Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΑΘΗΝΩΝ

  


Ο αρχηγός της  Μασονικής  στοάς  ζητάει να συλληφθούν μασόνοι μέσα στην τεκτονική στοά και καλεί την Αστυνομία!


(Αντιγραφή  από  το:  «Σκεφτόμαστε  Ελληνικά»  της   10/06/2016).


Ο δικηγόρος Νικόλαος Βουργίδης,  αρχηγός των Μασόνων στην Ελλάδα, έκανε μηνύσεις για αυτόφωρη διαδικασία και ζητάει να συλληφθούν μασόνοι μέσα στην τεκτονική στοά. Οι λόγοι είναι  οικονομικές ατασθαλίες και διαφθορά.
Ιντριγκες και διαφθορά στη Μεγάλη Στοά  (03/02/2016).


Δικαιοσύνη και ορκωτοί λογίστες συνεχίζουν τις έρευνες.


Υπεξαίρεση 350.000 ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, ενώ στον Αρειο Πάγο έφτασε η διαμάχη μεταξύ υψηλόβαθμων τεκτόνων για τα αξιώματα της ιεραρχίας


Αδιαπέραστο πέπλο μυστικότητας και συσκοτισμού, τελετές στο ημίφως, μυήσεις, σπαθιά, ξύλινα σφυριά, διαβήτες, ποδίτσες, νεκροκεφαλές, όρκοι τιμής και πίστης, φανταχτεροί τίτλοι, πομπώδη αξιώματα και βαθμοί ιεραρχίας, άγνωστα και μυστηριώδη πρόσωπα, είναι μερικά από τα μεσαιωνικού τύπου στοιχεία που περιβάλλουν τη μασονία ή, όπως θέλουν να λέγεται, τον τεκτονισμό.


Την ελληνική Δικαιοσύνη απασχολεί η υπεξαίρεση τουλάχιστον 350.000 ευρώ που αποκαλύφθηκε από τα ταμεία της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας που στεγάζεται στις αρχές της οδού Αχαρνών και ήδη κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Ορκωτοί ελεγκτές έχουν πιάσει δουλειά και «ξεσκονίζουν» τα βιβλία της Στοάς. Από την πρώτη ανάγνωση διαπιστώθηκε η εν λόγω υπεξαίρεση, ενώ εκτιμάται ότι η μαύρη τρύπα στο Τεκτονικό Ιδρυμα έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Πλήρης εικόνα θα υπάρξει με την ολοκλήρωση του πορίσματος των ορκωτών ελεγκτών. Σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν βαδίσει μέσα στο κτίριο της Αχαρνών, δράστης της υπεξαίρεσης είναι ο λογιστής των οικονομικών υπηρεσιών και είχε συνεργό μια κυρία η οποία ανήκει στο πολύ στενό περιβάλλον («δεξί χέρι του», όπως λένε) ενός από τους γνωστότερους προηγούμενους Μεγάλους Διδασκάλους, ο οποίος έχει περάσει στον Σκωτικό Τύπο.


Πάντως, το Τεκτονικό Ιδρυμα κατέθεσε μήνυση κατά του λογιστή και της συνεργού κυρίας, αλλά και κατά παντός υπευθύνου, για υπεξαίρεση 350.000 ευρώ, με επιφύλαξη ως προς το ύψος του ποσού, καθώς ο οικονομικός έλεγχος συνεχίζεται. Δεν πρέπει να παραλειφθεί ότι ο κανονισμός του Τεκτονικού Ιδρύματος, αλλά και ο άγραφος Κώδικας Ηθικής και Δεοντολογίας προβλέπουν οριστική διαγραφή για όποιον μασόνο καταδικαστεί αμετάκλητα για ποινική υπόθεση.



Ορκωτοί ελεγκτές έχουν πιάσει δουλειά και «ξεσκονίζουν» τα βιβλία της Στοάς. Από την πρώτη ανάγνωση διαπιστώθηκε σημαντική υπεξαίρεση 350.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι η μαύρη τρύπα στο Τεκτονικό Ιδρυμα έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις


Ομως και τον Αρειο Πάγο απασχόλησαν τον περασμένο χρόνο οι διαδικασίες που τηρήθηκαν στους κόλπους του τεκτονισμού για τα αξιώματα.




