Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΜΑΓΙΕΡΣ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1942.


  Ο  ΕΒΡΑΙΟΣ  ΕΝΤΥ  ΜΑΓΙΕΡΣ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ  ΠΑΝΤΟΤΕ 

ΤΟΥΣ  "ΕΛΛΗΝΕΣ"  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ  ΤΟΥ  ΕΒΡΑΙΟΥ 

ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΥ,  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΟΠΟΙΟΥΣ  ΕΙΧΕ  ΚΑΙ  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ 

ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ. 

ΠΩΣ  ΥΠΟΔΑΥΛΙΣΕ  ΤΟΝ   ΕΜΦΥΛΙΟ  ΣΠΑΡΑΓΜΟ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ

  ΚΑΝΕΝΑΣ  ΔΕΝ  ΔΙΕΡΩΤΗΘΗΚΕ  ΓΙΑΤΙ,  ΟΙ  ΠΑΝΤΟΤΕ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  ΑΓΓΛΟΙ  (ΒΛΕΠΕ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ)  ΕΣΤΕΙΛΑΝ  ΕΒΡΑΙΟ  ΣΑΝ  ΑΡΧΗΓΟ  ΤΗΣ  ΣΥΜΜΑΧΙΚΗΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ  ΜΑΣ;

Ρούπελ - Οδοιπορικό στα ερειπωμένα οχυρά της «Γραμμής Μεταξά»

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4xNTAuMC40L3B0d2VibC9maWxlcy8xLzIwMTYvMTAvMzEvcm91cGVsMDAwLmpwZw%3d%3d&t=0&w=820&h=457&a=Center

Πώς είναι 80 χρόνια μετά η «Γραμμή Μεταξά»

Οι Γερμανοί τα παρέκαμψαν για να καταλάβουν τη Θεσσαλονίκη - Αν κατασκευάζονταν σήμερα, θα κόστιζαν 60 δισ. ευρώ. Κι όμως, το μεγαλύτερο τεχνικό έργο του 20ού αιώνα στην Ελλάδα ρημάζει ξεχασμένο
Υπήρξαν μέρος της θρυλικής Γραμμής Μεταξά, που αποτελούνταν από 21 συνολικά οχυρά -από τις Σέρρες έως την Κομοτηνή- στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Την εποχή που κατασκευάστηκαν (1936-1940) θεωρούνταν έργο τιτάνιο, ασύλληπτου κόστους και τεράστιας εθνικής σημασίας.

«Η ΡΑΤΣΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΡΑΤΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΟΠΡΑΝΑ».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ  -  ΑΝ  ΕΙΝΑΙ  ΑΛΗΘΙΝΕΣ  -  ΔΗΛΩΣΕΙΣ  TOY  ΕΒΡΑΙΟΥ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ  MENAXEM  ΜΠΕΓΚΙΝ.  ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΕΒΡΑΙΟ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ  Amnon Kapeliouk,  ΣΤΟ  New Statesman, 25 Ιουνίου 1982.

 «Η  φυλή  μας,  είναι  η  κυρίαρχη  φυλή.  Είμαστε  οι  θεότητες  αυτού  του  πλανήτη.  Είμαστε  τόσο  διαφορετικοί  από  τις  κατώτερες  ράτσες,  όσο  αυτές  διαφέρουν  από  τα  έντομα.  Στην  πραγματικότητα,  συγκριτικά  με  την  δική  μας  ράτσα,  οι  άλλες   ράτσες  είναι  κτήνη  και  ζώα,  οικόσιτα  στην  καλλίτερη  περίπτωση.  Οι  άλλες  ράτσες  θεωρούνται  ανθρώπινα  κόπρανα.  Το  πεπρωμένο  μας  είναι  να  κυριαρχήσουμε  στις  κατώτερες  ράτσες.  Το  επί  γης  βασίλειό  μας  θα  το  κυβερνά  ο  ηγέτης  μας,  δια  πυρός  και  σιδήρου.  Οι  μάζες  θα  γλείφουν τα  πόδια  μας  και  θα  μας  υπηρετούν  σαν σκλάβοι».    

