Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Καλησπέρα Ελλάδα μου! με ένα τραγούδι, γιατί... Το Ταξίδι μου Είσαι Εσύ!

Ρίχνουν τα μάτια σου φωτιές στον χρόνο....
και στου παρελθόντος τις σελίδες σου ο χρόνος σταματά...

στην αιωνιότητα σου Ελλάδα μου ταξιδεύω 
στις μαγευτικές ακτές σου ξαποσταίνω
στις ιερές πηγές σου δροσίζομαι
με τους θησαυρούς σου πλουτίζομαι 
με τ' αρώματα σου ανασαίνω
απ' την ομορφιά σου ανασταίνω.

Το ταξίδι μου είσαι εσύ 

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΤΟ «ΤΥΧΑΙΟ» ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΩΝ ILLUMINATI ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ… ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ;

By makisel
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ...

Πριν 6 χρόνια, ίσως και 7 (αλλά δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι) κυκλοφόρησε στο internet ένα σκίτσο σε ξένο site (φημολογείται από κάποιον Σουηδό), που τότε απλά μας έδειχνε κάτι που για κάποιους ήταν άπιαστο όνειρο. Μας έδειχνε την αλλαγή ηγεσίας σε παγκόσμιο επίπεδο από ένα μανιασμένο πλήθος ανθρώπων.
Το ζητούμενο είναι ότι οι αρχηγοί κρατών που τους έκοβε το νήμα ένα γιγάντιο

ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΟΤΑΡΥ ΤΟ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»;


Σίγουρα θα έχετε δει / ακούσει / διαβάσει σχετικά με τους...μεγάλους αυτούς "φιλανθρώπους", που παρελαύνουν στα ΜΜΕ ειδικά σε περιόδους γιορτών κλπ, ζητώντας τον οβολό μας "για τα παιδιά", όπως λένε. Ποιοι κρύβονται όμως πίσω από αυτούς; Όχι μόνο μεγάλα επιχειρηματικά και μιντιακά συμφέροντα,ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΑ Η ΜΑΣΩΝΙΑ!!!
Έχουμε και λέμε: Ο Πρόεδρος του ιδρύματος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος (και στην φωτογραφία αριστερά), εικονίζεται εδώ σε θερμή χειραψία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των Ρόταρυ: 

Πάλι ξεκίνησαν οι «σταυροφόροι»…


Απ’ όταν ξεκίνησαν τα γεγονότα στην Λιβύη, ήταν φανερό πως οι Η.Π.Α. μέσω ΝΑΤΟ θα επιδίωκαν την παρέμβαση σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου, προκειμένου να προχωρήσουν τα παγκοσμιοποιητικά σχέδια «εκδημοκρατισμού» των αραβικών χωρών και εν συνεχεία προσθήκης τους στο παγκόσμιο κράτος

H βυθισμένη πόλη που ένωνε την αρχαία Ελλάδα με την Αίγυπτο (photo & video)

Εκπληκτικά ευρήματα πολιτισμού από μία πόλη μύθο, την οποία κατάπιε η Μεσόγειος Θάλασσα και θάφτηκε κάτω από τόνους άμμου και λάσπης, φέρνουν στο φως συνέχεια οι αρχαιολόγοι στην περιοχή της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Ειδυλλιακά τοπία στα έπη του Ομήρου

Ο Όμηρος, αν και τυφλός, κατά την παράδοση, μας έχει δώσει στα δύο έπη του αριστουργηματικές περιγραφές ειδυλλιακών τοπίων, τις οποίες μόνον ένας λογοτέχνης με όραση, παρατηρητικότητα και ευαισθησία μεγάλη θα μπορούσε να περιγράψει. Με τις θαυμάσιες περιγραφές του ο ποιητής, όχι μόνο σαγηνεύει τον αναγνώστη ή τον ακροατή, αλλά ταυτόχρονα ποικίλλει και ομορφαίνει την

Απέραντο Γαλάζιο...!

΄Ύδρα - Παράθυρο στο Γαλάζιο του Σαρωνικού

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Το Πείραμα της Φιλαδέλφεια: Ιστορία και μύθος

Το DE-173 Eldridge το 1944

Το Πείραμα της Φιλαδέλφεια, συνεχίζει να εξάπτει τη φαντασία και την περιέργεια του κοινού για σχεδόν 50 χρόνια από τις πρώτες αναφορές σε αυτή την παράξενη ιστορία.
Προϊόν της φαντασίας ενός ανθρώπου, ή πραγματικότητα που ξεπερνά τα όρια της επιστημονικής φαντασίας; Ακόμα και σήμερα είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς με βεβαιότητα.
Ας δούμε όμως τα γεγονότα.
Η δημιουργία ενός μύθου
Η ιστορία που με το πέρασμα του χρόνου έγινε γνωστή με τον τίτλο το «Πείραμα της Φιλαδέλφεια» γεννήθηκε μέσα από μια σειρά παράξενων γεγονότων, με βασικό πρωταγωνιστή μια πραγματικά μυστηριώδη φιγούρα. Στα μέσα της δεκαετίας του 50 και συγκεκριμένα το 1955 κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ ένα βιβλίο με τίτλο "The expanding case for the UFO" (Η περίπτωση τωνUFO). Το βιβλίο

