Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Άγνωστοι Ήρωες του 21 : Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος (1789 - 1868) ήταν Φιλικός, αρματολός, οπλαρχηγός της επανάστασης του 1821 και ο πρώτος Έλληνας αρχηγός της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής.
Γεννήθηκε το 1789 στη Νικόπολη της Πρέβεζας και ήταν γόνος μεγάλης οικογένειας αρματολών της Δυτικής Ελλάδας. Κατά την προεπαναστατική περίοδο, διετέλεσε μαζί με τον αδελφό του Αλεξάκη, αρματολός. Αργότερα, λόγω των διώξεων από τον Αλή πασά, αναγκάστηκε να καταφύγει από κοινού με τον αδελφό του στην Κέρκυρα. Εκεί, τα δύο αδέλφια κατετάγησαν ως βαθμοφόροι στα ελληνικά τάγματα του βρετανικού στρατού. Το 1819 μυήθηκε, μαζί με τους αδελφούς του Αλέξιο και Δημήτριο, στη Φιλική Εταιρεία.
Όταν ξέσπασε η επανάσταση, συμμετείχε στα τέλη Μαΐου του 1821 στη μάχη του Βραχωρίου ενώ λίγο αργότερα, έλαβε μέρος και στην καταδίωξη του Αλβανού οπλαρχηγού, Νούρκα Σερβάνη.

Βότανα Μυστικά και Θεραπείες - Επεισόδιο - 5

ΤΟ 1ο  ΜΕΡΟΣ    ΕΔΩ
ΤΟ 2ο  ΜΕΡΟΣ    ΕΔΩ
ΤΟ  3ο ΜΕΡΟΣ    ΕΔΩ

ΤΟ  4ο ΜΕΡΟΣ    ΕΔΩ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ''ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΟ'' ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

 ΑΠΟ ΤΗΝ OMAΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Υμηττός, ένα βουνό που φυλλάει καλά κρυμμένα τα μυστικά του. Ένα εξ' αυτών το επονομαζόμενο και ''Δρακόσπιτο'' στέκει εδώ και εκατοντάδες χρόνια ακέραιο και έτοιμο να υποδεχθεί τους μοναχικούς πεζοπόρους του βουνού για να τους προσφέρει δροσιά, ξεκούραση αλλά και μια θέα μοναδική σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για αρχαίο κυκλικό κτίσμα δίπλα σε αρχαίο λατομείο του Υμηττού με άγνωστη χρήση, άλλα πιθανότατα να ήταν λατομικό κατάλυμα. Δεν έχει χρονολογηθεί και δεν αναφέρεται σε καμία βιβλιογραφία. Η κατασκευή του με σχιστοειδής ογκολίθους αλλεπάλληλα τοποθετημένους μας θυμίζει τα δρακόσπιτα της Νότιας Εύβοιας. 

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

H Προδοσία Της Πόλης 29 Μαϊου 1453. Η Αλήθεια που έχει αποκρυφθεί


Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η σειρά των γεγονότων της «άλωσης της Κωνσταντινούπολης» το Μάη του 1453
Ο Γεμιστός (1355-1452) που ήθελε να αλλάξει και την θρησκεία του έθνους έλεγε σε υπόμνημά του στον ίδιο τον αυτοκράτορα Μανουήλ Παλαιολόγο ότι εξουσιάζει Έλληνες:
«Εσμέν γαρ ουν, ων ηγείσθε και βασιλεύετε, Έλληνες το γένος, ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί.» Και συνεχίζει: «Η Πελοπόννησος και η προσεχής αυτής γη και αι περικείμεναι νήσοι ήσαν αείποτε η οικειοτάτη χώρα εις τους Έλληνας… Ταύτην γαρ δη φαίνονται την χώραν Έλληνες αεί οικούντες, οι αυτοί εξότου περ άνθρωποι διαμνημονεύουσιν, ουδενών άλλων προενωκηκότων` ουδέ επήλυδες κατασχόντες, άλλους τε εκβαλόντες, και αυτοί υφ’ ετέρων το αυτό έστιν ότε πεπονθότες` αλλ’ Έλληνες τήνδε την χώραν τουναντίον αυτοί γε αεί φαίνονται κατέχοντες, ούτε αυτή εκλιπόντες.»

