Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ο ΤΣΕΧΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΖΕΜΑΝ: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ». «Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΣ ΑΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ». ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΗ…


Την  ίδια  στιγμή  η Βουλγαρία υψώνει φράχτη 200 χλμ. για να εμποδίσει τους λαθρομετανάστες.






Χιλιάδες συνοριοφύλακες, εκατοντάδες σύγχρονα τζιπ, θερμικές κάμερες, ελικόπτερα και η FRONTEX.     


Ο Τσέχος πρόεδρος Milos Zeman, ο οποίος βρέθηκε στη Ρόδο ως ομιλητής στο ετήσιο φόρουμ που διοργανώνει ο πρώην πρόεδρος των ρωσικών σιδηροδρόμων Vladimir Yakunin, πρότεινε την απέλαση των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που έφτασαν στην Ευρώπη από τις αρχές της περασμένης χρονιάς, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η κουλτούρα των Μουσουλμάνων μεταναστών είναι θεμελιωδώς ασύμβατη με την ευρωπαϊκή κοινωνία.


Όπως γράφουν οι Financial Times, ο Ζέμαν πρότεινε οι πρόσφυγες να μετεγκατασταθούν σε «άδειες περιοχές» στη βόρεια Αφρική ή σε «ακατοίκητα ελληνικά νησιά», προσφέροντας ως αντάλλαγμα στη χώρα μας τη σταδιακή μείωση του ελληνικού χρέους.



Ο Τσέχος πρόεδρος προειδοποίησε μάλιστα για ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στις ροές προσφύγων και τα κύματα τζιχαντιστών που φτάνουν στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι οι μετριοπαθείς Μουσουλμάνοι μπορεί να ριζοσπαστικοποιηθούν από τους εξτρεμιστές που βρίσκονται ανάμεσά τους,


Μιλώντας στους Times και σε δύο ακόμη ειδησεογραφικά δίκτυα, ο Ζέμαν τόνισε σε συνέντευξή του ότι η μόνη λύση για την προσφυγική κρίση είναι η απέλαση όσων δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες.


«Είμαστε στην Ελλάδα και η Ελλάδα έχει
πολλά ακατοίκητα νησιά και μεγάλο χρέος. Οπότε, αν δημιουργηθούν hotspots σε ελληνικά νησιά, αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν ένα είδος αποπληρωμής για το χρέος», είπε ο Ζέμαν.


«Σέβομαι τη βαναυσότητα του πολέμου στη Συρία, το Ιράκ και αλλού. Όμως δεν μιλάμε για αυτούς τους ανθρώπους, αλλά για τους οικονομικούς μετανάστες», πρόσθεσε, δηλώνοντας υπέρ της απέλασης όλων των οικονομικών μεταναστών.


«Δεν είμαι ενάντια στους μετανάστες από την Ουκρανία, το Βιετνάμ, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, τη Σερβία στη χώρα μου. Είμαι μόνο ενάντια στην ισλαμιστική μετανάστευση, γιατί η κουλτούρα τους είναι ασύμβατη με τη δική μας - πάρτε για παράδειγμα τη συμπεριφορά των Ισλαμιστών απέναντι στις γυναίκες. Τελείως διαφορετική από αυτή της ευρωπαϊκής κουλτούρας.», τόνισε ο Ζέμαν.

Επιπλέον, σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα από τη Ρόδο, ο Ζέμαν αποκάλεσε τον εαυτό του προφήτη, αφού προειδοποίησε για την πιθανή ριζοσπαστικοποίηση των μεταναστών.


«Θυμάστε την τύχη της Κασσάνδρας; Τους προειδοποίησε για το Δούρειο Ίππο» τόνισε ο Τσέχος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Είχε δίκιο».


Η Βουλγαρία υψώνει φράχτη 200 χλμ. για να εμποδίσει τους λαθρομετανάστες.

Χιλιάδες συνοριοφύλακες, εκατοντάδες σύγχρονα τζιπ, θερμικές κάμερες, ελικόπτερα και η FRONTEX.