Η χαμένη Ατλαντίδα: Ιστορία, όχι μύθος. Η έρευνα συνεχίζεται

Στις 20 Φεβρουαρίου του 2009, ο Bernie Bamford, ένας Βρετανός μηχανικός αεροναυπηγικής κάνοντας τυχαία περιήγηση στο Google earth, διέκρινε υποθαλάσσιους σχηματισμούς, που θύμιζαν οικοδομικά τετράγωνα, σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων Β.-ΒΔ της νήσου Λα Παλμα των Καναρίων νήσων ή 400 χιλιόμετρα Ν.-ΝΔ της νήσου Μαδέρας της Πορτογαλίας. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, προκαλώντας την περιέργεια πολλών ερευνητών και εμού προσωπικά.
 Φυσικά από περιέργεια έψαξα και βρήκα τη περιοχή του Ατλαντικού με τον παράξενο πυθμένα, μου έκανε τρομερή εντύπωση, αλλά λόγω ανειλημμένων συγγραφικών υποχρεώσεων, άφησα την έρευνα για το τέλος του χρόνου.

Κάππαρη η καλοκαιρινή υπέρτροφή-φάρμακο

Πώς σώζουν τα λαχανικά-Η έλλειψη οξυγόνου βλάπτει το... συκώτι!
Σε συνθήκες έλλειψης οξυγόνου σωρεύεται λίπος στα ζωτικά μας όργανα, προσοχή σε υπνική άπνοια και διάφραγμα!
Όπως αναφέρεται σε άρθρο της το οποίο δημοσιεύθηκε το 2010 στην επιστημονική επιθεώρηση «Biochemical and Biophysical Research Communications» (τεύχος 398, σελίδες 74-78), υπάρχει μια φυτική ουσία που αναστέλλει την ενεργότητα του HIF-1 σε κύτταρα ηπατοκαρκινώματος. Αποτέλεσμα της αναστολής ήταν τα καρκινικά κύτταρα να μην μπορούν να επιβιώσουν σε συνθήκες υποξίας.
 Η ουσία αυτή ονομάζεται καμπφερόλη (kaempferol) και εντοπίζεται σε

Πως μας αφαίρεσαν το “εργαλείο σκέψης”…Τα Αρχαία Ελληνικά

Ο βασικός λόγος που τα ελληνόπουλα δεν μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά στο σχολείο είναι διότι το υπουργείο παραπαιδείας εδώ και δεκαετίες έχει θέσει ως σκοπό του να μην διδάσκεται σωστά η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα.

Η γλώσσα είναι εργαλείο σκέψεως.

Όσο πιό πολλές λέξεις χρησιμοποιούμε, όσο πιό αφηρημένες έννοιες συλλαμβάνουμε, όσο πιό καλή σύνταξη προτάσεων οικοδομούμε, τόσο περισσότερο ακονίζουμε την σκέψη μας. Όποιος δεν χρησιμοποιεί σωστά την γλώσσα, δεν μπορεί να μεταφέρει τις σκέψεις του στον έξω κόσμο. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους γύρω του, δεν μπορεί να ενεργήσει γρήγορα.

Αρχαία Αίγυπτος: Πάπυροι της εποχής των Πτολεμαίων

Σημαντικά στοιχεία από την αρχαιοελληνική λογοτεχνία βρίσκονται σε παπύρους που βρέθηκαν κατά καιρούς  στην περιοχή της Αιγύπτου και διασώθηκαν από αρχαιολόγους ή ερευνητές, στην λαμπερή εποχή της βορειοευρωπαϊκής αναζήτησης για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο, στις ακτές της ανατολικής Μεσογείου.


Ένας τέτοιος θησαυρός παπύρων είναι αυτός της συλλογής του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης –Heidelberg.

Υπάρχουν θραύσματα (κομμάτια) από παπύρους που αναφέρονται στην εποχή της μακεδονικής δυναστείας των Πτολεμαίων της Αιγύπτου και είναι από την Ιλιάδα του Ομήρου αλλά και άλλα κρατικά έγγραφα στην ελληνική, φυσικά, γλώσσα.

Μερικά ενδεικτικά ευρήματα θα παρουσιάσουμε πιο κάτω:

Η ΘΕΑ ΕΣΤΙΑ

Εστία. Κόρη του Κρόνου και της Ρέας, του Χρόνου και του Τόπου.