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Το έργο και η δράση του Γεώργιου Πλήθωνα Γεμιστού

Εισαγωγή : Το Δεσποτάτο του Μυστρά:
Η πτώση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους το 1204 είχε ως
αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα δεσποτάτα, κάποια μικρά κρατίδια. Ένα απο
τα σημαντικότερα αποτέλεσε το δεσποτάτο του Μυστρά το οποίο βρισκόταν
στην Πελοπόννησο.
Το ανώτερο πολιτικό αξίωμα στο Δεσποτάτο ήταν αυτό του Δεσπότη το
οποίο αναλάμβανε εθιμικά ο δευτερότοκος γιος του αυτοκράτορα του
Βυζαντίου, γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη σημασία την οποία είχε το
δεσποτάτο για την αυτοκρατορία. Πρώτος δεσπότης του Μυστρά ανέλαβε ο
Μανουήλ Καντακουζηνός(1348-1380), γιός του αυτοκράτορα Ιωάννη
ΣΤ΄Καντακουζηνού.To 1460 o Δημήτριος Παλαιολόγος παρέδωσε, χωρίς
μάχη, το οχυρωμένο δεσποτάτο στους Τούρκους.

Άγνωστοι Ήρωες του 21 : Αλέξανδρος Βλαχόπουλος

Ο Αλέξανδρος Βλαχόπουλος γνωστός και σαν Αλέξιος ή Αλεξάκης (1780 ή 1787-1865) ήταν Έλληνας πολιτικός και αγωνιστής του 1821, πληρεξούσιος, γερουσιαστής και υπουργός Στρατιωτικών.
Γεννήθηκε στον Βλοχό Αιτωλοακαρνανίας αδέλφια του ήταν οι Κωντσαντίνος και ο Δημήτριος, ήταν μυημένος στη Φιλική Εταιρεία από το 1819 κι είχε τον βαθμό του απόστολου. Μικρός βρέθηκε στην αυλή του Αλή πασά για να γίνει αργότερα αρματολός. Το 1806 βρέθηκε στα Επτάνησα και κατατάχτηκε στον αγγλικό στρατό παίρνοντας μέρος στη κατάληψη της Λευκάδας. Αργότερα εγκατέλειψε τον αγγλικό στρατό και σαν απόστολος της φιλικής εταιρείας βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη όπου και φυλακίστηκε.
Με δικό του στρατιωτικό σώμα πήρε μέρος σε πολλές μάχες του 1821 όπως στου Πέτα στο Ζαπάντι στο Μεσολόγγι και στην απελευθέρωση του Βραχωρίου .

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Βρέθηκε ο τάφος του Αριστοτέλη

H σχετική ανακοίνωση για τον χώρο που στέγασε την τέφρα του φιλοσόφου, γίνεται στη Θεσσαλονίκη, με την συμπλήρωση 2400 χρόνων από την γέννησή του και ενώπιον 250 αριστοτελιστών από όλο τον κόσμο.
Περισσότερα από 25 χρόνια αφιέρωσε στις ανασκαφές και την έρευνα ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης για να φέρει στο φως τεκμήρια, να τα συναρτήσει με τις αρχαίες πηγές, για να καταλήξει στο συμπέρασμα το οποίο σεμνά είχε ψελλίσει από το 1996.

