Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Το απίστευτο μήνυμα της ''Οδύσσειας''




1 σχόλιο :

  1. Αν μου επιτρέπεται να κάνω μία σύγκρισιν με την σημερινήν μας κατάστασιν, θα έλεγα ότι βρισκόμαστε στην φάση της Οδυσσειακής παρατήρησης. Όλοι οι Έλληνες ενδεδυμένοι με την αμφίεσιν του ζητιάνου, παρατηρούν την καταστροφήν, την οποίαν προκαλούν στην Ιθάκην τους την Ελλάδα, οι διάφοροι μνηστήρες, ντόπιοι και ξένοι, καιροφυλακτούν, υπολογίζουν τα αδύνατα σημεία των αντιπάλων και ετοιμάζονται διά το τελειωτικόν χτύπημα, το οποίον πρέπει να είναι εύστοχον και συντριπτικόν! Πριν από όλα όμως, θα πρέπει να αναγνωρίσουν και να εξοντώσουν τους κακούς μνηστήρες, τους εσωτερικούς εχθρούς, οι οποίοι χρόνια τώρα καταδυναστεύουν τον χαρακτήρα τους, αλλοιώνουν την κρίσιν τους και σκοτίζουν την διάνοιάν τους!
    Πρίν κατευθύνουν τα φονικά τους βέλη προς τους εξωγενείς μνηστήρες, θα πρέπει πρώτιστα να δοκιμάσουν να λυγίσουν και να οπλίσουν το τόξον τους και να ρίψουν επιτυχώς το πρώτον βέλος τους, διά μέσου των οπών των δώδεκα τσεκουριών, διά να καταστούν άξιοι να φέρουν εις πέρας το επόμενον στάδιον του αγώνος: Την μάχην με τους εξωτερικούς μνηστήρες!
    Η εσωτερική μνηστηροφονία απαιτεί γνώσιν των πραγμάτων και των δυνατοτήτων μας, ενθύμισιν των καταβολών και της καταγωγής μας, ισχυράν βούλησιν διά την αποκατάστασιν των εσωτερικών μας ελείψεων και υπερβολών, υπομονήν και μεθοδικότητα στην ενδοσκόπησίν μας και πάνω από όλα διαύγεια πνεύματος και συναισθηματική προπαρακευήν.
    Όταν όλη αυτή η διεργασία ολοκληρωθεί, κανείς εχθρός δεν θα μπορέσει να σταθεί αλώβητος απέναντι στην ευστοχίαν των απελευθερωτικών βολών μας!!...

    ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...