Η Εστία, αντίθετα με τις άλλες θεότητες του Ολύμπου, χαρακτηρίζεται από μια στατικότητα, καθώς παραμένει αμετακίνητη στον Όλυμπο. Ωστόσο, παρά την εξωτερική της αυτή ακινησία ,  ο εσωτερικός της κόσμος είναι ζωντανός και δυναμικός, γι΄αυτό και η Εστία είναι το αρχέτυπο της αυτοσυγκέντρωσης.

Ο Ηράκλειτος έλεγε «Από το πυρ βγαίνουν όλα και στο πυρ ξαναγυρνούν». Οι Πυθαγόρειοι όταν έλεγαν Εστίαν, εννοούσαν το Αιώνιο Πυρ, τη φωτιά στο κέντρο του κόσμου. Η Εστία είναι η μήτρα κάθε γέννας, που προϋπάρχει στην αιθερική περιοχή. Η Μήτρα Ιδέα. Είναι αυτή η θερμαντική ικανότητα της Εστίας που περιέχει το μυστήριο της ζωής. Παραλληλίζοντας με τη γυναικεία μήτρα, όπου εκεί συντελείται η κύηση του σώματος-οχήματος κάθε ψυχής προς

«ΕΣΤΙΑΔΕΣ»

Ό Ναός της Βέστα - Constantin Hölscher.

ΕΣΤΙΑΔΕΣ



ΒΑΘΕΙΑ ἄκραχτα μεσάνυχτα, τρισκότεινοι οὐρανοὶ
πάν' ἀπ' τὴν Πολιτεία τὴν κοιμισμένη·
κι ἄξαφνα σέρνει τοῦ Κακοῦ τὸ Πνεῦμα μιὰ φωνή,
τρόμου φωνή−κι ὅλοι πετιοῦνται ἀλλαλιασμένοι.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΚΙΝΕΖΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ Δόθηκαν οι πρώτες άδειες παραμονής σε ξένους επενδυτές ακινήτων

Οι πρώτες τρεις άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς πολίτες που προχώρησαν στην αγορά ακινήτων έχουν ήδη χορηγηθεί, σε εφαρμογή των διατάξεων του επενδυτικού νόμου που παρέχει αυτή τη δυνατότητα σε επενδυτές στην αγορά ακινήτων, ενώ άλλες δύο αιτήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο έκδοσής τους.
Αυτό αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, που επικαλείται ενημέρωση από τη Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών.

Αφορμή ήταν η συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής Maslink Group, Li Hao, ο οποίος ενημέρωσε τον υφυπουργό για το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού Κινέζων πολιτών να επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα (Αθήνα και περιφέρεια), προκειμένου να τους χορηγηθεί η πενταετής άδεια διαμονής.

Αυτό είναι το νέο μνημόνιο: Χαράτσι, απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις


Διατηρείται και το 2014 το χαράτσι σύμφωνα με το νέο μνημόνιο. Τι προβλέπει για τις απολύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις. Σε ξένο στρατηγικό επενδυτή, η Eurobank

Μέτρα, που ίσως εξηγούν και την προειδοποίηση Σαμαρά, σε όσους βουλευτές του, σκέφτονται να κινηθούν εκτός γραμμής σε κρίσιμες ψηφοφορίες, περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο.

Το μνημόνιο που παρουσιάζει η εφημερίδα "Καθημερινή", προβλέπει μεταξύ άλλων απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, φοροκαταιγίδα και φυσικά ιδιωτικοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, το τελικό σχέδιο προβλέπει διατήρηση του ειδικού τέλους ακινήτων, μέσω ΔΕΗ και το 2014, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να θεσπίσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Η Νοητική Εξέλιξη των Ελλήνων

και η θεά της Σοφίας  η κόρη του Δία

 Κλειδοκράτωρ του Ολύμπου!

Σοφία και… Γνώση

…και επίγνωση της γνώσης

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, Ο ΣΕΛΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ

Όπου και αν γυρίσω την σκέψη μου, όπου και αν στρέψω την ψυχή μου… 
Μπροστά μου σε βρίσκω…
Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική…;
Εσύ μπροστά μου …Πρώτος, Πρώτος και αξεπέραστος !
Επιστήμη ζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική…;
Εσύ μπροστά μου … Πρώτος, Πρώτος και αξεπέραστος !
Δημοκρατία, Ισονομία< Ισοπολιτεία ζητώ…;
Εσύ μπροστά μου … Πρώτος , Πρώτος και αξεπέραστος !
Αθλητισμό γυρεύω; Το γιατρικό του κορμιού μου…;
Εσύ μπροστά μου… Πρώτος , Πρώτος και αξεπέραστος !
Καταραμένε Έλληνα… Καταραμένη Γνώση…
Γιατί να καταλάβω πόσο μικρός είμαι; Πόσο ασήμαντος και μηδαμινός ; !
Γιατί δεν μ’ αφήνεις στην ησυχία μου και στην ξεγνοιασιά μου ; !
Καταραμένε Έλληνα… Καταραμένη Γνώση…
Γιατί να αγγίξω ; Γιατί ;  

