Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Τι αντιδορυφορικό όπλο αναπτύσσει η Κίνα; (η Κίνα ήδη διαθέτει το πιο ισχυρό πρόγραμμα δημιουργίας αντιδορυφορικών όπλων στον κόσμο)!....

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι τρεις κινεζικοί δορυφόροι που εκτοξεύθηκαν το καλοκαίρι, οι οποίοι από τον Αύγουστο πραγματοποιούσαν περίεργους ελιγμούς στην τροχιά, αποτελούν τμήμα του προγράμματος ανάπτυξης αντιδορυφορικού όπλου.


Αυτό αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση Washington Free Beacon.Οι τρεις δορυφόροι, SY-7, CX-3 και SJ-15 πραγματοποιούσαν ελιγμούς προσέγγισης, ενώ ένας από αυτούς, εξοπλισμένος με ρομποτικό βραχίονα, πραγματοποίησε με αυτό τη σύλληψη άλλου δορυφόρου.

Επίσημα οι κινεζικές αρχές δήλωναν ότι οι δορυφόροι SY-7, CX-3 και SJ-15 θα εκτελούσαν επιστημονικές εργασίες, σχετικές με την εξυπηρέτηση των

διαστημικών οχημάτων. Η δοκιμή του ρομποτικού βραχίονα είναι πλήρως σύμφωνη με αυτό. Παρόμοιο εργαλείο, ειδικότερα, διέθεταν τα αμερικανικά διαστημικά λεωφορεία.

Στρατιωτική χρήση μπορεί να έχει η ίδια η τεχνολογία της προσέγγισης. Η Σοβιετική Ένωση στο παρελθόν είχε αναπτύξει καταδιωκτικούς δορυφόρους, σκοπός των οποίων ήταν η πρόσεγγιση διαστημικών οχημάτων του αντιπάλου και η καταστροφή τους με έκρηξη. Μαζί με τα ήδη δοκιμασμένα αντιδορυφορικά πυραυλικά συστήματα με βάση τους πυραύλους DF-21 και, ενδεχομένως, τους DF-31, που εκτοξεύονται απευθείας από το έδαφος και πλήττουν τα διαστημικά οχήματα του αντιπάλου, η Κίνα μπορεί να διαθέτει δορυφόρους-δολοφόνους σοβιετικού τύπου. Τέτοιοι δορυφόροι μπορούν να τίθενται σε τροχιά σε περίοδο αύξησης της στρατιωτικής έντασης και για μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμένουν εκεί αναμένοντας εντολή για χρήση.

Την ίδια στιγμή, η καταστροφή ενός δορυφόρου με τη βοήθεια αντιδορυφορικού όπλου μπορεί να αποδειχτεί εύκολα και, από νομική άποψη, αποτελεί πράξη πολέμου. Είναι πιθανό ότι η Κίνα εξετάζει πιο ευέλικτες επιλογές μείωσης της αποτελεσματικότητας των δορυφόρων του αντιπάλου, διαταράσσοντας τη λειτουργία τους χωρίς καταστροφή. Η σύλληψη εχθρικών δορυφόρων με ρομποτικό βραχίονα, η διατάραξη του προσανατολισμού τους, η πρόκληση ζημιάς σε ορισμένα τμήματα, καθώς και η δημιουργία παρεμβολών μπορούν να αποδειχτούν πιο κατάλληλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο αντίπαλος, πιθανώς, δεν θα μπορέσει καν να διαπιστώσει, ότι ο δορυφόρος του υπέστη επέμβαση.

Η Κίνα εξετάζει το αντιδορυφορικό όπλο ως ένα μέσο για την αντιμετώπιση της αμερικανικής τεχνολογικής υπεροχής. Το κινεζικό στρατιωτικό δόγμα προϋποθέτει την ταυτόχρονη διεξαγωγή ηλεκτρονικού πολέμου, τις επιθέσεις σε συστήματα επικοινωνιών, παρακολούθησης και ελέγχου, καθώς και την πραγματοποίηση επιθέσεων σε δίκτυα υπολογιστών. Η ιδιαίτερη προσοχή στην ηλεκτρονική παρεμβολή και την καταστροφή των δορυφόρων του αντιπάλου σε αυτές τις συνθήκες είναι φυσική και αναπόφευκτη. 


Ως αποτέλεσμα, η Κίνα ήδη διαθέτει το πιο ισχυρό πρόγραμμα δημιουργίας αντιδορυφορικών όπλων στον κόσμο.
Βασίλι Κάσιν
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: 
http://greek.ruvr.ru/2013_10_13/246303530/


http://hellas-diaggeleas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...