Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Στό Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παραποίησε τήν ΕΛΛΗΝΙΚΗ μας ΣΗΜΑΙΑ κάποιος Ai Weiwei

Πρός Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γιά τόν καλλιτέχνη κο Ai Weiwei,


Διαβάσαμε στόν τύπο γιά τήν παραποίηση τής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ μας ΣΗΜΑΙΑΣ, από τόν  κο Ai Weiwei καί δέν μάς βρήκε σύμφωνους καθόλου η ιδέα του.
Παρακαλούμε τό Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης νά ενημερώσει τόν κο Ai Weiwei, γιά τό θέμα αυτό ΝΟΜΙΚΑ.
Μετά τιμής
stavretta

ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ:
Α Ι Σ Χ Ρ Ο ΚΑΙ Α Θ Λ Ι Ο
ΔΕΝ  ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ, ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ! ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ;;;
ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΙΣΧΡΟ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟ! «ΜΑΪΜΟΥ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣ!… Όποιος περνάει έξω από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα βλέπει την ελληνική σημαία σε …κίτρινα χρώματα!!! ΣΚΕΤΗ ΑΗΔΙΑ! Εκεί φιλοξενείται έκθεση του κινέζου… καλλιτέχνη Ai Weiwei, που θεωρείται ως ο πιο γνωστός εν ζωή, καλλιτέχνης της σύγχρονης τέχνης…

keimeno1
και είχε έρθει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, για να στήσει ένα μνημείο γαι τους “πρόσφυγες που θα εκπέμπει σε όλον τον κόσμο μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης”…
Αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, εκτίθενται έργα του, όπως … καρέκλες και ‘σκαμπό’ (!) και κάποιοι υπεύθυνοι του Μουσείου έβγαλαν στο μπαλκόνι της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ έκτρωμα, που ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΑΣΧΗΜΑ το εθνικό μας σύμβολο και σύμφωνα με πληροφορίες, η γελοία εντελώς αυτή κίτρινη “σημαία”, θα παραμείνει εκεί για πολύ καιρό!
Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση τέχνης, θα πρέπει να αυτοπεριορίζεται εκεί που αρχίζει να προσβάλλει τα ιερά και τα όσια ενός λαού.
Δεν είναι λογικό, στο όνομα της δήθεν ελευθερίας της τέχνης και της δήθεν αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, οποιοσδήποτε καλλιτέχνης να προσβάλλει την ελληνική σημαία!

Δεν είναι λογικό οι υπεύθυνοι ενός ελληνικού μουσείου, να δέχονται αυτή την προσβολή! Δεν είναι λογικό, η επίσημη ελληνική πολιτεία, στο όνομά της δήθεν προοδευτικότητος και της δήθεν αλληλεγγύης προς «πρόσφυγες» να δέχονται την ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ των ΙΕΡΩΝ & ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΩΝ εθνικών συμβόλων μας…
Κάποια στιγμή θα πρέπει, αν όχι η κεντρική πολιτεία, η δικαιοσύνη να ξυπνήσει, δεν είναι λογικό να βλέπουμε να καίγονται ελληνικές σημαίες ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ «ΤΙΠΟΤΕ» και να μη μιλάμε, δεν είναι λογικό ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ, να βλέπουμε την ελληνική σημαία, σε αυτά τα χάλια, όποια και αν είναι η αιτία.
Το ιερό σύμβολο μας, θα πρέπει να παραμένει ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ και να κυματίζει εκεί ΨΗΛΑ, όπως αρμόζει!
ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ!
Τ Α Χ Ι Σ Τ Α !


Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση τέχνης, θα πρέπει να αυτοπεριορίζεται εκεί που αρχίζει να προσβάλλει τα ιερά και τα όσια ενός λαού.
Δεν είναι λογικό, στο όνομα της δήθεν ελευθερίας της τέχνης και της δήθεν αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, οποιοσδήποτε καλλιτέχνης να προσβάλλει την ελληνική σημαία!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
 Να υπερασπίζω με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, τας Σημαίας. Να μην τας εγκαταλείπω, μηδέ νí αποχωρίζομαι ποτέ απí αυτών.  (Aπό τον Στρατιωτικό Όρκο)

Η σημαία μας, το ιερότερο σύμβολο του Έθνους, περικλείει
στις πτυχές της τους αγώνες, τις θυσίες και τις μαρτυρίες
της ελληνικής ψυχής, εκφράζει την εθνική μας ενότητα, 
τη θρησκευτική μας πίστη, ενσαρκώνει τα οράματα του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία, εμπνέει και 
μεταμορφώνει τους πολεμιστές σε ήρωες, και μας ωθεί πιο ψηλά, πάντα μπροστά, μόνο σε νίκες.
Η σημαία δίνει υλική υπόσταση στην έννοια του Έθνους,
και σέ αυτήν οι στρατευμένοι ορκίζονται πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα. Μέ αυτήν και γιά αυτήν αγωνίζονται, αυτήν υπόσχονται να προασπίζουν μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους, θυσιάζοντας τη ζωή τους, όποτε χρειασθεί.
Εγκατάλειψη ή απώλεια της σημαίας κατά τη μάχη, αποτελεί αιώνια καταισχύνη.
Η σημαία όμως, το εθνικό σύμβολο κάθε κράτους, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο πάνω στον οποίο συσπειρώνονται οι λαοί, για να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα.
Αθήνα Μάρτιος 2005
Αντγος Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος
 Διευθυντής

.......η καθιέρωσης της σημαίας ως εθνικού μας συμβόλου, η ανάδειξη των δυνάμεων που περικλείει και η συνυφασμένη με τους αγώνες του έθνους και την ψυχή του Έλληνα λειτουργία της. Αισθανόμαστε τη συγγραφή της ιστορίας της σημαίας ως υποχρέωση και ως απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής σέ όλους εκείνους που αγωνίστηκαν κάτω από τη σκέπη της, προασπιζόμενοι τα ιδανικά της φυλής και κυρίως σέ αυτούς που χάθηκαν στα πεδία των μαχών, επώνυμους και ανώνυμους, για την ελευθερία της πατρίδας μας.
....εξυπηρετεί αρχικά την ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει σε μια ομάδα, σε μια φυλή, σέ ένα κράτος.
Η σημαία είναι το ιερότερο σύμβολο που μέσα από τις παραστάσεις - σύμβολα και τα χρώματά της κωδικοποιεί την ιστορία και το γίγνεσθαι ενός λαού, συμπυκνώνει τους αγώνες και τις θυσίες του, και σηματοδοτεί την παρουσία του στον ανθρώπινο πολιτισμό. Εκφράζει και περικλείει τη θρησκευτική πίστη και τα οράματα του, και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιδέα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Η ύπαρξη πολεμικών σημαιών υποδηλώνει την αγάπη και τους δεσμούς με την πατρίδα και είναι συνυφασμένη με την τιμή των πολεμιστών.
 Οι στρατευμένοι ορκίζονται εθελοθυσία για να την προστατεύσουν και η κυρίευση της πολεμικής σημαίας του εχθρού στο πεδίο της μάχης προκαλεί ανείπωτη χαρά και ενθουσιασμό στο νικητή και αισχύνη στον ηττημένο.
Αποτελεί το κοινό σημείο, την κοινή αναφορά ενός συνόλου ανθρώπων, οργανωμένο σε μία κρατική οντότητα.
Η έννοια της σημαίας είναι συνδεδεμένη με την οργάνωση του κράτους. 

Γενικές Διατάξεις περί Σημαίας

Η Εθνική Σημαία απαγορεύεται να φέρει διακριτικά οργα- νώσεων, σωματείων, ιδρυμάτων κ.λπ. ή οποιαδήποτε άλλη παράσταση που αλλοιώνει το σχήμα της. 
Απαγορεύεται η χρησιμοποίησή της ως αντιπροσωπευτικό σύμβολο διαφό- ρων οργανώσεων, σωματείων και συλλόγων. 
Απαγορεύεται να ακουμπάει στο έδαφος και να αναρτάται σε εξώστες και παράθυρα χωρίς κοντό. 
Δεν αποτελεί αντικείμενο προς εμπορική εκμετάλλευση,    το ιερότερο σύμβολο του Ελληνικού Έθνους 
Όταν παλαιώσει ή καταστραφεί, δεν καταλήγει στα απορρίμματα, αλλά καίγεται.