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΟ ΑΧΑΪΑΣ. Ο «ΠΡΟΒΑΤΑΡΗΣ» ΛΟΧΑΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

  
 Ο  «ΠΡΟΒΑΤΑΡΗΣ»  ΛΟΧΑΓΟΣ
Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε ένα πολύ ζεστό βράδυ, στις 12 Ιουλίου 1912, στο Διακοφτό, στο πατρικό του πατέρα του Σπήλιου, σε ένα δίπατο σπίτι δίπλα στις γραμμές του τραίνου και ήταν το 8ο παιδί που έφερε στον κόσμο η μητέρα του Μαρία.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΧΑΡΤΕΣ (2016) ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΟΖ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

Στον παραπάνω χάρτη βλέπουμε την ΑΟΖ της Ελλάδας,  σύμφωνα  με  την  διεθνή  επιτροπή:

http://www.marineregions.org/eezdetails.php?mrgid=5679&zone=eez
Η οργάνωση Marine Regions είναι δημιούργημα του Flanders Marine Institute που έχει έδρα την πόλη Ostend του Βελγίου και θεωρείται το παγκόσμιο κέντρο χαρτογράφησης θαλασσίων ζωνών.
Έτσι  προχθές,  την  21-10-2016,  εξέδωσαν την 9η έκδοση με τους αναθεωρημένους χάρτες για όλα τα παράκτια κράτη του πλανήτη Γη, για Χωρικά Ύδατα, Συνορεύουσα Ζώνη, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Εσωτερικά Ύδατα και Αρχιπελαγικά Ύδατα.


Χρόνια Πολλά Ελλάδα! Θα κρατήσουμε την Σημαία μας ψηλά! Θα κρατήσουμε την Ελλάδα μας ψηλά! Ομάδα ΖΕΥΣ

«Καλημέρα Ελλάδα, με ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια θα κρατήσουμε τη σημαία μας ψηλά, την Ελλάδα μας ψηλά. Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Ελλάδα» είπε από το κόκπιτ ο επισμηναγός Στράλης

Συγκλόνισε για άλλη μια φορά ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξε πάνω από τη Θεσσαλονίκη με το F16 Block plus 52 της ομάδας αεοροπορικών επιδείξεων Ζευς.

«Καλημέρα Ελλάδα, με ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια θα κρατήσουμε τη σημαία μας ψηλά, την Ελλάδα μας ψηλά. Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Ελλάδα» είπε από το κόκπιτ ο επισμηναγός Σωτήρης Στράλης, ο οποίος έχει πάνω από 1.500 ώρες πτήσης με F16.

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 :ΔΥΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ.


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΣΟΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Στη δημοσιότητα απόρρητη κατάσταση μισθοδοσίας από ΜΚΟ στη Χίο.

  
    ΤΟ  ΧΘΕΣΙΝΟ  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  ΕΠΙΚΑΙΡΑ  ΓΡΑΦΕΙ  ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΜΚΟ


Το περιοδικό «Επίκαιρα»  ασχολείται  με  μία ΜΚΟ που έχει ιδρύσει ο γνωστός και μη εξαιρετέος εβραίος  Τζόρτζ Σόρος.
Η ΜΚΟ που αποτελεί το κέντρο της αναλύσεως είναι η γνωστή “Solidarity Now”, ενώ υπάρχει σχετική αναφορά και σε μερικές άλλες.
«Πατώντας» πάνω στην ανάλυση του περιοδικού, είναι ευκαιρία να αναφέρουμε και μερικά ακόμα γεγονότα που χρήζουν της προσοχής των Ελλήνων, ώστε να αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς συμβαίνει στην Πατρίδα μας και πόσο μεγάλη επιρροή στους πολιτικούς κύκλους έχουν οι απόψεις του εν λόγω εβραίου 

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΟΛΖΕΝΙΤΣΙΝ (ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ) «Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ». ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΟ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.

ΤΟ  ΜΟΝΑΔΙΚΟ  ΒΙΒΛΙΟ  ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΕΓΙΝΕ  ΓΝΩΣΤΟ  ΣΤΗΝ  ΔΥΣΗ.



