Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που κυβερνάται πιλοτικά από τη Νέα Τάξη


Γιατί επιχειρείται η πλήρης κατάργηση του κράτους;

Σε οποιοσδήποτε μορφής καθεστώτος, απολυταρχικού, δημοκρατικού, ολιγαρχικού κλπ, δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα χωρίς την ύπαρξη του κράτους.

Σήμερα στην Ελλάδα επιχειρείται για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας η εφαρμογή ενός λειτουργικού συστήματος στο οποίο η έννοια «κράτος» δεν έχει υπόσταση.

Δηλαδή κάθε μορφή δημόσιας υπηρεσίας, σε κρατικό, περιφερικό, νομαρχιακό, δημοτικό επίπεδο πρέπει να καταργηθεί και να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Τα πάντα θα λειτουργούν μέσα από μια τράπεζα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης η οποία θα φροντίζει για την «ένταξη» στο σύστημα ενός πολίτη υπό πλήρη έλεγχο.

Δολοφονούν έναν λαό για χάρη του κομματικού παρακράτους!



Ο Μπομπ Τρα, μόνιμος αντιπρόσωπος του IMF στην Αθήνα, ζει σε ένα διαμέρισμα της Φιλοθέης το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. έχει μετατρέψει σε φρούριο. Ακόμη και το κροτάλισμα των εξατμίσεων από τα παπιά των  delivery boys  που ακούγονται στο βάθος πίσω από τις φυλλωσιές προκαλεί κόκκινο συναγερμό. Οι άνδρες ασφαλείας τινάζονται σαν αιλουροειδή, κάποιοι από δαύτους φοράνε τιςμάσκες του χημικού πολέμου ενώ κάποιοι αλλοι ξαπλώνουν πίσω από τον μαντρότοιχο με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Χαλαρώνουν μόνο όταν ακούσουν τον επικεφαλής να τους φωνάζει
-Πιτσαδόρος ρε χαιβάνια, δεν είχατε πιτσαδόρο στα χωριά σας;
 

Ένα βράδι δύο δημοσιογράφοι μεγάλης αθηναικής εφημερίδας επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο και να πάρουν συνέντευξη από τον σκληροτράχηλο Μπομπ Τρα. 

Ο Σόρος χρηματοδοτεί την «Ελληνική Άνοιξη»


Βγήκε λοιπόν και επισήμως η είδηση για την χρηματοδότηση της πορτοκαλί επανάστασης ή μάλλον της ‘Ελληνικής άνοιξης” που έπεται. Ο ναζιστής σφαγέας Σόρος που το βρώμικο χρήμα του καταλήγει σε ποταμούς αίματος, εσωτερική κατάρρευση και εκποίηση των εθνών, ανακοίνωσε την “πρωτοβουλία” του. 

Παρουσία – ποιού άλλου;- του πιστού του συνεργάτη, Γεωργίου Παπανδρέου που εκτέλεσε βήμα προς βήμα το σχέδιο των κερδοσκόπων vulture funds.

Οι κόνδορες λοιπόν είναι εδώ.

Το ελπιδοφόρο είναι ότι δεν βρέθηκε ελληνόφωνος κομματικός σχηματισμός για να συνεργαστεί μαζί του, όπως έγινε στις άλλες χώρες “παρέμβασης”. Η παπανδρεϊκή συμμορία πλέον έχει σβηστεί από τον χάρτη.

GEMU: Ιδού το νέο «μεγάλο κόλπο» της ΕΕ…


Στο μεγάλο λεξικό των ακρωνυμίων των Βρυξελλών έχει γίνει μια νέα προσθήκη από τον Ιούνιο, ο όρος GEMU (Genuine Economic and Monetary Union), σύμφωνα με το Reuters. 

Πρόκειται για ορισμό της Πραγματικής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, ένας όρος που χρησιμοποιείται στα συμπεράσματα των δύο τελευταίων Συνόδων Κορυφής της ΕΕ, αποτελώντας μια σιωπηρή παραδοχή ότι, το ευρώ που δημιουργήθηκε με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992, είχε ελαττώματα και ήταν θλιβερά ελλιπές. 

