Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Διακόπτεται η στρατιωτική επικοινωνία μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας


Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι ο στρατός της κλείνει το "κόκκινο τηλέφωνο" με το στρατό της Νότιας Κορέας, αρκετές ημέρες μετά τη διακοπή της γραμμής έκτακτης ανάγκης ανάμεσα στις δυο κυβερνήσεις, απειλώντας τη Σεούλ και την Ουάσινγκτον με πυρηνική επίθεση.

"Από σήμερα, όλες οι στρατιωτικές επικοινωνίες της Βόρειας Κορέας με τη Νότια Κορέα διακόπτονται", μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA επικαλούμενο ανώτερο στρατιωτικό αξιωματούχο.

"Σε μια κατάσταση κατά την οποία ένας πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή, δεν υπάρχει πλέον λόγος να διατηρούμε τις επικοινωνίες αυτές", τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.
"Η γραμμή θα παραμείνει κλειστή όσο συνεχίζονται οι εχθρικές ενέργειες", τόνισε.

Στα μέσα Μαρτίου, η Βόρεια Κορέα διέκοψε την "κόκκινη γραμμή" ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και τη Σεούλ, μια γραμμή επικοινωνίας για τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Η γραμμή αυτή, η οποία λειτούργησε για πρώτη φορά το 1971, έχει διακοπεί πέντε φορές από τη Βόρεια Κορέα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...