Η Αθήνα μετά τη δύση του αρχαίου κόσμου

Η μεταβατική περίοδος. Ο Δ’ αιώνας μ.Χ. βρήκε την Αθήνα σε μια μεταβατική περίοδο από την αρχαία στη χριστιανική θρησκεία. Το τελικό όμως πλήγμα εναντίον του Δωδεκαθεισμού το έδωσε ο Θεοδόσιος ο Α’ (379 - 395) παρά το γεγονός ότι οι φιλοσοφικές σχολές της Αθήνας είχαν εξακολουθήσει να λειτουργούν δυο ακόμη αιώνες.
Νέες βαρβαρικές επιδρομές. Κατά τον ίδιο αιώνα (Δ’ μ.Χ.) σημειώθηκαν νέες βαρβαρικές επιδρομές. Από αυτές η σοβαρότερη ήταν η επιδρομή του βασιλιά των Βησιγότθων Αλάριχου (395). Ο Αλάριχος ωστόσο σεβάστηκε την Αθήνα.
Το 529 ένα σημαντικό γεγονός επιτάχυνε την παρακμή της πόλης: ο Ιουστινιανός ο Α’ έκλεισε τις φιλοσοφικές της σχολές. Έτσι η Αθήνα έγινε μια χωρίς ιδιαίτερη σημασία επαρχιακή πόλη. Η πόλη όμως αυτή δεν έπαψε να προκαλεί τη βουλιμία των βαρβάρων επιδρομέων, και κυρίως των Σλάβων.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Οι εξωπραγματικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων

Την ώρα που η προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στους τομείς της λογικής σκέψης, της επιστήμης και των καλών τεχνών παραμένει αξεπέραστη, η ιστορία της αρχαιοελληνικής τεχνολογίας παραμένει εν πολλοίς άγνωστη, ακόμα και σε μας.
Τα απίστευτα τεχνολογικά επιτεύγματα των προγόνων μας φαίνεται να έχουν υποχωρήσει κάτω από το πελώριο βάρος των κολοσσιαίων συνεισφορών τους σε αυτό που ονομάζουμε γέννηση του σύγχρονου κόσμου, αν και αυτό μόνο άδικο μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι άγνωστοι μυκηναϊκοί θολωτοί τάφοι του Χαλκιά Μεσσηνίας

Η Μάχη της Κρήτης - Ένα κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη


http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/ISTORIKA/maxikritis17_bestfotopalevoun.jpg

Σοβαρό είναι το πρόσωπο της Κρήτης, πολυβασανισμένο. Μαδάρες γυμνές, τραχειές, αγέλαστες. Κοιτάζεις από το αεροπλάνο την Κρήτη ν’ απλώνεται στη θάλασσα και νιώθεις πώς αληθινά το νησί τούτο είναι γιοφύρι ανάμεσα στις τρεις τούτες μεγάλες Μοίρες. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη πήδηξε κι’ έχτισε φωλιά στην Κρήτη το πεινασμένο αρπαχτικό πουλί πού το λέμε Πνεύμα. Άπλωσε τις φτερούγες του στο Κρητικό χώμα και γέννησε το μυστηριώδη, βουβό ακόμα, όλο ζωή, χάρη, κίνηση και λαμπρότητα, Κρητικό πολιτισμό.

Η Κρήτη έχει αληθινά κάτι το πανάρχαιο, το άγιο, το πικραμένο και περήφανο, που έχουν οι χαροκαμένες μάνες που γέννησαν παλικάρια. Έχει τόσο πολύ πολεμήσει κι υποφέρει η γης ετούτη, έχει τόσο πολύ συνηθίσει το θάνατο, που τον ξεφοβήθηκε πια και μπορεί να γελάει και να παίζει μαζί του. Σαράντα μέρες γύριζα το περασμένο καλοκαίρι την Κρήτη, για να δω τα χωριά που γκρέμισαν κι έκαψαν οι βάρβαροι και τους άντρες και τις γυναίκες που τους έντυσαν τη μαύρη αρματωσιά του πένθους.