Επίσης σηματοδοτεί ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αρχίσει να στρέφουν το ενδιαφέρον τους από την διαχείριση της κρίσης για την διάσωση του ευρώ, στη μακροπρόθεσμη διαδικασία της οικοδόμησης μιας πιο ισχυρής και ανθεκτικής αρχιτεκτονικής για τη νομισματική ένωση. 

Τι θα αλλάξει στη ζωή μας μόλις ανοίξουν τα επαγγέλματα

"Η κυβέρνηση πρέπει (;) να υλοποιήσει μέσα σε τρεις εβδομάδες όσα δεν έγιναν σε τρία χρόνια"... 

Εκτός από μειώσεις μισθών και συντάξεων, περιορισμούς σε κοινωνικά επιδόματα και εργασιακά δικαιώματα, το Μνημόνιο 3 προβλέπει το άμεσο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ως προαπαιτούμενη δράση ("prior action") πριν από την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει μέσα σε τρεις εβδομάδες όσα δεν έγιναν σε τρία χρόνια.Στη μυστική ενημέρωση των ξένων δημοσιογράφων στο ξενοδοχείο «Hilton» (την οποία αποκάλυψε κατ’ αποκλειστικότητα «Το Βήμα της Κυριακής») ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Πόουλ Τόμσεν ανέφερε επί λέξει: «Αν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο έχουμε αποτύχει, αυτός είναι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Κυβερνοεπίθεση hackers στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών! Διαρροή εγγράφων άνευ προηγουμένου!



Κυβερνοεπίθεση με ταυτόχρονη διαρροή απόρρητων και διαβαθμισμένων εγγράφων, πραγματοποίησαν hackers στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες που τέθηκαν υπόψη της συντακτικής ομάδας του SecNews τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Η νέα ισχυρή κυβερνοεπίθεση, μια από τις σημαντικότερες κατά την άποψή μας των τελευταίων ετών εναντίον Ελληνικών κυβερνητικών δικτύων, είχε κύριο στόχο την διαρροή εγγράφων και πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας (!). Δείτε παρακάτω πως <…>

ενημερώθηκε η συντακτική ομάδα του SecNews και τα συγκλονιστικά στοιχεία που τέθηκαν στην διάθεσή μας!

Οργανωμένο κύκλωμα υποκλοπής εγγράφων πίσω από την επίθεση στο Υπουργείο Οικονομικών!

Τα μέλη της συντακτικής ομάδας του SecNews συνεχίζοντας από το πρωί την ενδελεχή τους έρευνα για την σοβαρότατη υπόθεση διαρροής εσωτερικών εγγράφων του Υπουργείου Οικονομικών, έγιναν κοινωνός μιας άκρως σημαντικής πληροφορίας! Η πληροφορία αναφέρει μεταξύ άλλων “ΜΟΥΦΑ hackers  υπέκλεψαν τα έγγραφα – Χρησιμοποίησαν το όνομα των Anonymous για αλλότριους και υπόγειους σκοπούς”

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, <…>
πίσω από την αθρόα διαρροή εγγράφων βρίσκεται οργανωμένο κύκλωμα που υποκλέπτει έγγραφα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και στην συνέχεια πραγματοποιεί δημοσιοποίηση σε ιστοσελίδες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΦΩΝΑΣ SANDY ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΩΝ ILLUMINATI;



Είναι η παράξενη φύση αυτής της θύελλας μια σαφή ένδειξη ότι οι Illuminati έχουν κυριαρχήσει τελικά στην τέχνη και την επιστήμη του ελέγχου του καιρού; 
Είναι αυτό το αποτέλεσμα όσων βρίσκονται στην εξουσία με τη χρήση τεχνολογιών όπως το HAARP για να δημιουργήσουν αυτό που έχει ονομαστεί ως "Frankenstorm";

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ (βίντεο)

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ποιοι καλύπτουν τον άνθρωπο που βύθισε τη χώρα;