............Η πολιτεία έχει θεσπίσει νόμους και διατάξεις που προβλέπουν την τιμωρία για τους παραβάτες. 
Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Νόμου 851/1978, οι παραβάτες τιμωρούνται με κράτηση δύο (2) μηνών ή επιβολή προστίμου ή και τα δύο, εφόσον με άλλες διατάξεις δεν προβλέπεται βαρύτερη ποινή. 
Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 181 του Ποινικού Κώδικα, όποιος αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την Εθνική Σημαία ή έμβλημα της κυριαρχίας του ελληνικού κράτους τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο (2) ετών, και με το άρθρο 155 προβλέπεται φυλάκιση μέχρι έξι (6) μηνών ή χρηματικό πρόστιμο όσων προσβάλλουν, καταστρέφουν ή ρυπαίνουν σημαίες και εμβλήματα ξένων κρατών που έχουν αναγνωριστεί επίσημα από την Ελλάδα και τελούν σε ειρήνη. Η δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από αίτηση της ξένης κυβέρνησης.
....Μέσα σí έναν κυκεώνα προκλήσεων και ανατροπών, ελάχιστες αξίες και θεσμοί, σύμβολα και ιδέες παραμένουν χωρίς να αλλοιωθούν. 
Σέ αυτά ανήκει και η σημαία, η οποία κατέχει, μαζί με τη θρησκευτική πίστη, ξεχωριστή θέση στην ιστορία, στη ψυχή και την ύπαρξη κάθε λαού. 
Η Εθνική Σημαία, όποια μορφή και αν είχε, συμβόλιζε και συμβολίζει την αδιάκοπη, με ελάχιστες εξαιρέσεις, πορεία του πολιτισμού, της ιστορίας και της παράδοσης του Ελληνικού Έθνους μέσα στο χρόνο.
Στο σύμβολο του σταυρού, στις γαλάζιες και λευκές ταινίες της ενσαρκώνεται η ιδέα της πατρίδας και τα ιδανικά του Έλληνα.

Επίλογος
Χρέος του καθενός από εμάς είναι να γνωρίζουμε τι γιορτάζουμε, τι τιμούμε και γιατί, κάθε φορά που η γαλανόλευκη επαίρεται ή παρελαύνει επίσημα. 
Η θυσία του νεαρού Κύπριου Σολωμού Σολωμού για να δει τη σημαία της πατρίδας του να κυματίζει και πάλι στο κατεχόμενο από τον Αττίλα κυπριακό έδαφος αποτελεί έμπνευση για όλους εκείνους που επιλέγουν να βαδίσουν στα χνάρια του και αγωνίζονται να διατηρήσουν τις αξίες και τα ιδανικά που γέννησε αυτός ο τόπος.
Η παράδοση της Εθνικής Σημαίας στο έλεος της φωτιάς στη διάρκεια των εορτασμών του Πολυτεχνείου από μια μερίδα ανεγκέφαλων και ανιστόρητων  πολιτών, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο καταπολεμούν το σύστημα, σίγουρα δεν συνάδει με την ιστορία, τους αγώνες, τις θυσίες και την προσφορά της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό. 
 Η γαλανόλευκη ηγήθηκε των αγώνων του Στρατού Ξηράς στην ελληνική επικράτεια, αλλά και στη Μικρά Ασία, στη Μέση Ανατολή, στην Ιταλία, στην Κορέα, στο Κοσσυφοπέδιο και αλλού. Κυματίζει στις ελληνικές και ξένες θάλασσες, και στο γαλάζιο ελληνικό ουρανό, σηματοδοτώντας την εθνική και πολιτική ύπαρξη μας.



