Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος – Κασιδιάρης – Παναγιώταρος – Λαγός


…αλλά δεν χάνουν τη βουλευτική τους ιδιότητα 

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά έχουν εκδοθεί 34 εντάλματα σύλληψης μελών της ΧΑ, από τα οποία έχουν εκτελεστεί τα πέντε. Αναζητούνται άλλα 29 μέλη. 
Τα ξημερώματα του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. 

"O κόσμος ξέρει τι συμβαίνει και θα εξυψώσει Χρυσή Αυγή" φέρεται να είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που τον συνέλαβαν τα ξημερώματα. 

Οταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ χτύπησαν την πόρτα του Νίκου Μιχαλολιάκου στο σπίτι του για να τον συλλάβουν, ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής δεν προέβαλλε καμία αντίσταση. Του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής στη ΓΑΔΑ. 

Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι’ αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. 

Συνελήφθη και ο Ηλίας Παναγιώταρος -Κρατείται στην Αντιτρομοκρατική με τους άλλους 

Από την αστυνομική διεύθυνση Αττικής συνελήφθη πριν από λίγο ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος επ’αυτοφόρω. «Κάνετε λάθος παιδιά, ήρθατε σε λάθος διεύθυνση χθες το βράδυ, μετακόμισα πρόσφατα» είπε στους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν. 

Λίγο αργότερα συνελήφθη και ο Γιάννης Λαγός 

Εξι συνολικά είναι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που θα συλληφθούν. 

Ολοι οι συλληφθέντες βρίσκονται τώρα στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής και εκεί θα κρατηθούν και οι 34 βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής που αναμένεται να συλληφθούν τις επόμενες ώρες. 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με βάση το άρθρο 187 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα. Οι συλλήψεις έγιναν με εντολή αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τη μελέτη του πορίσματος του αντεισαγγελέα κ. Χ. Βουρλιώτη, και δεν ανατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. 

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Ο Μιχαλολιάκος περιγράφεται ως αρχηγός και σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών. 

Όλοι ενδέχεται να οδηγηθούν κατ’ αρχήν ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρίου Πάγου κ. Βουρλιώτη και εν συνεχεία να παραπεμφθούν σε τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου. Και αυτό διότι, όπως εκτιμήθηκε, η παραπομπή σε ειδικό εφέτη απαιτεί σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών και θα χαθεί χρόνος. 

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες. 

Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος 

Πέραν από τις συλλήψεις για την συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ.Βουρλιώτη αναφέρει ότι πρέπει να γίνει έρευνα και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς και για συμμετοχή κι άλλων προσώπων στις δραστηριότητες αυτές. 

Δεν χάνουν τη βουλευτική ιδιότητα οι συλληφθέντες 

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. 

Για το σενάριο της παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής που συντηρεί τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μιχαλολιάκος, ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα με γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής. Η πλήρωση των βουλευτικών εδρών που χηρεύουν γίνεται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους εκτός και αν δηλώσουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα. 

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τις συλλήψεις 

Το BBC, το Reuters, Ρωσικά μέσα ενημέρωσης και σειρά ακόμη μέσων ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση καταγράφοντας την επικαιρότητα. 


Πηγές: In.gr , Ναυτεμπορική , Η Εφημερίδα , News.gr 


http://kostasxan.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...