Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Αδιόρατες όψεις της λαθρομετανάστευσης

Tου Ιωάννη Μιχαλέτου

Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι κοινωνικό, αστυνομικό, οικονομικό, πολιτικό και πρωτίστως εθνικό πρόβλημα. Λόγω των πολύπλευρων όψεων εκ των οποίων μπορεί να ιδωθεί αυτό το ζήτημα, το παρόν κείμενο συνoπτικά θα επεκταθεί σε ορισμένες πτυχές που είναι είτε αδιόρατες είτε έχουν ερευνηθεί στο ελάχιστο.

Κοινωνικά δίκτυα

Τα διαδικτυακά κοινωνικά φόρουμ όπως το facebook, χρησιμοποιούνται ευρέως για την προπαγάνδα και την "στρατολόγηση" νέων μεταναστών προκειμένου να τύχουν εκμετάλλευσης από τους "δουλεμπόρους".

Σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, Μπανγκλαντές και Πακιστάν η πλειονότητα των μεταναστών "χρεώνεται" το ποσό μεταφοράς προς την Ελλάδα-Ε.Ε και εν συνεχεία εργάζεται υπό συνθήκες δουλοπαροικίας επί έτη έως ότου ξεπληρώσει το "χρέος". Για αυτό το λόγο τα δουλεμπορικά κυκλώματα αναζητούν συνεχώς νέους πελάτες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ροή του χρήματος. Το facebook χρησιμοποιείτε κατά τον εξής τρόπο: Οι μετανάστες "ανεβάζουν" σελίδες σε αυτό με φωτογραφίες του και συνεπακόλουθα σχόλια, ευρισκόμενοι τεχνηέντως σε πολυτελή αυτοκίνητα, μηχανές, παραλίες και γενικά σε καταστάσεις "ευμάρειας" ιδιαίτερα απευθυνόμενοι στους συμπατριώτες τους.

Ο σκοπός είναι να πειστούν όσοι βρίσκονται στις χώρες που προαναφέρθηκαν, να κάνουν τις κινήσεις συνεννοήσεις με τα κυκλώματα για την μεταφορά, νομίζοντας ότι υπάρχει η γη της επαγγελίας. Ακόμα και όσοι έχουν αμφιβολίες λόγω του ότι έχουν πληροφορηθεί από αλλού την κατάσταση στην Ελλάδα, πείθονται από τους τοπικούς "στρατολόγους" ότι όσοι ισχυρίζονται ότι η κατάσταση είναι άσχημη, είναι κατά βάση "αποτυχημένοι"μετανάστες.

Επιπλέον η συστηματική προπαγάνδα στο λίαν ισχυρό νοητικό τρίπτυχο "Σεξ, χρήμα, περιπέτεια" θέλγει τα μάλα τους άνδρες των κοινωνιών αυτών όπως είναι φυσικό. Στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, πρόχειρη έρευνα ανακάλυψε τουλάχιστον 1.000 "Προφίλ" τέτοιου τύπου, ορισμένα εκ των οποίων είναι θα έλεγε κανείς και αρκετά επαγγελματικά" δείχνοντας την άμεση εμπλοκή των κυκλωμάτων στην δημιουργία τέτοιων σελίδων στο διαδίκτυο.

Τζαμιά

Ορισμένα εκ των (παρανόμων) τζαμιών στο κέντρο της Αθήνας, είναι εμφανώς τόπος συγκέντρωσης, συντονισμού και οργάνωσης ευάριθμων ομάδων λαθρομεταναστών. Σε αρκετές περιπτώσεις οι άρτι αφιχθείς μετανάστες κατευθύνονται εκεί και μετέπειτα "εξαφανίζονται" κυριολεκτικά στον αστικό ιστό, δείχνοντας ότι υπάρχουν συντονιστικά κέντρα δουλεμπόρων που χρησιμοποιούν τους θρησκευτικούς αυτούς χώρους για να κατευθύνουν τους "πελάτες".

Νομική υποστήριξη

Έχει καταγραφεί πλειστάκις τόσο σε επίπεδο (τοπικών κυρίως) ΜΜΕ όσο και σε αυτό του κοινωνικού διαλόγου,ότι άρτι αφιχθείς ομάδες λαθρομεταναστών σε νησιά του Αιγαίου, έχουν άμεση νομική κάλυψη από δικηγόρους που καταφθάνουν από την Αθήνα δια θαλάσσης, κάτι που σημαίνει ότι υφίσταται ειδοποίηση από δουλεμπορικά κυκλώματα προφανώς λόγω του απαιτούμενου χρόνου και της απίθανης περίπτωσης να πρόκειται για σύμπτωση.