Aleksandr Solzhenitsyn
200 Years Together

Russo-Jewish History
Το  παρακάτω  άρθρο  είναι  συρραφή  δύο  άρθρων  που  δημοσιεύθηκαν  στο  ιστολόγιο  http://www.offtherecord.net.gr...
Με  τίτλους:  «Ο Εβραϊκός ιμπεριαλισμός είναι το παρασκήνιο στην Ρωσική Ιστορία».    και  «Ο  Πούτιν καλεί τους Εβραίους της Ευρώπης στη Ρωσία – Νέα ‘συμμαχία’;».  23  Ιανουαρίου 2016
  Πηγή πληροφοριών:

ΤΟ 1940 ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ. «ΠΡΕΠΕΙ NA ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ».


«Η μεγαλύτερη ανηθικότητα είναι να ασκεί κάποιος  ένα επάγγελμα που δεν γνωρίζει». Ναπολέων

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 (Ανανέωση αρχείων)

ΠΟΣΟ ΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.

Τὸ Μαῦρο Τριήμερον τοῦ παρακμιακοῦ «ἑλλαδισμοῦ»!!!

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Για όσους ισχυρίζονται ότι η αρχαία ελληνική είναι μία νεκρή γλώσσα, ο Ισπανός Χουάν Κοντέρχ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο St. Andrews της Σκοτίας δίνει την καλύτερη απάντηση, με την ιστοσελίδα
http://www.akwn.net  (Akropolis World News).
Στην ιστοσελίδα αυτή, μπορεί κάποιος να διαβάσει ποικίλες ειδήσεις, απ΄ όλο τον κόσμο, μεταφρασμένες σε άπταιστη ελληνική διάλεκτο του 5ου αιώνα π.Χ.

ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ

«28 Οκτωβρίου  1940, Δευτέρα,
Νύκτα στις τρείς με ξυπνούν, ο Τραυλός. Ερχεται ο Γκράτσι.-Πόλεμος!- Ζητώ αμέσως Νικολούδη, Μαυρουδή.- Αναφέρω βασιλέα.- καλώ Παλαιρετ και ζητώ βοήθεια Αγγλίας.- Κατεβαίνω 5 Υπουργικόν Συμβούλιον. Όλοι πιστοί και Μαυρουδής.-Όλοι πλην Κύρου.-Βασιλεύς περιφορά μαζί του. Φανατισμός του λαού αφάνταστος.-Μάχαι εις σύνορα Ηπείρου.-Βομβαρδισμοί. Σειρήνες.- Αρχίζουμε να τακτοποιούμεθα.
Ο Θεός βοηθός!!»

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.


    Ο  ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ  "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ"


ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.  ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ  Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΗΜΕΡΕΣ  ΤΑ  ΕΧΕΙ  ΚΑΝΕΙ  ΕΠΑΝΩ  ΤΟΥ.

Aναμένουν μείζον πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο - Ζητήθηκε η παραχώρηση δύο αντιτορπιλικών Arleigh Burke από τις ΗΠΑ.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΡΙΨΗΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ «ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ».

Η 1η Ταξιαρχία καταδρομών του «Αττίλα» ετοιμάζεται να κτυπήσει τα νησιά του Αιγαίου.

Η Άγκυρα πάει για θερμό επεισόδιο:  ΔΙΠΛΗ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ.  Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τη νήσο Παναγιά και τη Ζουράφα.

Την  ίδια  στιγμή  χάρτης -  σοκ Τούρκου πιλότου δείχνει πώς βομβαρδίζουν εικονικά τα νησιά του Αιγαίου.  ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ «ΡΟΥΤΙΝΑΣ».

Ταυτόχρονα  με  τους  λαθρομετανάστες του  Τσίπρα  σε  κρίσιμο σημείο η ασφάλεια στον Έβρο. Συνοριοφύλακες: «Οι Tούρκοι στέλνουν κόσμο όποτε θέλουν». ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.  Στην  Λέσβο: Nέα εξέγερση Πακιστανών - Καίνε το κέντρο φιλοξενίας στην Μόρια.

