Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Προετοιμάζουν τη τελευταία αλλαγή φρουράς λίγο πρίν πεθάνει η Ελλάδα που ξέραμε...

Μυστική υπηρεσία Ελλήνων για να εκτελέσει όλους αυτούς που ευθύνονται!......


Βρείτε χρόνο και διαβάστε το ολόκληρο ! 
 Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά να εξηγήσει κανείς σε αυτή τη φωτογραφία, που αποτελεί μιά πρόβλεψη μελλοντικών ρόλων. Τα λέει όλα. Το θέμα όμως είναι άλλο. Τί παίζει αυτή τη στιγμή στα Βαλκάνια και ποιοί είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι στον “πόλεμο” που εξελίσσεται;
Αν το βρείτε αυτό, τότε θα βρείτε την άκρη του Μίτου της Αριάδνης.
Θα αντιληφθείτε ποιός φωνάζει για ποιόν και ποιός είναι με ποιόν στο καφενείο “η Ελλάς”. Τότε θα πρέπει να κάνετε την επιλογή σας.
Την απάντηση την ξέρω. Mερικά πράγματα όμως δεν πρέπει να λέγονται ούτε να επιβεβαιώνονται γιατί τότε το παιγνίδι θα εκτραχυνθεί. H Ελλάδα είναι ένα ακόμη θύμα αυτού του ιδιότυπου πολέμου που εξελίσσεται στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα δεν είναι “πειραματόζωο της Ευρωζώνης” όπως λένε πολλοί αλλά ένα πεδίο μάχης. Τίποτα λιγότερο.
Αυτοί στη φωτογραφία είναι μόνο πιόνια σε μια παρτίδα σκάκι που παίζουν άλλοι, δηλαδή ένα τίποτα. Μόνο το ΦΠΑ τών εισαγωγέων στις ΕΟΖ να πληρωνόταν στο Δημόσιο, αυτό που με τροπολογία πέρασε η τριμελής κυβέρνηση απουσία της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ, δεν θα απολυόταν κανένας στο δημόσιο (βλέπετε εδώ). Ετσι όμως δεν θα γινόταν τιτλοποίηση των κοιτασμάτων και παντός άλλου ορυκτού πλούτου. αφού λεφτά θα υπήρχαν και οι “εμπόλεμοι” δεν θέλουν λεφτά να υπάρχουν…
H αντιπολίτευση όταν είναι για σοβαρά θέματα παρουσιάζει απώλεια μνήμης ή δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο σε επιστημονικές απόψεις που δεν στέκουν, όπως έγινε στην περίπτωση της συζήτησης για την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας (βλέπετε το video εδώ). Αυτό εννοεί ο αναγκαστικός νόμος τους λέγανε, αυτό αποδεχόντουσαν αυτοί…
Για το θέμα του ΦΠΑ κάνουν πάλι όλοι την πάπια, γιατί κανείς στη σημερινή Βουλή δεν θέλει να φανερωθεί τί πρόκειται να ισχύσει και σε άλλες μελλοντικές ΕΟΖ στη Θράκη και στο Ανατ. Αιγαίο. Η ύπαρξη ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών – βλέπετε εδώστην Ελλάδα, δεν θέλουν να υπάρχει στο μυαλό των Ελλήνων πολιτών. Οσοι λιγότεροι γνωρίζουν τί είναι οι ΕΟΖ, τόσο το καλύτερο. Δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις. Σημειώστε ότι κανείς δεν γνωρίζει τί πρόκειται να γίνει με τη φορολόγηση των Τούρκων επιχειρηματιών στις μελλοντικές ΕΟΖ. Ο Σαμαράς και όσοι υπέγραψαν τις 25 συμφωνίες στη Τουρκία μόνο γνωρίζουν.
Κοινός τόπος και στόχος όλων – και κατά τη γνώμη μου – όλων όσων συμμετέχουν στη σημερινή Βουλή είναι η εξασθένηση της χώρας ώστε οι αλλαγές συνόρων να γίνουν με το μικρότερο κόστος. Oλοι το ξέρουν αυτό που έρχεται.
Στην Ελλάδα είναι επιθυμητό να γίνουν πολλές ΕΟΖ χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό άμεσα απο το λαό. Αυτές θα αποτελέσουν τα καρκινογόνα κύτταρα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στη συνέχεια, για να “λειτουργήσουν” καλύτερα ή για “κοινωνικοοικονομικούς” λόγους θα τους δοθεί μεγάλη αυτονομία σαν ένα ενδιάμεσο βήμα πρίν τη τελική φάση της διάλυσης της χώρας, της οποίας θα προηγηθεί κάποια κρίση (όχι απαραίτητα με την Τουρκία, γιατί δεν θα ήταν έξυπνο).  Το πιθανότερο είναι να ξεσπάσουν ταραχές.
