Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΧΑΜΟ Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΖΕΦΡΥ ΖΗΤΗΣΕ, ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ.

Φωτογραφία του χρήστη Μιχάλης Καλόπουλος - official Mixalis Kalopoulos.

ΜΕ  ΠΟΙΟΝ  ΤΡΟΠΟ  ΟΙ  ΜΥΣΤΙΚΕΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ  ΝΑ  ΑΛΛΑΖΟΥΝ,  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΧΑΖΟ  ΛΑΟ,  ΤΗΝ  ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στο CannabisNews: Πλήρης αποποινικοποίηση της κάνναβης και ελεύθερη καλλιέργεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΑΡΘΡΑ:  1.    ΕΛΕΟΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΝΟΝ».     

 2.    ΟΙ «ΓΕΝNΑΙΕΣ» ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ: «ΧΤΙΣΤΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΕΙΧΗ»

 3.   ΜΙΑ (ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ) ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ, ΜΑΖΙΚΟ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ. "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ. ΠΑΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ".

 
Υπέρ της πλήρους αποποινικοποίησης της κάνναβης» τάχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Cannabis News, συμπληρώνοντας ότι «η κοινωνία μας πρέπει να ξεπεράσει το ταμπού για να μπορέσει να επιτρέψει την καλλιέργεια και την αυτοκαλλιέργεια».

Σχετικά με το Νομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, σημείωσε ότι «χρειάζεται βελτιώσεις ώστε να εξυπηρετηθούν δυο σκοποί: Καταρχήν ο ασθενής θα πρέπει μέσω μιας εύσχημης διαδικασίας να μπορεί να λάβει τα φάρμακά του, να έχει εύκολη και σωστή πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα συνταγογραφημένα από έμπειρους γιατρούς.
Φωτογραφία του χρήστη Μιχάλης Καλόπουλος - official Mixalis Kalopoulos.
«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια διαδικασία τέτοια που δε θα αποτρέπει μέσω της γραφειοκρατίας τον ασθενή  να κάνει ιατρική χρήση της κάνναβης». Έπειτα πρέπει οι διαδικασίες να είναι τέτοιες που να βοηθήσουν την παραγωγή και τις επενδύσεις στη χώρα μας. Είναι μια οικονομική ευκαιρία όχι μόνο να παράξουμε για τη χώρα μας, αλλά να δραστηριοποιηθούμε και στον τομέα των εξαγωγών. Και γνωρίζω προσωπικά ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές χώρες». 
«Η ιατρική κάνναβη είναι το ένα ζήτημα και χρειάζεται μια ξεχωριστή αντιμετώπιση», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.
«Το άλλο θέμα είναι ότι πρέπει να αποποινικοποιηθεί η ψυχαγωγική χρήση. Η κάνναβη έχει αποδειχθεί ότι δημιουργεί πολύ μικρότερες βλάβες από το αλκοόλ ή τον καπνό του τσιγάρου».
«Επενδύουμε τεράστια ποσά στις Αρχές, στην αστυνομία, στους δικαστές, στις φυλακές, αλλά και σε βάρος των παιδιών που μπορεί να έκαναν χρήση. Κόστος μεγάλο για το κράτος, για την κοινωνία, για τα παιδιά που κάνουν χρήση, κόστος  λόγω και της συντήρησης του παράνομου κυκλώματος εμπορίας του φυτού, κυκλώματος που βέβαια εμπλέκεται και με σειρά άλλων παράνομων δραστηριοτήτων».
«Βεβαίως έχω μιλήσει από παλιά όχι μόνο για την αποποινικοποίηση της χρήσης, αλλά και για την αυτοκαλλιέργεια. Και υπήρξαν πολλοί που με λοιδωρούσαν τότε, γέλαγαν. Νομίζω ήρθε πλέον η στιγμή το θέμα να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π. 

Ο  πράκτορας  Τζέφρυ  δήλωσε: «Το άλλο θέμα είναι ότι πρέπει να αποποινικοποιηθεί η ψυχαγωγική χρήση. Η κάνναβη έχει αποδειχθεί ότι δημιουργεί πολύ μικρότερες βλάβες από το αλκοόλ ή τον καπνό του τσιγάρου».