Οι ΗΠΑ προωθούν την ένωση Κοσόβου-Αλβανίας και χαρακτηρίζουν τα σύνορα των Βαλκανίων και της Ελλάδας «προσωρινά». ΤΟ  ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)

http://www.gtp.gr/MGfiles/location/image32972[2391].jpg 
Η πόλη ιδρύθηκε το χειμώνα του 370 π.Χ.-369 π.Χ. από το Θηβαίο στρατηγό Επαμεινώνδα, μετά τη νίκη του επί των Σπαρτιατών στη μάχη των Λεύκτρων και την εισβολή του στη Λακωνία. Ο Επαμεινώνδας απελευθέρωσε τη Μεσσηνία από τη σπαρτιατική επιρροή και επέλεξε τους πρόποδες του όρους Ιθώμη για να χτίσει την πρωτεύουσα των ελεύθερων Μεσσηνίων. Χτίστηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την αρκαδική Μεγαλόπολη, ώστε να αποκλειστεί η Σπάρτη από εχθρικά κράτη και να εκλείψει η επιρροή της έξω από τη Λακωνική. 
Ο περιηγητής Παυσανίας έχει διασώσει τις περισσότερες πληροφορίες για την ίδρυση της πόλης.

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΤΣΑΡΛΥ ΤΣΑΠΛΙΝ (ΙΣΡΑΕΛ ΘΟΡΝΣΤΑΪΝ) ΗΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΑΔΙΣΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ.


  ΤΑ  ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ  ΟΙ  ΙΟΥΔΑΙΟΙ,  Ο  ΕΒΡΑΙΟΣ  ΑΪΝΣΤΑΪΝ  ΚΑΙ  Ο  ΕΒΡΑΙΟΣ  ΤΣΑΠΛΙΝ
Αξιωματικοί των Υπηρεσιών πληροφοριών δεν κατάφεραν να βρουν καθόλου ίχνη από την γέννηση του ηθοποιού στην Βρετανία, παρόλο που ο Τσάπλιν πάντοτε ισχυριζόταν ότι γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1889. Οι Βρετανοί μυστικοί  πράκτορες δεν κατάφεραν να βρουν κανένα πιστοποιητικό γεννήσεως του  Τσάρλυ  Τσάπλιν και η πρώτη επίσημη καταγραφή του ήταν ένα διαβατήριο που εκδόθηκε το 1920. Οι μυστικές υπηρεσίες τότε ερεύνησαν την πιθανότητα να γεννήθηκε στο Φοντενεμπλό, κοντά στο Παρίσι, ή κοντά στο Melun, ενώ οι Αμερικανοί ισχυρίζονταν οτι το πραγματικό του όνομα ήταν Ισραελ Θορνστάϊν(Israel Thornstein) και ήταν Εβραίος εκ Ρωσίας. Μετά το ενδελεχές ψάξιμο των στοιχείων για την καταγωγή του Τσάπλιν η MI5 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι: "Ο Τσάπλιν δεν γεννήθηκε στην Βρετανία, όπως ο ίδιος αναφέρει και το όνομά του δεν ήταν το πραγματικό του".
Σύμφωνα με πολλούς βιογράφους του, ο Τσάρλιν Τσάπλιν είχε μια παθολογική σαδιστική συμπεριφορά η οποία εκδηλωνόταν συστηματικά με βίαιο τρόπο, τόσο με τις πολυάριθμες συντρόφους με τις οποίες συνδέθηκε ερωτικά και με τα παιδιά που απέκτησε μαζί τους, όσο και με τους συνεργάτες του.  Ο Τσάρλι Τσάπλιν παντρεύτηκε τέσσερις φόρες, με κατά πολύ μικρότερες ηλικιακά γυναίκες, ενώ είχε σεξουαλικής φύσης δεσμούς με πολύ περισσότερες γυναίκες (ο ίδιος κόμπαζε ότι κοιμήθηκε με πάνω από 2.000 γυναίκες) πολλές από τις οποίες ήταν ανήλικες -  γι’ αυτό και χρησιμοποιούσε διάφορες «έξυπνες» μεθόδους προκειμένου να αποφύγει την δίωξη από τον νόμο.

ΚΟΝΤΕΪΝΕΡΣ ΜΕ ΕΠΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΩΝ «HOT-SPOTS», ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ.

Ο  ΕΡΝΤΟΓΑΝ  ΘΕΛΕΙ  ΤΗΝ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΚΑΙ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΛΩΝΕΙ:  «ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ». 