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΕΣΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΥΛΟ

ΟΡΦΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ

Ε Σ Τ Ι Α Σ

Εστία ευδυνάτοιο Κρόνου θύγατερ Βασίλεια
ή μέσον οίκον έχεις πυρός αενάοιο, μεγίστου
τούσδε συ εν τελεταίς οσίους μύστας αναδείξαις
θείσ’ αιειθαλέας, πολυόλβους, εύφρονας, αγνούς
οίκε θεών μακάρων, θνητών στήριγμα κραταιόν,
αιδίη, πολύμορφε, ποθηνοτάτη, χλοόμορφε
μειδιόωσα, μάκαιρα, τάδ’ ιερά δέξο προθύμως
όλβον επιπνείουσα και ηπιόχειρον υγείαν. 

* * *
Εστία του παντοδυνάμου Κρόνου θυγατέρα βασίλισσα, 
συ που κατέχεις τον μέσον οίκον του αενάου πυρός, του μεγίστου,
είθε αυτούς τους οσίους μύστες ν’ αποδείξεις στις τελετές,
κάμνοντας τους αειθαλείς, πανευτυχείς, ευφροσύνους, αγνούς

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η Μεγάλη Ληστεία Παπανδρέου… Ο σοσιαλισμός της αστακομακαρονάδας

Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη… του «Κινήματος» στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι πού θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να μοιραστούν στις ορδές των «μη προνομιούχων» που ανυπόμονοι περιμένουν την ώρα της μεγάλης εισβολής.

«Πρόεδρε, δεν υπάρχει πρόβλημα», λέει ο Γεράσιμος Αρσένης, μετέπειτα

Adolf Rothschild Hitler.Ο Χίτλερ ήταν ένας εβραίος Ρόθτσιλντ.

Αδόλφος Χίτλερ Rothschild
«Η γιαγιά του Χίτλερ, Μαρία Άννα Schicklgruber, βιάστηκε από τον Βαρώνο Rothschild, όταν εργάστηκε ως καμαριέρα στο κάστρο του στην Βιέννη . "
"Γνωρίστε το πραγματικό του Αδόλφου Χίτλερ!
Ο Χίτλερ ήταν ένας Ρότσιλντ! "
Adolf Hitler may have had Jewish and African roots, DNA tests have shown
"Η τρίτη πιθανότητα είναι ότι ο παππούς του Αδόλφου Χίτλερ ήταν Εβραίος. Οι φήμες για το σκοπό αυτό κυκλοφόρησε Μόναχο καφετέριες στις αρχές του 1920, και είχαν προωθηθεί από την σκανδαλοθηρική δημοσιογραφία του ξένου Τύπου κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930. Διατυπώθηκε η άποψη ότι το όνομα `Huttler» ήταν Εβραίος,

UCK - και το πρόβλημα της Ελληνικής δικαιοσύνης

Ένα μήνα τώρα παρακολουθούμε όλοι από τα κανάλια, το κυνήγι που έχει εξαπολύσει η αστυνομία για την ανεύρεση των πέντε Αλβανών κακοποιών στα βουνά της Ηπείρου. Πέντε κακοποιών που έχουν εξευτελίσει τα σώματα ασφάλειας και τα κάνουν να φαίνονται ανεπαρκή στα μάτια του κόσμου. Όλοι θυμόμαστε την τρομοκρατική επίθεση της πολυμελούς καταδρομικής ομάδας του UCK..............

στη φυλακή τον Τρικάλων, που με χρήση βαρέως οπλισμού (πολυβόλων, Καλάσνικοφ και χειροβομβίδων) απελευθέρωσαν έντεκα κρατούμενους βαρυποινίτες. Ήταν όλοι ντυμένοι ομοιόμορφα, έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα, έδρασαν οργανωμένα και ολοκλήρωσαν την αποστολή τους. 


