Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τα καρκινώματα τα «ξηλώνουν», δεν τα αναζωογονούν

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Γνωστή, πασίγνωστη η φράση του Αβραάμ Λίνκολν (1809-1865), «μπορείς να τους εξαπατάς όλους γιά λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους γιά όλο τον καιρό». Κι όμως σε τούτη εδώ την χώρα «ποτέ τόσο λίγοι, δεν εξαπατούν τόσο πολλούς, όλο τον καιρό». Το «εξαπατούν» είναι ενεστώτας διαρκείας, όπως λέμε στην γραμματική, διότι διαρκεί και διαιωνίζεται η εξαπάτηση του λαού από το πυορρέον απόστημα που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ.   Είναι καταπληκτικό! Κανέναν δεν εκφράζει, οι πάντες το απεχθάνονται, πλην ευαρίθμων, αμετανοήτων ζητωκραυγαστών. Κι όμως, το καρκίνωμα βρίσκεται στην εξουσία. Κρίσιμες και κομβικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού, τις κατέχουν κομματικοί σαλταδόροι, ανίκανες μετριότητες.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τα γράμματα Ύψιλον και Έψιλον, και η σχέση τους με τα Ελευσίνια μυστήρια



 
Σύμφωνα με τον Πλάτωνα και Αριστοτέλη τα γράμματα χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες:    

 Α) Ήχοι και εικόνες που οφείλονται στο φυσικό ανθρώπινο περιβάλλον, γεωγραφικός και φυσικός χώρος ( κλίμα - χλωρίδα - πανίδα).
Β) Ήχοι και εικόνες που προεκλήθησαν από τις δραστηριότητες (έργα) του ανθρώπου (εργαλεία-όπλα- εκμετάλλευση φυσικών πηγών κ.α.).
Γ) Ήχοι και εικόνες που οφείλονται στις υποστάσεις τους.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ μέρος Σ' - Η ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΚΑΙ Η ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ

Με μεγάλη ικανοποίηση παραθέτω την εργασία ενός φίλου του ιστολογίου, ο οποίος μέσα από τα υψηλού επιπέδου σχόλια των σχολιαστών του ιστολογίου, έκανε μιααποτύπωση της παρούσας κατάστασης του λόφου

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ μέρος Π' - ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΦΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΒΡΑΧΩΔΕΣ ΣΠΗΛΑΙΟ;






Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ στις 21/9/2014, πέραν της αποκάλυψης των εκπληκτικών Καρυατίδων, έχουμε ως σημαντικό δεδομένο ότι : «Στον τρίτο χώρο πραγματοποιήθηκε γεωτρητικός δειγματοληπτικός έλεγχος, με χειροκίνητο γεωτρύπανο, σεπροεπιλεγμένες

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η πανάρχαια προέλευση μας! Μια αναλυτική έρευνα

Είμεθα πανάρχαιοι Πελασγοί! Είναι δε μεγάλη τιμή για μας διότι οι προπάτορες μας υπήρξαν το δυναμικότερο γένος της ιστορίας. Παρόλο που φέρουμε διάφορες ονομασίες κατά το φύλο (Αχαιοί, Ίωνες, Αιολείς, Αρκάδες, Μινωίτες, Μυκηναΐοι, Μακεδόνες κλπ ) τρία υπήρξαν τα κύρια γενικά ονόματα του γένους των Ελλήνων:

Πελασγοί ( εκ του Πελασγού) , Γραικοί ( εκ του Γραικού ) και Έλληνες ( εκ του Έλληνος ) Και θα ήτο περιττόν να τονίζουμε την καταγωγή μας αν οι «καλοθελητές»δεν προέβαιναν στον άγριο τεμμαχισμό και ακρωτηριασμό του ενδόξου Γένους μας, με σκοπό να το αφανισουν αριθμητικά και να το κάνουν νήπιο ηλικιακά.

ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΕΣΜΕΝ

Ο αδημοσίευτος εφηβαρχικός νόμος της Αμφίπολης

Το 1984 στη βόρεια στοά του γυμνασίου της Αμφίπολης αποκαλύφθηκε από τον Δημήτρη Λαζαρίδη ο εφηβαρχικός νόμος.
Σύμφωνα με αρκετούς αρχαιολόγους, θεωρείται ένα από τα πιο σπουδαία ευρήματα του είδους του σ’ όλο τον ελληνικό κόσμο. Μέχρι σήμερα είναι αδημοσίευτος.
Πρόκειται για ένα μοναδικό κείμενο 139 στίχων το οποίο δίνει αρκετές πληροφορίες. Στο πάνω μέρος του εφηβαρχικού νόμου σε λεία και εξέχουσα ταινία είναι χαραγμένη η μακεδονική χρονολόγηση της επιγραφής, που ανήκει στο 21 π.Χ. ή από μεταγενέστερες εκτιμήσεις στο 23-22 π.Χ.

ΥΕ - Βρέξε-, ΚΥΕ - κυοφόρησε .!!! Ας καλωσορίσουμε τα Πρωτοβρόχια της Φθινοπωρινής Ισημερίας


Στα Ελευσίνια μυστήρια οι μύστες κατά την διάρκεια των άρρητων και σεπτών τελετουργιών, αναφωνούσαν το περίφημο ΥΕ-  ΚΥΕ. Το ΥΕ (βρέξε) απευθυνόταν στο Δία, ενώ το ΚΥΕ (κυοφόρησε) στη Δήμητρα... 

Κάποτε ο Δίας παίρνει τη μορφή χρΥσής βροχής και σμίγει με τη Δ α ν ά η, η οποία γέννησε τον ήρωα Περσέα... 

Μιά φορά κι έναν καιρό ήταν η Ζωή (Ντοκιμαντέρ)


 “Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Ζωή”. Εξαιρετική σειρά Γαλλικής παραγωγής κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους, η οποία περιγράφει το ανθρώπινο σώμα και τις λειτουργίες του. Κάθε επεισόδιο της σειράς περιγράφει και έναν διαφορετικό όργανο ή σύστημα μέσα στο ανθρώπινο σώμα (όπως το μυαλό, την καρδιά, το κυκλοφορικό σύστημα κ.ά.) και πως επηρεάζεται από τους εξωγενείς παράγοντες. 
Προτείνουμε να την παρακολουθήσετε μιας και είναι η ιδανική για να κατανοήσει κανείς την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού με τον απλούστερο τρόπο, και να αγαπήσει το σώμα του!

Η Δροσοσταλίδα

Ένα πολύ όμορφο παραμύθι - του Αντώνη Δημητρακόπουλου. 
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μικρή ψιχάλα. Μια τόοοσο δα μικρή δροσοσταλίδα. Δεν είχε ηλικία γιατί έτσι κι αλλιώς οι δροσοσταλίδες δεν έχουν ηλικία, είναι αιώνιες!

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η μοναδική φυσιογνωμία του Αλέξανδρου, ηρωική, ονειροπόλα και αποφασισμένη ν’ αφήσει το σημάδι της στον κόσμο, κατάφερε να ασκήσει τόσο βαθειά επιρροή στα μέρη από τα οποία πέρασε και στους λαούς τους οποίους κατέκτησε ώστε 2.300 χρόνια μετά ο θρύλος του παραμένει ζωντανός, ακέραιος ή ενσωματωμένος στις μυθιστορίες τους, ως ακραίο δείγμα θάρρους και σοφίας που ξεπερνάει τα ανθρώπινα και αγγίζει το θείο. 

 Οι πάμπολλοι θρύλοι που ακολουθούν τον μόνο όντως Μεγάλο της Ιστορίας, ξεκινούν πολύ πριν τη γέννηση του..

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ μέρος Ρ' - ΚΑΤ’ΕΝΤΟΛΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΕΙΝΟΚΡΑΤΗ




Όπως έχουμε υποθέσει (βλέπε :  ΓΙΑΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΤΑΦΗ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ) , η σορός του Αλεξάνδρου αναχωρώντας από την Βαβυλώνα είχε προορισμό  τις Αιγές όπως μας αναφέρει οΠαυσανίας. Ο Πτολεμαίος όμως υφαρπάζει την σωρό την οποία και θάβει προσωρινά στην Μέμφιδα με βάση τον Παυσανία και το Πάριο Χρονικό(κατά την άποψη μου αποτεφρώνοντας την λόγω της αναφοράς τουΠαυσανία ότι

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΗ:ΜΙΑ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ» ΕΠΙΓΡΑΦΗ, ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ;

ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ
Μέσα στο πεδίο των αντιμαχόμενων απόψεων των αρχαιολόγων και ιστορικών περί του ενοίκου του τύμβου Καστά και της χρονολόγησης αυτού, μία πληροφορία που έρχεται μέσω των δηλώσεων της κ. Περιστέρη την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, φαίνεται πως θα τροφοδοτήσει με καινούργια σενάρια την υπόθεση. Η πληροφορία που έδωσε η κ. Κατερίνα Περιστέρη φαίνεται πως κρύβει ένα μεγάλο μυστικό 30 χρόνων (!!!). Και μπορεί να πέρασε «στα ψιλά» και απαρατήρητη από όλους, όχι όμως και από εμάς στο....

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Δείτε ολόκληρες τις Καρυάτιδες

Φορούν ποδήρη χιτώνα και μακρύ κροσσωτό ιμάτιο με πλούσιες πτυχώσεις - Βρήκαν πόρτα και στον τέταρτο τοίχο

Νέες, εκπληκτικές φωτογραφίες από τις Καρυάτιδες που βρέθηκαν μέσα στον τύμβο Κάστα της Αμφίπολης έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού.

Τι είναι τελικά το μνημείο της Αμφιπόλεως



Με τον Συνεργάτη μας Γιώργο Λεκάκη.
Και για το Θέμα του Ναού της Αφροδίτης στην Θεσσαλονίκη. 

Ναός Θησαυροφυλάκιο Βιβλιοθήκη το μνημείο στην Αμφίπολη .



Με τον Συνεργάτη μας Γιώργο Λεκάκη.

Αμφίπολη, Σίουα, Αλεξάνδρεια και Μέγας Αλέξανδρος (Βίντεο)



Με τον συνεργάτη μας Γιώργο Λεκάκη.

Η Φθινοπωρινή Ισημερία και τα Ελευσίνια Μυστήρια

Σύμφωνα με την Μυθολογία μας, ιδρυτής των Ελευσινίων Μυστηρίων πιστεύεται ότι ήταν ο Εύμολπος ή ο Μουσαίος ο οποίος ήταν γιος του Ορφέα
Τα ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ αποτελούν αναμφισβήτητα ένα από τους πιο ιερούς και σεβαστούς θεσμούς, ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
Σύμφωνα με την Μυθολογία μας, ιδρυτής των Ελευσινίων Μυστηρίων πιστεύεται ότι ήταν ο Εύμολπος ή ο Μουσαίος ο οποίος ήταν γιος του Ορφέα, υπάρχουν όμως και πλήθος άλλων εκδοχών, έτσι ώστε σήμερα να είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα, ως προς τον λόγο της εμφάνισή τους, τον τρόπο της διεξαγωγής τους αλλά το

ΟΤΑΝ Ο ΝΟΥΣ ΡΙΖΩΝΕΙ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΣ ΣΤΗ ΣΙΓΗ... - ΔΕΛΦΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ


Γιατί βαθιά μου δόξασα…

Γιατί βαθιά μου δόξασα και πίστεψα τη γη
και στη φυγή δεν άπλωσα τα μυστικά φτερά μου,
μα ολάκερον ερίζωσα το νου μου στη σιγή,
νά που και πάλι αναπηδά στη δίψα μου η πηγή,
πηγή ζωής, χορευτική πηγή, πηγή χαρά μου...

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

«Ἱερές» μπίζνες τοῦ Πατριαρχείου στὴν Παλαιστίνη γιὰ νὰ ἐκτοπιστοῦν οἰ Παλαιστίνιοι!

ΙΟΥΔΕΣ! ΠΛΟΥΤΙΖOYN ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

«Ἱερές» μπίζνες τοῦ Πατριαρχείου στὴν Παλαιστίνη γιὰ νὰ ἐκτοπιστοῦν οἰ Παλαιστίνιοι!1172 εκατομμύρια δολάρια έβαλε στην τσέπη το περιβάλλον του πατριάρχη… Τα