Εικ. 24 : Η Ελληνική Σημαία όπως προβλέπεται από το Ν. 851/78

______________________________
______________

ΣΗΜΑΙΑ

Αρ. 155 Ποινικού Κώδικα
Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία ή έμβλημα της κυριαρχίας ξένου κράτους, που τελεί σε ειρήνη με την Ελλάδα και είναι αναγνωρισμένο από αυτήν ή διακόπτει ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού του ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρις έξι μηνών ή με χρηματική ποινή, εφόσον η αμοιβαιότητα είναι εξασφαλισμένη τόσο κατά το χρόνο εκτέλεσης της πράξης, όσο και κατά το χρόνο εκδίκασής της. 
Η δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από αίτηση της ξένης κυβέρνησης.

Αρ. 181 Ποινικού Κώδικα
Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του Κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο (2) ετών.
Ν 851/1978:Περί Εθνικής Σημαίας.
Αρ. 181 Ποινικού Κώδικα
Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του Κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο (2) ετών. Ν 851/1978:Περί Εθνικής Σημαίας
Αρ. 1
Η Εθνική Σημαία της Ελλάδος είναι κυανόλευκος, συγκείται εξ εννέα όσου πλάτους οριζοντίων ταινιών, αξ ων αι πέντε (50 κυαναί και αι τέσσαρες (4) λευκαί ούτως ώστε η άνω και η κάτω ταινία να είναι κυαναί, αι δε άλλαι εναλάξ λευκαί και κυαναί.
2. Εις την άνω προς τον ιστόν ή κοντόν υπάρχει όρθιος λευκός ισοκέραιος σταυρός εκτεινόμενος μέχρι των τεσσάρων πλευρών του περιέχοντος αυτόν κυανού τετραγώνου καταλαμβάνοντος εκ των άνω προς τα κάτω τρεις ταινίας κυανάς και δύο λευκάς.
3. Το πλάτος των κεραιών του σταυρού είναι ίσον προς το των ταινιών. Η αναλογία του πλάτους προς το μήκος της σημαίας είναι δύο (2) προς τρία (3), η δε της ταινίας προς το ένατον του πλάτους.
4. Τα μεγέθη της Εθνικής Σημαίας, τα ύψη των ιστών, ως και τα ύψη των κοντών αναρτήσεώς της έχουν ως εις τον κατωτέρω παρατιθέμενον πίνακα:
Οι κατά την προηγουμένην παράγραφον ιστοί και κοντοί είναι χρώματος λευκού, φέρουν δε εις την κορυφήν των οι μεν των περίπτώσεων της παρ. 1 του επομένου άρθρου σφαίραν λευκήν και επ αυτής σταυρόν λευκόν, εν αρμονική αναλογία προς το ύψος του ιστού ή το μήκος του κοντού, οι δε λοίποι κυλινδρικόν τεμάχιον καμπύλιον κατά την άνω επιφάνειαν αυτού, διαμέτρου διπλασίας της του ιστού ή κοντού και ύψους ίσον προς το ήμισυ της διαμέτρου.
6. Αι Σημαίαι κατασκευάζονται εκ καταλλήλου υφάσματος ανεξιτήλου χρώματος, απαγορευομένης της αναρτήσεως Σημαιών εφθαρμένων, αποχρωματισμένων ή κατασκευασμένων δι` αποτυπώσεως, 5. Η προμήθεια των υπό των Κρατικών εν γένει Υπηρεσιών επαιρομένων Σημαιών ενεργείταί υπό τούτων, βάσει προδιαγραφών καθοριζομένων δι` αποφάσεως του Υπουργού των Εσωτερικών. Κατά την πρώτην εφαρμογήν του παρόντος δύναται η προμήθεια των Σημαιών των εν λόγω Υπηρεσιών να αναληφθή υπό του Υπουργείου Εσωτερικών. Αι επαιρόμεναι Σημαίαι εις τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμων Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, Οργανισμών ή Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας θα κατασκευάζωνται συμφώνως προς τας ως άνω προδιαγραφάς.......κ.λ.π.

 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΤΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.



ΣΣ. ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ο κος Ai Weiwei


Inline image 1



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...