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Άγνωστοι Ήρωες του 21 : Μελέτης Βασιλείου

 
Ο Μελέτης Βασιλείου ( 1778 - 1826 ) ήταν οπλαρχηγός της επανάστασης του 1821 από τη Χασιά Αττικής που συνέβαλε αποφασιστικά στην οργάνωση των επιχειρήσεων των επαναστατικών δυνάμεων στην Αττική.
Ο Βασιλείου γεννήθηκε το 1778 στη Χασιά και προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια. Ως άνθρωπος που διέθετε μεγάλη επιρροή, κατάφερε να εξασφαλίσει προνόμια για την περιοχή του που μαστιζόταν από την τουρκική κακοδιοίκηση. Παράλληλα ήταν μέλος της Φιλικής Εταιρείας.
Με το ξέσπασμα της επανάστασης, κατάφερε, ξεγελώντας τις τουρκικές αρχές υποκρινόμενος πίστη σε αυτές, να πάρει άδεια για στρατολόγηση ανδρών και στις 18 Απριλίου 1821 χτύπησε στον Κάλαμο τα προερχόμενα από την Εύβοια τουρκικά αποσπάσματα. Λίγες μέρες μετά ηγήθηκε επίθεσης κατά της Αθήνας:

Βότανα Μυστικά και Θεραπείες. Επεισόδιο - 4

ΤΟ 1ο ΜΕΡΟΣ     ΕΔΩ
ΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ     ΕΔΩ
ΤΟ  3ο ΜΕΡΟΣ    ΕΔΩ

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Μια ανατρεπτική «ανάγνωση» της ζωφόρου του Παρθενώνα

Μια ανατρεπτική «ανάγνωση» της ζωφόρου του Παρθενώνα

«Η ζωφόρος του Παρθενώνα ενσωματώνει μία από τις υπέρτατες αξίες των αρχαίων Αθηνών: τη θυσία για το συλλογικό καλό». Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που επισήμανε η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Τζόαν Κόνελι, στην παρουσίαση του βιβλίου της «Το αίνιγμα του Παρθενώνα», που έγινε χθες παρουσία του Αμερικανού πρέσβη κ. Πιρς, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. 


Την λαμπρή πομπή των Παναθηναίων παρουσιάζει η ζωφόρος του Παρθενώνα, ή μια τραγική σκηνή από τη μυθολογία της αρχαίας Αθήνας; Οι περισσότεροι συγκλίνουν προς την πρώτη άποψη. Ωστόσο,  στο βιβλίο της «The Parthenon enigma. Α journey into legend» (Το αίνιγμα του Παρθενώνα, ένα ταξίδι στο μύθο) η καθηγήτρια Κλασικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Joan Breton Connelly, διατείνεται πως πρόκειται για απεικόνιση μιας θυσίας: μια από τις κόρες του Ερεχθέα προετοιμάζεται για να θυσιαστεί οικειοθελώς. (Οι αδερφές της θα την ακολουθήσουν σε αυτή την επιλογή). 

Άγνωστοι Ήρωες του 21 : Ιωάννης Βαβούλας

 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b7/Fire_ship_by_Volanakis.jpg/350px-Fire_ship_by_Volanakis.jpg
Ο Ιωάννης Βαβούλας ήταν σπουδαίος ναυμάχος και πυρπολητής από τη Χίο που έδρασε στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σπουδαιότερο των κατορθωμάτων του ήταν η συμμετοχή του τον Μάιο του 1825 στην επιτυχή πυρπόληση τουρκικής κορβέτας παρά το Ακρωτήριο Καφηρέα που επιχείρησε με το πυρπολικό σκάφος του Εμμανουήλ Μπούτη.

Μετά τη λήξη του Αγώνα επί βασιλείας του Όθωνα η οικογένειά του μετακόμισε στον έρημο τότε Πειραιά όπου ο εγγονός του Δημήτριος Βαβούλας, ένας από τους πρώτους οικιστές, αγόρασε έναντι αστείου ποσού τεράστια έκταση, την πλέον υποβαθμισμένη και τελείως άγονη, που περιελάμβανε βραχώδεις εξάρσεις, λιμνάζοντα νερά και έλη και που εκτεινόταν σχεδόν από τον λιμένα μέχρι το Νέο Φάληρο. Σε μία από τις πολλές εκείνες εξάρσεις έκτισε και τη σπουδαία έπαυλή του όπου διέμενε μόνιμα. που διατηρήθηκε μέχρι τη δεκαετία του 1980.