ΕΟΖ σε αυτόνομες περιοχές της Κίνας και των Φιλιππίνων ήδη υπάρχουν. Υπάρχει διεθνής εμπειρία. Μόνο που η αυτονομία προυπήρχε σε αυτές και οι ΕΟΖ δημιουργήθηκαν αργότερα. Στην Ελλάδα αυτό θα γίνει με αντίθετη σειρά. Απο τεχνικής πλευράς ο σκοπός είναι ο ίδιος και η σειρά δεν έχει σημασία ως πρός το τελικό αποτέλεσμα.
Ξέχασα να σας πώ, ότι ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής στο μέλλον θα γίνει πολύ φιλέλληνας.Στο μέλλον θα εμφανιστούν και άλλοι φιλέλληνες. Γιατί όμως; Αυτό θα σας το απαντήσω. Γιατί είναι αναγκαίο.
Σας έδωσα ωραία θέματα για το Σαββατοκύριακο.
Οταν το 2009 έγραψα πρώτος σε αυτό το ιστολόγιο για την επερχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, συνάντησα μιά κρυάδα. Δεν φταίω εγώ για αυτό. Η βλακεία και το κόμπλεξ είναι ανίκητα στη χώρα των πάντα χαρούμενων απογόνων του Απόλλωνα, των ψευτομαγγιτών των δρόμων της Ομόνοιας, των ιδιοφυών του καναπέ και των καφενείων με τις κρυφοαριστερές ή κρυφοδεξιές φοβίες, των πολύξερων αλλά και των δήθεν γενικώς. Να τα ξεπεράσετε αυτά τα ποδοσφαιρικά σύνδρομα, αλλιώς θα αποκτήσετε Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Βούδα της Ραφήνας, αυτόν που δήθεν δεν πήρε είδηση τίποτα και θα έρθουν τα χειρότερα.
Σήμερα άκουσα κάπου ότι ο Σαμαράς προτείνει στους νέους επιχειρηματίες να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα. Ας του πεί κάποιος, πως όταν λέει αστεία καλό είναι να έχουν γούστο… Οι νεκροί Ελληνες πολίτες-θύματα της πολιτικής των μνημονίων δεν γελάνε.
Πάρτε το είδηση. Δεν γίνεται τίποτα με αυτούς. Είναι ταυτισμένοι με την αποτυχία και τις 5000 αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών. Οι νεκροί δεν γυρνάνε πίσω.
Eν τω μεταξύ,  μία ακόμη φορά οι Ελληνες πολίτες θα εγγυηθούν για να δανεισθούν οι τράπεζες της Ελλάδας (που δεν είναι Ελληνικές…) κάπου τον Οκτώβρη, ώστε να ολοκληρωθεί μάλλον η κεφαλαιοποίηση τους. Για τις καταθέσεις όμως που έφαγαν οι τράπεζες και εκείνους που τους κάλυψαν δεν καταδικάστηκε κανείς ακόμη. Αυτό δεν στέκει.
Παράλληλα η “αντιπολίτευση” συνεχίζει να εκπαιδεύεται και να προβάλλεται στο εξωτερικό και στο εσωτερικό… Ο Τσίπρας θέλει τον Καραμανλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Καμμένος παίζει βιολί στον αντίποδα, ώστε να μη χαθεί ψήφος ή να μη έχει λόγο να αντιδράσει κανένα πρόβατο.  Η δημοκρατία πρέπει να φαίνεται ότι λειτουργεί άσχετα αν πρόκειται για θέατρο.
O “Εθνάρχης” που ξέχασε την Κύπρο και που έβαλε μια χώρα χωρίς ανταγωνιστικότητα στην ΕΕ με μόνο προσόν της την οικοδομή και τον τουρισμό  τιμήθηκε στην ομιλία του Τσίπρα στο ίδρυμα Καραμανλή, να μη μιλήσω για την εμπνευσμένη ομιλία του πολιτικού μηχανικού Τσίπρα στο London School of Εconomics για το πώς θα σωθεί η Ελληνική οικονομία.
Αυτά δεν είναι για γέλια, είναι κατάντεια του πολιτικού συστήματος, που οδηγεί τον κόσμο στην επιλογή της ΧΑ σαν μοναδική λύση για να ξετιναχτεί ο ζυγός…! Ομως και εκεί υπάρχει πρόβλημα, γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Αντίποδας της ΧΑ, το ΚΚΕ… Να μη ξεχάσουμε την ανάρμοστη συμφωνία Χαρίλαου Φλωράκη, Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τις προμήθειες του ΟΤΕ (βλέπε Κόκκαλη), τις πρόσφατες απολύσεις απο το Ριζοσπάστη κλπ.
Ανωτέρω, η γνωστή φωτογραφία των σημαιών που δείχνουν τα σημεία στάθμευσης των Καραμανλή, Ερντογάν και άλλων Πρωθυπουργών. Παρατηρείστε, ότι ο ένας με σεβασμό σηκώνει τη σημαία της χώρας του και ο άλλος σαν άπατρις την πατάει. Το κοινό τους χαρακτηριστικό όμως είναι η κουταμάρα και λέω κουταμάρα γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε και οι δύο να αντιληφθούν ότι έπρεπε να κάτσουν στο σκαλοπάτι πάνω απο τη σημαία (στή θέση των πράσινων κύκλων). Μετά από τόσα χρόνια που το έχω παρατηρήσει και αφού κανείς άλλος ποτέ δεν το έχει αναφέρει, έπρεπε να το πώ… Είναι θέμα αποκατάστασης της αλήθειας!
