Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΖΕΑ(ΖΕΙΑ)(Triticum dicoccum) ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΝ ΠΩΛΟΥΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ!

Η ζέα ή ζειά έθρεψε τους Έλληνες επί χιλιάδες χρόνια!Η μεγάλη θρεπτική αξία της,κυρίως η συμβολή της στην ανάπτυξη των λειτουργιών του εγκεφάλου,ήταν η αιτία της...απαγόρευσής της από τον εβραίο..."Ελευθέριο Βενιζέλο" .

Η επιστροφή της βασικής τροφής των Ελλήνων στην πατρίδα της και το μεγάλο ενδιαφέρον των Ελλήνων,δεν άφησε αδιάφορους κάποιους απάτριδες, ελλαδέμπορους! Ξεφύτρωσαν σαν τα ζιζάνια και πουλάνε τον σπόρο Ζέας μέχρι και τρία(3) ευρώ το κιλό,ενώ το αλεύρι,μέχρι και δέκα(10)ευρώ!!! Άλλοι κρύβουν τους σπόρους νομίζοντας ότι μόνο αυτοί θα τους καλλιεργούν!!!

Ξεφτυλισμένα τομάρια που ψάχνουν να τα 'κονομήσουν,τώρα που οι Έλληνες αναζητούν την επιστροφή στην αρχέγονη ελληνική διατροφή!
Επειδή όμως ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται,ο σπόρος πωλείται 0,80ευρώ το κιλό στην Ιταλία!Δείτε...  

Πριν όμως,παραθέτουμε την παραπληροφόρηση της "Βικιπαίδεια",Περί ζειάς ... ,
Λιμένας Ζέας
Την αρχαία ονομασία Ζέα, ως προς τη θέση του σημερινού λιμένα (Πασαλιμάνι), παλαιότερα την αμφισβητούσαν πολλοί αρχαιολόγοι[1], εξ αιτίας κυρίως της ετυμολογίας του ονόματος, προσδιορίζοντας έτσι ότι το Πασαλιμάνι ήταν ο αρχαίος λιμένας Μουνιχίας.
Ειδικότερα ο Ησύχιος παραδίνει την ακόλουθη ετυμολογία: "Ζέα, η Εκάτη παρ΄ Αθηναίοις και είς των εν Πειραιεί λιμένων ούτω καλούμενος από του καρπού της ζειάς, έχει δε ο Πειραιεύς λιμένας τρεις κλειστούς". Η ονομασία όμως αυτή από τον καρπό της ζειάς (που πρόκειται για κάποιο είδος σιτηρών) δεν ικανοποιούσε τον αρχαιολόγο ερευνητή Ulrichs και σε επισταμένη έρευνά του διαπίστωσε πως σε κείμενο του Ηροδότου (ΙΙ, 26) αναφέρεται ρητά πως η ζειά είναι κτηνοτροφή, έτσι κατέληξε πως το όνομα Ζέα είναι το έτερο όνομα της Εκάτης δηλαδή της άλλως ονομαζόμενης Μουνιχίας Αρτέμιδος της οποίας το Ιερό βρισκόταν πλησίον της παραλίας του λιμένος που τιμόταν ως Ζέα (Άρτεμις)[2].

... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
Η ΖΕΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ 
Αθήνα 8 Δεκεμβρίου 2011
Απαντώντας στην αδιέξοδη πολιτική των πολυεθνικών, για πλήρη έλεγχο της διατροφής του Ελληνικού πληθυσμού, μέσω του μονοπωλίου των σπόρων, στη σπορά εκατοντάδων στρεμμάτων του παραδοσιακού σταριού Ζέα, προχώρησαν αγρότες-μέλη-φίλοι του Κινήματος μας στη Βόρεια Ελλάδα.
Με την επιμέλεια του γραφείου του Κινήματος στη Βόρεια Ελλάδα, έσπειραν εκατοντάδες στρέμματα με τον παραδοσιακό ελληνικό σπόρο σιτηρών Ζέα. Έναν σπόρο, που έθρεψε γενιές και γενιές και θεωρείται μέγιστης θρεπτικής αξίας τρόφιμο. Η σπορά του οποίου, αυτή τη στιγμή, μεγαλώνει στη Μακεδονική γη.
Αργυρός στατήρας από το Μεταπόντιο της Ιταλίας με αναπαράσταση της Ζέας ( Triticum dicoccum ) 6ος αιώνας πΧ Το αρχαιότερο από τα δημητριακά στη λεκάνη της Μεσογείου
Με την κίνηση αυτή, στέλνουμε ένα σαφές και καθοριστικό μήνυμα, σε πολλαπλούς αποδέκτες:
Στις πολυεθνικές όπως η Monsantο, Gargill και στους ομοίους τους, οι οποίοι, δυστυχώς ελέγχουν την παγκόσμια αγορά σπόρων και φυτών και προωθούν τα μεταλλαγμένα. Σπόροι, οι οποίοι δεν αναπαράγονται, κρατώντας αιχμάλωτους τους αγρότες μας αλλά και τη διατροφική αυτάρκεια ολόκληρων χωρών.
Το παράδειγμα του Κινήματός μας, αποτελεί μονόδρομο σε μια χώρα η οποία επιθυμεί τη διατροφική της αυτάρκεια, στις αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνονται διεθνώς, από την επερχόμενη λαίλαπα, της νέας τάξης πραγμάτων.
Σημειώνουμε εδώ, πως χιλιάδες επίσης στρέμματα, προετοιμάζονται αυτήν την στιγμή να φιλοξενήσουν τον σπόρο της ελπίδας και στη Θεσσαλία.
Πατριωτικό Μέτωπο
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626
Γραφεία Βόρειας Ελλάδας: Δελφών, 232,
54655, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310421940
Γραφεία Πελοποννήσου: Κλεομένους Οικονόμου 4-6,
Πλατεία Αγίας Λαύρας, Αίγιο
Τηλ. 2691026221
Ανταλλακτήριο Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων "Αλληλέγγυον"
Αγίας Σοφίας 50, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443
http://www.pamet.gr pametopo@gmail.com
ΠΗΓΗ ΠΑΜΕΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ζέα: Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη ... Η Ζέα στο σπίτι σας, με αντικαταβολή, στα 0.80 λεπτά του ευρώ το κιλό, συν τα μεταφορικά έξοδα.
Ο πολιτικός στόχος που θέσαμε ως Κίνημα πέρσι, τέτοια περίπου εποχή, να επιστρέψει στην Πατρίδα της η Ζέα, το πανάρχαιο αυτό Δημητριακό με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη και τα υψηλά αμινοξέα, συνάντησε πολλές δυσκολίες. Κυρίως και δυστυχώς με ανθρώπους στους οποίους εμπιστευτήκαμε την καλλιέργειά της και με τους οποίους συναποφασίσαμε να δοθεί στους αγρότες/ενδιαφερόμενους, σε συμβολική τιμή.
Αντί αυτού, αποφασίσθηκε μονομερώς να πωληθεί στα 3 ευρώ το κιλό. Την ίδια ώρα, κάποιοι ελλαδέμποροι, παριστάνοντας τους «μοναδικούς κληρονόμους» του πανάρχαιου αυτού δημητριακού, αρνιόντουσαν ακόμη και να δώσουν έστω και έναν σπόρο, στους αγρότες/ενδιαφερόμενους. Πουλώντας τους ΜΟΝΟ το αλεύρι από το σπουδαίο αυτό δημητριακό, στα 6, 7, και 8 ευρώ το κιλό!!!
Τελικά τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά: Η Ζέα, η οποία σε χώρες του κόσμου έχει πάρει διάφορα ονόματα, (μόνο εμείς καταφέραμε και τη διώξαμε από την Ελλάδα το 1927, με νόμο του Βενιζέλου), ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΣΤΑ 0.80 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ, ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΣΤΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ.
Ως Κίνημα το οποίο υπηρετεί εδώ και χρόνια τον τόπο και τον Λαό μας με εντιμότητα και αξιοπρέπεια, παραδίδουμε στους ενδιαφερόμενους αλλά και στους αγρότες, δύο εναλλακτικές:
1. Τα πλήρη στοιχεία του αγροτικού συνεταιρισμού ο οποίος βρίσκεται στη Μπολόνια της Ιταλίας, από τον οποίο μπορείτε να παραγγείλετε κατ' ευθείαν και χωρίς μεσάζοντες.
2. Την προαγορά μέσω του Συνεταιριστικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «Αλληλέγγυον», έτσι ώστε να γίνει μαζική παραγγελία.