10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1912: Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ‏

Η  ΜΑΧΗ  ΚΑΙ Η  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ  
ΤΩΝ  ΣΕΡΒΙΩΝ  ΚΟΖΑΝΗΣ 

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ‏

Η  ΑΡΧΑΙΑ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΤΗΣ  ΙΝΔΙΑΣ

Ο πολιτισμός του Ινδού. Τα πρώτα δείγματα οργανωμένης ζωής ανάγονται στην εποχή του λίθου και χρονολογούνται από τα τέλη της 4ης χιλιετίας π.Χ. Κέντρο ανάπτυξης αυτού του πολιτισμού ήταν η περιοχή της Πενταποταμίας, δηλαδή η βορειοδυτική περιοχή της Ινδίας που διαρρέεται από τους παραπόταμους του Ινδού. Στις αρχές της 3ης χιλιετίας π.Χ., στην ίδια περιοχή

21 ΜΑΪΟΥ 2013 Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ‏


 Άρθρο  της  Μεταπαίδειας
Ο Ντομινίκ Βεννέρ[Dominique Venner], Γάλλος εθνικιστής, ευρωπαϊστής ακτιβιστής, βραβευμένος, από τη Γαλλική Ακαδημία, ιστορικός με εξειδίκευση στην στρατιωτική και πολιτική ιστορία από τους πλέον γνωστούς του τέλους του 20ου και των αρχών του 21ου αιώνα, δημοσιογράφος και δοκιμιογράφος, γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1935 στο Παρίσι και αυτοκτόνησε στις 21 Μαΐου 2013, αυτοπυροβολημένος με βολή περιστρόφου μέσα στον καθεδρικό ναό της Παναγίας, «Νοτρ Νταμ», [«Notre Dame»], στο  Παρίσι.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΣΑΝ «ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟΘΕΜΑ»;‏


Ο Νορβηγός «αριστερός  πολιτικός» Κάρστεν  Νόρνταλ Χάουκεν,  που  βιάστηκε   από  Σομαλό  λαθρομετανάστη.

Νορβηγός «αριστερός  πολιτικός»  βιάστηκε από Σομαλό. Τώρα  έχει  

τύψεις που τον απέλασαν.  Οι «δημοσιογράφοι» έδειξαν να 

«κατανοούν»  την  στάση  του  Νορβηγού «αριστερού  πολιτικού».  Η    κοινωνία  παρακολουθεί  απαθής, σαν  μια  εκφυλισμένη  αγελάδα.

Ο Κάρστεν Νόρνταλ Χάουκεν, ένας αριστερός πολιτικός της Νορβηγίας έπεσε

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ «Yedioth Ahronoth»:‏ Οι εβραίοι στο Ισραήλ ομολογούν: «Ο κομμουνιστής Genrikh Yagoda» είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος του 20ου αιώνα και ήταν εβραίος».

«Είναι άμεσα  υπεύθυνος για την  εκτέλεση  τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων ανθρώπων».
 "Πολλοί Εβραίοι πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο της Κομμουνιστικής Επανάστασης και έχουν  βάψει τα χέρια τους με αίμα αιώνια".
 
Το άρθρο είναι του Sever Plocker στην ιστοσελίδα της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας στο Ισραήλ της Yedioth Ahronoth:   «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μερικοί απ’ τους μεγαλύτερους δολοφόνους της σύγχρονης ιστορίας ήταν Εβραίοι».