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 


Η  Κάνναβη (και  τα  συστατικά  της),  ούτε  τροφή αποτελεί για τον άνθρωπο, ούτε φάρμακο,  με την έννοια της αναπλήρωσης κάποιας ουσίας που θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά λείπει από τον οργανισμό. Αντιθέτως  η  κάνναβη  παρεμβαίνει στη φυσιολογική λειτουργία  του  οργανισμού  και μάλιστα ανεξέλεγκτα, με δεδομένο ότι οι χρήστες δεν κάνουν εξατομικευμένη λήψη υπό ιατρική  παρακολούθηση.
ΚΑΡΔΙΑ:  Η  επίδραση της κάνναβης στο καρδιαγγειακό σύστημα  μελετήθηκε εκτεταμένα και βρέθηκε ότι προκαλεί  εξασθένιση των καρδιακών μυϊκών συσπάσεων με  ταχυκαρδία και  πιθανότητα καρδιακής προσβολής κατά 26% συγκριτικά με τους μη χρήστες.
ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ:  Η  κάνναβη  περιέχει πολυάριθμες καρκινογόνες ενώσεις. Έχει αποδειχθεί πως κάποιος, που κάνει 5 τσιγάρα κάνναβης την εβδομάδα, προσλαμβάνει τόσα καρκινογόνα χημικά συστατικά όσα κάποιος που καπνίζει 20 τσιγάρα καπνού την ημέρα.  Η  λήψη  κάνναβης προκαλεί μεγάλες  βλάβες στη πνευμονική λειτουργία. Τελευταίες  έρευνες έδειξαν ότι οι ίδιες βλάβες μπορούν να προκληθούν ακόμα και με 6-8 εβδομάδες εντατικό κάπνισμα  κάνναβης.
ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ:  Η χρήση κάνναβης, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις,  αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 10%, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Lancet. Επιστημονικά έχει αποδειχτεί ότι η χρήση κάνναβης μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες πυροδοτήσεως ψυχώσεων.
ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ - ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗ:  Προκαλεί  μεγάλες  βλάβες  στο ανοσοποιητικό σύστημα  του  ανθρώπου  και  έτσι  επιτρέπει  την  εκδήλωση  καρκινογένεσης.   Πολλές  ιατρικές μελέτες δείχνουν ότι η χρήση κάνναβης σχετίζεται με διάφορα είδη καρκίνου.  Άλλωστε ο καπνός της κάνναβης  περιέχει  πολύ  περισσότερη πίσσα από εκείνον του τσιγάρου.
ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ:  Προκαλεί  εκτεταμένες  χρωμοσωμιακές ανωμαλίες,  που  πιθανόν  κληρονομούνται  στις  επόμενες  γενεές.  Αναστέλλει την ενσωμάτωση των αμινοξέων σε πρωτεΐνες, αναστέλλει την ενσωμάτωση νουκλεοσιδίων σε RΝΑ και DNA και παρεμποδίζει τον μεταβολισμό της γλυκόζης, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του εγκεφάλου και την παραγωγή σπέρματος (ως πηγή  ενεργείας). Οι παραπάνω παρατηρήσεις επιβεβαιώθηκαν και σε καλλιέργειες κυττάρων, ανθρωπίνων και  πειραματοζώων.
ΕΝΔΟΚΡΙΝΕΙΣ  ΑΔΕΝΕΣ - ΓΕΝΝΗΤΙΚΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ:  Προκαλεί  βλάβες  στο  ενδοκρινικό και αναπαραγωγικό  (γεννητικό)  σύστημα  του  ανθρώπου. Προκαλεί  μεγάλες αλλαγές  στον  βιοχημικό  μεταβολισμό των κυττάρων  και  ταυτόχρονα  μεγάλη αραίωση  και  δυσμενή επίδραση στην ποιότητα του ανδρικού σπέρματος.  Επίσης  προκαλεί  μείωση της αυξητικής ορμόνης και  της  τεστοστερόνης.
ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ:  Στην  Ψυχοπαθολογική  σφαίρα  η χρήση της κάνναβης  αυξάνει τις πιθανότητες να παρουσιάσει κάποιος ψυχολογικά προβλήματα, ακόμη και σχιζοφρένεια, στο μέλλον, Προκαλεί  παραισθήσεις, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις (κυρίως ερωτικού περιεχομένου), αυξημένη φαντασία, αίσθηση αυξημένης δύναμης, υπερκινητικότητα, ομιλητικότητα, κυματώδη ψυχική κατάσταση (ευχάριστη αίσθηση που ακολουθείται από δυσάρεστη), αυξημένη ή ελαττωμένη δραστηριότητα, ελάττωση ή εξαφάνιση των αναστολών, εναλλαγή ονείρου-πραγματικότητας, άμβλυνση και διαλυτοποίηση των αισθημάτων, απώλεια του λογικού συνειρμού των σκέψεων, αυξημένη ευαισθησία και τελικά μια εξοντωτική εναλλαγή διαφόρων επιπέδων διέγερσης και καταστολών («τροπική καταιγίδα») με βασανιστικές αμφιβολίες  που  συνθέτουν το λεγόμενο  «ονειρικό ταξίδι».
Πολλοί  από  τους  χρήστες  κάνναβης  μεταπίπτουν σε σκληρότερα εξαρτησιογόνα (κυρίως ηρωίνη, κοκαΐνη, LSD κτλ).



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


1 σχόλιο :

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...