· Για τη πρώτη περίπτωση, τα στοιχεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Μπολόνια είναι: Κεντρικά Γραφεία: Via Cento, 5.3 40.016 San Giorgio di Piano (BO). Γραφεία Διανομών: Via Cento, 03.05 40.016 San Giorgio di Piano (BO), 
Τηλέφωνο: + 39 051 537111. Υπεύθυνος: Pietro Cerioli 
Τηλέφωνο: + 39 051 537218, Email pcerioli@caip.it. 
Συνεργάτες: Angela Benini, Τηλέφωνο: + 39 051 537284, 
Email abenini@caip.it. Donato Squicciarini, 
Τηλέφωνο: + 39 051 537273,
Email: squicciarini@caip.it. FrancaFiori, 
Tel. + 39 051 537258, Email: ffiori@caip.it. 

Η κεντρική σελίδα του Συνεταιρισμού είναι: http://caip.it/
· Για τη δεύτερη περίπτωση, της προαγοράς και μαζικής παραγγελίας, επικοινωνήστε με το «Αλληλέγγυον», Αγίας Σοφίας 50, Κολωνός (πίσω από τον Σταθμό Λαρίσης) τηλέφωνο, 2105141443, Email, allilegion@gmail.com και ηλεκτρονική διεύθυνση στο διαδίκτυο, www.allilegion.gr και δηλώστε αν επιθυμείτε το ενδιαφέρον σας.

http://alfeiospotamos.pblogs.gr

7 σχόλια :

  1. Ζειά: Προσοχή στις απάτες.

    Καλλιεργητές – επαγγελματίες και ερασιτέχνες - προσοχή:

    Κυκλοφορούν διάφοροι επιτήδειοι, οι οποίοι διαφημίζουν «διάθεση σπόρων Ζειάς».

    Έχετε υπόψη:

    1. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε διεθνώς, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΖΕΙΑ. Όσοι ισχυρίζονται πως διαθέτουν πιστοποιημένη Ζειά, λένε απλά ψέματα.

    2. Υπάρχουν τρεις τύποι πιστοποιημένων αρχαίων Δημητριακών στις χώρες της Ευρώπης, από τη Μεγάλη Βρεττανία, έως τα Ουράλια:

    α. Το μονόκοκκο Eincorn χωρίς ιδιαίτερη θρεπτική αξία.

    β. Το δίκοκκο Εmmer (Triticum Dicoccum Εmmer η επιστημονική του ονομασία. Οι Ιταλοί, έχουν δημιουργήσει από το Emmer διάφορες υποποικιλίες όπως Φάρο ή Μακαρόνι, στις οποίες οι… καλοί μας γείτονες, δεν παρέχουν πιστοποίηση, ούτε ανάλυση αμινοξέων, γλουτένης κλπ). To Emmer είναι Durum Wheat. Δηλαδή σκληρό δημητριακό, κατάλληλο για ζυμαρικά, κουλουράκια και είδη ζαχαροπλαστικής και όχι φυσικά για ψωμί. Και τέλος,

    γ. Tο δίκοκκο Spelt (Επιστημονική ονομασία Triticcum Spelta Aegilops, ή Spelta, ή Speltoides. Το διακριτικό ae από το aegilops, σύμφωνα με τους Γερμανούς προέρχεται από την Αίγα, κατσίκα, και όχι από το Αιγαίο). Το Spelt, είναι δημητριακό, απόλυτα κατάλληλο για την παρασκευή άρτου.

