Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί)

ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - Διονυσίου Ζαχαρίου


Ο Μέγας Αλέξανδρος (ανεμοστρόβιος-τυφώνας) - Διονύσιου Ζαχαρίου

ΘΡΥΛΟΣ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ - Διονυσίου Ζαχαρίου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΣ - Διονυσίου Ζαχαρίου

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - Διονυσίου Ζαχαρίου





Η ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΓΑΥΓΑΜΗΛΑ - Διονυσίου Ζαχαρίου




Η ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΤΟΥ - Διονυσίου Ζαχαρίου

O ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Διονυσίου Ζαχαρίου

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΥΜΠΙΑ - Διονυσίου Ζαχαρίου

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ - Διονυσίου Ζαχαρίου




ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ - Διονυσίου Ζαχαρίου

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Διονυσίου Ζαχαρίου



Τα έργα που παρουσιάζουμε είναι δημιουργία ενός Έλληνα Αρχιτέκτονα, καλλιντέχνη και ζωγράφου.
του Διονύσου Ζαχαρίου.

Ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (DION) ΖΑΧΑΡΙΟΥ
Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου του 1950 στη Σύμη της Δωδεκανήσου και μεγάλωσε στο γειτονικό νησί της Ρόδου. Εκεί που κάποτε υπήρχε και στέκονταν ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Κολοσσός της Ρόδου.
Από την ηλικία των έξι κιόλας χρόνων η ασυνήθιστη ψυχική του ευχέρεια στη ζωγραφική και γλυπτική είχε γίνει εμφανής. Αυτή η πρόωρη ανάπτυξη εκδηλώθηκε στα διάφορα εκφραστικά μέσα τα οποία τελειοποίησε ως ενήλικας όπως η ζωγραφική, γλυπτική σε μπρούντζο, ασήμι και χρυσό, πέτρα, μάρμαρο, κεραμικό πηλό, ξυλογλυπτική, αρχιτεκτονικό σχέδιο και συνδυασμούς σχεδιαστικών τεχνικών και τεχνών.
Σε τόσο νεαρή ηλικία έπαιρνε μέρος σε καλλιτεχνικές υπαίθριες εκθέσεις του νησιού και πουλούσε τα έργα του. Σε μία από αυτές πραγματοποιήθηκε η πρώτη σημαντική πώληση έργου του σε σημαντικό συλλέκτη και βιομήχανο κ. Νικόλαο Μαυρίδη. Ο Διόν συνεχίζει να ασχολείται με την τέχνη αφήνοντας το φυσικό και χαρισματικό ταλέντο του να διεισδύσει στα ατελείωτα κανάλια ποικίλης δημιουργίας.
Από σκιτσάροντας τουρίστες και ναύτες του αμερικανικού στόλου και των κρουαζιερόπλοιων που προσέγγιζαν το λιμάνι της Ρόδου έως και ζωγραφίζοντας κεραμικές φιγούρες στο τοπικό διεθνώς γνωστό κεραμικό εργοστάσιο «Ο ΙΚΑΡΟΣ», ο νεαρός Διόν δεν ήταν ποτέ ακίνητος. Πολλές φορές σκιτσάροντας άκουγε τις μυθικές ιστορίες από την γιαγιά του που τον διείσδυσε στην μυθολογία και αρχαία Ελλάδα με τους Ολυμπιακούς Θεούς και το παιδικό φανταστικό πνεύμα του έτρεχε αχαλίνωτα σε φανταστικές εικόνες έμπνευσης που θα πραγματοποιηθούν σε έργα σημαντικής υψηλής τέχνης αργότερα στη καριέρα του.
Η πρώτη οικονομικά ανταμειβόμενη εργασία στον «ΙΚΑΡΟ» σε ηλικία επτά χρονών, ήταν μια καλή ευκαιρία γιαυτόν. Μπορούσε να αγοράσει όλα τα απαραίτητα καλλιτεχνικά υλικά, μπογιές, πινέλα, μουσαμά και πηλό και κατά καιρούς και όποτε του περίσσευαν χρήματα, τα έδινε στους γονείς του. Αν μπορούσε να αποδείξει ότι τα καταφέρνει να αυτοσυντηρείται του επιτρεπόταν να συνεχίσει την τέχνη του και να εργάζεται διαμορφώνοντας το δικό του μέλλον με την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα παραμελούσε τα μαθήματα του Δημοτικού Σχολείου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...