Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Die Welt: Η Τουρκία κατασκευάζει ατομική βόμβα; ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ


ΤΟΥΡΚΙΚΗ  ΑΤΟΜΙΚΗ  ΒΟΜΒΑ  ΕΚΡΗΓΝΥΤΑΙ  ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΑΘΗΝΑ


Σε δημοσίευμα της  γερμανικής  εφημερίδας Die Welt   (21/9/2014)  αναφέρεται  ότι ένας από τους λόγους που η BND, η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας, παρακολουθεί την Άγκυρα, θα μπορούσε να είναι ένα τουρκικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων, το οποίο η Τουρκία εξελίσσει κρυφά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η BND διαθέτει ενδείξεις (αυξανόμενες σύμφωνα με το δημοσίευμα) ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να εξοπλίσει πυρηνικά τη χώρα του.

Μέχρι σήμερα πληροφορίες ήθελαν την BND να κατασκοπεύει την Άγκυρα για άλλους λόγους: για την εισροή ισλαμιστών μαχητών στο Ιράκ και τη Συρία, για το λαθρεμπόριο, τη διακίνηση ναρκωτικών και την παρουσία Κούρδων μαχητών, αναφέρει η εφημερίδα.

Η Welt αναφέρει ότι η Τουρκία ανέθεσε το 2011 στην ρωσική εταιρεία Rosatom να χτίσει ένα μεγάλο αντιδραστήρα στις ακτές της Μεσογείου, περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά από το τουριστικό κέντρο της Αττάλειας. Δύο χρόνια αργότερα, υπήρξε παρόμοια συμφωνία με μια γαλλο-ιαπωνική κοινοπραξία.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι συνήθως στην περίπτωση ενός πυρηνικού εργοστασίου για ειρηνικούς σκοπούς, οι εταιρείες καταλήγουν σε συμφωνία με την κυβέρνηση για να παρέχουν το απαραίτητο ουράνιο και να λάβουν τα πυρηνικά απόβλητα μετά το τέλος της διαδικασίας.

Ωστόσο, η Άγκυρα απέφυγε να συμφωνήσει σε αυτόν τον όρο, θέλοντας να ελέγχει η ίδια το ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου και της διάθεσης των πυρηνικών αποβλήτων. Η Welt γράφει ότι αυτό το κομμάτι της πυρηνικής διαδικασίας είναι κρίσιμο για κάθε κράτος που θέλει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

«Σε περίπτωση που η Τουρκία επιθυμεί να κρατήσει τις ράβδους χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου, αυτό έχει μία μόνο λογική εξήγηση: επιθυμεί να συγκεντρώσει υλικό για μια βόμβα πλουτωνίου» τονίζει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα κενά στις πυρηνικές συμφωνίες της Τουρκίας αφήνουν ανοιχτό «παραθυράκι» και για εμπλουτισμό ουρανίου -απαραίτητο για την κατασκευή πυρηνικού όπλου.

Η ίδια η Άγκυρα, πάντως, αρνείται ότι επιθυμεί τον εμπλουτισμό ουρανίου.


O  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΛΑΟΣ  ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ  ΜΕ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας, ο τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν έχει ήδη κανονίσει το 2010, να προετοιμαστεί η Τουρκία για την κατασκευή εγκαταστάσεων εμπλουτισμού ουρανίου, αναφέρει η εφημερίδα. Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της Υπηρεσίας, η Τουρκία φέρεται να διαθέτει ήδη έναν σημαντικό αριθμό από συσκευές φυγοκέντρησης.

Από που προέρχονται; Η εφημερίδα τονίζει ότι είναι εύκολο να το μαντέψει κανείς: από το Πακιστάν. Η Welt κάνει λόγο, επίσης, και για ανταλλαγές επιστημονικών στοιχείων για τα πυρηνικά με το Πακιστάν.
Παράλληλα, αναφέρεται στο τουρκικό πρόγραμμα κατασκευής πυραύλων λέγοντας ότι από το 2011 ο Ερντογάν είχε ζητήσει την ανάπτυξη πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Η εφημερίδα προσθέτει ότι στις αρχές του 2012 η Άγκυρα ξεκίνησε την ανάπτυξη πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς και τονίζει ότι ένας πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς με 2.500 χιλιόμετρα φάσμα μπορεί να είναι έτοιμος μέσα στο 2016.

(Σημείωση:  όλη  η  Ελλάδα  στοχοποιείται  ήδη  με  συμβατικά  όπλα).

Σύμφωνα με τη Welt, τα σχέδια αυτά αποτελούν ισχυρή ένδειξη ενός συνεχιζόμενου προγράμματος κατασκευής πυρηνικών όπλων.

Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης σε παλαιότερες δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων, όπως του Αμπντουλάχ Γκιούλ ως υπουργού Εξωτερικών ότι η «Τουρκία δεν μπορεί να αφήσει μία γειτονική χώρα (σ.σ. αναφορά στο Ιράν) να έχει πυρηνικά όπλα που η ίδια (η Τουρκία) δεν διαθέτει».

Ο συντάκτης του άρθρου, Χανς Ρίλε, πρώην επικεφαλής σχεδιασμού πολιτικής στο υπουργείο Άμυνας, ισχυρίζεται ότι με την πυρηνική ενέργεια του Ισραήλ και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Ερντογάν δεν θα ικανοποιηθεί εάν δεν αναπτύξει και η Άγκυρα την 
δυνατότητα πυρηνικών όπλων.


ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ  ΑΤΟΜΙΚΗ  ΒΟΜΒΑ.

Το  1980  τα  διεθνή  ΜΜΕ  ανέφεραν  ότι  ένας  αμερικανός  φοιτητής,  χρησιμοποιώντας  προηγμένη  τεχνολογία  στο  πανεπιστήμιό  του,  έκανε  μία  ατομική  βόμβα  και  μάλιστα  με  πολύ  φτηνότερα  υλικά  και  με  εξαιρετική  ισχύ.

Θυμάμαι,  ήμουν  και  εγώ  φοιτητής  τότε  και  ψάχνοντας  λίγο  το  θέμα  πληροφορήθηκα  ότι  ο  αμερικανός  φοιτητής  ήταν  ελληνικής  καταγωγής.  Πολλές  φορές  στο  πανεπιστήμιο  και  σε  «έλληνες  πολιτικούς»  ανέφερα  τότε  το  θέμα  και  ζήτησα  η  «ελληνική»  κυβέρνηση  να  καλέσει  αυτόν  τον  φοιτητή  από  την  Αμερική,  να  τον  εξοπλίσει  κατάλληλα  και  να  προχωρήσει  η  καταπληκτική  αυτή  ιστορία  προς  όφελος  της  πατρίδος.

Δυστυχώς  τίποτε  δεν  έγινε.  Μετά  από  λίγο  καιρό  τα  δημοσιεύματα  για  αυτόν  τον  φοιτητή  σταμάτησαν  και  εξαφανίστηκε  το  θέμα  από την επικαιρότητα.  Ήταν  προφανές  ότι  οι  μυστικές  υπηρεσίες  των  αμερικανών    του  Ισραήλ)  προσέλαβαν  (και  φίμωσαν)  αυτόν  τον  άνθρωπο.



Η  Ελλάδα  είχε  χάσει  άλλο  ένα  άξιο  παιδί  της.-



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...