    3. Στις ΗΠΑ, υπάρχουν και άλλοι τύποι αρχαίων δημητριακών οι οποίοι καλλιεργούνται, όπως το Kamut, το Khorazan κλπ.

    4. Στην ευρύτερη περιοχή της Μεσοποταμίας, μεταξύ Τίγρη και Ευφράτη, υπάρχουν πολλές ποικιλίες αρχαίων δημητριακών, οι οποίες όμως κατά κανόνα παραμένουν αταξινόμητες, και ανάλογα με την περιοχή (Βόρεια, Κεντρική και Νότια Μεσοποταμία), φέρουν διάφορες ονομασίες, όπως Αγριάδα, Δόντι της Καμήλας, Κοκκινόσταρο κλπ.

    5. Και οι τρεις παραπάνω τύποι αρχαίων δημητριακών οι οποίοι καλλιεργούνται στην Ευρώπη (Einkonrn, Emmer, Spelt), διατηρούν τα αρχέγονα χαρακτηριστικά τους και δεν έχουν υποστεί καμία γενετική τροποποίηση στη διάρθρωση των χρωμοσωμάτων τους. Έτσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση, τους έχει κατατάξει/πιστοποιήσει ως Βιολογικά Προϊόντα και τους ενισχύει με τα προγράμματα επιδοτήσεών της.

    6. Σύμφωνα με όλες τις επιστημονικές και ιστορικές ενδείξεις και αναφορές, (χημική ανάλυση, περιγραφή, γενεαλογική καταγωγή κλπ) το Spelt, είναι η αρχαία Ζειά.

    7. Από τις υποκατηγορίες του Spelt, (Ostro, Oberkulmer Rotkorn, Franckenkorn, και Baulander Spelz,) σύμφωνα επίσης με διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς, το Frankerkorn, είναι η γνησιότερη μορφή του Spelt, με ηλικία 12.000 ετών.

    8. Οι τιμές αγοράς και των τριών αρχαίων σπόρων από τις τράπεζες σπόρων του εξωτερικού, (Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Ελβετία κλπ) είναι περίπου οι ίδιες, με ασήμαντες αποκλίσεις.

    Όταν σας προτείνουν να αγοράσετε «Ζειά», επίσης προσέξτε:

    1. Η παραγγελία σας, να έχει πιστοποιητικό γνησιότητας από Τράπεζα Σπόρων, το οποίο να συνοδεύει το Δελτίο Αποστολής.

    2. Το πιστοποιητικό γνησιότητας, θα πρέπει επίσης να είναι σε ετικέτα κολλημένη με τρόπο που να μην αποκολάται, πάνω στον κάθε σάκκο με τους σπόρους.

    4. Το πιστοποιητικό γνησιότητας, πάνω σε κάθε σάκκο σπόρου, θα πρέπει να φέρει την επίσημη σφραγίδα της χώρας από την οποία είναι πιστοποιημένο. Αν είναι από Γερμανία δηλαδή θα πρέπει να αναγράφει Γερμανική Δημοκρατία (Bundesrepublik Deutschland), αν είναι από Ιταλία, Δημοκρατία της Ιταλίας (Repubblica Italiana) κοκ.

    συνεχίζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5. Ακόμη, η ετικέτα πιστοποίησης, πάνω σε κάθε σάκκο με σπόρο, θα πρέπει να έχει μοναδικό αύξοντα σειριακό αριθμό. (Όπως πχ τα μπουκάλια κρασιού με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης ΠΟΠ).