Σύστημα Χαβάλα

Το παραδοσιακό Ισλαμικό σύστημα μεταφοράς κεφαλαίων με τη χρήση ανταποκριτών και εκτός του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού συστήματος, παίζει πρωτεύοντα ρόλο τόσο στην χρηματοδότηση των δουλεμπορικών κυκλωμάτων όσο και στην μαζική εξαγωγή χρημάτων από την Ελλάδα.

Το σύστημα αυτό είναι φύση αδύνατον να ελεγχθεί, όχι μόνο από τις Ελληνικές, αλλά και από τις διεθνείς αρχές. Βασίζεται στη "Καλή πίστη" και σε άρρηκτους συγγενικούς και κοινοτικούς δεσμούς και για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται από συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες -προσπάθεια χρήσης του από τυχόν Ελληνικές ή Ευρωπαϊκές ομάδες, οργανώσεις θα κατέληγε σε βέβαιη αποτυχία-διαφθορά.

Πολλαπλή χρήση και επίδραση δικτύων

Το δουλεμπορικό δίκτυο μεταφοράς, εξυπηρετεί συχνά και διττούς ή πολλαπλούς σκοπούς, όπως μεταφορά ναρκωτικών, προϊόντων απομιμήσεων, διακίνηση γυναικών και παιδιών για εκμετάλλευση, προστασία τρομοκρατών, σαμποτέρ, κατασκόπων και εγκληματικών στοιχείων.

Ταυτόχρονα αποτελεί αγωγό μεταφοράς μεταδοτικών ασθενειών, αλλά και σε ηθικό επίπεδο αγωγό μεταφοράς πάσης φύσεως ιδεολογιών, θρησκευτικών φανατισμών και επιβουλών οι οποίες επειδή εισέρχονται αθέλητα και επιβεβλημένα δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την ριζοσπαστικοποίηση και την εκκόλαψη εξτρεμιστικών τάσεων σε ένα ευρύ φάσμα του ἐνυπάρχοντος κοινωνικού συνόλου.

Ας υποθέσει μόνο ο οποιοσδήποτε τι θα συνέβαινε στον Ισλαμικό κόσμο λόγου χάρη εάν συνέρρεαν κατά εκατομμύρια λαθρομετανάστες από Δυτικές χώρες σε παραπλήσιες συνθήκες με τις σημερινές.

Πηγή RIMSE

http://kostasxan.blogspot.gr/

17 σχόλια :

  1. ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΨΕΥΔΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!!! ΟΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ!!! ΤΟ ΔΙΣΑΙΩΝΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΤΣΕΠΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ ΜΠΑΞΙΣΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙ!!!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΜΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΙΣΘΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΑΥΤΟΥ,ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΗΤΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟΥ ΠΛΕΟΝ ΑΡΘΜΟΥ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε ήδη σε πολλά σχολειά της Αθήνας τα παιδιά των λαθρομεταναστών είναι η πλειοψηφία. Δυστυχώς σε λίγα χρόνια θα είμαστε μια νέα Η.Π.Α ...από πλευράς πολυπολιτισμικότητας βέβαια !!
      Όσοι έχουμε αντίρρηση σε αυτό θα χαρακτηριζόμαστε ρατσιστές και θα διωκόμαστε.

      Διαγραφή
    2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΙΟΝΥΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ Η.Π.Α. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΛΗ ΤΖΙΧΑΝΤ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΗ!!!!!!!ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΕΣΕΙ ΗΔΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΖΩΗ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Οι προδότες που κυβερνούν δεν κάνουν τίποτα για να το αποτρέψουν επειδή και οι ίδιοι είναι το εκτελεστικό μέρος του σχέδιου για αλλοίωση του πληθυσμού όπως προστάζει η νέα τάξη πραγμάτων. Και όπως σωστά λες τα οικονομικά προβλήματα έχουν "κλείσει" τα μάτια στους Έλληνες από το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα που είναι
      η εξαφάνιση του έθνους μας.
      Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε αυτό το σχέδιο όταν οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα το υποστηρίζουν σθεναρά

      Διαγραφή
  2. Ενας αλβανός χθες με κορόιδευε,μας κοροϊδεύουν,που δεν ξεσηκωνόμαστε,που δεν αντιδρούμε....μας είπε κοιμισμένους...και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν είχα τι να πω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Καλλιστώ και οι Αλβανοί μέρος του προβλήματος είναι...πρώτους αυτούς μας έστειλε ο Σαμαράς.
      Το να ξεσηκωθούμε δεν είναι κάτι εύκολο όπως βλέπεις είμαστε λαός του καναπέ...έτσι μας έκαναν δηλαδή.
      Και όσους αντιδρούν τους κυνηγούν "θεοί και δαίμονες" οπως βλέπεις...

