Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Αφήνουν τη Σαμοθράκη χωρίς σκάφος ΛΣ όταν οι Τούρκοι ετοιμάζουν έρευνες στις... ακτές του νησιού


Απίστευτο και όμως συμβαίνει. Τη στιγμή που η Άγκυρα ετοιμάζεται να στείλει ερευνητικό-ωκεανογραφικό σκάφος δυτικά της Σαμοθράκης για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η κυβέρνηση αφήνει τη Σαμοθράκη χωρίς σκάφος του Λιμενικού, στο έλεος της τουρκικής προκλητικότητας και αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Την καταγγελία κάνουν οι ίδιοι οι Λιμενικοί που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στην προσπάθεια τους να «αποκρούσουν» την εισβολή τους εντός των εθνικών χωρικών υδάτων.

«Αυτή τη στιγμή το σκάφος της Σαμοθράκης βρίσκεται σε κατάσταση ακινησίας λόγω σοβαρής μηχανικής βλάβης και πρέπει επειγόντως να μεταφερθεί στον Πειραιά για αποκατάσταση», τονίζει σε ανακοίνωση της η Ένωση Λιμενικών Θράκης.
Η απάντηση από το υπουργείο Ναυτιλίας απλά δεν υπάρχει. Φαίνεται αυτό ξεκάθαρα από τη συνέχιση στην ανακοίνωση της Ένωσης: «Έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες αλλά είναι λίγο χρονοβόρες και αν γίνει αυτό θα γίνει τον Ιούνιο. Ζητάμε την επίσπευση των διαδικασιών και επίσης η Θράκη να είναι στο επίκεντρο και όχι παραμελημένη».
Ακούει κανείς στην κυβέρνηση; Το μοναδικό σκάφος του Λιμενικού στη Σαμοθράκη είναι εκτός υπηρεσίας λόγω βλάβης. Εκτός του ότι δεν έπρεπε να υπάρχει μόνο ένα, αλλά περισσότερα σκάφη στο νησί, καθώς από τη Σαμοθράκη ελέγχεται η ευαίσθητη και αμφισβητούμενη από την Τουρκία περιοχή τους Ζουράφας-Λαδόξερας στα όρια της ελληνικής δυνητικής ΑΟΖ θα έπρεπε από την πρώτη κιόλας ημέρα να αποκατασταθεί η βλάβη.
Από το υπουργείο Ναυτιλίας απαντούν τον Ιούνιο και αν. Καλά δεν τους έχει ενημερώσει κανείς από το υπουργείο Εξωτερικών ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να κάνει έρευνες στη Σαμοθράκη; Ή μήπως τους ζήτησαν να κάνουν «τα στραβά μάτια», όπως στο παρελθόν, στις προκλήσεις των Τούρκων στη Ζουράφα-Λαδόξερα;
Είναι η ίδια, η Ένωση Λιμενικών Θράκης, που είχε καταγγείλει πώς ζητήθηκε από τους Λιμενικούς να μην αντιδρούν στις τουρκικές προκλήσεις στη Ζουράφα-Λαδόξερα. Κάτι που ποτέ δεν διαψεύστηκε από την κυβέρνηση, παρά τις επώνυμες δημόσιες καταγγελίες.
Οι Λιμενικοί βλέποντας την κυβερνητική… αβελτηρία και τις μέρες να περνούν χωρίς αποτέλεσμα, τη στιγμή που οι Τούρκοι ανεβάζουν την ένταση αναγκάστηκαν να ζητήσουν τη βοήθεια των τοπικών φορέων για την αποκατάσταση της μηχανικής βλάβης του σκάφους.
Πρόκειται για κατάντια του ελληνικού κράτους με ευθύνη της κυβέρνησης. Και όταν διακυβεύονται ζητήματα εθνικής ασφαλείας, γιατί αυτά προασπίζεται το κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος στη Σαμοθράκη και σε κάθε νησί του Αιγαίου, τότε εγείρονται οι ευθύνες των κυβερνητικών αρμοδίων  αγγίζουν τα όρια της εθνικής προδοσίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...