    6. Χημική ανάλυση αμινοξέων, βιταμινών, μετάλλων. (Συγκριτικά μπορείτε να έχετε υπόψη σας τα εξής δεδομένα, τα οποία προκύπτουν για το Spelt, στη χημική ανάλυση της από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Ανά 100 γραμμάρια αλεύρων Spelt/Ζειάς έχουμε λοιπόν τα εξής: Αμινοξέα: Κυστίνη 0.35, Ισολευκίνη 0.48, Λευκίνη 0.94, Λυσίνη 0.36, Μεθειονίνη 0.20, Φαινυλαλανίνη 0.67, Θρεονίνη 0.41, Τρυπτοφάνη 0.18, Βαλίνη 0.60. Βιταμίνες: Θειαμίνη = B1 516 pg, Ριβοφλαβίνη = B2 129 pg, B6 303 pg, Ε 2.4 mg. Μέταλλα: CA 0.26, Mg 1.25, Κ 4.23, Total Ρ 4.23, Phytase Ρ 3.42, Phytase activity 515 Ε).

    7. Χαρακτηρισμός στα έγγραφά του, ως πιστοποιημένου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βιολογικού προϊόντος.

    Έχετε επίσης υπόψη:

    Ο πιστοποιημένος σπόρος, ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ από την ΕΕ για την καλλιέργειά του.

    Υ.Γ. 1. Το Αλληλέγγυον, διέθεσε πέρσι και θα διαθέσει για την ερχόμενη καλλιεργητική περίοδο αρχαίους σπόρους, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.