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς,αγαπητέ Διόνυσε πέσαμε στην παγίδα τους χωρίς να το καταλάβουμε.Πιαστήκαμε κορόιδα
      Ισως αν συνειδητοποιούσαμε πραγματικά την προσπάθεια συνένωσης των Ελλήνων να καταφέρναμε πολλά.Το κλειδί της ελευθερίας μας είναι η συνειδητοποιηση του προβλήματος που θα φέρει και την ένωσή μας.Βλέπω πως ακόμα κι αυτοί που αγωνίζονται για την συνένωση είναι κατά κάποιο τρόπο κλειδωμένοι...

      Διαγραφή
    3. ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!!!!!! ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ!!!! ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!! ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΡΙΟ ΝΙΚΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΟΛΟ ΤΟΝ ΞΑΚΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ!!!!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΕ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΓΕΙΟ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑ Κ.Ο.Κ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ!!!!!!! ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΡΧΑΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΡΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΝΙΑΣΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟΙ ,ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΕΠΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΜΑΣ;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  3. Ακριβώς DOROS SPARTAN !!!!!! Αυτό εννοώ κι εγώ, όμως ποιος το συνειδητοποιεί πραγματικά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς αυτό το μικρόβιο της διχόνοιας που έχουμε ως λαός μας εμποδίζει να μεγαλουργήσουμε πλέον...να μην ξεχνάμε ότι έτσι μας θέλουν και οι μεγάλες δυνάμεις...αδύνατους.
    Ίσως πρέπει να περιμένουμε έναν νέο "Μέγα Αλέξανδρο" να μας ενώσει , έστω και διά της βιας, για να μπορέσουμε να βγούμε από το τέλμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Διόνυσε, όσο και αν την αναφέρουμε όλοι μας σαν "διχόνοια", μάλλον δεν πρόκειται για διχόνοια. Δυστυχώς διαφορετικές φυλές κρύβονται πίσω από το ομόηχο "Έλληνες". Και για να το επεξηγήσω υπεραπλουστευμένα... ο Παύλος Μελάς και ο Παπανδρέου, δεν είναι δύο Έλληνες. Πρόκειται για διαφορετικές φυλές, με κάποια κοινά χαρακτηριστικά, αλλά με διαφορετική προέλευση, διαφορετική ψυχοσύνθεση, διαφορετική ιδεολογία, που έλκονται και επηρεάζονται από διαφορετικούς "πολους", αλλά που δυστυχώς φέρουν την ίδια ονομασία ("Έλληνες").
      Όσο για αυτό που αναφέρεις "έστω και δια της βίας"... θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι έχοντας περιπέσει σε τέτοια κτηνώδη αποβλάκωση, η βία από έναν νέο "Μέγα Αλέξανδρο" είναι η μόνη λύση και η υποτιθέμενη "δημοκρατία", ο οριστικός τάφος της Ελλάδος.
      Κακά τα ψέματα φίλε Διόνυσε... Αν είχε μείνει στους δυό μας λίγος ανδρισμός, δεν θα γράφαμε "πύρινα" μηνύματα στο διαδίκτυο, αλλά θα βρισκόμασταν ήδη στην φυλακή, έχοντας όμως κάνει το καθήκον μας και έχοντας δείξει στους κοιμισμένους τον δρόμο... και δεν θα χρειαζόταν ο "Αλέξανδρος". Αν ο Κολοκοτρώνης και ο Μελάς περίμεναν έναν "Μέγα Αλέξανδρο" από την ασφάλεια του αναπαυτικού καναπέ τους, ξέρεις καλά ότι ο χάρτης της Ελλάδος θα ήταν πολύ διαφορετικός σήμερα

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε φυλές υπάρχουν αλλά δεν είναι μόνο αυτό το αίτιο άλλωστε οι Παπανδρέου είναι μια φυλή που κάποιοι την ακολούθησαν και ας μην ήταν από την ίδια φυλή ,η διχόνοια που προέρχεται από την ζήλια για τον διπλανό μας είναι το μεγαλύτερο αίτιο...Εγώ και εσύ αν μπούμε φυλακή δεν θα έχει καμιά άξια γιατί άπλα δεν είμαστε αναγνωρίσιμα άτομα άλλωστε έχουν κάνει άλλοι την αρχή οπότε θα δείξει αν θα έχει κάποιο αντίκρισμα στο μέλλον.