Ενας πατριώτης έστω και κουτός μπορεί να γίνει πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ενας άπατρις και κουτός όχι. Δεν μπορείς να δίνεις όπλα σε νήπια και μετά να βάζεις δίπλα τους γκουβερνάντες να τα προσέχουν για να μη αυτοτραυματιστούν ή για να μη τα δαγκώσει κανένα φίδι… Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό.
Η εικόνα αυτών που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Ελλάδα είναι εικόνα αυτών που τους επέλεξαν. Και αυτή η παρατήρηση είναι εξίσου σημαντική.
Πολλές φορές ακούγεται το ερώτημα, “γιατί να κατηγορείται ως ένοχο ένα κόμμα που ποτέ δεν κυβέρνησε;” Και όμως… Μπορεί να κατηγορείται, όταν δεν κάνει σωστά αντιπολίτευση συγκαλύπτοντας σκάνδαλα, όταν απουσιάζει ή αποχωρεί συνέχεια απο τη Βουλή τις στιγμές που δεν πρέπει, όταν δεν έχει συντελέσει σε τίποτα απο αυτά που χρειάζεται η Ελλάδα για να ορθοποδήσει, συνεισφέροντας στο γκρέμισμα εκ των έσω της συνοχής και της εξέλιξης της Ελληνικής κοινωνίας.
Το επόμενο ερώτημα είναι “αξίζει κάποιο κόμμα  απο αυτά της παρούσας Βουλής να κυβερνήσει;” H γνώμη μου είναι “όχι”, γιατί εκτός του ότι αποτελούν εναλλαγές τής ίδιας οσμής, αποτελούν και μια συλλογή ηλιθίων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το βόλεμα. Δεν πιστεύουν πραγματικά σε ιδέες και σε αξίες. Δεν διαθέτουν Ελληνική Παιδεία.
Οι σημερινοί πολιτικοί είναι καλοί στις ατάκες, στις ερωτήσεις, στις απαντήσεις, στους λόγους, στις παράτες, στην παντομίμα και στο θέατρο γενικώς. Η σημερινή Ελλάδα δεν τους χρειάζεται. Δεν είναι επίπεδο και αντιλήψεις αυτές που έχουν. Και όσα τους λείπουν δεν μπορούν να καλυφθούν με ενέσεις απο τα ΜΜΕ και τους τραπεζίτες, των οποίων παίζουν τους λαγούς. Οταν κανείς αφαιρέσει το image που τους δημιουργούν οι image makers, τότε ένας έμπειρος εύκολα διαπιστώνει ότι οι σημερινοί  πολιτικοί “δεν είναι ικανοί να χωρίσουν ούτε δύο γαδάρων άχερα.”
Το ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει οικονομικό πρόγραμμα που να στοχεύει στην ανάπτυξη αλλά ούτε και οι ΑΝΕΛ. Και τα δύο κόμματα επιθυμούν νέα μνημόνια, δικαιότερο φορολογικό σύστημα και κρατικοποίηση των τραπεζών που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είχε γίνει, αφού η κεφαλαιοποίησή τους έχει γίνει με μετοχές που θα έπρεπε να διαχειρίζεται ο Ελληνικός λαός.
Εχετε ακούσει κανένα απο τα δύο αυτα κόμματα να μιλήσει για τιμωρία αυτών που έφαγαν τις καταθέσεις με τους πολιτικούς τους φίλους; Aπόντες πάλι.
Την ΧΑ δεν την θεωρώ κόμμα. Αυτή και το ΚΚΕ είναι ότι χειρότερο υπάρχει. Εγκεφαλογράφημα νεκρού, ξύλινη γλώσσα, χαιρετισμοί και ντουντούκες, ανυπαρξία προγράμματος και μια ζωή αηδίες. Για μένα και τα δύο αυτά κόμματα είναι τα περισσότερο επικίνδυνα, γιατί οι ηγέτες τους διαχειρίζονται τους πιο κουτούς των Ελλήνων, τους πλέον φανατικούς πατριώτες και τους πλέον φανατικούς ιδεαλιστές.
Μασάτε ακόμη; Αν μασάτε καλά τα παθαίνετε. Καλά σας κάνουν. Βρίσκουν και τα κάνουν.
ΥΓ. Οταν οποιοιδήποτε οικονομολόγοι εισηγούνται λύσεις για την Ελληνική οικονομία, αυτές δεν πρέπει να αφορούν το τί πρέπει να κάνει η Γερμανία και η Ευρωζώνη για να σωθεί η Ελλάδα αλλά το τί πρέπει να κάνει η ίδια η Ελλάδα για να σωθεί. Ξέρω ότι αυτά δεν τα προσέχετε… Εγώ όμως τα προσέχω.

