Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: Μήπως ο πραγματικός στόχος είναι οι 14 τόνοι χρυσού της Μεγαλονησου


Η πρόταση που έγινε για την Κύπρο απο το Eurogroup ειναι τοσο οικονομικά όσο και πολιτικά "παράλογη" και γι αυτο ακριβώς τον λόγο υπάρχει ενα μεγάλο ερωτημα, μήπως τελικά αυτο που κρύβεται πίσω απο ολη την Κυπριακή κρίση να ειναι η επιθυμία για την κατάσχεση των αποθεμάτων χρυσου της Κύπρου;

Το άρθρο απο το 'Voice of Russia' θέτει κάποια ευλογα ερωτήματα
 

  • Γιατι ειναι τόσο ειδική η περίπτωση της διάσωσης της Κύπρου;
  • Γιατι προτιμούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να ωθήσουν την Κύπρο πρός την πτώχευση βάζοντας 'χερι' στις καταθέσεις;


Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ διακυνδυνεύουν την κατάρευση της ευρωζώνης. Αν έχουν κανει λάθος στο πακέτο διάσωσης με την εισφορά αλληλεγύης τότε γιατι δεν ειναι πρόθυμοι να το διορθώσουν; Οι ευρωπαίοι διαπραγματευτές επιμένουν ότι η Κύπρος πρέπει να δώσει € 5,86 δισεκατομμύρια, γνωρίζοντας ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει τα χρήματα. Η περίεργη αυτη συμπεριφορά μας οδηγεί στο να πιστεψουμε οτι η τρόικα προσπαθεί να πετύχει κάτι άλλο που μέχρι στιγμής δεν εχει αναφέρει κανείς.
Τι είναι αυτο που προσπαθούν να επιτύχουν;

Ας ρίξουμε μια ματιά στις αγορές χρυσού.

Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, ότι οι κεντρικές τράπεζες των ανεπτυγμένων χωρών λειτουργούν ένα τεράστιο σύστημα συμπίεσης των τιμών στις αγορές χρυσού και αργύρου. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αγνοούν αυτό το γεγονός, αλλά αρκετοί πληροφοριοδότες, όπως ο πρώην χρηματιστής της Goldman Sachs Andrew Maguire, έχει καταλήξει σε στοιχεία, που υποστηρίζουν την υπόθεση μιας ευρείας συνωμοσίας προς την καταστολή των τιμών του χρυσού και του αργύρου.

Για αρκετά χρόνια, γνωστοί χρηματιστές και επενδυτές, όπως οι Eric Sprott και John Sinclair έχουν προσπαθήσει να τραβήξουν την προσοχή του τύπου σ' αυτό το 'πρόβλημα'.
Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς που έγιναν από τον επενδυτή Eric Sprott, είναι πιθανό ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (US Federal Reserve) δεν έχει σχεδόν καθόλου διαθέσιμο χρυσό οπότε η ικανότητα της να συνεχίσει την καταστολή στις τιμές του χρυσού μειώνεται. Αν αυτό είναι όντως αλήθεια, η κρίση της Κύπρου ειναι ενα τεράστιο όφελος για τους χειριστές της αγοράς.

Το Ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι, Ρωσια 24, αναφέρει ότι σύμφωνα με το τρέχον σχέδιο που συζητείται από το κυπριακό κοινοβούλιο, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου θα πουλήσει τα αποθέματα χρυσού της, προκειμένου να καλύψει ένα μέρος από τα € 5,86 δισεκατομμύρια που απαιτούνται από το Eurogroup.

Οι άλλες πηγές "συνεισφοράς" της χώρας περιλαμβάνουν τα εξωφρενικά μέτρα που ακούγονται εδω και μια βδομάδα όπως ειναι η ειδική εισφορά για τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η απαλλοτρίωση των χρημάτων στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Κύπρου, έτσι μέσα σ'ολα αυτα κανείς δεν δίνει σημασία στην πώληση χρυσού.

Τα αποθέματα χρυσού της Κύπρου ειναι κάπου στους 13,9 τόνους.

Αν και δεν είναι μια μεγάλη ποσότητα, τα αποθέματα αυτά αντιπροσωπεύουν τα αποθέματα στην κεντρική τράπεζα ( 'physical gold' not 'paper gold') κατι που τα καθιστά πολύτιμα από τη σκοπιά των αγορών.

Εάν οι κεντρικές τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διατηρουν τις χαμηλές τιμές δεν εχουν χρυσό πλέον τότε ακόμη και η κάθε ουγγιά ειναι ανεκτίμητη.

Ο χρόνος έχει δείξει ότι οι διαχειριστές της αγοράς χρυσού είναι εξαιρετικά ισχυροί και θα κάνουν το πάν για να κρατήσουν τις τιμές του χρυσού και του αργύρου μειωμένες.

Αν πρέπει να αναγκάσουν μια χώρα να πτωχεύσει, προκειμένου να πάρουν 13,9 τόνους χρυσού θα το κάνουν. Εαν για να το κάνουν αυτο πρέπει να δημιουργήσουν ενα σύννεφο για να αποσπάσουν την προσοχή των ΜΜΕ τότε θα το κάνουν και αυτο. Αν ειναι επιτυχής τοτε ειναι πολύ πιθανό να υπάρξει συνέχεια με τα Ισπανικα και τα Ιταλικά αποθέματα χρυσού.

Το άρθρο απο την ιστοσελίδα 'Voice of Russia' μας έκανε να σκεφτούμε εαν μπορεί να υπάρχει κάτι πίσω απο την θεωρία του χρυσου ή εαν ειναι περισσότερο αλλη μια θεωρία συνομωσίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...