    Υ.Γ. 2. Το Αλληλέγγυον, σε συνεργασία με την Ελληνική Τράπεζα Σπόρων, έχει φέρει επίσης αρχαίους σπόρους που εντοπίστηκαν στη Μεσοποταμία, στις πόλεις που έφτιαξε ο Μέγας Αλέξανδρος, οι οποίοι είναι «ξεκλείδωτοι» και οι οποίοι θα σπαρθούν και θα εξετασθούν από επιστημονική επιτροπή, στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΙΕΥΣΑ ΣΤΟ site diogeneis.blog spot. com/2012/10/blog-post-27.html
    ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΖΕΑΣ, ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΤΟ 99% ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΣΙΤΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΖΕΑ. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ. ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ, ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΕΤΣΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΕΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΣΠΟΡΟΣ!
    ΈΛΛΗΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ, ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΦΕΛΗΣ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΝΗΣΙΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΖΕΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ! ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΕΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΔΙΑΣΩΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΥΤΟ ΕΧΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ Η Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥΣΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΦΥΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ, ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΣΦΙΚΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλιαισα στο site τα εξης σχολεια.
    Κυρία Τριανταφύλλου, μερικές ερωτήσεις καί μία διαπίστωση. Διαπίστωση: Μέση απόδοση στρέμματος 165 κιλα Χ 5 ευρώ = 850 ευρώ το στρέμμα Χ 20 στρέμματα =16.500 ευρώ με τρία ποστίσματα. Κατά τα άλλα ισψχυρίζεστε ότι είναι τσιμπημένοι οι άλλοι σπόροι.Δώσε καί μένα μπάρμπα καιπροσέξτε όταν τα λέτε δημόσια γιαττί κυκλοφορούνκαί ρουφιάνοι καί εφοριακοί. Επειδή τουλάχιστον γιά όσους είμαστε καλλιεργητές , σιτηρών καί όχι μόνο, μερικά πράγματα όπως τα παρακάτω είναι μη επιδεκτικά αντίρρησης. Ερωτήσεις: 1)Αν αγοράσω από σας δίκοκκο (ζέας) θα φυτρώσει πάλι του χρόνου γιά να τον πουλάω καί γώ? 2)Από που είναι πιστοποιημένος ο σπόρος καί με ποιά ονομασία, γιατί άν αναγράφει όχι ζέα (αυτό ξέρουμε όλοι ότι αποκλείεται), αλλά Triticum dicoccum (θα γνωρίζετε βέβαια γιατί το Τ του Triticum είναι κεφαλαίο, αν όχι σας βάζω εργασία αγροτική-ποιός είπε ότι οι αγρότες δεν πρέπει να διαβάζουν) θα έχετε συμβάλει στην ανακάλυψη της θεωρίας των πάντων. Δικαιολογώ γιατί: , βεβααίως είναι γνωστό, ότι Ελληνικός σπόρος δίκοκκου μόνο στον Αντωνόπουλο υπάρχει (όχι ζέα κύριε Αντωνόπουλε), ο οποίος μεταποιεί το τελικό προϊόν καί δεν πουλάει σπόρο καί καλά κάνει γιατί δεν είναι σποροπαραγωγική εταιρεία. farro από την Ιταλία δεν δίδουν οι Ιταλοί αφού είναι ΠΟΠ καί πουλάνε μόνο υβρίδια δίκοκκου (μεταλλαγμένη ΖΕΑ παρακαλώ, αν όντως γνωρίζετε από γεωργικές καλλιέργειες). Το emmer από τη Γερμανία ή θα το πάρεις σπόρο γιά κόλυβα, ή θα τον φυτέψεις επίσης μία χρονιά. 3) Το σπόρο πού θα σας ζητήσω θα μού τον δώσετε με τιμολόγιο, άντε απόδειξη? γιατί τότε θα είσθε υποχρεωμένη να αναγράφετε τι μού πουλάτε. Είμαι σίγουρος πως δεν θα απαντήσετε στα ερωτήματα αυτά καί δεν σας προβοκάρω. Ετσι κάνουν όλοι και όλες κυρία Τριανταφύλλου. Θέλετε να σας πώ ποιοί? Αμέσως, έχουμε καί λέμε Γιώργος Μιμητός, έχει κατακλύσει τα blogs με διαφημίσεις ο αφελής . Κοσμίδης ο ιωνοιατροφιλόσοφος καί καουμπόυ,, από τότε πού τα έσπασε με το ΠΑΜ τού Βιτάλη , δεν ξεχωρίζει μαλακό από σκληρό στάρι αλλά δεν πειράζει. Ο Βιτάλης βεβαίως, μεταλλαγμένο dinkel σε χιλιάδες σακκιά από Γερμανία. Παχόπουλος από Κατερίνη, Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις καί όψιμος καλλιεργητής σε Μαυραγάνι καί μεταλλαγμενο δίκοκκο από Ιταλία. Βησσαρόπουλος από Καρδίτσα, πού τον ψάχνουν ακόμα στις βιολογικές λαϊκές γιά τις χοντράδες του με τα βιολογικά, έχει αναρτήσει το αμίμητο … πουλάω ζεα , δηλαδή zea mays… (γιά όσους ξέρουν από καλαμπόκι). Υπάρχουν καί σοβαροί-ες. Ασ πούμε οι αδελφές Τσιαντή στα Φάρσαλα οργανική καλλιέργεια δίκοκκου, δεν τολμάει να το πεί ζέα, θα θυμώσουν οι Γερμανοί καί οι της Trinity farm απ’ το Εξωτερικό, γιατί είπαμε είναι σοβαρές κυρίες, μετρημένα λόγια, μετρημένες καλλιέργειες, γερμανικά προϊόντα βεβαίως, τώρα άν είναι μεταλλαγμένα – τροποποιημένα τα σποράκια τους ο μακαρίτης θεοσοφιστής Steiner γνωρίζει, εγώ πάντως δεν τσιμπάω σε όψιμους γεωργούς σαν καί σας καί αυτές καί στις hi tech συσκευαίες τους. Ασε πού είναι χειρότερες από τον Αντωνόπουλο, ακόμα περιμένουν τα μαγαζιά στην Αθήνα δίκοκκο, όλο έρχεται Α! Ξέχασα τούς Βορειοελλαδίτες από την Κομοτηνή με τις γιορτές δίκοκκου. Πως θα αγοράσω παιδιά τούς σπόρους σας πού φέρατε από την Ιταλία? Απάντηση, χωρίς τιμολόγιο φυσικά, γιατί τι θα γράψουμε πάνω? Το χαρακτηρισμό κόλυββα από εκεί τον άκουσα. Ειναι μικρή η πατρίδα μας γιά να χαθούμε.Τέλος οι Αν τωνόπουλοι, ζέα ξε ζέα , ούτε σπόρους πουλάνε ούτε φούμαρα λένε καί βεβαίως αν εσείς βγάζετε με είκοσι στρέμματα 20.000 ευρώ περίπου, φαντασθείτε αυτοί πόσα εκατομύρια ευρώ σε μία χρονιά θα βγάζανε από όλους τούς αφελείς πού από γραφιάδες θέλουν να γίνουν γεωργοί. Μην ξεχνάμε ότι καί τον άλλο χρόνο πάλι θα τούς πούλαγαν σπόρους γιατί οι όψιμοι αγρότες θα έρχονταν αντιμέτωποι με την δυσκολότερη καλλιέργιεα σιτηρών. Το ψιλολέτε καί σεις πού είσθε άσχετη με το χώμα. Μην μού πείτε το αντίθετο, θα εκτεθείτε. Τελικά δύο λόγια είπα να σας γράψω, χίλια είπα κυρία Τριανταφύλλου καί άλλα τόσα θα σας γράψω , όχι από την απάντησή σας πού δεν θα κάνετε αλλά σε όσα blogs (υπάρχουν πολλά φιλόξενα καί δημοκρατικά) με αναρτήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΥΡΙΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΑΤΕ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ. (ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ).
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΥΡΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΔΙΑ-ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΣΠΟΡΟ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΠΤΙΣΕΤΕ ΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΖΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΟΦΙΑ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ30 Οκτωβρίου 2016 στις 3:26 μ.μ.

    Τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από ύποπτα κέντρα που προσπαθούν να ελέγξουν τη διατροφή μας, παρασύροντας και αρκετούς αγρότες, να βαφτιστούν τα δίκοκκα σιτάρια σαν σιτάρι ζέας και τα προϊόντα από δίκοκκο σιτάρι σαν προϊόντα ζέας. Όσον αφορά το δίκοκκο σιτάρι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υποψιασμένοι αφού όπως αναφέρει ο κατεξοχήν ειδικός στην Ελλάδα Νίκος Σταυρόπουλος, ερευνητής του ΕΘΙΑΓΕ και τέως Προϊστάμενος της Τράπεζας Γενετικού Υλικού, υπάρχουν περίπου πάνω από 15.000 ποικιλίες διεθνώς (4.253 δείγματα στο Μεξικό, 1.486 στην Αιθιοπία, 619 στις ΗΠΑ, 493 στη Ρωσία, 282 στην Ιταλία, 172 στην Ουκρανία, 123 στην Ινδία και 111 στην Ιαπωνία κλπ).

    Έχει διαπιστωθεί από επίσημες γεωπονικές, γενετικές και ιατρικές έρευνες ότι το δίκοκκο σιτάρι αντιπροσωπεύει ένα ετερογενές είδος με μεγάλες διαφορές τόσο ως προς τη διακύμανση των πρωτεϊνών όσο και ως προς την τοξικότητα των προλαμινών-γλουτένη από ποικιλία σε ποικιλία. Συνεπώς δεν μπορεί να υπάρχει ταύτιση ποικιλιών κάτω από τον γενικό όρο ‘’δικοκκο σιτάρι’’. Τα δίκοκκα που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια δεν είναι τα παλιά ντόπια σπόρια αλλά σπόρια βελτιωμένα, σπόρια εργαστηρίου των οποίων ο γενετικός κώδικας κόβεται και ράβεται όπως οι σποροπαραγωγικές εταιρίες θέλουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους (ντόπια σπόρια απαγορεύεται να διακινηθούν). Αυτά τα ‘’βελτιωμένα’’ σπόρια δίκοκκου σιταριού καθώς και τα προϊόντα που παράγονται από αυτά όχι μόνο δεν είναι συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά αντίθετα προκαλούν μεγάλη τοξικότητα και τις περισσότερες φορές είναι πιο επικίνδυνα από τα κοινά σιτηρά.