ΚΟΝΤΕΪΝΕΡΣ ΜΕ ΕΠΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΤΩΝ  «HOT-SPOTS», ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΑ  ΠΟΛΥΒΟΛΑ.  Η  ΤΟΥΡΚΙΑ  ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ  ΚΑΙ  Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΠΡΟΧΩΡΕΙ  ΣΤΟ  ΣΧΕΔΙΟ  ΚΑΛΛΕΡΓΗ.

ΤΑ «ΕΠΙΠΛΑ» ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ   ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΤΟΥ  ΤΣΙΠΡΑ  ΜΙΑ  ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  ΑΡΧΕΣ  ΕΧΟΥΜΕ  ΠΛΗΡΗ   Σ Ι Ω Π Η.  ΟΙ  ΣΦΑΙΡΕΣ  ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ  «ΕΠΙΠΛΑ» ΕΙΝΑΙ   ΜΑΡΚΑΣ   «YAVEX».

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

«ΙΔΟΥ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ», είπε ο Σωκράτης όταν αντίκρυσε τους Εβραίους εμπόρους να αποβιβάζονται στον Πειραιά...!

Από παλαιοτερο άλλα πολύ επίκαιρο άρθρο της εφημερίδας 
"ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"
Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Με ταχύτατους ρυθμούς η Ελλάδα μεταβάλλεται σε προτεκτοράτο του Ισραήλ και των Σιωνιστών...! Αυτοί συνήργησαν στην καταδίκη του μεγάλου αυτού Φιλοσόφου να πιει το Κώνειο...!
Είναι, πλέον, αδιαμφισβήτητο. Από πολλού και ιδιαίτερα σήμερα η Ελλάς επιχειρείται να μετατραπεί σε δορυφόρο του Σιωνισμού!!! Κατ’ αρχήν του Ισραήλ και στη συνέχεια του φοβερού αυτού αντιπάλου του Ελληνισμού: Του Σιωνισμού! Ο οποίος Σιωνισμός επικυριαρχείται ως γνωστόν από τις εξής αρχές: Υλισμός, Οικονομισμός, Μοναδοποίησις και Εξατομισμός του Ανθρώπου.
Κατά προέκτασιν Πνευματική κατάπτωσις/ τρομοκρατία και Ολοκληρωτισμός διά της Παγκοσμιοποιήσεως της οποίας δεκανίκι στην χώρα μας είναι ο Γιώργος Π. (πρωθυπουργός, ατυχώς της Ελλάδος εδώ και 17 μήνες) κάποια μέλη της κυβερνήσεώς του (π.χ. Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου) και βεβαίως – βεβαίως τοπικοί άρχοντες όπως ο εντιμότατος κ. Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Καμίνης στην Αθήνα.

Άγνωστοι Ήρωες του 21 : Ιωάννης Δημουλίτσας

 http://2.bp.blogspot.com/-q5ajmpVxY3I/VFoeOXz1T5I/AAAAAAAAJ3U/Oq3Fj8xmbPM/s1600/100.JPG
Ιωάννης Δημουλίτσας ή Πατατούκος.
 Έτσι έμεινε περισσότερο γνωστός στην ιστορία ο κατασκευαστής των πρώτων πυρπολικών του αγώνα, Ιωάννης Κωνσταντίνου Δημουλίτσας.
   Κατάγονταν από την Πάργα και πολύ νέος εγκαταστάθηκε στα Ψαρά. Ταξίδευε συχνά με τα ψαριανά πλοία. Σ΄ένα ταξίδι του έμεινε κάμποσο καιρό στην Τουλώνα της Γαλλίας. Έπιασε φιλία μ΄ένα αξιωματικό του μηχανικού, Ρίτσι, που έκανε τον καθηγητή στον εκεί Γαλλικό ναύσταθμο. Από αυτόν επήρε μαθήματα κατασκευής πυρπολικών. Στα Ψαρά τον θαύμαζαν για τις γνώσεις του και τον θεωρούσαν σοφό. Γι΄αυτό και όταν, μετά την αποτυχία του Γεώργη Καλαφάτη, πρότεινε την κατασκευή του πρώτου πυρπολικού του, του έδωσαν εμπιστοσύνη.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΤΕΙ Ο ΤΥΜΒΟΣ ΚΑΣΤΑ;

Aμφίπολη: Νέα στοιχεία από παρουσίαση στο Ερμιτάζ

Στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο αρχιτέκτονας του Τύμβου Καστά της Αμφίπολης Μιχάλης Λεφαντζής. 