Καλά κρυμμένο το αλουμίνιο

Στον Περιοδικό Πίνακα των Χημικών Στοιχείων έχει ατομικό αριθμό 13.
Καλά κρυμμένο το αλουμίνιο βρίσκεται σχεδόν παντού και ίσως μας δηλητηριάζει, λένε οι ειδικοί. Μόλις 200 χρόνια από την ανακάλυψή του, έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Χωρίς αυτό δεν θα υπήρχαν αυτοκίνητα, αεροπλάνα, μοτοσυκλέτες, ποδήλατα, κουφώματα, υδρορροές, αλλά και κονσέρβες και κουτάκια αναψυκτικών. Το χειρότερο είναι ότι το συναντάμε καμουφλαρισμένο σαν πρόσθετο μέσα σε γλυκά, ζαχαρωτά, γάλα σε σκόνη για βρέφη, baking powder και σε τυποποιημένα τυριά με τα ονόματα Ε173 (αλουμίνιο, χρωστική), Ε523 (θεικό αργιλοαμμώνιο, σταθεροποιητής), Ε541 (φωσφορικό αργιλονάτριο, διογκωτικό).

Τι "παίζει" με το Πήλιο και το Cern;

Ένα μόνιμο «παράθυρο» με θέα τις εγκαταστάσεις του CERN αναμένεται να ανοίξει τον επόμενο μήνα στο Νεοχώρι Πηλίου, χάρη σε μία πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου και με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. ”

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στον χώρο του ανακαινισμένου παλιού δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου θα παρουσιάζονται φωτογραφίες, εκθέματα και οπτικοακουστικό υλικό από τα πειράματα, που λαμβάνουν χώρα στην Ελβετία, ενώ ειδικά καταρτισμένο προσωπικό θα αναλαμβάνει να ξεναγήσει τους επισκέπτες -μαθητές, φοιτητές, ερευνητές, αλλά και το ευρύ κοινό- στα άδυτα του Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών.
Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής σύνδεσης με το ίδιο το Κέντρο.

Τα άγνωστα υπόγεια Θεμιστόκλεια τείχη της Αθήνας!!!

''Τείχη... Οι αρχαίοι μας πρόγονοι τα έχτιζαν ύστερα από πολλή μελέτη για να προστατεύσουν τις πόλεις τους, τις οικογένειές τους, τα πιστεύω τους και προπαντός την ίδια τους τη ζωή. Ανάλογα με την περίοδο και την οικονομική κατάσταση της κάθε πόλης-κράτους, τα τείχη ορθώνονταν άλλοτε σαν πέτρινοι φύλακες και άλλοτε σαν μικρά εμπόδια στις ορδές των επίδοξων κατακτητών. Τα αρχαία τείχη της Αθήνας πέρασαν πολλές φάσεις. Μεγάλωσαν και μάκρυναν, κόντυναν και μίκρυναν, ισοπεδώθηκαν και ξαναχτίσθηκαν. Στα νεότερα χρόνια τα τείχη πέρασαν στη λήθη και στην τύχη...
Κρυμμένα μέσα σε υπόγειους χώρους στάθμευσης, υπόγεια πολυκατοικιών και

Ανεξερεύνητη Αίγινα: στα μονοπάτια της κρυμμένης γνώσης...

Ένα ταξίδι solo που απόλαυσα περισσότερο από κάθε άλλο, τον τελευταίο καιρό. Όχι φυσικά λόγω της απουσίας αγαπημένων φίλων, αλλά ίσως επειδή είναι κάποιες φορές που η συντροφιά του εαυτού είναι απαραίτητη χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Μονοήμερη αναζήτηση κρυμμένων μυστικών της αγαπημένης Αίγινας, ενός τόπου που όσο γνωρίζω,  δένομαι περισσότερο μαζί του... Μόνος σύντροφος, το ποδήλατό μου! Μαζί ανακαλύψαμε, μεταξύ άλλων, και το μικρό αλλά εντυπωσιακό σύστημα υπογείων στοών που παρουσιάζω εδώ, ακολουθώντας τακτική "detective"... Π.Δ.

Αμφίπολη: Απόρθητος 2.300 χρόνια ο τρίτος θάλαμος (Βίντεο)

Οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να μπουν εύκολα ούτε με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και απο σήμερα δοκιμάζουν ένα νέο τρόπο - Αναμονή για την πλήρη αποκάλυψη του σώματος των Καρυάτιδων

Σε μια δήλωση η οποία ανατρέπει και πάλι τις εικασίες περί συλήσεως του τάφου προχώρησε η υπεύθυνη της ανασκαφής αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη η οποία είπε ότι αν έχουν καταφέρει να μπουν τυμβωρύχοι στον τάφο τότε θα βρούμε τα κόκαλά τους, υπονοώντας, με απόλυτη σαφήνεια, ότι δεν θα κατάφερναν να βγουν και πάλι έξω πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να αποσπάσουν και τα κτερίσματα από τον ταφικό θάλαμο. 