Είναι αυτονόητο, λοιπόν, πως οι έντεκα κακοποιοί όχι μόνο γνώριζαν, αλλά και είχαν οργανώσει από μέσα αυτήν την απόδραση. Φυσικά, δεν δυσκολεύτηκαν

ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ;

"Εφόσον εγώ ελέγχω την κίνηση του χρήματος ενός έθνους δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους του.."-Meyer Rothchild-
Το Ευρωπαϊκό Νομισματοκοπείο είναι χτισμένο στο μέρος που ήταν κτισμένο το νομισματοκοπείο των Ρόθτσιλντ στην Φρανκφούρτη.
 Οσοι έχουν δεί το ντοκυμαντέρ «Money Masters» γνωρίζουν οτι η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας ανήκει εδω και 200 χρόνια στην εβραϊκή οικογένεια Ρόθτσιλντ.
Η ίδια οικογένεια μαζί με μερικές άλλες κατέχουν και το πλειοψηφικό πακέτο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ(FED), της οποίας πρόεδρος είναι ο επίσης Εβραίος Benjamin Bernanke.
Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας είναι ο Jean-Pierre Roth, που είναι επίσης Εβραίος.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, REAL ESTATE ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ: Φουντώνει το ενδιαφέρον ξένων funds για την Ελλάδα



Του Γιώργου Μανέττα
gmanettas@pegasus.gr

Πληθαίνουν τα επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού που αναζητούν ευκαιρίες στην ελληνική αγορά. Στελέχη που έρχονται σε επαφή με κορυφαίους επενδυτές από διάφορα μέρη του κόσμου επιβεβαιώνουν στην «Η» ότι το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί κατακόρυφα το ενδιαφέρον των διεθνών funds για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και πλέον εξετάζουν πολύ πιο προσεκτικά τις προοπτικές να επενδύσουν στη χώρα μας. 
«Μας πλησιάζουν πολλοί ιδιοκτήτες μεγάλων funds και μας ρωτάνε εάν υπάρχει κάποια καλή ευκαιρία και ποια είναι αυτή.
Το ενδιαφέρον τους πλέον είναι πραγματικό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα αρχίσουν να βάζουν αμέσως χρήματα», λέει χαρακτηριστικά άνθρωπος που

Αλλάζουν το ποινικό κώδικα για να γλυτώσουν οι κλέφτες πολιτικοί



Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως εις ό,τι αφορά την διαπλοκή και διαφθορά του δημοσίου βίου έρχεται ένα πρωτοφανές για τα παγκόσμια δεδομένα νέο σχέδιο νόμου που ετοιμάζεται από το Yπουργείο Δικαιοσύνης, με το οποίο θα.. αποφυλακίζουν από το «παράθυρο» όσους έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα!  

Δηλαδή ο Έλληνας πολίτης θα μπαίνει στη φυλακή για οφειλή ακόμα και μερικών εκατοντάδων ευρώ στο δημόσιο, ενώ η Δικομματική Κυβέρνηση της

Τραπεζικό σκάνδαλο με στεγαστικά “δάνεια” σε αλλοδαπούς!


Όταν τα δάνεια έγιναν "κόκκινα", τα φόρτωσαν στις πλάτες του Ελληνικού λαού...

Ακόμα ένα τραπεζικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων έρχεται στην δημοσιότητα μετά από καταγγελία κατοίκων του κέντρου.
Το “κόλπο” ήταν απλό: Κύκλωμα τραπεζιτών έδινε “στεγαστικά” δάνεια σε μετανάστες με άδεια παραμονής, ακόμα και για… 40 χρόνια! Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε εάν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα το επόμενο εξάμηνο, θεωρούταν φερέγγυος για δεκαετίες, ώστε να εκταμιευθούν τεράστια ποσά στο όνομα του!
Ποσά που δεν θα μπορούσε να πάρει “ντόπιος” ούτε στον ύπνο του.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Κίσινγκερ: Βάσει πλάνου οι κρίσεις Ελλάδας και Κύπρου


Του Φάνη Μακρίδη 
 
Για τους συνωμοσιολόγους, τα όσα βιώνει η Κύπρος και η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Η οικονομική κρίση του Ελληνισμού της Μεσογείου έχει δρομολογηθεί από τα «μεγάλα κεφάλια». Από τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη… 


Οι συνωμοσιολόγοι που εκφέρουν αυτή τη θέση στηρίζονται σε ένα ισχυρό -και ταυτόχρονα δημοφιλές αυτή την περίοδο- επιχείρημα. Επικαλούνται μια απόρρητη έκθεση της Μοσάντ από ιδιωτική συνομιλία του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ (από το 1969 μέχρι και το 1977) Χένρι Κίσινγκερ. Σύμφωνα μ’ αυτή την έκθεση, ο τελευταίος μιλώντας σε εκπροσώπους Εβραϊκών

Fin de siècle: Λαθρομετανάστευση, οργανωμένη εγκληματικότητα και η εθνική ασφάλεια



Tου Ιωάννη Μιχαλέτου

Το "Μνημονιακό πλαίσιο ασφάλειας" αλά Ελληνικά
Η οικονομική κατάρρευση του προϋπολογισμού και τη οικονομίας της χώρας (επικείμενη), επιταχύνεται από την ανεξέλεγκτη έξοδο χρημάτων από τους λαθρομετανάστες προς τις πατρίδες του που υπολογίζεται σε 5 δις ετησίως. Άλλα 5 δις. χάνονται από το ασφαλιστικό σύστημα ετησίως και άλλα 5 από την μη είσπραξη ΦΠΑ από τους μικροπωλητές αλλά και τα πάμπολλα καταστήματα μεταναστών που λειτουργούν αυθαίρετα δίχως την παραμικρή άδεια. Επιπλέον πρέπει να συνυπολογιστούν οι δαπάνες υγείας , παιδείας και επιδομάτων που λαμβάνουν οι λαθρομετανάστες.