Την δικαστική αυτή αστική μάχη έχασε οριστικά με την υπ’ αριθμ. 590/2015 απόφαση του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου ο τέως Μεγάλος Διδάσκαλος και νυν μέλος του Υπατου Συμβουλίου του 33ου βαθμού της Ελλάδας του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Τύπου. Μάλιστα είχε διατελέσει στο πρόσφατο παρελθόν και Μέγας Ταξιάρχης του Σκωτικού Τύπου.


Οι αρεοπαγίτες ακύρωσαν την απομάκρυνση του Υπατου Μεγάλου Ταξιάρχη του Υπατου Συμβουλίου του 33ου βαθμού του Σκωτικού Τύπου, που, αν και είναι μικρότερη από τη Μεγάλη Στοά, διαχειρίζεται τεράστια χρηματικά ποσά.


Ομως για το ίδιο αυτό πρόσωπο του Σκωτικού Τύπου, που είναι γνωστός δικηγόρος των Αθηνών, εκκρεμεί υπόθεση και στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών για συκοφαντική δυσφήμηση. Σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί -κατά συγχώνευση- σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή και αναμένεται η νέα κρίση των δικαστών.


Υπενθυμίζεται:


Ο δικηγόρος Νικόλαος Βουργίδης-αρχηγός των Μασόνων στην Ελλάδα με την εξ απορρήτων σύμβουλό του Άρη Σπηλιωτόπουλου κ. Βιργινία Κορωναίου


18 Ιουλίου 2009. Δελφοί. Μασόνοι, πανεπιστημιακοί και πολιτικά στελέχη, «φιλιούνται και αγκαλιάζονται» για το «καλό της πατρίδος» των γραμμάτων και των τεχνών. Δεν το λέμε εμείς. Το λέει η «Μεγάλη Στοά» της Ελλάδος», σε επίσημη ανακοίνωση εκείνης της μέρας. Διαβάζουμε:


«Κατά την διάρκεια των τελετών του «Δελφικού Ιδεώδους» εις τους Δελφούς 13-18 Ιουλίου 2009 που διοργανώθηκαν από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Δήμο των Δελφών ομίλησαν ο Κοσμήτορ παρά τω Μεγ:. Διδασκάλω Η.Κ., με θέμα «Βιοηθική και Περιβάλλον», ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Χρήστος Μανέας με θέμα «Φύσις και Ηθική»  και ο Μέγας Διδ:. της Μεγάλης Στοάς της ΕλλάδοςΝικόλαος Βουργίδης με θέμα «Παιδεία και Πολιτισμός».


Επίσης, απενεμήθη το βραβείο «Σοφίης» εις τον αδ:. Χρήστο Μανέα το οποίο το Πανεπιστήμιο απονέμει «σε προσωπικότητες, οι οποίες με τις πράξεις τους υπηρετούν τις ίδιες Αξίες Ελληνισμού – Ανθρωπισμού»


Τέλος, απενεμήθη το βραβείο «Ευποιϊης» εις τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μ:.Σ:τ.τ. Ε:. Νικόλαο Βουργίδη το οποίο απονέμεται «σε προσωπικότητες του διεθνούς στερεώματος, που με το φιλανθρωπικό έργο τους ευεργετούν την ανθρώπινη κοινότητα, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια για την επιβίωσή της»




Δικηγόρος Βουργίδης Νικόλαος 


Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος


Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1940 όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Στη συνέχεια σπούδασε διαδοχικά Οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς, Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακολούθως εοδικεύθηκε στο Ναυτικό Δίκαιο με μεταπτυχιακές σπουδές στο University College of London.


Από το έτος 1969 ασκεί την Δικηγορία στον Πειραιά όοπου διατηρεί πολυπρόσωπο Δικηγορικό Γραφείο.


