Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

"Πολεμικός συναγερμός" στην Ανατολική Μεσόγειο!


Ρωσία – Κίνα – Ιράν - Ισραήλ σε στρατιωτικό παροξυσμό

Το θερμόμετρο ανεβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο εμείς ακόμη περιμένουμε τον σχηματισμό της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες που μετέδιδαν χθες ισραηλινές πηγές μιλούσαν για μεγάλη άσκηση Ρωσίας-Κίνας-Ιράν στην Ανατολική Μεσόγειο, επαληθεύονται από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε η ισραηλινή ιστοσελίδα στην άσκηση θα συμμετάσχουν 90.000 στρατιώτες, 400 αεροσκάφη και 900 άρματα μάχης. Η Κίνα έχει ζητήσει ήδη άδεια από την Αίγυπτο για να περάσουν από το Σουέζ 12 πολεμικά της πλοία.Δύο πολεμικά πλοία της Ρωσίας είναι έτοιμα να πλεύσουν προς Συρία μεταφέροντας πεζοναύτες και άρματα μάχης. Επισήμως η αποστολή των Ρώσων πεζοναυτών είναι η προστασία των ομοεθνών τους που ζουν στη Συρία κι αν χρειαστεί η εκκνένωσή τους.

Την ίδια ώρα το Ισραήλ, έκανε μέσα στη νύχτα άσκηση νότια της Κύπρου, με 28 μαχητικά αεροσκάφη, πέντε ιπτάμενα τάνκερ και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου. Μια άσκηση που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από το είδος των αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν ήταν προσομοίωση κάποιου σχεδίου βομβαρδισμού της ισραηλινής ΠΑ, μέσα στη νύχτα.

Τις τελευταίες εβοδομάδες οι πληροφορίες που θέλουν τις ΗΠΑ να σκέφτονται πλέον σοβαρά τη πιθανότητα δημιουργίας no fly zone σε συνδυασμό με βομβαρδισμούς επιλεγμένων στόχων στο έδαφος της Συρίας εντείνονται.

Όλα αυτά δεν μπορεί παρά να επηρεάζουν την Ελλάδα η οποία όμως είναι προς το παρόν απούσα. Περιμένοντας το σχηματισμό κυβέρνησης, ουδείς ασχολείται. Το ερώτημα είναι αν θα βρεθεί να ασχοληθεί κάποιος και μετά από το σχηματισμό κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...