Σχετικά :

Η κυβέρνηση Σαμαρά χάρισε το ΦΠΑ στους εισαγωγείς στις ΕΟΖ της Ελλάδας

Η “Σιωπή της Καμόρα” σε αντιπολίτευση και ΜΜΕ συνεχίζεται.
Η καλή “διάθεση” της αντιπολίτευσης απέναντι στη κυβέρνηση στα μεγάλα “πακέτα” συνεχίζεται. Μετά την παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές και τα shows των “επιστημόνων” Παυλόπουλου και Βενιζέλου στη Βουλή για τον αναγκαστικό νόμο (βλ.εδώ), η κυβέρνηση χάρισε το ΦΠΑ αξίας πολλών εκ. ευρώ το χρόνο στους εισαγωγείς των ΕΟΖ της Ελλάδας, για να γίνει δήθεν η χώρα διακομιστικός κόμβος!
Για τις Ειδικές Αποκλειστικές Ζώνες (ΕΟΖ) έχω μιλήσει ήδη εδώΜία μορφή ΕΟΖ είναι για επιχειρήσεις που δρούν σαν μέσα συγκέντρωσης και μεταφοράς εμπορευμάτων σε μορφή transit, κάτι ανάλογο με τα Duty Free Shops που υπάρχουν στα αεροδρόμια. Η εταρεία Cosco στον Πειραιά είναι μία απο αυτές. Μετά την παροχή σιδηροδρομικής γραμμής 17 χιλιομέτρων για τη μεταφορά των εμπορευμάτων της από τα κονδύλια που θα μπορούσε να διαθέσει πλέον δημιουργικά σε καλύτερες επιλογές το υπ.Ανάπτυξης, το υπ. Οικονομικών πέρασε μια τροπολογία, παρουσία μιάς αντιπολίτευσης που έκανε τον Κινέζο,  με την οποία η Ελλάδα παραιτείται απο την είσπραξη ΦΠΑ, που δικαιούται λόγω εισαγωγής προιόντων από την Cosco, όπως γίνεται και για ανάλογες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μέσα σε ΕΟΖ στο εξωτερικό.
Στην τροπολογία η κυβέρνηση, μετονόμασε την ”Εισαγωγή Προιόντων” στην Ευρωπαική Ενωση σε “στάση”, έναν αδόκιμο όρο για να μη καταβάλλεται στο Ελληνικό Δημόσιο το ΦΠΑ. Μετά οργάνωσε πάρτυ με τα ΜΜΕ για διθυραμβικές νίκες, για να πέσει η σχετική σκόνη και να περάσει το γεγονός σαν νίκη…! Τα ιστολόγια έχουν και αυτά το “ρόλο” τους στη κηδεία της χώρας. Mασάνε κάργα…
Οι ΕΟΖ είναι ήδη εδώ. Δεν το ξέρατε; Δεν σας το έχει πεί άλλος μέχρι τώρα; Γιατί άραγε;
Η τροπολογία αυτή θα εφαρμοστεί στο μέλλον και για τους εισαγωγείς που θα φέρουν προιόντα για πώληση στην ΕΕ μέσα και από άλλες ΕΟΖ, που θα γίνουν ή έχουν γίνει στη Θράκη και στο Ανατ. Αιγαίο π.χ. στο Καστελόριζο. H τροπολογία δεν είναι τόσο αθώα.
Αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον τί είδους συμφωνίες έχει υπογράψει η Ελληνική κυβέρνηση με τη Τουρκική και που αφορούν την δημιουργία μελλοντικών ΕΟΖ στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, το πώς θα φορολογούνται οι Τούρκοι επιχειρηματίες σε αυτές τις ΕΟΖ κλπ. Πιθανόν αυτά τα θέματα ο κοινός πολίτης να μη τα μάθει ποτέ. Ο Τούρκος επιχειρηματίας όμως θα τα ξέρει…

