Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

«ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ»‏

ΑΠΟΡΡΗΤΑ  ΑΡΧΕΙΑ  ΤΗΣ  ΧΙΛΑΡΙ  ΚΛΙΝΤΟΝ:
 «ΟΙ  ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ  ΤΟ ΚΑΛΟ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ»
ΧΙΛΛΑΡΙ  ΚΛΙΝΤΟΝ,  ΥΠΟΨΗΦΙΑ  ΤΩΝ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ
(ΠΕΘΕΡΑ  ΤΟΥ  ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ  ΤΗΣ   Goldman Sachs ΜΑΡΚ  ΜΕΖΒΙΝΣΚΙ):
«ΟΙ  ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ  ΕΙΝΑΙ  ΔΙΚΟΙ  ΜΑΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ,  ΓΙΑ  ΤΟ  ΚΑΛΟ  ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ»
 
 
ΣΤΑ   ΑΠΟΡΡΗΤΑ  ΕΓΓΡΑΦΑ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΦΑΝΕΡΟ  ΟΤΙ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ:
1.     ΟΙ  ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ  (ΠΟΙΟΣ  ΤΟΥΣ  ΔΙΝΕΙ  ΣΗΜΑΣΙΑ,  ΔΙΚΟΙ  ΜΑΣ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ)  ΘΑ  ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ  ΤΟ  ΤΙΜΗΜΑ  (ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΚΑΙ  ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ)  ΚΑΙ  ΜΑΛΙΣΤΑ  ΜΕ  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΧΩΡΙΣ  ΓΟΓΓΥΣΜΟΥΣ.
2.   ΕΙΔΙΚΑ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΘΑ  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ  ΤΟΝ  ΔΙΚΟ  ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ  (ΤΣΙΠΡΑΣ)  ΚΑΙ  ΤΟ  ΔΙΚΟ  ΜΑΣ  ΚΟΜΜΑ  (ΣΥΡΙΖΑ)  ΚΑΙ  ΘΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΤΕΧΝΙΚΗ  ΚΑΛΛΕΡΓΗ – ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ – ΣΟΡΟΣ.

Ο  γαμπρός  της  Κλίντον  είναι  ο  Μαρκ Μεζβίνσκι,  τραπεζίτης της  Goldman Sachs.
 
Απόρρητα αρχεία-έγγραφα της υπουργού Εξωτερικών στην πρώτη θητεία Ομπάμα (2009-2013) και νυν υποψήφιας των Δημοκρατικών για το προεδρικό αξίωμα Χίλαρι Κλίντον ήρθαν προσφάτως στο φως της δημοσιότητας από τα WikiLeaks. Κυρίως πρόκειται για e-mails που έστελνε η Κλίντον σε συνεργάτες και ανώτατους υπαλλήλους του υπουργείου της και σε γερουσιαστές του κόμματος της.
Από τα έγγραφα και e-mails που διέρρευσαν (περίπου 30.000) προκύπτουν τα εξής συνταρακτικά για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και τους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον για την Μέση Ανατολή:
Η κυβέρνηση Ομπάμα συνέβαλλε και συμμετείχε καθοριστικά στον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας που ξεκίνησε το 2011. Η συμμετοχή στον συμμοριτοπόλεμο μέσω των μισθοφόρων ισλαμιστών αιτιολογήθηκε στις συζητήσεις του επιτελείου του λευκού Οίκου ως υποστήριξη προς το Ισραήλ και συγκεκριμένα ως ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπισθεί η αυξανόμενη δύναμη του Ιράν. Οι ΗΠΑ πρέπει να βοηθήσουν όλους αυτούς που θέλουν την πτώση του καθεστώτος της Δαμασκού.
Η Κλίντον ήταν της άποψης ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του Ισραήλ και η όποια συμφωνία με την Τεχεράνη για την περιστολή αυτού του προγράμματος απλώς θα μεταθέσει χρονικά την απόφαση του Τελ Αβίβ να επιτεθεί στην χώρα αυτή. Η Κλίντον φοβόταν ότι η απόκτηση πυρηνικής τεχνολογίας από το Ιράν θα ωθούσε και άλλες χώρες της περιοχής όπως η Αίγυπτος να πράξουν το ίδιο και να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η γεωστρατηγική ανισορροπία στην Μέση Ανατολή εις βάρος του Ισραήλ.
Η στρατηγική συνεργασία ενός πυρηνικού Ιράν με την κυβέρνηση του Άσαντ θα επέτρεπε στην Τεχεράνη δυνητικά να υποσκάψει την ασφάλεια του Ισραήλ, χωρίς καν να χρειάζεται να του επιτεθεί.
Η Κλίντον πρότεινε στον Ομπάμα να βοηθήσει με κάθε τρόπο την αντιπολίτευση της Συρίας ούτως ώστε να απομακρυνθεί ο Άσαντ και να αναλάβει τα ηνία της χώρας μια κυβέρνηση που θα είναι φιλική προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Η Κλίντον πιστεύει ότι η επέμβαση στην Λιβύη που είχε ως στόχο την απομάκρυνση του Καντάφι, ήταν μια εύκολη στρατιωτική επιχείρηση, κάτι το οποίο κατά την γνώμη της δεν μπορεί να επαναληφθεί τόσο εύκολα στην Συρία. Αν όμως οι ΗΠΑ επιτύχουν με τα σχέδια τους στην Συρία, τότε θα αλλάξει άρδην το status quo όλης της Μέσης Ανατολής, διότι το Ιράν θα χάσει τον κυριότερο σύμμαχο του και δεν θα μπορεί να απειλήσει το Ισραήλ και την Σαουδική Αραβία.-

 
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...