Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ.‏

Ο  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ  ΧΡΟΥΣΤΣΩΦ  ΗΘΕΛΕ  ΝΑ  ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ  ΤΗΝ  ΑΚΡΟΠΟΛΗ. 
ΟΙ  ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ,  ΤΑΛΙΜΠΑΝ  ΚΑΙ  ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ  ΕΠΙΣΗΣ. 
ΤΙ  ΕΧΟΥΝ  ΠΑΘΕΙ  ΟΙ  ΡΑΒΙΝΟΙ  ΤΟΥ  ΜΑΡΞ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΑΚΡΟΠΟΛΗ;
Στο  βιβλίο «Η Απελευθέρωσις της Ελλάδος και τα μετά ταύτην γεγονότα, Ιούλιος 1944-Δεκέμβριος 1945»,

Έκδοσις του Γενικού Επιτελείου Στρατού αναφέρεται  στην  σελίδα 252:

«Μετ' ολίγους μήνας, ο σύντροφος Μπαρτζώκας ανέσυρε εις το 7ον Συνέδριον του ΚΚΕ (1 έως 6 Οκτωβρίου 1945) τα εξής: «Έχουμε ακόμη τον Δεκέμβρη και τις υπερβασίες που έγιναν.


Μέσα στα λάθη που έγιναν τον Δεκέμβρη, έχουμε και πολλά που αφορούν την ΚΟΑ («Κομμουνιστική Οργάνωση Αθήνας»).

 Τον Δεκέμβρη σε πολλές πλευρές, μάς έφυγε η κατάσταση από τα χέρια μας».

ΠΟΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΑΥΤΑ  ΤΑ  ΛΑΘΗ;  ΤΙ  ΕΙΧΕ  ΣΥΜΒΕΙ;

 "Η Ηγεσία του ΚΚΕ, κατά την διάρκεια του εβραιοκομμουνιστικού 
Δεκεμβριανού Κινήματος,  δεν εδίστασε να δώσει διαταγάς διά του συντρόφου Μπαρτζώκα, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέως της ΚΟΑ (γνωστού υπό το ψευδώνυμο «Φάνης») εις τα τμήματα του ΕΛΑΣ διά την ΑΝΑΤΙΝΑΞΙΝ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ.

Την  διαταγήν  αυτήν  την  έλαβε το υπό τον πρώην εκπαιδευτικόν Ιωάννην Λογοθέτην τμήμα, όστις δεν  επίστευσε  ότι  μπορεί  να  εξεδόθη  τέτοια  εντολή  και  ηρνήθη να την εκτελέσει. 
Αργότερον, το στέλεχος τούτο του ΕΛΑΣ ανεφέρθη εις το Πολιτικόν Γραφείον του ΚΚΕ, ζητών να εξετασθή, μήπως ο σύντροφος 
Μπαρτζώκας ήτο αντιδραστικός πράκτωρ και έδωσε την διαταγήν μόνος του.
Έλαβε, όμως, την απάντησιν ότι η απόφασις Ανατινάξεως της Ακροπόλεως ΕΙΧΕ ΤΥΧΕΙ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΣΕΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε." !

1. Εφημερίς «Ριζοσπάστης», 3 Απριλίου 1945
2. «Σοβιετολογία», τεύχος 11-12, σελίς 742 - 764»




Τα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ Πέτρος Ρούσος (αριστερά), Γιάννης Ιωαννίδης (μέσον) και Βασίλης Μπαρτζιώτας σε φωτογραφία τους κατά την περίοδο του εμφυλίου.
Ο  "Μπαρτζώκας" λεγόταν Βασίλης Γ.Μπαρτζιώτας,  με  ψευδώνυμο 
Φάνης, ήταν  ένας  εβραιοκομμουνιστής  Ζαχαριαδιακός, μονολιθικός τύπος, που  αργότερα  έγινε  και υπουργός  στο  βουνό.  Είχε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του διότι σπούδασε (δεν είναι  γνωστό  αν τελείωσε) στην Ανωτάτη Εμπορική, και μέσα στην αγραμματοσύνη του προπολεμικού ΚΚΕ φάνταζε  ο  σπουδαίος.

Ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ στην 5η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής το Γενάρη του 1949 στο Γράμμο: 1. Β. Μπαρτζιώτας, 2. Π. Δανιηλίδης, 3. Ν. Ζαχαριάδης, 4. Π. Σινάκος, 5. Κ. Καραγιώργης, 6. Μ. Πορφυρογένης, 7. Δ. Βλαντάς, 8. Π. Μαυρομμάτης, 9. Ι. Ιωαννίδης, 10. Κ. Λουλές, 11. Χ. Χατζηβασιλείου, 12. Α. Γκρόζος, 13. Λ. Στρίγγος, 14. Γ. Ερυθριάδης, 15. Αλέγκρα (Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Πέτρο Ρούσσο) 

Η πρώτη Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση της Ελεύθερης Ελλάδας αποτελείται από τους εξής:

- Πρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός των Στρατιωτικών: Στρατηγός Μάρκος.

- Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός των Εσωτερικών: Γιάννης Ιωαννίδης.

- Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Ρούσος.

- Υπουργός Δικαιοσύνης: Μιλτιάδης Πορφυρογένης.

- Υπουργός της Υγιεινής και Πρόνοιας και προσωρινά της Παιδείας: Πέτρος Κόκκαλης.

- Υπουργός των Οικονομικών: 
Βασίλης Μπαρτζιώτας.
- Υπουργός της Γεωργίας: Δημήτρης Βλαντάς.

- Υπουργός της Εθνικής Οικονομίας και προσωρινά του Επισιτισμού: Λεωνίδας Στρίγκος.



Ο Ν. Χρουστσόφ απειλεί να βομβαρδίσει την Ακρόπολη

(Αύγουστος   1961)



«Δεν θα διστάσω όμως να διατάξω τας αρμοδίους στρατιωτικάς αρχάς να συντρίψουν τας στρατιωτικάς βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Και βεβαίως οι Σοβιετικοί στρατιωτικοί δεν θα φεισθούν τους ελαιώνας σας, ούτε την Ακρόπολιν, διότι αι βόμβαι ουδεμίαν κάνουν διάκρισιν». 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ  ΧΡΟΥΣΤΣΩΦ
Οι δηλώσεις αυτές  των  κομμουνιστών,  έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν έκπληξη και αρνητικά σχόλια στην Παγκόσμια  κοινή γνώμη.



Οι απειλές της ΕΣΣΔ έτυχαν μεγάλης δημοσιότητας από τις εφημερίδες της εποχής και θορύβησαν την Ελληνική κοινή γνώμη. Ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής δήλωσε πως "Ο κ. Κρούστσεφ δύναται και ηπείλησε να καταστρέψει την Ακρόπολιν, δεν δύναται όμως να καταστρέψει τα ιδεώδη που συμβολίζει ο ιερός αυτός βράχος" ενώ ακόμη και η Ένωση Κέντρου καταδίκασε τις ιταμές αυτές απειλές ("το έθνος δοκιμάζει ευλόγως βαθυτάτην έκπληξιν από την αδικαιολόγητον επίθεσιν των ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης....όταν όμως συμβή η ιστορική ώρα να επιβάλλη επιλογήν, ο Ελληνισμός κατά την μακραίωνη Ιστορία του έχει αποδείξει ότι θυσιάζει την ειρήνη χάριν της ελευθερίας, αλλά ουδέποτε την ελευθερίαν χάριν της ειρήνης. Και ούτη είναι η λάμψις του εις την Ιστορίαν" δήλωσε ο Παπανδρέου) σε μια εποχή γενικότερης πολιτικής οξύτητας και αντιπαράθεσης με την ΕΡΕ σε όλα τα επίπεδα.  *Πόλεμος των γραμματοσήμων: Όταν ο Μανώλης Γλέζος καταδικάστηκε από Ελληνικό δικαστήριο σε 5 χρόνια φυλάκιση για κατασκοπεία υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης, η ΕΣΣΔ εξέδωσε γραμματόσημο προς τιμήν του. Η Ελληνική κυβέρνηση απάντησε εκδίδοντας γραμματόσημο με τον Ίμρε Νάγκι, πρωθυπουργό της Ουγγαρίας κατά την αντικομμουνιστική εξέγερση του 1956, ο οποίος εκτελέστηκε το 1958.



 ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...