Λίγο διαφορετικές ανακοινώσεις από τα μνημονιακά ΜΜΕ. Τα άλλα στη σιωπή, που είναι χρυσός…

Οι διαφορετικές ανακοινώσεις προκαλούν πάντα σύγχυση. Επιβάλλεται όταν τα λεφτά είναι πολλά… Διαβάστε τις.
1. Πηγή skai.gr
Συγκεκριμένα, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπ. Οικονομικών που παρέχει διευκολύνσεις για τις ξένες επιχειρήσεις που εισάγουν εμπορεύματα στην Ελλάδα, με στόχο την επανεξαγωγή τους σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. και τρίτες χώρες.
Η τροπολογία κρίθηκε “απαραίτητη”, με αφορμή και την αυριανή υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Cosco, της Hewlett-Packard και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την μεταφορά εμπορευμάτων της Hewlett-Packard από το λιμάνι του Πειραιά προς τις αγορές της Ευρώπης. Η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά
Στην τροπολογία προβλέπεται, ότι κατά την εισαγωγή των προϊόντων ο ΦΠΑ δεν θα καταβάλλεταιαλλά θα βεβαιώνεται και θα «παρακολουθείται» έως τον τελικό προορισμό των συγκεκριμένων προϊόντων σε άλλα μέλη της Ε.Ε. ή τρίτες χώρες. 
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, εισηγούμενος την τροπολογία στην ολομέλεια του σώματος, τόνισε ότι στόχος της είναι να διευκολύνει τις επενδύσεις χωρίς να επιβαρύνονται τα δημόσια έσοδα.
Σημείωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση αντιγράφει πρακτικές που υπάρχουν σε άλλες χώρες και διευκολύνει την ανταγωνιστικότητα προκειμένου να γίνει η χώρα ελκυστικός τόπος επενδύσεων.
«Με αυτή τη ρύθμιση το λιμάνι του Πειραιά θα καταστεί διαμετακομιστικός κόμβος, θα επέλθει ανάπτυξη και θα ξεφύγουμε από τη μιζέρια» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.
2. Πηγή, φυλλάδα “ΤΑ ΝΕΑ”

Η μνημονιακή κυβέρνηση χάρισε όλο το ΦΠΑ στη Γερμανία. Η αντιπολίτευση απούσα.

To ΦΠΑ (φόρος Προστιθέμενης Αξίας) είναι ένας έμμεσος φόρος που επιβάλλεται στις συναλλαγές σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια εκτός από την περιοχή του Αγίου Όρους και των υπαγομένων σ΄ αυτό… Αλλη φάση αυτή…
Πρόκειται για φόρο κύκλου εργασιών και επιρρίπτεται από τον κατά νόμο υπόχρεο σε βάρος του αντισυμβαλλομένου. Καταβάλλεται τμηματικά σε κάθε στάδιο συναλλαγής στην προστιθέμενη αξία και επιρρίπτεται ολόκληρος στην τελική κατανάλωση. Γι’ αυτό ονομάζεται και φόρος προστιθέμενης αξίας.
Εφόαον γίνεται η εισαγωγή στην Ελλάδα, πρέπει οι εισαγωγείς της Cosco να καταβάλλουν στην Ελλάδα ΦΠΑ, τον οποίο επιβαρύνεται ο τελικός καταναλωτής στο κράτος που θα φτάσει το προιόν. Δυστυχώς, η κυβέρνηση Σαμαρά παραιτήθηκε αυτών των εσόδων και αντί αυτού κάνει συμψηφισμό!  Ετσι το λένε τώρα το να χαρίζεις το ΦΠΑ στον εισαγωγέα και να αυξάνεις το κέρδος απο το ΦΠΑ στο κράτος του παραλήπτη;
Είναι πολλά τα χρήματα που θα χάνονται απο τη μη πληρωμή του ΦΠΑ. Πιστεύω, ότι είναι πολύ παραπάνω από τους μισθούς αυτών που θα απολυθούν με τα οργανογράμματα” του Μανιτάκη (η δημιουργία οργανογραμμάτων είναι ο μόνος τρόπος για να απολυθούν με συνταγματικό τρόπο δημόσιοι υπάλληλοι).
Τον ΦΠΑ θα επικαρπωθεί συνολικά το κράτος της ΕΕ στο οποίο θα γίνει η κατανάλωση των προιόντων που εισάγει στην Ελλάδα η Cosco. Aυτό είναι το νόημα στα “περί συμψηφισμού” που αναφέρει η φυλλάδα “TA NEA”, όπως και ότι η Ελλάδα θα εκλαμβάνεται σαν “στάση” και όχι σαν “χώρα εισαγωγής”.
Αυτό το λένε στο υπ. Oικονομικών “ανάπτυξη”; Αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήταν καρότσι… Aυτό να τους πείτε.
Tί είναι μερικά εκ. ευρώ κέρδος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μερικές θέσεις εργασίας μπροστά στους δασμούς που θα χάσει το δημόσιο απο τη μή πληρωμή του ΦΠΑ; Μία σταγόνα στον ωκεανό. Aμφιβάλλω και αν ακόμη θα πληρώνονται δασμοί στην Ελλάδα, αφού η χώρα θα είναι απλά μια “στάση για … κατούρημα” και όχι μια “χώρα εισαγωγής προιόντων” στην ΕΕ. Δεν τους πιστεύω σε τίποτα. Η αντιπολίτευση όμως τους πιστεύει. Κάποιος λόγος θα υπάρχει…

