Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ: ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΡΕΧΘΕΙΟΥ (VIDEO)


Ο γραφίστας Δημήτρης Αρμανίδης και ο φωτογράφος Γιάννης Λογοθέτης, αποφάσισαν να μας υπενθυμίσουν την ιστορία των έξι Καρυάτιδων που κοσμούσαν το Ερέχθειο μέσα από ένα video. Ένα video που παρουσιάζει μέσα από ωραία γραφικά, στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους, το έγκλημα που έκανε ο Λόρδος Έλγιν στον Ελληνικό Πολιτισμό και μεταφέρει σε όλον τον κόσμο το μήνυμα της επιστροφής της 6ης Καρυάτιδας από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα. 


Βασικός τους στόχος ήταν μέσω αυτού του project να διεγείρουν το δημόσιο ελληνικό αίσθημα και να αφυπνίσουν τους Έλληνες πολίτες και πολιτικούς, ώστε να μη σταματήσουν ποτέ ως χώρα / κράτος να διεκδικούν από το εξωτερικό οτιδήποτε εξ' ορισμού ανήκει στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

Η έμπνευση για τη δημιουργία του video προέκυψε μετά από μια πρόσφατη επίσκεψή τους στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο και έχοντας επισκεφθεί πριν δυο χρόνια τα ελληνικά εκθέματα στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, αναλογίστηκαν πόσα ελληνικά μνημεία εκτίθενται διάσπαρτα σε χώρες του εξωτερικού, αντί να κοσμούν το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, και τα υπόλοιπα μουσεία της χώρας.

Προχώρησαν σε συλλογή του απαραίτητου φωτογραφικού και ιστορικού υλικού αναφορικά με τον Ερέχθειο Ναό και τις Καρυάτιδες, συνδυάζοντας στην πορεία τις πληροφορίες με τις γνώσεις τους γύρω από την γραφιστική/visual effects και δημιούργησαν το project CARYATIDS. 

Η παραγωγή του video διήρκησε 3 μήνες, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να θεωρηθεί αξιοπρεπές, χωρίς ιστορικές ανακρίβειες και να μπορεί εικαστικά να αγγίζει τα πλαίσια της video-art αισθητικής. 

Πηγή: www.lifo.gr
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...