Γράμμα από τη Βενεζουέλα

του Γιάννη Κουζηνού
Εικόνες: Από το ντοκιμαντέρ του Ιάσονα Πιπίνη “Το πείραμα της Βενεζουέλας”
Είναι τόσες οι εξελίξεις, τόση η παράνοια που διέπει την κάθε κίνηση του καθεστώτος εδώ στην Βενεζουέλα αυτές τις μέρες που θα μπορούσα να γράφω ασταμάτητα και πάλι τα γεγονότα θα με ξεπερνούν. Τα ρεπορτάζ που διαβάζω καθημερινά από Ελληνικά μπλοκ, ενώ περιέχουν μεγάλο μέρος των γεγονότων που συμβαίνουν, επικεντρώνουν στις ουρές και στις ελλείψεις των προϊόντων πρώτης ανάγκης, κάτι που συμβαίνει έτσι κι αλλιώς στην χώρα, χρόνια τώρα, με σταδιακή επιδείνωση. Μερικά γεγονότα που περνάνε στα ψιλά αλλά μπορούν να δώσουν σε κάποιον μια ευρύτερη εικόνα για το τι συμβαίνει και γιατί συμβαίνει είναι κατά την γνώμη μου τα ακόλουθα.


Πώς η Deutsche Bank χρηματοδότησε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου !.....

Γράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου

Άγνωστες και απόρρητες πτυχές της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων μέσα από ιστορικές πολιτικές διεργασίες

Του Γιάννη Χαραλαμπίδη
Οι εθνικές εκκαθαρίσεις και οι πράξεις γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας στην περίοδο 1919-22, αναφέρονται για πρώτη φορά σε εκθέσεις, αναφορές και επιστολές που συνέταξαν εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών, δημοσιογράφοι και στρατιωτικοί παρατηρητές των μεγάλων δυνάμεων και ειδικότερα των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ρωσίας. Οι μυστικές εκθέσεις των πρεσβειών, με αναλυτική περιγραφή φρικιαστικών λεπτομερειών της γενοκτονίας, παρέμειναν μυστικές για μακρύ χρονικό διάστημα στα αρχεία των αντίστοιχων χωρών.

Ο ΜΝΗΣΙΠΗΜΩΝ ΠΟΝΟΣ...


«Ζῆνα δέ τις προφρόνως ἐπινίκια κλάζων
τεύξεται φρενῶν τὸ πᾶν, 
τὸν φρονεῖν βροτοὺς ὁδώσαντα,
τὸν πάθει μάθος θέντα κυρίως ἔχειν. 
Στάζει δ' ἀνθ' ὕπνου πρὸ καρδίας
μνησιπήμων* πόνος· 
καὶ παρ' ἄκοντας ἦλθε σωφρονεῖν».

«Μα όποιος του Δία τη νίκη από καρδιάς τιμά 
της γνώσεως τον καρπό τρυγά.
Που ωδήγησε τον άνθρωπο στη γνώση

Περί Μεγαλοφυΐας


Η μεγαλοφυΐα σε σχέση με τα άλλα προτερήματα, είναι ο άνθρακας σε σχέση με τους πολύτιμους λίθους. Έχει το δικό του φως, ενώ οι άλλοι αντανακλούν δανεικό. - Αρθούρος Σοπενχάουερ

Η μεγαλοφυΐα είναι μια ατέλειωτη ανυπομονησία. - Κλωντέλ

Η μεγαλοφυΐα βαδίζει μπροστά από την εποχή του, ο έξυπνος τον ακολουθεί, ο πονηρός προσπαθεί να τον εκμεταλλευτεί, ο ανόητος κλείνει τον δρόμο του και τον εμποδίζει. - Μπαουερνφέλντ Ε.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων – Τιμή στους νεκρούς και τους ζώντες