Τι συμβαίνει στην Κύπρο με το ΦΠΑ στις εισαγωγές;

Aκολουθεί η απάντηση…
Σε αντίθεση με τη Κύπρο, η Ελλάδα με τη τροπολογία Σαμαρά και την “αμαρτωλή” σιωπή της αντιπολίτευσης, παραιτείται της καταβολής ΦΠΑ και πιθανότατα και τελωνειακών δασμών. Η Ελλάδα δεν θα παίρνει φράγκο, αφού θα είναι μία “στάση” και όχι “χώρα εισαγωγής” στην ΕΕ, όπως θα έπρεπε. Το γράφω πολλές φορές γιατί έχω να κάνω και με κουτούς και με ξερόλες και με σιγανοπαπαδιές.

Θα υπάρξει και άλλη μείωση στην ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας

Το πρόβλημα δεν είναι με την Cosco ή όποια άλλη διακομιστική εταιρεία ανοίξει κύκλο εργασιών στο λιμάνι του Πειραιά αλλά με το ότι η πτωχευμένη και παραδομένη Ελλάδα δεν θα πληρώνεται το ΦΠΑ στην εισαγωγή των πάσης φύσης προιόντων στην ΕΕ.
Αυτό είναι ένα σκάνδαλο, που μπορεί μέν να βοηθήσει ακόμη και τους Ελληνες εισαγωγείς αλλά θα κάνει κακό στην Ελληνική οικονομία και για όσο αυτή δεν ολοκληρώνεται σε μια κοινή στην Ευρωζώνη.
Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης στο Νότο έχουν μια χαμηλή ανταγωνιστικότητα και ένας τρόπος να την ενισχύσουν είναι να παρακρατούν το ΦΠΑ στα εισαγόμενα προιόντα transit των EOZ. Στην άποψη αυτή συμφωνώ με το Πρακτορείο Bloomberg, πού έβαλε δημόσια επι τάπητος την ιδέα της αύξησης του ΦΠΑ σε εισαγόμενα στην Ελλάδα προιόντα προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα διαφοράς της ανταγωνιστικότητας των χωρών του Βορρά απο εκείνες του Νότου.
Με την τροπολογία-κόλαφο του υπ. Οικονομικών συνθλίβεται περισσότερο η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας ενώ ενισχύεται η οικονομία των χωρών με τις μεγάλες αγορές όπως η Γερμανία,  οι οποίες θα επικαρπούνται όλο το ΦΠΑ που θα πληρώνει ο καταναλωτής.
Στην κατάσταση που είναι η Ελλάδα τέτοιες πολιτικές αποφάσεις συστοιχίζονται με άλλες, που δημιουργούν ένα κορμό εσχάτης προδοσίας. Η αντιπολίτευση παραμένει απούσα και σε απόσταση από το γεγονός ή δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος. Νομίζω ότι μόνο το ΚΚΕ έγραψε κάτι στα μουλωχτά για το θέμα στο Ριζοσπάστη. 
Αντιλαμβάνεστε το ποσό που θα χάσει η Ελλάδα απο τη μη πληρωμή του ΦΠΑ, που δικαιούται επί των εισαγωγών της Cosco; Τα κέρδη της Ελληνικής οικονομίας μπροστά τους από τις θέσεις εργασίας που ανταποδίδει προς το παρόν η Cosco είναι μία τσίχλα στον ωκεανό.
Πρέπει όλοι να ξεπεράσετε τις κομματικές σας αντιλήψεις. Να μάθετε μα μιλάτε χωρίς παρωπίδες και χωρίς να αναφέρεστε στην Ακρόπολη…
Ανοιξε και άλλη μία τρύπα διαρροής πλούτου στην οικονομία της χώρας. Με αυτή την τροπολογία Στουρνάρη θα υπάρξει μείωση της ανταγωνιστικότητας.
Δεν ξεχωρίζω κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης. Ολα έχουν ευθύνη και ίσως και δόλο. Είναι πολλά τα λεφτά… και η σιωπή είναι χρυσός για όλη τη διαπλοκή.
Τροπολογία για ένα μικρό ποσό δεν θα είχε νόημα. Αρα, επιβεβαιώνομαι.