Οι Επικυρίαρχοι

 Μόνο που και οι Επικυρίαρχοι έχουν φύλακα και στο τέλος δεν ξέρουμε 
ποιος έχει παγιδέψει ποιόν και ποιος είναι ο Κυρίαρχος ή ο Επικυρίαρχος του.
Το μόνο σίγουρο είναι πως παίζονται Κοσμικά Παιχνίδια και αυτός που κερδίζει, δεν είναι αυτός που υποτάσσεται στους κανόνες τους !
—————-
«Πενήντα χρόνια είναι αρκετά για ν αλλάξει ένας κόσμος και οι κάτοικοι του, τόσο που να είναι αγνώριστοι. Τα μόνα που χρειάζονται είναι μια καλή γνώση της κοινωνικής μηχανικής (προπαγάνδα), μια καθαρή εικόνα του σκοπού που επιδιώκεται – και δύναμη. Όλα αυτά τα είχαν οι Επικυρίαρχοι. Αν και ο σκοπός τους ήταν κρυφός, η γνώση τους ήταν ολοφάνερη το ίδιο και η δύναμη τους.» *Οι επικυρίαρχοι (το τέλος της παιδικής ηλικίας)  
Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον (του Sir Arthur Charles Clarke, το βιβλίο γράφτηκε το 1953), οι Αμερικάνοι και οι Σοβιετικοί ανταγωνίζονται ακόμα για την κυριαρχία του κόσμου και του διαστήματος δηλ. το ποιος θα στείλει το πρώτο διαστημόπλοιο εκεί ψηλά και όλα μοιάζουν τόσο ίδια, ανταγωνιστικά, ανόητα και καθημερινά, δηλ. ανθρώπινα.

Κοσμοσκάφος Στά-Γειρον Έψιλον του Γιώργου Λευκοφρύδη

Ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός: Η Ελληνική Γλώσσα είναι 30-40.000 ετών

Ακριβώς πριν από 21 χρόνια, τον Ιούνιο του 1992, δημοσιεύθηκε σε ένα έγκριτο περιοδικό, στον ‘Δαυλό’, συνέντευξη του Ανθρωπολόγου Άρη Πουλιανού.
Ο διαπρεπής  και αναγνωρισμένος για το επιστημονικό του έργο σε παγκόσμια κλίμακα, αναφέρθηκε στον πλασματικό Ινδοευρωπαϊσμό και στην Ελληνική Γλώσσα, την οποία αναγάγει  στην Άνω Παλαιολιθική εποχή, δηλαδή πριν από 30 έως 40.000 χρόνια.
Στην ερώτηση του «Δαυλού»: 

θα μπορούσατε να μας δώσετε μια γενική εικόνα της Ανθρωπολογίας των λαών των Βαλκανίων, με την οποίαν, ως γνωστόν, ασχολείσθε τα τελευταία 35 χρόνια, ο Άρης Πουλιανός θα απαντήσει:

Πυρρίχιος ο Χορός των Θεών - Ντοκιμαντέρ



HΣΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΓΟΝΙΑ


Για τον Ησίοδο οι πληροφορίες που έχουμε είναι λίγες και ιδιαίτερα συγκεχυμένες, συνεπώς μοναδική αυθεντική πηγή για τον ποιητή παραμένουν τα δύο σωζόμενα έργα του, Θεογονία και Έργα και Ημέραι. Το όνομα του Ησιόδου αναφέρεται μόνο μία φορά και μάλιστα στη Θεογονία(στίχος 22 [Αι νυ που’ Ησίοδον καλήν εδιδαξαν αοιδήν - αυτές (οι Μούσες) λοιπόν δίδαξαν στον Ησίοδο κάποτε το ωραίο τραγούδι]). Η ποίησή του έχει έντονα προσωπικό χαρακτήρα. Το ακριβές έτος της γέννησης αλλά και του θανάτου του είναι άγνωστα (εκτιμάται ότι έζησε περί το 700 ή 800 π.Χ). Είναι μεταγενέστερος του Ομήρου και οπωσδήποτε προγενέστερος του Αρχίλοχου.