 


Η σχέση της καλοντυμένης- γοητευτική για πολλούς και σίγουρα μυστηριώδης- Γαλλίδας επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με την Ελλάδα της κρίσης είναι σχεδόν μεταφυσική. Δύο λίστες που πέρασαν από τα χέρια της θα μπορούσαν να αποτελούν σημεία αναφοράς σε όλα τα ντοκυμαντέρ αλλά και τις ταινίες που θα γυρισθούν στο μέλλον για την κρίση που βιώνει η Ευρώπη και την πολύ πιθανή διάλυση της ευρωζώνης. Δεν θα κάνουμε λόγο για το ξέσπασμα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου που αχνοφαίνεται στο βάθος, για να μην χαλάσουμε την σκηνή που ακολουθεί. 
Mάιος 2009. Στον “Αστέρα Βουλιαγμένης” διεξάγεται η ετήσια σύνοδος της 

Γελοίοι και μοιραίοι...


Αν η δημοσίευση της λίστας Lagarde έκανε ρόμπα τα εμπλεκόμενα πολιτικά απολειφάδια εντός των συνόρων της χώρας, η σύλληψη του δράστη, τα έκανε ρόμπα σ' ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν χρειάζεται ν' απαριθμήσουμε τα παγκόσμια μέσα, που την ίδια στιγμή που ένας εύθικτος εισαγγελέας εξέδιδε ένταλμα σύλληψης, αυτά είχαν ήδη αναρτήσει φαρδιά-πλατιά στην πρώτη τους σελίδα την πλήρη ανταπόκριση από το συμβάν, χασκογελώντας ειρωνικά για τα τεκταινόμενα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Εύθικτος βεβαίως, ως προς την υπεράσπιση της πολιτικής και οικονομικής ελίτ, και ουχί άλλων τινών προσώπων που προσφάτως είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από άλλου τύπου λίστες. Κυρίως όμως ανόητος, μιας και η υπερευαισθησία του φούντωσε κι άλλο τη φωτιά που μόλις είχε αρχίσει να γλύφει τα μπατζάκια αυτών, που για μια στιγμή φαινόταν ότι μπορεί και να γλίτωναν το ολοκαύτωμα.

Και το συμβάν δεν ήταν τα ονόματα αυτά καθ' αυτά, χεστήκαμε που λέει ο λόγος, (άλλωστε λίγο πολύ αυτά περιμέναμε να δούμε, όχι φυσικά ως παράνομους

Η παράταση της παράστασης και οι τίτλοι τέλους


Όλοι έχουμε παρατηρήσει πως είναι τόσες πολλές οι εξελίξεις, που σχεδόν δεν προλαβαίνουμε να ενημερωθούμε για το τι συμβαίνει. Τα περισσότερα από τα «φοβερά νέα» είναι πεμπτοκλασσάτα στην ειδησεογραφία, αλλά δεδομένης της ανάγκης του απαραίτητου αποπροσανατολισμού, αλλά κυρίως της δημιουργίας μίας παράτασης των εσωτερικών οικονομικών (ίσως και πολιτικών) εξελίξεων της Ελλάδας, προκειμένου να ικανοποιηθεί η εντολή του πλανητάρχη Ομπάμα, ο οποίος ήταν απολύτως σαφής όταν διεμήνυσε το περίφημο «κρατήστε την Ελλάδα μέχρι και τις αμερικανικές εκλογές»…

Δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε, αφού είναι δεδομένο πως το ένα εφεύρημα διαδέχεται το άλλο, προκειμένου να εμφανιστούν προσκόμματα, δυσκολίες και προβλήματα για την αντιμετώπιση της τρόικας και την επίδοση των περίφημων

Chinese Global Times: Μέχρι και Ουιγούρους ισλαμιστές μισθοφόρους έστειλε η Άγκυρα στην Συρία!


