Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ EINAI H ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ


ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης είναι  η Ελλάδα σύμφωνα με τα τελευταία  στοιχεία της Eurostat !
 
Παχύσαρκα 600.000 Ελληνόπουλα.
















 








Πανελλήνιο πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπισή της σε παιδιά και εφήβους υλοποιεί το Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».




ΠΡΩΤΗ  Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΣΤΗΝ  ΠΑΙΔΙΚΗ  ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ  ΜΕ  44%.
  










Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στο οποίο μπορούν να απευθύνονται τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά και έφηβοι.






 



Το πρόγραμμα «Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία» με σύνθημα «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή», στόχο έχει την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης παρέμβασης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στις νεαρές ηλικίες, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τις δομές του υπάρχοντος συστήματος υγείας.






Η παχυσαρκία στην παιδική και εφηβική ηλικία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αποτελεί πλέον σοβαρή «απειλή» για τη δημόσια υγεία, αφού το ποσοστό των παχύσαρκων παιδιών και εφήβων υπερβαίνει πλέον το 30%.


 



Με δεδομένο ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά δεδομένα, στη χώρα μας καταγράφονται περίπου 100.000 γεννήσεις ετησίως, προκύπτει ότι στο χρονικό διάστημα των 18 ετών που μεσολαβεί από τη γέννηση μέχρι την ενηλικίωση, ο αριθμός των παιδιών και των εφήβων θα φτάνει το 1.800.000. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι την παρούσα χρονική στιγμή στην Ελλάδα 600.000 παιδιά και έφηβοι (ποσοστό 30%) είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.




Καθώς τα παχύσαρκα παιδιά ενηλικιώνονται, αντιμετωπίζουν ένα πλήθος ιατρικών προβλημάτων που οφείλονται στην παχυσαρκία.


Οι επιπλοκές της κατάστασης αυτής, οι οποίες είναι πολλές και περιλαμβάνουν ινσουλινοαντοχή, διαβήτη τύπου ΙΙ, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία και καρδιαγγειακά νοσήματα, ευθύνονται, εκτός όλων των άλλων, για ένα ιδιαίτερα αυξημένο κόστος δαπανών Υγείας.



Τώρα  όσον  αφορά  το  εθνικό  σκέλος. 
Τα  παχύσαρκα  παιδιά  γίνονται  κακοί  στρατιώτες.  Οι  κλάσεις  αποδίδουν  συνεχώς  λιγότερο  καλούς  άνδρες,  αγύμναστους,  με  πολλά  σωματικά  και  ψυχικά  προβλήματα. Το  επίπεδο  της  μαχητικής  ικανότητος  των  ενόπλων  δυνάμεων  πέφτει  δραματικά. 
Στο  τέλος,  στην  πιο  παραγωγική  τους  ηλικία,  οι  ενήλικοι  παχύσαρκοι  πεθαίνουν  πρόωρα  από  πολλαπλούς  νοσογόνους  παράγοντες,  που  οφείλονται  στην  παιδική  παχυσαρκία.



  ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης είναι  η Ελλάδα σύμφωνα με τα τελευταία  στοιχεία της Eurostat !



ΕΛΛΑΣ:  ΜΙΣΘΟΙ   ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ  ΚΑΙ  ΤΙΜΕΣ  ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ



Οι  πράκτορες  δεξιοί,  αριστεροί,  σοσιαλιστές,  κομμουνιστές,  Ροτσιλδικοί,  Σόρος – ικοί  και  δεν  συμμαζεύεται  «έλληνες  πολιτικοί»  έφεραν  την  φτωχοποίηση των ελλήνων  πολιτών και την πτώση του ΑΕΠ σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25%  μέσα  σε  5  χρόνια. 


Όπως προκύπτει από την έρευνα της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας το ψωμί και τα δημητριακά είναι ακριβότερα από το μέσο κοινοτικό όρο κατά 14%, στα αυγά και τα γαλακτοκομικά οι τιμές είναι υψηλότερες κατά 31%, στα αλκοολoύχα ποτά κατά 17%, στα ψάρια 13%, στα βούτυρα και τις μαργαρίνες 16%.

Ευτυχώς που υπάρχουν τα κρέατα, τα φρούτα, τα λαχανικά και ο καπνός και περιορίζουν το χάσμα της ακρίβειας.

Τα πρώτα είναι στη χώρα μας φθηνότερα κατά 12% από το μέσο όρο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα φρούτα και τα λαχανικά 17% και ο καπνός 24%. Συνολικά πάντως, η χώρα μας είναι ακριβότερη κατά 3% του μέσου όρου για τα τρόφιμα και τα αλκοολούχα ποτά.

Για να έχουμε μία πιο συγκρίσιμη εικόνα θα αναφέρουμε δύο παραδείγματα:

– Η Πορτογαλία που είχε μνημόνιο και δεν αποτελεί μεγάλη αγορά, είναι φθηνότερη σε όλες τις κατηγορίες τροφίμων που εξετάζει η Eurostat με εξαίρεση τα γαλακτοκομικά-αυγά όπου είναι οριακά ακριβότερη σε σύγκριση με τον μέσο κοινοτικό όρο.

Η Γερμανία, έχει το ίδιο επίπεδο τιμών τροφίμων με την Ελλάδα, ενώ είναι φθηνότερη από τη χώρα μας στο ψωμί, στα γαλακτοκομικά, στα αλκοολούχα ποτά, στα έλαια-λίπη, στα ψάρια.-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...