Στο επιστημονικό συνέδριο που έλαβε χώρα στο Ερμιτάζ ο Έλληνας επιστήμονας κλήθηκε από καθηγητές κρατικών πανεπιστημίων της Αγίας Πετρούπολης και του Λομονόσοφ της Μόσχας να μιλήσει για την μεγάλη ανακάλυψη του Τύμβου Καστά το 2014 και την εξέλιξη της επιστημονικής του έρευνας γύρω από αυτόν.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Μιχάλης Λέφαντζής παρουσίασε νέα στοιχεία για τον Τύμβο Καστά.

Tούρκος υπουργός: «Θα ξαναφτιάξουμε την Οθωμανική Αυτοκρατορία μέχρι το 2053»

 

ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ O ΕΡΝΤΟΓΑΝ....ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΣ!!

Tην επανίδρυση και την αναδημιουργία την Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι το 2053(!) ως εφικτή αναφέρει σήμερα ο Τούρκος  υπουργός Δασών και Υδάτινων Υποθέσεων Βεϊσέλ Έρογλου συνεχίζοντα έτσι και αυτός τις χθεσινές δηλώσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος πέρασε από το στάδιο της άρνησης της Συνθήκης της Λωζάνης σε αυτό της απόρριψης λέγοντας «δεν μπρούμε πλέον να την δεχθούμε»

 «Αυτό που κάνουμε τώρα (στη Συρία) με στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη είναι απαραίτητο να το κάνουμε και στη Μοσούλη. Η Τουρκία δεν είναι πια μια χώρα που σκύβει το κεφάλι,

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΦΕ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ"





Ο Γιοσέφ Εζικιήλ Γιαχουντά  
ήταν δικηγόρος και καθηγητής τής Εβραϊκής.  Έγραψε  το  βιβλίο

Joseph Yahuda, LL.B., "HEBREW IS GREEK", Becket Publications, Oxford Unversity Press, 1982. Prefaced by professor Saul Levin, SUNY.

 O Γιαχούντα στην εισαγωγή ευχαριστεί τους πολλούς "ανωνύμους" δωρητές οι οποίοι τον ενίσχυσαν οικονομικώς ώστε να πραγματοποιηθεί η έκδοση αυτή.  Επίσης  τονίζει  ότι  η  παρούσα  ενδελεχής  μελέτη  του,  δεν  αφήνει  πλέον  αμφιβολίες για το ελληνικό γλωσσικό υπόστρωμα της εβραϊκής.  Έτσι  καταλήγει στο  αβίαστο  συμπέρασμα ότι οι εβραίοι δεν είναι Σημίτες αλλά ...Ινδοευρωπαίοι όπως   οι  προπάτορες  των  Εβραίων,  οι  Έλληνες.

Γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1900 στο Ιερουσαλήμ. Ήταν ο γιος του Ισαάκ Μπέντζαμιν Εζεκιέλ Γιαχουντά. Το 1982 ο Γιαχουντά έγραψε ένα αμφιλεγόμενο βιβλίο με τίτλο  Hebrew is Greek (Τα Εβραϊκά είναι Ελληνικά),  στο οποίο ισχυρίζεται ότι οι εβραϊκές και αραβικές γλώσσες  προέρχονται από την  Ελληνική  και ότι τα σύμβολα που αναγνωρίστηκαν διεθνώς ως Εβραϊκά -όπως το αστέρι του Δαβίδ- ήταν στην πραγματικότητα Ελληνικά. Πέθανε το 1995 στο Westcott, Surrey, Αγγλία.