19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων – Τιμή στους νεκρούς και τους ζώντες 
'Αρθρο απο το pontos-news.gr
19η Μαΐου 2016. Συμβολικά η πιο τραγική ημέρα υπόμνησης ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του ελληνισμού, του χριστιανικού στοιχείου εν γένει, που συντελέστηκε με θύματα τους Έλληνες Πόντιους. Προηγήθηκαν, συνέπεσαν ή ακολούθησαν Αρμένιοι, Ασσύριοι και Μικρασιάτες της ιστορικής Ιωνίας, που σφαγιάστηκαν, οδηγήθηκαν σε αναγκαστικό εκτοπισμό, στερήθηκαν πατρίδα, περιουσία, όνειρα για το μέλλον...
Οι απόγονοι των εκατομμυρίων ανθρώπων που υπέστησαν γενοκτονία πριν από περίπου έναν αιώνα θυμούνται τα θύματα, τα τιμούν και αγωνίζονται να κρατήσουν στη ζωή όλα όσα χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό τους: αξίες, παραδόσεις, διάλεκτο, μουσική, χορό, τραγούδι.
Κυρίως, όμως, ορθώνοντας το ανάστημά τους απέναντι στη λήθη και στην εξαγορά της μνήμης στο όνομα μιας επιφανειακής και ασφαλώς κατ’ ευφημισμόν «φιλίας» ή –στην καλύτερη περίπτωση– «ομαλών διμερών σχέσεων».

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

.................ενδιαφέρεται ο πόλεμος για την Ελλάδα.....................

τουρκικο αεροσκάφος με killmark συριακού ελικοπτέρου

 Δεν ξέρω τι έγινε το 1996 που οδήγησε στην πτώση του τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους.Αυτό το ξέρει και μόνο ο έλληνας χειριστής του Μιράζ  και το πλήρωμα του τουρκικού F-16.Εκείνο το οποίο είναι πασιφανές είναι ότι η Τουρκία ακολουθέι όλο και εντονότερα την πολιτική που αποκαλείται Ακροσφαλής ή στην διεθνή ορολογία γνωστή ως BRINKMANSHIP.Η ακροσφαλής πολιτική, είναι μια από τρείς μορφές κρίσεως που οδηγούν σε πόλεμο.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Η ΣΑΠΦΩ ΚΑΙ Ο ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ‏


Ένα ερωτικό ποίημα της Σαπφούς εμπνέει επιστήμονες να προσδιορίσουν την εποχή της συγγραφής του.

Άγνωστοι Ήρωες του 21 : Γεώργιος Βαρνακιώτης

 
Γεννήθηκε στο Βάρνακα Ξηρομέρου απ’ όπου πήρε και το όνομα της η οικογένεια Βαρνακιώτη, χωριό που βρίσκεται σε ύψωμα της δυτικής πλευράς των Ακαρνανικών στο Ξηρόμερο, χωριό παλιό που ιδρύθηκε κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους, όλοι οι πρόγονοί του κατάγονταν από εκεί που ονομαζόταν και Βαρνάκι. Παππούς του ο γνωστός αρματολός Γιάννης Βαρνακιώτης που πήρε μέρος στην επανάσταση του Ορλόφ και μετά έφυγε για την Ρωσία όπου από εκεί έπεσε στην Κριμαία κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1780.

Πατέρας του Γιώργου ήταν ο Νικόλαος ο οποίος και αυτός δεν προσκύνησε τον Βεζίρη Αλί Πασά και ορίσθηκε καπετάνιος σαν άξιος διάδοχος του Γιάννου, αποκτώντας φήμη περίφημου οπλαρχηγού. Ήταν επίσης γαμπρός του γνωστού οπλαρχηγού του Ξηρομέρου Χρήστου Γρίβα. Ο Γεώργιος Βαρνακιώτης γεννήθηκε το 1780 και πέθανε το 1842, μερικοί ιστορικοί τοποθετούν την γέννησή του ένα-δύο χρόνια πριν και διαδέχεται στο αρματολίκι του Ξηρομέρου τον πατέρα του σε ηλικία 20 ετών.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ FACEBOOK, ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA ME ΚΩΔΙΚΟ «Ο ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ». (Κωδική του ονομασία: “The Overlord”‏

FACEBOOK, ΕΝΑ  ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ  CIA ΜΕ ΕΒΡΑΙΟ  ΥΠΕΥΘΥΝΟ

Mark Zuckerberg,  (με  κιπά  σε  εβραϊκή  τελετή),  στην CIA είναι γνωστός με τήν κωδική ονομασία " The  Overlord " (Ό Επικυρίαρχος).


ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ  ΤΗΣ  CIA:  «Μετά από χρόνια δημόσιας παρακολούθησης, μείναμε πραγματικά έκπληκτοι με τό γεγονός,  πόσοι πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν τήν διεύθυνση τους,

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΡΑΤΣΑΣ (Urheimat)

ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ  ΣΗΜΕΡΑ 

ΜΕΡΟΣ  ΤΕΤΑΡΤΟ  (ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ)
Δυστυχώς αξιόλογοι Έλληνες γλωσσολόγοι επιστήμονες δεν υπάρχουν  (εκτός  ορισμένων γενναίων,   ταλαίπωρων, γραφικών  και  αφελών  
ερασιτεχνών).
Οι Έλληνες κατάντησαν οι τσανακογλείφτες των ιουδαίων διανοουμένων.
Η κοινή προγονική (αποκατεστημένη) γλώσσατων Πρωτοϊνδοευρωπαίων 
ονομάζεται πρωτοϊνδοευρωπαϊκή (ΠΙΕ).
Υπάρχει διαφωνία για το  που εντοπίζεται  η  αρχική  γεωγραφική  θέση που ζούσαν  οι  Πρωτοϊνδοευρωπαίοι  (η αποκαλούμενη "Urheimat" ή "κοιτίδα").
 Υπάρχουν σήμερα τρεις προτάσεις:

Quiz: Ποιά είναι η χώρα;


Ἐρώτησις: Ποιά εἶναι ἡ μοναδική χώρα στήν Μέση Ἀνατολή πού διαθέτει πυρηνικό ὀπλοστάσιο, τὸ τρίτο στὸν κόσμο, σέ πυρηνικές κεφαλές;

Brexit/Grexit=Τσίπρας/Μητσοτάκης, η πολιτική εξίσωση του Ιουνίου

Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης
Η κυβέρνηση των ΣΑΝΕΛ ποντάρει στο Brexit τον Ιούνη. Άν συμβεί, τότε θα μπορούσε να ποντάρει στη ρύθμιση των Ελληνικών χρεών. Brexit σημαίνει παραμένει ο Τσίπρας. Άν δεν συμβεί το Brexit, τότε επιλογή του Ιούνη θα μπορούσε να είναι ο Μητσοτάκης με έναν Λάτση να ελέγχει πιθανόν δύο ΜΜΕ. Αυτά βέβαια θα μπορούσαν να τα σκέφτονται οι μέσα στο μαντρί. Οι έξω απο το μαντρί έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους.
Υπάρχουν δύο αστάθμητοι παράγοντες. Ο ένας είναι η αναμενόμενη εσωτερική έκρηξη στο μεταναστευτικό που θα δημιουργήσει κοινωνικές ταραχές μεγάλης κλίμακας και προβλήματα στην Εθνική μας ασφάλεια, όπως πρώτοι επισημάναμε. Ο άλλος αφορά, τις ταραχές στη Τουρκία που θα επισημάνουν και την αλλαγή της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αναγκαστικά, αφού θα υπάρξει μεγαλύτερη έξαρση στο μεταναστευτικό πρόβλημα για την Ελλάδα, δεδομένης και της αυξανόμενης έντασης των συγκρούσεων στη Συρία.

ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΚΑΝΤΑΡΑ ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟY 2009.‏

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΔΕΝ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ  
ΤΕΤΟΙΕΣ  ΕΚΘΕΣΕΙΣ.

 Έκθεση για την αρχαία  Ελληνική  Γκαντάρα στη Ζυρίχη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...