Η Γαία στις ομορφιές της, Ερωτεύσιμη όσο ποτέ... !

Οι άνθρωποι αναζητούμε τον Πολιτισμό στην Τεχνολογία αλλά ο Πολιτισμός βρίσκεται τελικά στην απλότητα της φύσης. Καμία Τεχνολογία δεν μπορεί να προξενήσει την γαλήνη και τα συναισθήματα που προσφέρουν τέτοιες εικόνες... Η Γαία στις ομορφιές της,  Ερωτεύσιμη όσο ποτέ... ! :)
Δείτε το βίντεο στο The Mountain
The Mountain from TSO Photography on Vimeo.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτή Είναι η Στιγμή Μας

Η Άγνωστη Προκατακλυσμιαία Ιστορία των ΕΛλήνων Νο1


Με τον Συνεργάτη μας Γιώργο Λεκάκη.

Μέγας Αλέξανδρος, Αμφίπολη και Όαση Σίουα


Με τόν Συνεργάτη μας Γιώργο Λεκάκη την Λιάνα Σουβαλτζή, τον Γιώργο Τσαγγκρινό και τον Ανδρέα Μαζαράκη.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΑΦΗΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ

Πρώτη πρωτεύουσα των Μακεδόνων από τους Τημενίδες έγιναν οι Αιγές, «ο τόπος με τα πολλά  κοπάδια».


Στη νότια άκρη του μακεδονικού κάμπου και στους πρόποδες των Πιερίων, ήταν κατ΄ έθιμο ο τόπος όπου έθαβαν τους βασιλείς, τουλάχιστον της συγκεκριμένης δυναστείας. Ήταν ονομαστές στην αρχαιότητα για τον πλούτο των βασιλικών τάφων που υπήρχαν στην εκτεταμένη νεκρόπολή τους.

Ακόμα και όταν ο Αρχέλαος οδηγήθηκε στη μετατόπιση του διοικητικού κέντρου στην Πέλλα, που τότε ήταν ένας ασήμαντος παραθαλάσσιος οικισμός, η πόλη των

ΤΑΦΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ -ΑΘΗΝΑ

Η εκπομπή τής σειράς «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ» (1987) μας ξεναγεί στους αρχαιολογικούς χώρους του ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ αλλά και της Ν. ΙΩΝΙΑΣ. Περιγράφοντάς μας τρόπους ταφής, επιτύμβιες στήλες, τεφροδόχους και κτερίσματα, μας βοηθά να γνωρίσουμε τον τρόπο που φρόντιζαν να τιμούν τούς νεκρούς τους στην Αρχαία Αθήνα, γνωρίζοντάς

Οι Κρασοπατέρες της αρχαιότητας.

Από τα αρχαιότατα χρόνια, η Χίος ήταν φημισμένη για το υπέροχο κρασί της. Κατά τον Στράβωνα, μάλιστα, το κρασί αυτό ήταν το καλύτερο που υπήρχε τότε στην Ελλάδα: «Ειθ’ η Αριουσία χώρα οίνον άριστον φέρουσα των Ελλήνων». Η Αριουσία ήταν χωριό της Χίου, που έβγαζε θαυμαστά σταφύλια. Ο Αριστοφάνης ο Βιργίλιος, ο Οράτιος, ο Τίβουλος και πολλοί άλλοι συγγραφείς, εξυμνούν το χιώτικο κρασί με αληθινό πάθος. Γιατί, λίγο πολύ, ήταν όλοι τους μεγάλοι κρασοπατέρες και ήξεραν να εκτιμούν το καλό κρασί.
Οι Ρωμαίοι, για να μπορούν να πίνουν τα δικά τους σκληρά κρασιά, τα

Ο ΤΡΥΓΟΣ


Κι όπως γαλανίζει το βραδάκι,
το μαβί, το βιολετί
Να κι η Παναγιά στη δημοσιά,
πλάι στα κάρα, στα βουδούνια, στα σταμνιά,
και στα κλαδωτά μαντήλια.