Εν τω μεταξύ το συγκεκριμένο βιβλίο είναι σήμερα σπανιότατο, αν και έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις της Οξφόρδης. Στο Internet υπάρχουν λιγοστά αντίτυπα με τιμή εκκίνησης άνω των 1000 δολαρίων! Λες και κάποιοι προσπαθούν να εξαφανιστεί απο το προσκήνιο! Ο ίδιος ο Yahuda πέθανε μυστηριωδώς σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΟΣΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.



Την  παρακάτω  συνέντευξη   την  πήρε  η κ.  Άννα Δοντά,  δημοσιογράφος και συνεργάτης του περιοδικού  Hellenic Nexus,  από  τον  κοσμήτορα της  Φιλοσοφικής  Σχολής  του  Πανεπιστημίου Αθηνών  και  Συγκλητικό  Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη  και  δημοσιεύθηκε  στο  Περιοδικό Hellenic Nexus, τεύχος  Ιουλίου,  σελ. 16,  2011.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Johann Joachim Winkelmann, ο πατέρας της Αρχαιολογίας που εξύμνησε την απαράμιλλη Ελληνική τέχνη.

Θεμελιωτής του Νεοκλασικισμού και ιδρυτής της επιστημονικής Αρχαιολογίας, ο Βίνκελμαν μετέδωσε τη λάμψη του αρχαιοελληνικού πολιτισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε σημείο μάλιστα που ορισμένοι δεν δίστασαν να μιλήσουν για «πολιτισμικό ζυγό» της Ελλάδας έναντι των υπόλοιπων χωρών.

«Ο μόνος δρόμος για τους σύγχρονους καλλιτέχνες ώστε να γίνουν μεγάλοι, ίσως ανεπανάληπτοι, είναι να μιμηθούν τους αρχαίους», υποστηρίζει ο Βίνκελμαν, συνοψίζοντας εν πολλοίς το περιεχόμενο και τις προσδοκίες του Νεοκλασικισμού.

Το παρόν βιβλίο, το αναμφισβήτητα κορυφαίο πόνημα του Βίνκελμαν, ολοκληρώθηκε το 1764 και θέτοντας συγκεκριμένες μεθόδους έρευνας και ανάλυσης στους κατοπινούς τεχνοκριτικούς, χαρακτηρίζεται δικαίως ο θεμέλιος λίθος όλων των ιστοριών Τέχνης.

Γιατί μας έχει γίνει συνήθειο να χρησιμοποιούμε ξένες αντί για ελληνικές λέξεις;


Γιατί δεν χρησιμοποιούμε ελληνικές λέξεις;

Έχουμε τόσο ωραία και πλούσια γλώσσα, που είναι απορίας άξιο γιατί συνήθως χρησιμοποιούμε ξένες λέξεις και εκφράσεις στο καθημερινό μας λεξιλόγιο.

Γιατί έχει επικρατήσει η ιδεοληψία, πως αν μεταχειριστούμε την ξένη λέξη θα προκαλέσουμε καλύτερη εντύπωση και ο λόγος μας θα γίνει πιο πειστικός;

Πρόκειται άραγε για σύμπλεγμα κατωτερότητας;

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Η ΓΑΛΙΛΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ


Οι πόλεις της  Γαλιλαίας  ήταν οργανωμένες με τα ελληνικά δεδομένα και είχαν ναούς, θέατρα, γυμναστήρια, «αγορά» κτλ. Οι Ιουδαίοι αντιμετώπιζαν με εχθρότητα τους Γαλιλαίους, όπως συνέβαινε παλαιότερα με τους Φιλισταίους, αφού τους έβλεπαν ανταγωνιστικά  και  φυλετικά  διαφορετικούς.
Τα ελληνικά ονόματα πού  είχαν  οι  περισσότερες  πόλεις της Γαλιλαίας (Επτάπηγον, Καισάρεια, Τιβεριάς, Σκυθόπολις) αλλά και οι γειτονικές (Γέρασα, Πέλλα, Φιλαδέλφεια, Καλλιρόη, Ελευθερούπολις κ.α.) μαρτυρούν την έντονη  ελληνική παρουσία στην περιοχή.

