην Κύπρο, είχε σαν ένα βασικό στόχο το γενικό ξεπούλημα όλων των εθνικών θεμάτων. Δυστυχώς τώρα επαληθευόμαστε με τον πιο τραγικό τρόπο. 

Η Κυπριακή Δημοκρατία παύει πλέον να είναι Κυπριακή Δημοκρατία, παύει να είναι ανεξάρτητο κράτος ισότιμο μέλος της Ευρώπης και γίνεται ελληνοκυπριακή κοινότητα που έχει τα ίδια δικαιώματα με το κατοχικό ψευδοκράτος και κατά συνέπεια μοιράζεται, (και με αμερικανική εντολή), και τα ίδια οφέλη από τα ενεργειακά κοίτασμα που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στοιχεία "φωτιά" για τα αίτια της συντριβής του C - 130 με 63 νεκρούς στο όρος Οθρυς το 1991



Ηταν 5 Φεβρουαρίου του 1991 όταν συνετρίβη το C 130 στο όρος Οθρυς και βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα.Από τότε πέρασαν 21 χρόνια και ακόμα δεν μάθαμε τι ακριβώς συνέβη κείνη τη μέρα.Διαβάστε ένα αποκαλυπτικό άρθρο με στοιχεία "φωτιά" του Μάκη Νοδάρου στο HOT DOC του Κώστα Βαξεβάνη που κυκλοφορεί.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η αρχαία Σικυώνα

Η Σικυών ή Σεκυών στην παλαιά διάλεκτο, σύμφωνα με την μαρτυρία του γεωγράφου Στράβωνα, υπήρξε η πρώτη αποικία των Αχαιών στην Ελλάδα. Ο Όμηρος αναφέρει την Σικυώνα ως "ευρύχωρος".  Μία μεγάλη έκταση που βρίσκεται στην Κορινθιακή πεδιάδα, και η οποία εκτείνεται περισσότερο από δέκα έξι μίλια κατά το μήκος της παραλίας, από τον ποταμό της Νεμέας έως τον Σύθα ποταμό και πέραν από αυτόν, και περισσότερο από δέκα τρία μίλια προς το εσωτερικό.
Κατά την διάρκεια της μακράς ιστορίας της, το όνομα της Σικυώνος έχει αλλάξει πολλές φορές. Είναι απαραίτητο να ανατρέξουμε σε αυτά,

Η μεγάλη μπίζνα των καισαρικών τομών

Η γέννηση με καισαρική τομή στην Ελλάδα έχει λάβει τις διαστάσεις πραγματικής επιδημίας. Το ποσοστό των καισαρικών τομών ανέρχεται περίπου στο 40% του συνόλου των τοκετών στα δημόσια νοσοκομεία και έως και 65 % στα ιδιωτικά, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΚΕΣΥ.

Τα ποσοστά αυτά καισαρικής τομής βρίσκονται πολύ πιο πάνω από το 15% που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θεωρεί ότι μπορεί να προκύψει από ιατρικά αίτια.

Και είναι αλήθεια ότι αυτό το ποσοστό του ΠΟΥ είναι μάλλον υπερβολικά αισιόδοξο,

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Μυθικοί αυτόχειρες

Το άρθρο αναφέρεται στους αυτόχειρες της μυθολογίας, δηλαδή σε αυτούς που αυτοκτόνησαν είτε αυτοβούλως είτε πιεζόμενοι από καταστάσεις. Οι κυριότεροι λόγοι ήσαν θλίψη, αγάπη, έρωτας, φόβος, ζήλια, ντροπή, τύψεις, ψυχικές ή πνευματικές διαταραχές, αυτοθυσία, ή άλλες  αιτίες.
Άδραστος. Βασιλέας των Άργους και ένας από τους Επτά επί Θήβαις, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε (Γάιος Ιούλιος Υγίνος «Ιστορίες» 70).

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 1961 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΙΚΘ

Παράλληλη υπόθεση με της Βιστονίδας μου φαίνεται ,ακριβώς, άλλα δω έχουνδίκιο ,τι δικαστήρια,ένα νόμο και τελειώσαμε.
Στην επιτροπή αυτή ανατέθηκε η μελέτη, εξέταση και εφαρμογή των επικαλούμενων από το Α.Π.Θ και την Ι.Κ.Θ τίτλων ιδιοκτησίας και η εισήγηση σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Με την υπ’ αριθμ. 1053083/526/0006Α/13.5.2008 νεώτερη υπουργική απόφαση ανατέθηκε συμπληρωματικά στην Επιτροπή, σε περίπτωση που εισηγηθεί την ύπαρξη ιδιοκτησιακού δικαιώματος της Ι.Κ.Θ., σε επιμέρους τμήματα ή 64 σε όλη την παραπάνω έκταση, να αποτιμήσει την αξία της και να προτείνει άλλα ακίνητα ισόποσης αξίας, για να αποδοθούν στην Ισραηλιτική Κοινότητα.
Οι μηχανικοί-μέλη της Επιτροπής συνέταξαν τεχνική έκθεση, σύμφωνα με την οποία κατά την προσπάθεια εφαρμογής των τίτλων των πέντε (5) επιδίκων ακινήτων διαπιστώθηκε ότι υπάρχει

Tα ένοχα μυστικά της Κατοχής – ‘Ιδια επώνυμα τότε, ίδια επώνυμα και σήμερα στην εποχή του μνημονίου! (μέρος 1ο - μέρος 2ο)

του Δημοσθένη Κούκουνα – ιστορικού συγγραφέα
 
Στον σύγχρονο νομικό πολιτισμό δεν  αναγνωρίζεται η συλλογική ή η οικογενειακή ευθύνη. Και καλώς, θα έλεγα. Υπάρχει όμως ένα ζήτημα, τουλάχιστον στην ελληνική πραγματικότητα, με την κληρονομική διαδοχή των πολιτικών οικογενειών. Δεν είναι τωρινό φαινόμενο, ούτε καν περιορίζεται στην Ελλάδα. Είναι σχεδόν καθιερωμένο οι πολιτικές οικογένειες να διαιωνίζονται και να ασκούν εξουσία. Υπό μία οπτική γωνία θα πρόσθετα μάλιστα ότι είναι και ένδειξη δημοκρατικής λειτουργίας. Δεν πρέπει να δίνονται σε όλους ίσες ευκαιρίες; Γιατί να μην παρέχεται και στους γόνους των πολιτικών οικογενειών η δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν στην πολιτική;

O κίνδυνος του Μεγάλου Πολέμου στην Ασία-Η κατάσταση στην Ασία εν έτη 2014 θυμίζει, δυστυχώς, την κατάσταση στην Ευρώπη εν έτη 1914.

Άρθρο που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στους Financial Times με τίτλο 
«Σταματήστε τις πρακτικές που οδηγούν σε πόλεμο στην Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας», υπογράμμισε την ανησυχία που επικρατεί σε κύκλους ηγετών αναφορικά με το ενδεχόμενο άμεσης σύγκρουσης μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας. 

«Το ενδεχόμενο του πολέμου», σύμφωνα με το άρθρο των Financial Times,«είναι ολοένα και πιο ορατό ως ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια ασφάλεια», και οι δύο κυβερνήσεις δεν προχωρούν σε καμία ενέργεια που να απομακρύνει τον κίνδυνο της πολεμικής σύρραξης.

Το άρθρο των Financial Times εστίασε στον σχολιασμό του Ιάπωνα

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...