Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Αφροδίτη Δίας Ερμής σε τριγωνικό σχηματισμό 25-27 Μαΐου 2013‏

Μία από τις πιο όμορφες πλανητικές συνόδους της χρονιάς θα μπορούμε να παρατηρήσουμε τις επόμενες ημέρες. Η Αφροδίτη, ο Δίας και ο Ερμής θα σχηματίζουν έναν διαφορετικό τριγωνικό σχηματισμό κάθε ημέρα ενώ για αρκετές ακόμα ημέρες, και τον Ιούνιο, θα βρίσκονται στην ίδια περιοχή σε απόσταση 2-3 μοιρών σχηματίζοντας διάφορα σχήματα. Στις 28/5 ο Δίας και η Αφροδίτη θα βρεθούν σε μόλις μια μοίρα απόσταση. Για να τους δούμε κοιτάμε μετά τη δύση του ήλιου, δυτικά-βορειοδυτικά. Ο σχηματισμός αναμένεται να γίνει ορατός μετά τις 21:00 ενώ οι πλανήτες θα αρχίζουν να δύουν κατά τις 22:00. Και οι τρεις πλανήτες θα είναι πολύ λαμπροί, με αρνητικό φαινόμενο μέγεθος. Η
Αφροδίτη θα έχει φ.μ. -3,9, ο Δίας -1,9 και ο Ερμής -0,85 που θα είναι ο πιο δύσκολα ορατός από τους τρεις πλανήτες και ίσως αργήσει να φανεί στο λυκόφως. Το φαινόμενο θα είναι εύκολα ορατό χωρίς οπτικά βοηθήματα, εντυπωσιακό με κιάλια και επίσης εύκολο να φωτογραφηθεί αυτόνομα ή σε συνδυασμό με επίγειο τοπίο σε έναν ανεμπόδιστο ορίζοντα.
Σας υπενθυμίζουμε πως μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα αστρονομικά γεγονότα από το AstroVox και μέσω των κοινωνικών δικτύων:

Καλές παρατηρήσεις σε όλους!
Ανδρέας Παπαλάμπρου


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...