      Διαγραφή
    3. Να είσαι σίγουρος Διόνυσε ότι μπορεί να μην είναι αυτό το μόνο αίτιο, αλλά είναι το βασικό. Και όσο κι΄αν αυτονόητα δεν αρέσει σε πολλούς, ο γνήσιος Έλληνας (με την έννοια της «προελεύσεως»), ΔΕΝ ζηλεύει τον διπλανό του και ΔΕΝ ακολουθεί προβατοειδώς ΚΑΝΕΝΑΝ και πόσο μάλλον τον Παπανδρέου. Αυτές, είναι ιδιότητες όσων προέρχονται από αλλού και ονομάζονται καταχρηστικά Έλληνες.
      Όσο για την απάντησή σου ότι δεν θα είχε αξία να μπούμε στην φυλακή εσύ και εγώ γιατί είμαστε ανώνυμοι, με παραπέμπει σε δύο πιθανές εκδοχές. Ή ότι δεν κατάλαβες τι εννοούσα (και προφανώς δεν μπορώ να το επεξηγήσω δημόσια), ή ότι δίνεις κι΄εσύ ένα άλλοθι στον εαυτό σου που προτιμά την ασφαλή και ανώδυνη μάχη με παντόφλα και πληκτρολόγιο...
      Και τέλος, θα μου επιτρέψεις να έχω σοβαρές επιφυλάξεις ότι υπάρχει ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ που να έχει κάνει την αρχή (έτσι όπως την εννοώ). Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν και θα χαιρόμουν πολύ να μάθω ότι κάνω λάθος… (Ι.Π)

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ ανώνυμε τέτοιους Έλληνες όπως το θέτεις δύσκολα έβρισκες και στην αρχαιότητα (πόσο μάλλον σήμερα)...ξεχνάς πόσες διαμάχες μεταξύ των Ελλήνων είχαμε τότε; υπάρχουν πολλά παραδείγματα που μπορώ να αναφέρω.
      Νομίζω ότι υπάρχουν άλλα μεγαλύτερα κακά σε αυτούς που ονομάζουμε σήμερα Έλληνες και αυτά θα διορθωθούν μόνο μέσω της κατάλληλης παιδείας.
      Ασφαλώς και δεν προτιμώ την ανώδυνη μάχη προτιμώ όμως η μάχη που θα δώσω να έχει μελλοντικό αντικρυσμα και να μην την δώσω αδικα.Δεν θα κερδίσεις τίποτα να πέσεις ηρωικά αν δεν υπάρχει και το ανάλογο αντίκρισμα .
      Όταν θα έρθει η ώρα να πολεμήσω να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνω... αυτή η ώρα όμως δεν έχει έρθει ακόμα όπως το ξέρεις και εσύ ο ίδιος.
      Προς το παρόν πρέπει να δώσουμε μάχη για να δοθεί η κατάλληλη παιδεία στους Έλληνες για να μπορέσουν να κάνουν την επανάσταση τους με την γνώση οδηγό.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Διόνυσε έχω και πάλι τις ενστάσεις μου, αλλά επέτρεψέ μου να μην απαντήσω για κάποιους προσωπικούς λόγους. Σ΄ευχαριστώ για την φιλοξενία. Την εκτίμησή μου στην Ιφιγένεια και σε κάθε... αυτόχθονα Έλληνα. Καλή απελευθέρωση. (Ι.Π)

      Διαγραφή
    6. Έχεις την αγάπη και την δική μας εκτίμηση αγαπητέ Ι.Π.! Ελπίζω σύντομα να συνεχίσουμε τον τόσο ενδιαφέροντα διάλογο....

      Διαγραφή
  5. Τους θερμούς χαιρετισμούς μου σε όλη την συντροφιά! Πραγματικά ήταν δύσκολο να αντισταθώ στην επιθυμία να συμμετέχω στον τόσο ενδιαφέρον διάλογο που αναπτύχθηκε και ελπίζω στις επόμενες ημέρες να καταφέρω να διατυπώσω κι εγώ έστω μερικές από τις απόψεις και θέσεις ταυτόχρονα του ιστολογίου μας, θέσεις που πιστεύω στην πλειοψηφία τους βρίσκουν σύμφωνους τους Αυτόχθονες Έλληνες. Μέχρι να επανέλθω με νέα θέματα και το έμπρακτο ενδιαφέρον προς όλους εσάς, σας εύχομαι καλές περιηγήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...