Αποσυμβολισμός των Αθλων του Θησεά

O ΘΗΣΕΑΣ

O Θησέας κατέχει περίοπτη θέση στους Ήρωες των Ιώνων, καθώς πραγματοποίησε πολλούς άθλους, πήρε μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία, πολέμησε με τον Ηρακλή εναντίον των Αμαζόνων, αλλά και ένωσε τις πόλεις της Αττικής σε μία, δίνοντας τους το όνομα «αι Αθήναι», προς τιμήν της Θεάς

Οι μνηστήρες της «ωραίας Ελένης»


 Η Ελένη ήταν κόρη του Δία και της Λήδας (ο Δίας αποπλάνησε την Λήδα μεταμφιεσμένος σε κύκνο) η οποία μεγάλωσε και ανατράφηκε από τον Τυνδάρεως βασιλέα της Σπάρτης και επίσημο σύζυγο της Λήδας η οποία αργότερα αυτοκτόνησε από ντροπή για τις πράξεις της Ελένης. Αδελφοί της

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ μέρος Ο' - ΕΧΕΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΦΟΣ ;

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ μέρος Ξ'

Είναι πολύ πιθανόν οι αρχαιολόγοι να έχουν ήδη εικόνα για το που βρίσκεται ο κυρίως τάφος.

Στην βοήθεια μας να αποκτήσουμε μια σαφέστερη εικόνα της τοπολογίας του χώρου, ας ρίξουμε μια ματιά από αέρος, χρησιμοποιώντας εικόνα από το πολύ ωραίο βίντεο που προέβαλε το ENA Channel των Σερρών.

Η «ανατομία» του τύμβου της Αμφίπολης αποδεικνύει τη σπουδαιότητα του μνημείου [ΦΩΤΟ]

Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τον  τάφο της Αμφίπολης όσο και τον ένοικο του αυξάνεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου και έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Καρατζαφέρης. Ὁ μεγαλύτερος τυχοδιώκτης στὸν «πολιτικὸ στῖβο» τῆς χώρας.

Τὸ παρακάτω κείμενον τὸ βρῆκα ὡς σχόλιον, σὲ μίαν ἀνάρτησιν, ἀφορῶσα στὸν Καρατζαφέρη, ἐκεῖ ποὺ ἀναζητοῦσα στοιχεῖα γιὰ τὸ ἄρθρον μου:

Ἔχει σχέσεις ὁ Καρατζαφέρης μέ τόν …Soros;

Νομίζω πὼς πρόκεται γιὰ μία ἀπὸ τὶς καλλίτερες παρουσιάσεις τοῦ εἴδους τοῦ Καρατζαφέρη. 
Κι ἐπίσης νομίζω πὼς εἶναι ἐλάχιστα αὐτά, σὲ σχέσιν πάντα μὲ τὰ συνολικά, ποὺ ἔχουν δρομολογηθεῖ ἀπὸ τὸν ἐν λόγῳ πολιτικό, κι ὄχι μόνον, εἰς βάρος μας.
Κρατῆστε το.
Εἶναι πηγὴ πολλῶν πληροφοριῶν…
Κάποια ταινιάκια, δυστυχῶς, δὲν δουλεύουν, ἀλλὰ εἶναι γνωστὰ στοὺς περισσοτέρους ἀπὸ ἐμᾶς.
Τὰ ὑπόλοιπα… ἁπλῶς τὰ ἀπολαμβάνουμε!
Φιλονόη

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, ο μεγαλύτερος τυχοδιώκτης στον «πολιτικό» στίβο της χώρας…

Ἔχει σχέσεις ὁ Καρατζαφέρης μέ τόν …Soros;

Ἔχει σχέσεις ὁ Καρατζαφέρης μέ τόν ...Soros;3Αὐτὲς τὶς ἡμέρες, τὶς μετεκλογικές, εἴδαμε πολλά.
Εἴδαμε ψηφοφόρους νὰ ψηφίζουν «Ποτάμι», γιὰ νὰ …«τιμωρήσουν» τὸ μΠατΣοΚ καὶ  νὰ καταλήγουν πάλι, δίχως τὴν θέλησίν τους, στὶς δυνάμεις ὑποστηρίξεως τοῦ …μΠατΣοΚ!!! Ψήφισαν ἀντί-μΠατΣοΚικὰ καὶ βρέθηκαν …μΠατΣοΚικά!!!
Εἴδαμε τὸν Γλέζο νὰ θέτῃ ὑποψηφιότητα στὴν εὐρωβο(υ)λὴ καὶ νὰ …παραιτεῖται,