Σε "απόρθητα τείχη" επιχειρεί να μετατρέψει τα σύνορά της με την Τουρκία (κυρίως) αλλά και την Ελλάδα η Βουλγαρία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια πιθανή εξ ανατολών πίεση προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.


Συρμάτινος αγκαθωτός φράχτης, που ξεπερνά μέχρι στιγμής τα εκατό χιλιόμετρα, έχει κατασκευαστεί ήδη στην μεθόριο με την Τουρκία και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς πρόκειται να φτάσει τα διακόσια χιλιόμετρα, και χιλιάδες συνοριοφύλακες περιπολούν στην συνοριογραμμή επικουρούμενοι από αξιωματικούς του στρατού και άντρες της FRONTEX.

Αυξημένες καταγράφονται οι περιπολίες,και μάλιστα κάποιες από κοινού με την Ελλάδα, και στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα όπου ο πρωθυπουργός της χώρας, Μποϊκο Μπορίσωφ, έχει δηλώσει πως θα υψώσει και εκεί συρματοπλέγματα εάν χρειαστεί.

Παρότι οι ροές από την Τουρκία εμφανίζουν τούτη την εποχή ύφεση, η Βουλγαρία ενισχύει τα μέτρα για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, εξέλιξη που θα φέρει (και) στα νοτιοανατολικά και τα νότια σύνορά της ανθρώπινα "ποτάμια" που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ώστε να μην καταστεί μια μεγάλη "δεξαμενή ψυχών".

Έτσι, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου στη Σόφια η υπουργός Εσωτερικών κ. Ρουμιάνα Μποτσαρεβα, οι δυνάμεις φρούρησης στα σύνορα πρόκειται να ενισχυθούν με τετρακόσια είκοσι σύγχρονα τζιπ, ελικόπτερα, θερμικές κάμερες, ενώ θα εγκατασταθεί σε όλη τη μεθόριο, που δεν υπάρχει κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, ειδικό σύστημα επικοινωνίας. Όλα αυτά με κονδύλια από τα εκατόν εξήντα εκατομμύρια ευρώ που έχει διαθέσει η ΕΕ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.


Η Σόφια ζει με τον φόβο προσφυγικής πλημμυρίδας σε περίπτωση κατά την οποία η Τουρκία για κάποιο λόγο ανοίξει τους "κρουνούς" και ο πρωθυπουργός Μπορίσωφ διαμηνύει σε όλους τους τόνους προς τους Ευρωπαίους εταίρους ότι η χώρα του δεν αντέχει την παρουσία και μακροχρόνια παραμονή μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών.

Παρά τα αυστηρά μέτρα στα σύνορα, όπου μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ του βουλγάρικου αλλά και του διεθνούς τύπου δραστηριοποιούνται παραστρατιωτικές ομάδες οι οποίες συλλαμβάνουν πρόσφυγες και μετανάστες, διακινητές χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τον λεγόμενο "βουλγάρικο διάδρομο" για την μεταφορά στην Σερβία Σύριων, Ιρακινών, Αφγανών,Πακιστανών,κ.α, που πληρώνουν αδρά και επιχειρούν να φτάσουν στην Σερβία και από εκεί να συνεχίσουν προς την Ευρώπη.


Το Βελιγράδι,από την πλευρά του, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τις διελεύσεις μέσω Βουλγαρίας, έχει αναπτύξει αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στην σερβοβουλγαρική μεθόριο.


Σε σχέση με την Ελλάδα, Βούλγαροι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν κατά καιρούς την άψογη συνεργασία των δυο πλευρών στη μεθόριο, ενώ η Σόφια απέρριψε κατηγορηματικά το πιεστικό αίτημα της λεγόμενος ομάδας Βιζενγκραντ να κλείσει η Βουλγαρία τα σύνορά της στο νότο προκρίνοντας τη συνεργασία σε επίπεδο κοινών περιπολιών και όχι μόνο.-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...