Για την ανάγκη του Οδυσσέα να μείνει άνθρωπος

Το κλασικό πνεύμα άρχισε με τον Όμηρο. Στον Οδυσσέα ενσαρκώνεται ο αιώνιος άνθρωπος, που συντόνισε την πράξη του με τον αιώνιο ρυθμό. Η ζωή του Οδυσσέα είναι η ανθρώπινη κίνηση απάνου στην ασύλληπτη εφαπτομένη της ύλης και της μορφής. Μέσα στη χειροποίητη σχεδία του έχουν αποθέσει τις συνταγές και τα φάρμακα, τα εργαλεία, τα όπλα και τα σκεύη τους όλες οι θρησκείες, οι φιλοσοφίες και οι τέχνες.

Ο Οδυσσέας είναι ο άνθρωπος, που όλα τα γνώρισε και όλα τα δοκίμασε. Και τη δύναμη της μουσικής την ενίκησε σαν τον Απόλλωνα και στον ασφοδελό λειμώνα κατέβηκε σαν το νεκρό Διόνυσο, και με τη θεά κοιμήθηκε νύχτες και νύχτες, και την αθανασία που τούταξαν την κλώτσησε κλαίγοντας.

Κάθε φορά που νίκαγε κι ένα καινούργιο τέρας, επιβεβαίωνε τη διαίσθησή του

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Η άποψη του Πλούταρχου για την κρεατοφαγία


Στη συλλογή του «Ηθικά» ο Πλούταρχος αναζητά την εφαρμογή της αρετής στην πρακτική πλευρά της ζωής. Στους «Περί σαρκοφαγίας» λόγους του μάλιστα προβληματίζεται έντονα. Προφανώς απαυδημένος από τα ελληνορωμαϊκά συμπόσια αναρωτιέται πώς γίνεται – έχοντας στη διάθεσή μας τέτοια νόστιμη ποικιλία από φρούτα, λαχανικά και καρπούς – να θέλουμε με το ζόρι να νοστιμίσουμε τη ματωμένη σάρκα ενός ζώου «σβήνοντας με μύρια καρυκεύματα τη γεύση του αίματος» για να μπορέσουμε να τη φάμε.

Οι απόψεις του για την κρεατοφαγία είναι... ωμές και σοκαριστικές...

Τι ονομάζουμε λιχουδιά;

«...εγώ απορώ τι έπαθε και τι ένιωθε ο πρώτος άνθρωπος και ακούμπησε το στόμα του σε αίμα σκοτωμένου πλάσματος, πλησίασε τα χείλη του σε σάρκα πεθαμένου ζώου και,

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΦΤΙΑΞΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ!!! ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!


http://theseusaegean.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9962.html

Όταν "σκόνταψα" στην φωτογραφία και το κείμενο που παραθέτω, αμέσως ένιωσα την επιθυμία να καταγράψω κάποιες σκέψεις μου οι οποίες αναδύονται στην ψυχή μου χρόνια πολλά και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Φτιάξε Ελληνόπουλα! λέει ο απλός αυτός τίτλος! 

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Έτσι έπεσαν στην φονική παγίδα των ΕΚΑΜ οι φυγάδες Αλβανοί


Ένα μοναδικό σχέδιο εντοπισμού, παγίδευσης και εξουδετέρωσης από την Αστυνομία και την ΕΥΠ και μία πρωτόγνωρη συνεργασία ειδικών υπηρεσιών, κάτω από τις πλέον δύσκολες συνθήκες αναζήτησης σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου και όχι μόνο

Ο θάνατος του φυγά Αλβανού Μάριαν Κόλα, ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας, στον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας συνετέλεσαν με προτάσεις τους ο Αντιστράτηγος Ι. Δικόπουλος (Γενικός Επιθεωρητής ΕΛ.ΑΣ. Νοτίου Ελλάδος), ο Θ. Δραβίλλας (Διοικητής ΕΥΠ) καθώς και άλλοι επιτελείς των Σ.Α. 

Οι ενεργειακοί τόποι της Ελλάδας- Πού είναι και πώς επηρεάζουν τον άνθρωπο...

Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος επέλεγε να χτίσει τα ιερά των θεών που λάτρευε σε ιδιαίτερους τόπους που εξέπεμπαν μεγάλες ποσότητες διακριτής ενέργειας. Αυτή η ενέργεια που ερχόταν από τα έγκατα της γης, και έχει άμεση σχέση με τις γραμμές Λέυ, γινόταν ( και γίνεται) αισθητή από τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, προσφέροντας κατά περίπτωση αισθήματα χαράς, λύπης, διαλογισμού, περισυλλογής, επαφής με το θείο και εν τέλει ψυχική ή σωματική ίαση. Γι αυτό το λόγο αυτοί οι τόποι δύναμης είναι διάσπαρτοι σε όλη την γη.