Η φλόγα στην ελευθερη Βενεζουέλα, άναψε με φως Ελληνικο…

Απο τον Μετερνιχ στον Κεμαλ, απο τον Χιτλερ στον Νταβούτογλου, απο τον Φον Γκρουμπκοφ στον Σόρος: Γι’ αυτο οι τύραννοι του πλανήτη τρέμουν τον Ελληνισμό. Την αέναη πηγή λευτεριάς του Γηγενή, απέναντι στον εισβολέα.

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ
Την τυραννική στάση των Τούρκων εισβολέων κατά την προεπαναστατική περίοδο του 1821 μπορεί να μην την βλέπει η κυρία Ρεπούση, την είδε όμως και την κατέγραψε με λεπτομέρειες ο πρόδρομος της Λατινοαμερικάνικης ανεξαρτησίας ο θυελλώδης στρατηγός Μιράντα από τη Βενεζουέλα, που πέρασε ως περιηγητής στη χώρα μας, λάτρεψε τους Έλληνες, περιηγήθηκε τους ιστορικούς τόπους και τα πεδία μαχών σε όλη την επικράτεια.
Ποιος ξέρει ότι ο πρόδρομος της Λατινοαμερικάνικης ανεξαρτησίας ο στρατηγός Φραντσίσκο ντε Μιράντα από τη Βενεζουέλα –τη χώρα του Τσάβες- ήταν ο

Θα εισάγουμε και ευρώ! Κλείνει το εργοστάσιο που κατασκευάζει ευρώ στην Ελλάδα

Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης περνάει το κρατικό εργοστάσιο που βγάζει τα κέρματα του ευρώ στη Ελλάδα και σύμφωνα με την κυβέρνηση πρόκειται για ειλημμένη απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το εργοστάσιο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου που φτιάχνει τα ευρωκέρματα (βγάζει και κάλυκες) ανήκει στην εταιρεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, που θα διαχωριστούν στο πολιτικό και στο στρατιωτικό σκέλος. Το τελευταίο διάστημα είχε σχεδόν εγκαταλειφτεί στην τύχη του και είχε πέσει σε μαρασμό. Σήμερα έχει μόλις 57 εργαζόμενους, με πολύ μικρό τζίρο και δεν βγάζει καν ευρώ πια, παρά μόνο σεντς.

Η Άγνωστη και απόκρυφη Ιστορία του Παγγαίου και της Αμφίπολης.


Η Άγνωστη 
και απόκρυφη Ιστορία του Παγγαίου και της Αμφίπολης. 
Με τόν Συνεργάτη μας Γιώργο Λεκάκη.

ΠΕΝΤΑΠΟΤΑΜΙΑ - PUNJAB / Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΥΔΑΣΠΗ ΠΟΤΑΜΟ


Η περιοχή στην αρχαιότητα ονομαζόταν από τους Έλληνες Πενταποταμία, και αυτό σημαίνει και η λέξη Παντζάμπ στη γλώσσα χίντι (Παντζ = πέντε και αμπ = νερά). Η ονομασία οφείλεται στους πέντε παραπόταμους του Ινδού, τους "πέντε ποταμούς": Τζέλουμ, Τσενάμπ ή Τσινάμπ, Ράβι, Σάτλετζ και Μπίας ή Μπέας. Οι ποταμοί αυτοί είναι γνωστοί από την αρχαιότητα ως ΥδάσπηςΑκεσίνης,ΥδραώτηςΖάραδρος και Ύφασις.

Σε Χωματερή, Μυκηναϊκό αρχαίο Φράγμα. Τα Αινίγματα της Τίρυνθας.



Σε Χωματερή ,Μυκηναϊκό αρχαίο Φράγμα. Τα Αινίγματα της Τίρυνθας.Του συνεργάτη μας Γιώργου Λεκάκη.

Ρόδακας το αρχαίο Ελληνικό σύμβολο


Ο ρόδακας  (ρόδαξ, ρόδον, τριαντάφυλλο), είναι ένα διαχρονικό κόσμημα, σύμβολο και φυλαχτό. Ο ρόδακας στους αρχαίους πολιτισμούς ήταν ηλιακό σύμβολο.

