Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Το Σύνδρομο της Κύπρου

Η μυθολογική εκδοχή του Συνδρόμου της Στοκχόλμης:
πίνακας του Pietro da Cortona (1627-1629), 
Μουσεία των Καπιτωλίων, Ρώμη. 

Εισβάλλουν κακοποιοί στην οικία σου, βιάζουν τις κόρες σου, σκοτώνουν τους γιους σου, καταλαμβάνουν την μισή, και μετά από χρόνια διαπραγματεύεσαι αν θα τους παραχωρήσεις το σαλόνι και το ... λουτροκαμπινέ!

Καλώς ορίσατε στον κόσμο του Συνδρόμου της... Κύπρου!




Με την κατάθεση χαρτών αναμένονται να συνεχιστούν στη Γενεύη οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, με τη συζήτηση να στρέφεται στο εδαφικό.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά κατέθεσε χάρτη με τον οποίο προτείνει το υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση τμήμα να είναι στο 28,2% των εδαφών του νησιού, ποσοστό που είναι κατά μισή ποσοστιαία μονάδα μικρότερο από το σχέδιο Ανάν.

Ο χάρτης αυτός, που αποκάλυψε η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» και είναι η πρόταση της Κυπριακής πλευράς, θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση και άρα, δεν μπορεί να θεωρείται ως ο τελικός χάρτης της συμφωνίας.

Ο χάρτης, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εξής περιοχές: Μόρφου, Κυθρέα, Άσσια, Βατυλή, Λύση και Κοντέα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι υπάρχει πρόταση, 12 ή 5 χωριά της Καρπασίας να είναι υπό ειδικό καθεστώς. Όσο για την Αμμόχωστο, παρεμβάλλεται μια περιοχή που θα παραμένει υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Ο αριθμός των προσφύγων που θα επιστρέψουν στις εστίες τους υπολογίζεται, βάσει της πρότασης αυτής, ότι θα είναι περίπου 90 χιλιάδες.

Από την πλευρά της η τουρκοκυπριακή πλευρά ετοίμασε χάρτη με 29,2% και παραμένει ακόμα άγνωστο εάν σε αυτό περιλαμβάνεται ή όχι η Μόρφου.

Πάντως, οι πληροφορίες για τους χάρτες που θα κατατεθούν έχουν προκαλέσει την έντονη ενόχληση της κυπριακής κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, απηύθυνε έκκληση για προσοχή στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι οι κάποιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα και προβαίνουν σε ενέργειες για τις οποίες δεν υπάρχει λογική εξήγηση. «Πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι και σοβαροί» σημείωσε.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο αντιπροέδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος έγραψε στο Twitter: "Είναι φανερό πλέον ότι κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί θέλουν να καταστρέψουν τις συνομιλίες. Έδωσαν το χάρτη μας στα ΜΜΕ. Αίσχος!!"

Πηγή: News.gr
Κάποιοι άλλοι, "εκλεκτοί" λαοί, με πόλεμο, διπλωματία, λόμπυ, προπαγάνδα, χρήμα, εποίκους και κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, έχουν φέρει διαφορετικά αποτελέσματα εις όφελος της πατρίδας τους.


Χάρτης των εδαφικών επεκτάσεων του Κράτους του Ισραήλ, από το 1946 έως το 2000. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, μέσα σε 50 χρόνια, το Ισραήλ όχι απλώς επεκτάθηκε εις βάρος της Παλαιστίνης, αλλά ουσιαστικώς την κατέκτησε, καθιστώντας τους Παλαιστίνιους μειονότητα στην πατρίδα τους. Αυτή θα είναι η μοίρα της Κύπρου αλλά και της Ελλάδος.

Με την μαζική  είσοδο  των λαθρομεταναστών και την επίσης μαζική έξοδο των νεομεταναστών (βλ. προηγούμενη ανάρτηση) το τέλος  είναι  κοντά. Δεν πειράζει!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...