Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ:ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ!!!

"Αυτός ο τόπος είναι ιστορικός γι' αυτές τις σχέσεις, διότι στη μεγάλη δοκιμασία του εβραϊκού λαού κατά τη γερμανική κατοχή ο τότε Αρχιεπίσκοπός μας, οι μητροπολίτες, οι κληρικοί και οι λαϊκοί τις νύχτες εφοδίαζαν τους Εβραίους με χριστιανικές ταυτότητες" υπογράμμισε ο Μακαριώτατος. Τους κάλεσε δε να επισκεφθούν το εβραϊκό μουσείο για να γνωρίσουν για "την αυτοθυσία των Ελλήνων για να σώσουν τους αδελφούς Εβραίους".
"Αυτό είναι το παρελθόν και πρέπει να πάρουμε μαθήματα από αυτό" συμπλήρωσε. "Όμως κοιτάμε πια μπροστά, στο μέλλον των παιδιών μας, στον σχεδιασμό, στα προγράμματα, στο τι θα θέλαμε να φτιάξουμε για το καλό αυτού του κόσμου". Και συνέχισε: "Το όραμα και η ευθύνη των πνευματικών
ηγετών σήμερα είναι πως θα μπορέσουν να εκπαιδεύσουν τους
ανθρώπους που έχουν κοντά τους, ώστε να αγαπά ο ένας τον άλλο και να μάθουμε να ζούμε αρμονικά. Θα ήταν έγκλημα απ' όλους μας να μην εκμεταλλευτούμε αυτό το παρελθόν". ¨


Τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων των μειζόνων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων επισκέφθηκαν σήμερα (11 Φεβρουαρίου 2011) το μεσημέρι τον Μακαριώτατο. Στη συνάντηση που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και διήρκεσε μία ώρα, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη συνεργασία και τους στενούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς. 

"Ο Απόστολος Παύλος που έχει κοινή καταγωγή μ' εσάς", είπε ο Μακαριώτατος "μας λέγει πως το παρόν πρέπει να το αξιοποιούμε. Η τοπική μας Εκκλησία κάνει ότι μπορεί στον τομέα αυτό μέσα στις δυσκολίες που περνά η πατρίδα μας. Προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά της. Αλλά δεν μπορεί να στερήσει ένα πιάτο φαγητό και στους χιλιάδες μετανάστες που συρρέουν σε αυτόν τον τόπο. Δεν κάνουμε διάκριση ούτε στο χρώμα, ούτε στη φυλή, ούτε στη θρησκεία. Εϊμαστε παιδιά ενός Θεού και αγωνιζόμαστε αυτή την αγάπη να την ενσπείρουμε και να τη βιώσουμε. Ευχόμαστε όλοι οι δυνατοί της γης να κάνουν τα χέρια αλυσίδα για να αγκαλιάσουν τον κόσμο".

Εκκλησιαστικοί κύκλοι αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη των επικεφαλής των μεγαλύτερων αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ιδιαίτερα μετά τις αλγεινές εντυπώσεις -όπως υποστηρίζουν- που δημιούργησαν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και περισσότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οι δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τον αμερικανοσιωνισμό.
amen
apollonios

Πηγή: diadrastiko

1 σχόλιο :

  1. Ο ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ..........ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ....................ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...