Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Μετά την τιτλοποίηση των κοιτασμάτων της Κύπρου έρχεται η σειρά των ελληνικών



Όσοι δημοσιογράφοι και άλλοι μιλούν για ανακήρυξη της ΑΟΖ χωρίς χάρτη λένε ψέματα. Η ανακήρυξη της ΑΟΖ γίνεται με ταυτόχρονη κατάθεση στο σχετικό γραφείο του ΟΗΕ του σχετικού εγγράφου με ακριβή χάρτη και δεν χρειάζεται να υπάρχει συμφωνία των γειτόνων για να ανακηρυχτεί μια ΑΟΖ. Αυτά είναι παραμύθια. Συνεχίζετε να πιστεύετε τα λαμόγια και να με αναγκάζετε να σπαταλώ χρόνο να γράφω για πράγματα τα οποία θα έπρεπε να γίνονται αντιληπτά με τη πρώτη. 
Όσοι λένε ότι κανείς δεν ξέρει πόσο είναι το χρέος της Ελλάδας λένε
ψέματα. Το χρέος είναι γνωστό. Είναι 394 δις δολάρια τώρα. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι σε τι επίπεδα φτώχειας και τί πρέπει να παραδώσει η κυβέρνηση στους δανειστές και τους πλιατσικολόγους επενδυτές για να γίνει το χρέος της βιώσιμο. 

Όλοι αυτοί είναι οι παλιοί καλοί παπαγάλοι. οι παρόντες σε κάθε λαμογιά, αυτοί που μετέφεραν “γράμματα” και που ταυτίζονται κατά καιρούς και ανάλογα με το κέρδος τους με τους εμπολέμους στην Ελλάδα και στους δρόμους της ενέργειας. Δεν είναι τα κοράκια των αγορών, είναι οι ύαινες που τρώνε απο τα αποφάγια των άλλων. Ετσι θα πεθάνουν, με το στίγμα. 


Οι “εμπόλεμοι” έχουν στόχο την απόκτηση και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. 


Η Τουρκία είναι ένας μπαλαντέρ στο παιγνίδι αυτό και προφανώς είναι το χαρτί των Αμερικανικών πετρελαικών εταιρειών στην Ανατ. Μεσόγειο. Παραμένουν φυσικά συνεργάτες των εταιρειών οπλικών συστημάτων και των εμπόρων όπλων στις δύο πλευρές του Αιγαίου. 


Δεν είναι τυχαίο ότι τα μνημόνια δεν περιέχουν καμμία αναπτυξιακή ρήτρα και ότι έχουν σχεδιασθεί με τρελλά λάθη, αφού βασίζονται σε ένα οικονομικό μοντέλο που δεν ενσωματώνει σωστά αυτό που λέγεται ανταγωνιστικότητα. 


Η Ελλάδα συνεχίζει να δανείζεται, η παραγωγή της συνεχίζει να συρρικνώνεται, η ύφεση συνεχίζει να αυξάνει, η ανταγωνιστικότητα της χώρας συνεχίζει κάθε χρόνο να μειώνεται κατά έξι θέσεις, τα κέρδη των επενδύσεων που προσκαλούν οι Σαμαράδες θα εξάγονται εκτός Ελλάδας, στις επιχειρήσεις που δημιουργούν στις ΕΟΖ χαρίζονται οι φόροι (Χαλκιδική, λιμάνι Πειραιά κλπ.), οι μειοδότες συνεχίζουν να σχεδιάζουν ψηφοθηρικές προσλήψεις με σκοπό να δώσουν δουλειές στο δημόσιο σε αντιπαραγωγικές δραστηριότητες σπαταλώντας δανεικά. Αυτό όλα δεν οδηγούν σε ανάπτυξη. Πρόκειται για καθοδηγούμενη εξαθλίωση με συγκεκριμένο σκοπό. 


Οι εμπόλεμοι δεν θέλουν την Ελλάδα να έχει να “τρώει”, δεν θέλουν τη χώρα να μπορεί να παράγει, δεν θέλουν να υπάρχει κράτος, δεν θέλουν τους καλύτερους στις καλύτερες θέσεις αλλά προτιμούν να έχουν τα πιόνια τους σε αυτές, κυρίως στα “περίπτερα” που είναι σε γωνία... Δεν προκαλεί λοιπόν εντύπωση που ακόμη και στη Βουλή έχουμε τους πιό άχρηστους της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι περίεργο που η Ελληνική δικαιοσύνη δεν λειτουργεί, αφού το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι. 