Σκάνδαλα και θάνατος παίζουν κρυφτό στις Σκουριές, στην ΕΟΖ της Χαλκιδικής

Οι ΕΟΖ είναι ήδη εδώ και ο αριθμός τους συνέχεια αυξάνει

Ανάπτυξη χωρίς να πληρώνονται φόροι στο δημόσιο λέγεται πλιάτσικο...
Σύμφωνα με video τηλεοπτικού δελτίου το οποίο μπορείτε να δείτε αριστερά, αποδεικνύεται ότι τελικά η εταιρεία που διαχειρίζεται τα μεταλλεία χρυσού δεν πληρώνει καθόλου φόρο στο Ελληνικό δημόσιο. Εχει απαλλαχθεί τελείως από το ίδιο το δημόσιο! Μπορείτε να το ακούσετε από το 1’10 μέχρι το 1’14 του video. Οπως ακούγεται στο video, o τότε υπουργός του ΠΑΣΟΚ Πάχτας υπέγραψε στη σύμβαση πώλησης των μεταλλείων στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, ότι αυτή απαλλάσεται του φόρου μεταβίβασης ή άλλου φόρουσυμπεριλαμβανομένου και του φόρου εισοδήματος λόγω υπεραξίας (όπως, είναι ό,τι προκύπτει απο την εξόρυξη). Φοβερός.
Ο χρυσός λοιπόν, θα εξορύσσεται και μετά θα εξάγεται πρός εμπλουτισμό σε άλλη χώρα, χωρίς να πληρώνονται καθόλου φόροι στο Ελληνικό δημόσιο. Αυτό δημιουργεί στη Χαλκιδική συνθήκες Ειδικής Εικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) (σημειώστε ότι υπάρχουν καιαυτόνομες ΕΟΖ,  βλέπετε σχετικά εδώ).
Αυτό είναι κατά της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της χώρας, η οποία συνεχώς επιζητείται. Δεν  μπορούν να μιλούν στη κυβέρνηση για ανάπτυξη και την ίδια στιγμή να διαιρείται η χώρα σε ΕΟΖ, οι οποίες θα προσφέρουν μέν κάποιες θέσεις εργασίας αλλά οι εταιρείες που θα δρούν μέσα τους θα απαλλάσονται των φόρων τους πρός το δημόσιο (αυτό είναι κοινή πρακτική σε ΕΟΖ).  Στις 14 Σεπτ. του 2012 είχα γράψει ένα ακόμη προφητικό άρθρο με θέμα τις ΕΟΖ.(εδώ). Συνεχώς επαληθεύομαι.
Η κυβέρνηση συνεχώς αυξάνει τη πιθανότητα αυτονόμησης των περιοχών στις οποίες υπάρχουν ΕΟΖ, λόγω δημιουργίας διαφορετικού κοινωνικού, πολιτικού  και οικονομικού περιβάλλοντος. Η δουλειά στήνεται συνέχεια. Δεν το βλέπετε;
Μερικοί άλλοι (οπαδοί των ευρωομολόγων και με στόχο των αφεντικών τους, τη τιτλοποίηση των κοιτασμάτων και των πάσης φύσης πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας) ονομάζουν αυτή τη διαδικασία “Κοσσοβοποίηση” αλλά ΔΕΝ μιλάνε για ΕΟΖ. Εγώ θα λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Πρόκειται για ΕΟΖ. Αυτό να κάνετε και εσείς. Η χώρα διαλύεται αλλά προσπαθείστε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας…
Οσοι είναι σωστοί δημοσιογράφοι πρέπει να συνεχίσουν να ψάχνουν με πείσμα – και χωρίς παρωπίδες – τις λεπτομέρειες όσων “διακινούνται” στην πληροφόρηση (π.χ. 25 συμφωνίες υπογράφησαν με τη Τουρκία, γιατί μάλλον στήνεται ΕΟΖ  και στο Ανατ. Αιγαίο με ότι σημαίνει αυτό) αλλά και εκεί που δεν “διακινείται” τίποτα… Τους μαθαίνω και αυτούς αλλά μερικοί περιμένουν χρόνια για να κουνηθούν. Αμα συμβεί κάτι, μετά είναι αργά.
Τώρα ανακάλυψαν τα σκάνδαλα στις συμβάσεις της Ελληνικός Χρυσός, πού έφτασε ο κόμπος στο κτένι; Eπρεπε να είχε γίνει από χρόνια. Γιατί επι τόσα χρόνια υπήρχαν απόντες;