Η καταγραφή του Επισκόπου Δωροθέου ο οποίος έζησε μεταξύ 2ου και 3ου μ Χ αιώνα  περιλαμβάνεται στην Χρονογραφία με τίτλο Chronicon Paschale (εκδόσεις Βόννης και Βενετίας) και αποκαλύπτει ότι όλες οι μητέρες των μαθητών του Χριστού είχαν Αρχαία Ελληνικά ονόματα:

Ιεροκλεία, η μητέρα του Ιωάννη και του Ιακώβου

Σοφία, η μητέρα του Φιλίππου

Ρέα, η μητέρα του Θωμά

Ουρανία, η μητέρα του Βαρθολομαίου
Ευτυχία, η μητέρα του Ιακώβου του Αλφαίου
Χειροθεία, η μητέρα του Ματθαίου
Αμμία (=μητέρα), η μητέρα του Σίμωνος του Κανανίτη
Σελήνη η μητέρα του Θαδδαίου
Ιωάννα (εκ του Ίωνα), η μητέρα του Πέτρου και του Ιακώβου

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΚΑΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΛΗΣ ΣΥΡΙΑΣ



 Ο Ναός του Ηρακλή στο  Αμάν  της  Ιορδανίας.  Είναι  η  αρχαία  Ελληνική  πόλη  ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.

  

Στην ευρύτερη  περιοχή  της Κοίλης  Συρίας  οι  Μακεδόνες  Έλληνες  έκτισαν  πολλές  πόλεις,  πάνω  από  100,  οι  μεγαλύτερες  μάλιστα  δημιούργησαν  μία  ομοσπονδία,  την  ΔΕΚΑΠΟΛΗ,  που  έζησε  και  μεγαλούργησε  για  1000  χρόνια  πριν  τις  καταστρέψουν  οι  άραβες.


      Η  Δεκάπολη  αποτελούνταν,  συνολικά,  από  18 ελληνικές  πόλεις  με  καθαρό  ελληνικό  λαό  πού  μιλούσε  ελληνικά,  έγραφε  ελληνικά,  πήγαινε  σε  ελληνικά  θέατρα  και  παρακολουθούσε  Αισχύλο  και  Σοφοκλή, πήγαινε  σε  ελληνικά  γυμναστήρια  και  τελικά  δεν  διέφερε  σε  τίποτε  από  μία  τυπική  ελληνική  πόλη  της  μητροπολιτικής  Ελλάδος

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ" ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΤΑΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

dirilis_postasi_1-696x1109
 ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ...
Ζήτημα αναθεώρησης των συνόρων της ευρύτερης περιοχής έθεσε εκ νέου ο πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας τo περασμένο Σάββατο σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Ριζούντας του Πόντου, ελάχιστες ώρες πριν ξεκινήσει η στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης.
 «Τα φυσικά μας σύνορα είναι διαφορετικά από τα σύνορα της καρδιάς μας. Σεβόμαστε τα φυσικά σύνορα, αλλά δεν μπορούμε ούτε θα επιτρέπουμε σε κανέναν να χαράξει σύνορα στην καρδιά μας» ήταν η φράση-κλειδί που χρησιμοποίησε ο Recep Tayyip Erdoğan.

ΣΥΡΙΑ, Η «ΜΙΚΡΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ 10 ΑΙΩΝΕΣ.


    H  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ
  Κωνσταντίνος Καβάφης
   Παλαιόθεν Eλληνίς                                                        
Καυχιέται η Aντιόχεια   για τα λαμπρά της κτίρια,
και τους ωραίους της δρόμους·   για την περί αυτήν
θαυμάσιαν εξοχήν,   και για το μέγα πλήθος
των εν αυτή κατοίκων.   Καυχιέται που είν’ η έδρα
ενδόξων βασιλέων·   και για τους καλλιτέχνας
και τους σοφούς που έχει,   και για τους βαθυπλούτους
και γνωστικούς εμπόρους.   Μα πιο πολύ ασυγκρίτως
απ’ όλα, η Aντιόχεια   καυχιέται που είναι πόλις
παλαιόθεν ελληνίς·   του Άργους συγγενής:
απ’ την Ιώνη που   ιδρύθη υπό Aργείων
αποίκων προς τιμήν   της κόρης του Ινάχου.
(Από τα Ποιήματα 1897-1933, Ίκαρος 1984)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...