Οι γραμμές Λέυ ήταν γνωστές από την αρχαιότητα με πολλά ονόματα όπως, πράνα, τελλουρικά ρεύματα, μονοπάτια του δράκου, ρεύματα του ερπετού και άλλα. Στην ουσία πρόκειται για ενεργειακούς ποταμούς που ρέουν σε όλη την

Άγνωστοι Έλληνες: Παστούν, εκατομμύρια ξεχασμένων Ελλήνων στην Ασία

Αν γνωρίζαμε τον Ελληνισμό σε όλο του το εύρος, αυτό που ξεπερνά και διαπερνά τα συμβατικά σύνορα, θα αντιλαμβανόμασταν την δύναμη και τις δυνατότητες του.

Μπορεί να είναι διασκορπισμένος σε όλα τα σημεία του πλανήτη, μπορεί να μην γνωρίζουμε καν την ύπαρξη ορισμένων τμημάτων του… Υπάρχει όμως κάτι που τον κρατά αδιάσπαστη ενότητα και αυτό είναι η ιστορία του και ό,τι αυτή περιλαμβάνει…
Απόδειξη αποτελεί μία φυλή με την επωνυμία Παστούν, που κατοικεί στα σύνορα μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν, και υπολογίζεται στους 42.000.000 κατοίκους!
Ζουν διασκορπισμένοι σε φυλές (Πατάν του Σουάν, Κοχιστάνοι, Κουντζάροι,

Στην εποχή Του Μίνωα του Α΄

Για τον περίφημο Μίνωα, βασιλιά της Κρήτης και τον μεγαλειώδη πολιτισμό που εξ’ αυτόν έλαβε το όνομά του, όλοι μας γνωρίζουμε, αλλά το ότι όμως δεν υπήρξε μονάχα ένας Μίνως αλλά ότι αυτό ήταν προσωνύμιο των βασιλέων αυτό

Τα μυστήρια της αρχαία Κρήτης

Πέντε και περισσότερο χιλιάδες χρόνια, λοιπόν, πριν την σημερινή εποχή υπήρχε στην Κρήτη μια μορφή θρησκείας, μια λατρεία θεοτήτων της Φύσεως, πνευματικού επιπέδου ανώτερη φυσιολατρία. Οι κάτοικοι της Κρήτης ήταν από τους πρώτους που απέδωσαν στο θείο, σεβασμό και στα Μυστήρια. Μυστήρια, στα οποία γινόταν χρήση σημείων και συμβόλων και σε αυτά γίνονταν δεκτοί άνδρες και γυναίκες, που τελούσαν, στους μικρούς τότε σε μέγεθος ναούς τους, τις ιερουργίες και τις μυήσεις τους.Αλλά στο σημείο αυτό πρέπει να γίνει η διάκριση

ΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΜΑΓΙΚΟΣ «ΙΔΑΙΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ»;

 Το όρος Ίδη της Φρυγίας – κατά μια παράδοση – επήρε το όνομά του από τον υιό του Δαρδάνου και της Χρύσης, τον Ιδαίο, ο οποίος έφθασε στην Τρωάδα από την Σαμοθράκη, με τον πατέρα του. Αυτός ίδρυσε επί του όρους την λατρεία της Μεγάλης Μητέρας των Θεών, της «Ιδαίας Μητρός», Ρέας. Άλλωστε «ίδη» στα αρχαία ελληνικά εσήμαινε οιαδήποτε δενδρώδης έκτασις.

Τὰ μαρμάρινα παιδιὰ τῆς Ἀρτέμιδος…

Εἶναι αὐτὰ τὰ παιδικὰ πρόσωπα, τὰ χαμογελαστά, ποὺ σχηματίζουν τὴν πομπὴ τῆς Θεᾶς ἡ ὁποία τὰ προστατεύει ἀπὸ τὴν στιγμὴ τῆς γέννησής τους.Εἶναι οἱ μικρὲς ἄρκτοι, (ὅπως τὶς ὀνόμαζαν οἱ ἀρχαῖοι πρόγονοι)· αὐτὰ τὰ

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

«Αλλάζουν τα γεωγραφικά δεδομένα», είπε ο Ε.Βενιζέλος

ΚΑΘΕΣΤΕ;;; ΕΤΟΙΜΟΙ;;; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ !!! (αν ακόμα μπορείτε) ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ (να τον χαιρόμαστε κιόλας) ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ (ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΙΝΚ)

Τούρκο(γλου) ή Μπέν-Σελόν(Βενιζέλο)

ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ Νο 8 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΛΑ. ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ!!! Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΥ ΣΑΣ ΥΠΝΟ ΗΡΘΕ! ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ! 
ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ (ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ)... ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...