Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Το ιδεολογικοποιημένο μίσος.

Πίσω απο καθε δόγμα κρύβεται ένα σκεπτικό και  μια ψυχολογική ανάγκη που το κινητοποιεί. Πίσω απο τους διεθνιστές  που δρουν νυχθημερόν βρίσκονται συμπλεγματικά έθνη  και το πολιτιστικό μίσος τους. Ο μισελληνισμός αν παρουμε το δικό μας έθνος για παράδειγμα έίναι μίσος για την χαρά  της ζωής των προγόνων μας απο μίζερα έθνη, ανεξέλικτα ή δυναστευόμενα. Πίσω απο το ταξικό μίσος των καπιταλιστών πρός την εργατική τάξη και της εργατικής τάξης πρός τους καπιταλιστές κρύβεται καλά απο αμφότερες  ιδεολογίες ο μισανθρωπισμός μειονεκτουντων. Θρησκευτικές και πολιτικές ιδεολογίες έχουν καταρτιστεί απο μειονεκτικά άτομα ή ομάδες που τα προδίδει η απροκάλυπτη μισαλοδοξία και ο παραληρηματικός λόγος που δεν αντέχει στον έλεγχο της κοινής λογικής εκτός αν εξεταστεί  υπο το πρίσμα του τελικού σκοπού που δεν είναι άλλος παρά η ζημία που θα επιφέρουν στον ορκισμένο εχθρό τους. Πίσω λοιπόν και απο αυτό το έμφυτο μίσος βρίσκεται το κενό που δημιουργεί το
αίσθημα μειονεξίας και χαμηλής αυτοεκτίμησης η αποξένωση απο την κοινότητα του δήμου η ανεστιότητα του κοσμοπολιτισμού των ελληνιστικών χρόνων οπου βρήκαν γόνιμο έδαφος οι κοινότητες των γνωστικών ρευματων και μετά ο χριστιανισμός η πρώτη ιδεολογία εθνικού μίσους στην ιστορία.Οταν βλέπουμε λοιπόν με αφορμή καθημερινά γεγονότα ιδεολογικοποιημένες κρίσεις και απόψεις στην τηλεόραση ραδιόφωνο ή στο διαδίκτυο να έχουμε το θάρος να δουμε πίσω απο την κουρτίνα ποιός λέει τί και πως το λεει. Πρόσφατα καποιος αριστερός και αυτό φάνηκε απο την αγάπη του για τα 2 εκ μετανάστες στην χώρα μας που πληρώνουμε με φόρους και αίμα όλοι μας ανεξαιρέτως, ταύτισε τους καταγγελόμενους για αυθαιρετα κτίσματα σε δασικές περιοχες, τους παιδεραστές και εμπόρους ναρκωτικών τους φοροφυγάδες με τον Λεωνίδα της Σπαρτης και τους καταγγέλοντες τους στις τετραψήφιες γραμμές με τον Εφιαλτη ως ρουφιάνους! Δεν χρειάζεται να σχολιάσω την τρικυμία του ανθρώπου εκτός απο το  περικαλυμένο στην ενοιολογία του ρουφιάνου μίσους για τους έλληνες. Επιλεκτικός ανθρωπισμός που περιορίζεται μόνο σε άγνωστους αλλοεθνείς ενω οι έλληνες στολίζονται  με όλα τα κοσμητικά επίθετα ακόμα και όταν για λαθος αίτια πράττουν το σωστό. Αυτή η μειονεξία που παράγει  μίσος είναι αποτέλεσμα απώλειας ελέγχου της καθημερινής ζωής απουσία εκκλησίας του δήμου άρα και πραγματικής δημοκρατίας. Φανερώνει ανελευθερία και δουλική στάση ζωής.  

http://kratosdimon.blogspot.gr/2014/10/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...