Αν θυμάστε, ο ΓΑΠ αλλά και οι κρυφοί του φίλοι αργότερα που έγιναν καθηγητές Παν/μίου με επιστολές και υποτροφίες από τον Ανδρέα, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη δημιουργία των Ευρωομολόγων σαν λύση των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας.
Αυτό δεν γίνεται τυχαία, και στοχεύει στην απεμπόληση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας σε εξευτελιστικές τιμές μέσω ΤΑΙΠΕΔ και μέσω τιτλοποιήσεων. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω μιλήσει για αυτά. Απο χρόνια τα λέω. Τώρα έχουμε φτάσει στο παρά πέντε. 


Το πράγμα όμως έπρεπε να στηθεί σιγά-σιγά. Μετέφεραν τον έλεγχο της ΑΟΖ στα μουλωχτά απο την Εταιρεία Υδρογονανθράκων στο ΤΑΙΠΕΔ. Στη συνέχεια βγήκε ο Αναστασιάδης στην Κύπρο ο οποίος (ω τί σύμπτωση) προχωράει μετά τη συζήτηση που είχε με το Σαμαρά στο Μαξίμου (και μετά το ταξίδι- κηδεία Σαμαρά στην Τουρκία) σε τιτλοποίηση των κοιτασμάτων της Κύπρου αυτά που έχουν βρεθεί στο οικόπεδο 12. 


Πρόκειται να κάνουν τιτλοποίηση και των Ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων με πρόφαση την ανάγκη να γίνει βιώσιμο το χρέος.
Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος τα λέει, αν είναι μάγκας, αν φοράει φούστα ή αν έχει κοτσίδες. Με ενδιαφέρει τι λέει και τι κάνει για αυτή τη χώρα και αυτό πρέπει να ενδιαφέρει και εσάς, αλλιώς το θέμα συζήτησης θα πηγαίνει αλλού, και αυτό όσους είναι πατριώτες ή ακόμη και διεθνιστές δεν τους συμφέρει. Το στοίχημα είναι κατά της Γερμανίας αλλά δεν είναι άμοιρη των ευθυνών της. Τόσα χρόνια αύξανε την ανταγωνιστικότητά της. 


Σχετικά με τη πώληση της ΔΕΠΑ 


Πιστεύω ότι είναι τόσο σημαντικό για τη Ρωσία η απόκτησή της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ, όσο ήταν σημαντικό να κρατήσει την Συρία στον έλεγχό της. Αυτό σημειώστε το. 


Δεν ξέρω μόνο τί έγινε με την εταιρεία του Ρότσιλντ στην οποία ο ΓΑΠ είχε αναθέσει την πώληση της ΔΕΠΑ. Επι πληρωμή βεβαια… Εδώ πρέπει ένας έντιμος δημοσιογράφος να βγάλει θέμα… Μυρίζει μπαγαποντιά. 


Ανάπτυξη δεν σημαίνει μόνο καλές ιδέες και φτηνό χρήμα 


Αυτά τα λένε κάτι δημοσιογράφοι που έβγαλαν μέχρι λύκειο και επειδή ήταν ανίκανοι και μπουνταλάδες πέρασαν σε ΑΕΙ που δεν τελείωσαν ποτέ. Είχαν τον μπαμπά από πίσω να τους διορίσει και τώρα κάνουν τον σαξοφωνίστα… Αυτοί θέλουν η χώρα να επανέλθει στην πρό του μνημονίου εποχή, με όλα πουλημένα όμως στους φίλους τους. Στηρίζουν πάλι εκείνα τα λαμόγια που έφαγαν τα θαλασσοδάνεια απο τα λεφτά που η ΕΕ έδινε στη χώρα και που τώρα θέλουν να ξαναδώσει μετά τις κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών με τις εγγυήσεις μας. Παράλληλα ποντάρουν σε λάθος άλογο… 


Ανάπτυξη μόνο με καλές ιδέες και φτηνο χρήμα δεν γίνεται. Τη γνώση ποιός θα την βάλει; O Φούφουτος; Μπορείτε και ακούτε ακόμη αυτά τα τυπάκια στα ραδιόφωνα; Bάζουν ωραία μουσική; Αυτές οι ύαινες είναι ότι χειρότερο διαθέτει η χώρα και τους θεωρώ πιο προδότες από τους πολιτικούς. Μη τους ακούτε. Κλείνετε τα ραδιόφωνα. Χαλάτε γερμανικές μπαταρίες τζάμπα. 