    Σύμφωνα με την επίσημη θέση της ΚΕΣΠΥ και του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ που εξέτασαν τα ‘’πιστοποιημένα’’ δίκοκκα σιτηρά μας ενημερώνουν ότι δεν πιστοποιούνται από κανέναν επίσημο και υπεύθυνο κρατικό φορέα ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΔΙΚΟΚΚΑ ΣΙΤΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΟ ΣΙΤΑΡΙ CEMETO. ΒΛΕΠΕ ΕΚΠΟΜΠΗ http://webtv.lamiastar.gr/index.php?view=videos&video_id=1383212632

    Αυτή η εκπομπή έγινε κατόπιν πίεσης του κόσμου, της ΚΕΣΠΥ και του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να σταματήσει η σύγχυση και η παραπληροφόρηση που επικρατούσε γύρω από τα δίκοκκα σιτάρια γιατί η κατάσταση είχε άρχισε να γίνεται άκρως επικίνδυνη παραπλανώντας αγρότες και θέτοντας σε κίνδυνο τη υγεία των καταναλωτών.

    Την προηγούμενη εβδομάδα είχε προηγηθεί στημένη εκπομπή για τα δίκοκκο σιτάρι (ΖΕΑ) με τον ομότιμο καθηγητή Γραβάνη Φώτη-εκπρόσωπο των μεγάλων συμφερόντων και πλέον όψιμο παραγωγό ‘’πιστοποιημένου βελτιωμένου’’ δίκοκκου σιταριού και προϊόντων. ΒΛΕΠΕ ΕΚΠΟΜΠΗ http://webtv.lamiastar.gr/index.php?view=videos&video_id=1412872687

    Τον τελευταίο καιρό επιστρατεύτηκαν ορισμένοι διαπλεκόμενοι καθηγητές (κυρίως συνταξιούχοι) από τους αλευροβιομηχάνους, τους ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΛΟΥΛΗ) και τις μεγάλες εισαγωγικές εταιρίες κατακλύζοντας εφημερίδες και τηλεοράσεις δίνοντας μία σοβαροφάνεια και επιστημονικοφάνεια προσπαθώντας να μας πείσουν ότι τα δίκοκκα σιτηρά είναι το ελληνικό προϊστορικό δημητριακό ζέας, αποκρύπτοντας όμως σκόπιμα από τους αγρότες και τους καταναλωτές την επίσημη επιστημονική τεκμηριωμένη γνώση και έρευνα καθώς και συμπεράσματα από πάμπολλες γεωπονικές, βιοιατρικές και κλινικές μελέτες από τα επίσημα ερευνητικά κρατικά κέντρα, πανεπιστήμια και νοσοκομεία.
    Όπως από το Τμήμα Ασφάλειας Τροφίμων και Δημόσιας Υγείας, από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, την GRA-CQE ερευνητική μονάδα για την ποιότητα των δημητριακών, το Τμήμα Γαστρεντερολογίας και Εσωτερικής Παθολογίας, το Γενικό Νοσοκομείο Ρώμης, Τμήμα Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Ρώμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. EGO EHO ALEVRI ZEA KE KANO PSOMI MERA PARA MERA. TO ALEVRI TIS ZEAS EAN TO KOSKINISIS DEN THA KANI LEFKO PSOMI, O DE KARPOS INE POLI MEGALITEROS TU SITARIU. EDIAVASA TA SHOLIA SAS KE EKATALAVA OTI ZITE MESA STIN APATI, KE TUTO DIOTI I PLIOPSIFIA INE MOGOLOEVREI ME ELINIKA ONOMATA KE SAS EKSAPATUN!!!! ALOSTE GIAFTO TUS LENE EVREUS DEN EHUN DIFORA APO TUS GIFTUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OTAN ELTHO STIN PATRIDA THA FERO SPORUS PRAGMATIKIS ZEAS NA KALIERGISETE, AFTO THA GINI META TIN LIKSI TU TRITU P.POLEMU. KALIO ARGA PARA POTE!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...