Αλλο δημοσιογραφία των ειδήσεων, άλλο του ελέγχου και άλλο του θεάτρου του Καραγκιόζη… Στην Ελλάδα ελάχιστοι είναι οι δημοσιογράφοι που είναι έντιμοι. Πολύ λίγοι. Εχω τον τρόπο μου να τους μετράω. Εσείς δεν τον ξέρετε τον τρόπο αυτό,  γιαυτό χάνετε το χρόνο σας να ακούτε, να διαβάζετε και να συζητάτε επιφανειακά ότι νάναι. Δεν γίνεται έτσι.
Να μιλάτε όλοι πολύ για τα πιο σημαντικά και σε βάθος και ας κάνετε και λάθη στην αρχή…
Eρχονται τιτλοποιήσεις Ελληνικών κοιτασμάτων…
Η χώρα αποδεικνύεται θησαυρός σκανδάλων ενώ πλέον δεν κρατούνται ούτε τα προσχήματα. Ερχονται τιτλοποιήσεις των Ελληνικών κοιτασμάτων και έκδοση ομολόγων. Ο ΓΑΠ και η παρέα του προτιμούν απο παληά την έκδοση ευρωομολόγων για την Ελλάδα για να γίνει χοντρότερο το παιγνίδι… Εχω μιλήσει επανηλειμμένα για το θέμα αυτό. Επί χρόνια το γράφω στα άρθρα μου. Εχει βγάλει μαλλιά η γλώσσα μου.
Το συμβάν πλησιάζει. Προπομπός είναι η Κύπρος που πρόκειται σύντομα να προχωρήσει σε τιτλοποιήσεις των κοιτασμάτων της και έκδοση ομολόγων αντί πινακίου φακής.  Μια απόφαση που ακολούθησε – άν προσέξατε -  τη συνάντηση Αναστασιάδη και Σαμαρά και την επίσκεψη Σαμαρά στην Τουρκία.
Ετσι το περίμενα, έτσι το έγραψα, έτσι γίνεται. Αυτοί  οι “φιλέλληνες” στα κεντρικά ιστολόγια  ποντάρουν σε λάθος “άλογα” και η χώρα βουλιάζει. Είναι οι ρουφιάνοι της διπλανής πόρτας, άλλοι εν γνώσει τους και άλλοι όχι.
Υπάρχει και πιό κάτω…
Η τελευταία αλλαγή στον Φ.Π.Α. με τον νόμο 4132/2013 - Διευκόλυνση του διαμετακομιστικού εμπορίου και ειδικότερα των μη εγκατεστημένων στη χώρα μας υποκείμενων στο φόρο προσώπων που πραγματοποιούν εισαγωγές στην Ελλάδα
Nick Dearden’s excellent article (**) on the contrast between the Greeks’ generous treatment of Germany after the Second World War and the vicious treatment of Greece today to save Germany’s Euro did not mention other recent German sabotage of the Greek finances. In early 2102 Wolfgang Schaeuble repeatedly threw last minute spokes in the wheel just as a solution to the Greek finances drew close while  the German company which operates Greece’s international airport in Athens repeatedly, over a period of 10 years, refused to pay over 500 million euros in Value Added Tax owed to the Greek State. ( και η κυβέρνηση κάνει την πάπια συμπληρώνουμε εμείς) 
Yours etc, Rodney Atkinson , Alderley, Meadowfield Road, Stocksfield
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ 
Οι τωρινοί ” βουλευτές” δεν είναι εκλεγμένοι, δεν είναι αντιπρόσωποί μας και δεν μας εκφράζουν με κανένα τρόπο. Για τους λόγους αυτούς, οι όποιες αποφάσεις τους είναι ανυπόστατες, άκυρες και παράνομες. Το ίδιο συμβαίνει και με τις πράξεις της κυβέρνησης που αυτοί επέλεξαν και στηρίζουν. 
δείτε σχετικά 


http://justiceforgreece.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...