Μυήθηκε στον Τεκτονισμό το 1968 στη Στοά «Μιαούλης» υπ’  αρ. 42 του Πειραιώς, της οποίας εξελέγη και διετέλεσε Σεβάσμιος επί δύο συνεχείς διετίες κατά την περίοδο 1985-1989, αντιμετωπίσας επιτυχώς την διάσπαση της Στοάς η οποία επήλθε με την δημιουργία, το 1986, της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και την εξ αυτής αποχώρηση σημαντικού αριθμού μελών.


Στη συνέχεια διορίστηκε Μέγας Επιθεωρητής και Κοσμήτωρ της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.


Κατά το έτος 1995 εξελέγη μέλος του Συμβουλίου της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος όπου υπηρέτησε διαδοχικά εις τα αξιώματα του Μεγάλου Ρήτορος (1995-1999), του Προσθέτου Μεγάλου Διδασκάλου (1999-2001), του Μεγάλου Στεγαστού (2001-2004), του Προσθέτου Μεγάλου Διδασκάλου (2004-2007) και του Μεγάλου Διδασκάλου κατά την εξαετία 2007-2013.


Έλαβε επίσης όλους τους βαθμούς της μυητικής ιεραρχίας και των τριών σωμάτων του Τύπου της Υόρκης. Διετέλεσε Μέγας Άναξ του Μεγάλου Περιστυλίου και Αναπληρωτής Μέγας Διδάσκαλος του Μεγάλου Συμβουλίου. Κατά την περίοδο 2007-2013 διετέλεσε επίσης ex officio Εξοχώτατος Μέγας Προκαθήμενος του Μεγάλου Περιστυλίου των Τεκτόνων της Βασιλικής Αψίδος της Ελλάδος και Κύπρου και Κραταιότατος Μέγας Διδάσκαλος του Μεγάλου Στρατοπέδου των Ιπποτών του Ναού της Ελλάδος και Κύπρου.


Στον Φιλοσοφικό Τεκτονισμό του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου έγινε δεκτός στις 4 Ιανουαρίου 1974 στην Στοά Τελειοποιήσεως «Εχεμύθεια» υπ’  αρ. 4 του Πειραιώς της οποίας εξελέγη και διετέλεσε Τρις Ισχυρός Διδάσκαλος. Μέλος επίσης του Υπερτάτου Περιστυλίου «Σείριος» υπ’  αρ. 5 του οποίου εξελέγη και διετέλεσε Σοφώτατος (1995) και του Αρείου Πάγου «Ναός Σολομώντος» υπ’  αρ. 2.


Ανυψώθηκε από το Ύπατο Συμβούλιο εις τον 33ο και Τελευταίο Βαθμό του Σκωτικού Τύπου στις 10 Μαρτίου 2010 και ονομάσθηκε ταυτόχρονα Ομότιμον Μέλος του Υπάτου Συμβουλίου.-




ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο :

  1. Ποινική δίωξη για υπεξαίρεση σε βάρος του λογιστή της Μεγάλης Τεκτονικής Στοας! – Διαρροές εκατομμυρίων! Δεν είχαν καν ΑΦΜ! 29|09|2016
    Στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης καθώς και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σ’ αυτήν σε βάρος του λογιστή της μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και των συνεργατών του, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
    Ειδικότερα, η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας όσο και των εισαγγελικών αρχών. Αφορμή για τη διερεύνηση της υπόθεσης, αποτέλεσε καταγγελία μέλους της Τεκτονικής Στοάς που έκανε λόγο για παρατυπίες στη διαχείριση των συνδρομών των μελών.
    Από τον έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας διαπιστώθηκαν διαρροές δύο εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια των ετών 2006-2015. Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα προέκυψε ακόμα ότι η Στοά δεν κατέβαλε ΦΠΑ και ότι δεν είχε εκδώσει ούτε καν ΑΦΜ.
    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη το ΣΔΟΕ προχώρησε στον άμεσο καταλογισμό απόδοσης ΦΠΑ ύψους 28.000 ευρώ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...