Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Κουνήθηκε ο μισός πλανήτης


Σεισμός έντασης σημειώθηκε στις 12.25 μ.μ. σήμερα (24/5/2014) με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή του βορείου Αιγαίου, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν μεγέθους 6,5 Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια, περίπου 20 δευτερολέπτων.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί ζημιές ή θύματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας, επιβεβαιώνοντας τις πρώτες υποψίες για "ξύπνημα" του ρήγματος της Ανατολίας...

Αξιοπερίεργο είναι πως σεισμός έγινε την ίδια σχεδόν ώρα (3 λεπτά πριν τον σεισμό στην Ελλάδα) στο Μεξικό, μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ στις 8 Μαΐου, πάλι στο Μεξικό έγινε σεισμός μεγέθους 6,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο την πόλη Οαχάκα.

Ο Μάϊος έφερε σεισμούς;
Στις 8 Μαΐου στην Κίνα, έγινε άλλος ένας σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ.
Όμως, αξίζει να παρατηρηθεί πως στις 18 Μαΐου στην Ινδονησία έγινε σεισμός μεγέθους 6,2 Ρίχτερ, ενώ στο Ιράν στις 21 Μαΐου έγινε σεισμός 5,4 Ρίχτερ.
Στις 22 Μαΐου, στην Αλγερία, έγινε άλλος σεισμός, μεγέθους 5,2 Ρίχτερ.
Με απλά λόγια, βρισκόμαστε σε μία αλληλουχία (χρονική) σεισμών, η οποία δείχνει ν κινείται στον παγκόσμιο χάρτη, με κορύφωση(;) την σημερινή ημέρα, η οποία κούνησε ιδιαίτερα έντονα ολόκληρη την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...