Η χρήση του άρχισε από την Μυκηναϊκή εποχή και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το σχήμα και ο αριθμός των φύλλων του και ο συμβολισμός τους συναρτώνται με τις δοξασίες των αρχαίων θρησκειών των Ελλήνων, με την χριστιανική μας πίστη αλλά και με τη μουσουλμανική πίστη στα Βαλκάνια.

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΓΕΝΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ



Το σπήλαιο γενέσεως του Ερμή βρίσκεται στα Τρίκαλα Κορινθίας στο όρος Ζήρεια. Είναι πανέμορφο σπήλαιο, οριζόντιο μέχρι ενός σημείου. Το οριζόντιο κομμάτι του είναι αρκετά μεγάλο και περνάς απο πολλές αίθουσες με υπέροχο διάκοσμο. Συναντάς τεράστιους σταλαγμίτες και σταλακτίτες ενω στο εσωτερικό του θα δεις να σχηματίζονται και λιμνούλες...

Ο Ερμής ως ψυχοπομπός


Ο Ερμής ή με το επικό όνομα Ερμείας, είναι ένας απ' τους παλαιότερους θεούς με γνήσια ελληνική «λαϊκή» καταγωγή. Κατά τη μυθολογία γεννήθηκε σε μια σπηλιά στην Κυλλήνη (στο σημερινό όρος Ζήρια) της Κορινθίας, από τον Δία και την πανέμορφη Νύμφη Μαία, την κόρη του Άτλαντα. Στον Όμηρο μνημονεύεται με το αρχαιότερο όνομά του Ερμής ο Κυλλήνιος, αλλά και με τους επιθετικούς προσδιορισμούς «εύσκοπος αργεϊφόντης», «διάκτορος», δηλαδή ψυχοπομπός. Στον Όμηρο χρησιμοποιούνται συχνότερα τα επίθετα «χρυσόραβδος» Ερμής, «αγγελιοφόρος» Ερμής, ενώ στον Ησίοδο «ξακουστός κήρυκας των θεών» και «προστάτης των βοσκών και των αιγοπροβάτων».

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Το τέλος των αυτοκρατοριών

«Το χτίσιμο του πύργου της Βαβέλ».
Έργο του Lucas van Valckenborch (1535-1597).
«Κατέχουν σήμερα οι Αχαιοί την Τροία. Φαντάζομαι, θ' ακούωνται στην πόλη ευδιάκριτες φωνές. Αν χύσης σ' ένα πιάτο ξείδι και λάδι, δεν θάλεγες ποτέ πως σμείγουν φιλικά. Θα ξεχωρίζουν οι φωνές νικητών και νικημένων, όπως ξεχωρίζει η αντίθετή τους τύχη».
Αισχύλου, «Αγαμέμνων», στ. 320-325, Άπαντα Αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων, εκδ. Πάπυρος

Αυτό το έργο του Αισχύλου είναι πολυεπίπεδο, βρίθει συμβολισμών και συγκαλυμμένων μηνυμάτων. Δεν είναι τυχαίο στον «Αγαμέμνονα», για πρώτη φορά στην

Τέσλα Vs Έντισον

«Οι ανακαλύψεις μου ευαγγελίζονται έναν κόσμο όπου η ανθρωπότητα θα είναι ενωμένη, οι πόλεμοι θα είναι αδύνατοι και όπου θα βασιλεύει η ειρήνη. Λέτε ότι αγαπάτε τους ανθρώπους. Εγώ δεν τους αγαπώ. Εκείνο που εγώ αγαπώ είναι η ανθρωπότητα».  Νίκολα Τέσλα
Τέσλα Vs Έντισον: Σύγκρουση για το μέλλον του Κόσμου: Νίκολα Τέσλα (1856-1943): Επιστήμονας, εφευρέτης, ανθρωπιστής, εκκεντρικός, φιλόσοφος, οραματιστής… Μια αινιγματική και παρεξηγημένη μορφή, που παραμένει ο μύθος και το αρχέτυπο όλων των επιστημόνων του 20ου αιώνα. Ο Τέσλα δεν ήταν μόνον ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες και εφευρέτες της εποχής του με πάνω από 700 κατοχυρωμένες εφευρέσεις. Ήταν στη κυριολεξία ο «Προμηθέας» του

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...