Ανάπτυξη σημαίνει υποδομές, εμπειρία, εξειδικευμένο προσωπικό, έρευνα και τεχνολογία, επιστροφή των Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού, μεταφορά τεχνολογίας και σοβαρό αναπτυξιακό πρόγραμμα. Εχετε δεί ποιούς καλούνε να βγάλουν ομιλίες στα ΑΕI; Υπάρχει πρόβλημα στις επιλογές τους. Γραφεία ταξιδίων ήταν τα ΑΕΙ απο παλιά. 


Oι σχολές των σωμάτων των ΕΔ κάλεσαν πρόσφατα τον Νανόπουλος να τους μιλήσει για το σωματίδιο του Θεού! Είναι προχωρημένοι… Είναι για πόλεμο. Αυτό χρειαζόντουσαν να μάθουν οι απόφοιτοι; Aντε ρε. Αντε ρέ. 


Αυτοί που “καταλαβαίνουν”, γιατί όλοι στο εξωτερικό δεν είναι απο Ελλάδα (από το Μπανανιστάν του Σημίτη), βλέποντας τέτοια χούγια αντιλαμβάνονται τα χάλια των σχολών των ΕΔ. Όλοι “βλέπουν” πίσω απο αυτή την επιλογή. Βλέπουν το χαμηλό τους επίπεδο. Για μένα μη το συζητάτε, βλέπω και σε τι τσαντήρι κοιμούνται στις ΕΔ. Τέλος πάντων. 


Το παρόν πολιτικό σύστημα πρέπει να αποχωρήσει δια παντός. Αυτό κατέστρεψε την Ελλάδα, διότι αυτό έβαζε τις υπογραφές. Οι Γερμανοί κοίταζαν και ακόμη κοιτάζουν το συμφέρον τους. Οι Έλληνες πολιτικοί συνεχίζουν να κάνουν, ότι τους λένε τα αφεντικά τους. Ολες τους οι δηλώσεις και οι πολιτικές πράξεις είναι ενατίον της χώρας και των πολιτών της. 


Δεν θέλει κρέμασμα η Μέρκελ. Αυτοί θέλουν κρέμασμα, αυτοί οι προδότες. Αυτοί υπέγραφαν, αυτοί οι Ελληνόφωνοι… 


Να στηρίζουμε την αλήθεια για να βρεθεί σταθερή λύση. Εν τω μεταξύ, ακούω ότι οι Κινέζοι ετοιμάζονται να στήσουν μια ακόμη ΕΟΖ στο αεροδρόμιο Βενιζέλος… 


O ρόλος των εφοπλιστών στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς αερίου απο την Κύπρο 


Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλυντήριο. Λοιπόν, αυτό που είπε ο Τσίπρας για τη φορολόγηση των εφοπλιστών ήταν για ξεκάρφωμα. Οι εφοπλιστές που έχουν κύκλο εργασιών στην Ελλάδα πρέπει να πληρώνουν φόρο. Αλλιώς να μη πληρώνει κανείς. Δεν υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία κατά το σύνταγμα; 


Αν δεν τους αρέσει να πάνε αλλού. Ενα σωστότερο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα προσφέρει περισσότερα στη δημοκρατία από μερικές θέσεις εργασίας. Δεν επιμένω να το καταλάβετε. Ξέρω όμως ότι θα το πληρώσετε, αν δεν καταλάβετε τί εννοώ. 


Αν δεν γίνει η σύνδεση με αγωγό της Κύπρου με την Ελλάδα, το LPG θα το μεταφέρουν αυτοί που δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους. Με εννοείτε ή να το εξηγήσω; 


Κοιτάξετε να τα εμπεδώσετε όσα λέω. 



Πηγή: ZCode

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...