Μέχρι και... Κινέζους ισλαμιστές μισθοφόρους έχουν επιστρατεύσει οι οι Τούρκοι στην Συρία, όπως αποκαλύπτει η κινεζική εφημερίδα Chinese Global Times που επικαλείται πηγές των μυστικών υπηρεσιών της Κίνας. Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι μισθοφόρικοί πυρήνες από το Ανατολικό Τουρκεστάν του Ισλαμικού Κίνηματος (Etim, έχουν στρατολογήσει και Ουιγούρους Τούρκους από την περιοχή Xinjiang στα δυτικά της Κίνας και έχουν σταλεί μέσω Τουρκίας στην Συρία.

Σύμφωνα με μια πηγή από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας, τα μέλη της Etim και η Ένωση Παιδείας και Αλληλεγγύης του Ανατολικού Τουρκεστάν (ETESA) πηγαίνουν στη Συρία από τον Μάιο και έχουν ήδη καταγράψει σημαντικές απώλειες.

Η ΛΙΣΤΑ LANGARDE ΚΑΙ Η ΚΟΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ


Οι λίστα-ρχοι:
Η λίστα Lagarde και η Κόπρος του Αυγεία  
Πέτρος Αργυρίου (agriazwa.blogspot.com)
Που είναι η λίστα Οέο;
Παντού και πουθενά. Και από χθες δημοσιευμένη στο μοναδικό περιοδικό μαχητικής δημοσιογραφίας, το Hot Doc.
Περί τίνος πρόκειται; Για μια τεράστια επιχείρηση εκβιασμών, ανευθυνότητας και συγκάλυψης.
Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Το 2006 ο Herve Falciani, τεχνικός ασφαλείας της ελβετικής τράπεζας HSBC «υποκλέπτει» από αυτήν τα στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων μεγαλοκαταθετών της. Του παίρνει δύο χρόνια για να ολοκληρώσει τη μεταφορά των δεδομένων από την Τράπεζα στον υπολογιστή του όπου και δημιουργείται η περίφημη λίστα Falciani που περιέχει όχι μόνο τα ονοματεπώνυμα και τα ύψη των λογαριασμών καταθετών της HSBC αλλά το σημαντικότερο, την κίνηση των λογαριασμών. Ένας μικρός Assange του τραπεζικού συστήματος έχει γεννηθεί.

Προστατεύουν τους... χορηγούς τους


1996-2004: οι εκσυγχρονιστές-παλιάνθρωποι υφαίνουν μεθοδικά το δίχτυ προστασίας του εργολαβοπολιτικού συμπλέγματος

 
Νόμος 2408/1996: ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Βενιζέλος, αυτό το αγλάισμα επονείδιστου rerum Pasocorum, καθιστά πλημμέλημα την κακουργηματική πλαστογραφία, αν το επιδιωκόμενο όφελος δεν υπερβαίνει τα 25.000.000 δραχμών. Έτσι, παραγράφονται τα εγκλήματα του πατρός του, καθ’ α θρυλείται. Χιλιάδες παγαποντίσκοι ανακουφίζονται με αυτή την επιτυχή αποσυμφόρηση των φυλακών και της Δικαιοσύνης. Επίσης, το αδίκημα της έκδοσης ακάλυπτης επιταγής διώκεται πλέον κατ’ έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως, ώστε να ταλαιπωρείται ο πολίτης πηγαίνοντας στην εισαγγελία, για να υποβάλει μήνυση. Με νόμο της ίδιας «προοδευτικής» και «σοσιαλιστικής» δημοκρατορικής παράταξης του 2011, θα πρέπει πλέον να καταβάλει και παράβολο € 100.

Ντράγκι: Κάποιες κυβερνήσεις έχουν χάσει την εθνική τους ανεξαρτησία


Κυνική δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ στο Der Spiegel – Μήνυμα προς την Ελληνική κυβέρνηση

Μία απίστευτα κυνική τοποθέτηση, που αποτελεί μήνυμα προς την Ελληνική τρικομματική κυβέρνηση, είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα στη συνέντευξη του Προέδρου της ΕΚΤ κ. Ντράγκι στο Spiegel.

O Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του με την πρόταση του κ. Σόιμπλε για έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών από έναν Υπερεπίτροπο. Η πρόταση αυτή συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και ο κ.Ντράγκι δεν ”μάσησε” καθόλου τα λόγια του.

Καποιοι μόλις ΤΩΡΑ(!)είδαν την ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ! "Πεφτουν από τα σύννεφα!"



netakias

τα γράφουμε από το 2011...

Λίγη μήτηρ μαθήσεως γι αυτούς που θα ψηφίσουν Αύριο...

Οι τροπολογίες του Γιάννη Στουρνάρα στο νομοσχέδιο για την απόσυρση του Δημοσίου από ΔΕΚΟ και λιμάνια, δεν έπεισαν τους εισηγητές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να άρουν τις ενστάσεις τους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ .
Η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚεπέμεινε να έχει η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποφασιστικό ρόλο για την κάθε μία αποκρατικοποίηση και όχι απλώς συμβουλευτικό, όπως προβλέπει η χθεσινοβραδινή τροπολογία Στουρνάρα.
Μάλλον την 1 Ιουλίου ο κ.κ.Κουκουλόπουλος θα ήταν σε ταξίδι αναψυχής στο Α'Κενταύρου γιατί στο Μεσοπρόθεσμο αναγράφεται ξεκάθαρα :

Καταργούν το Κοινοβούλιο οι δανειστές!!!


  • Πολιτικός σεισμός από την απαίτησή τους να μην εγκρίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις από τη Βουλή 
  • Συμφωνεί μαζί τους και ο… κ. Στουρνάρας 
  • Στον αέρα η ψήφιση του νομοσχεδίου αύριο το βράδυ 
  • Τηλεφωνικές επικοινωνίες, αυτή την ώρα, του κ. Στουρνάρα με τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Απέρριψαν οι δανειστές το αίτημα της Ελληνικής πλευράς να κυρώνονται οι συμφωνίες αποκρατικοποιήσεων από το Ελληνικό Κοινοβούλιο

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες το βράδυ, έξω από το Μαξίμου, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, που έσπευσε να συμφωνήσει με την απαίτηση της τρόικας με το επιχείρημα… ότι κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει αν οι

Η κρίση είναι όχημα για την οικοδόμηση της Ευρωαυτοκρατορίας


  • Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ισπανία, ως παράδειγμα, αντιπροσωπεύουν ένα ευρύτερο μοντέλο διακυβέρνησης και πολιτεύματος, το οποίο συνεπάγεται τη διάβρωση της εθνικής κυριαρχίας των ευρωπαϊκών χωρών.
  • Η προσεκτικά σχεδιασμένη, υποδαυλιζόμενη και τροφοδοτούμενη κρίση του χρέους, σε συνδυασμό με τις πολιτικές αυτονόμησης περιφερειών, τις οποίες μεθοδικά προωθούν οι Βρυξέλλες, δεν προκαλεί μόνο την κατάρρευση των εθνών-κρατών στην Ευρώπη, αλλά, αν τη δει κανείς από μια ευρύτερη προοπτική, υπονομεύει την εθνική κυριαρχία και κρατική υπόσταση των χωρών, ως γενικές αρχές.
Των Andrei Ganzha και Sergei Klimovski 
Ίδρυμα γεωπολιτικών ερευνών Strategic Culture Foundation 
26 Οκτωβρίου 2012


Νέα αρχαία πόλη βρέθηκε στη Σμύρνη...


Άλλη μια αρχαία πόλη με μοναδικά μωσαϊκά, έφερε στο φως η σκαπάνη των αρχαιολόγων, στη Σμύρνη. Υποστηρίζεται πως ενδεχομένως πρόκειται για την αρχαία πόλη Δυτική Ζεύγμα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Αναντολού».
Τόσο όμως, στο τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου, όσο και στο δημοσίευμά της η «Χουριέτ», παραλείπουν να αναφέρουν ότι πρόκειται για αρχαία ελληνική πόλη.

Τα ερείπια της πόλης που χρονολογείται πριν από 1.700 χρόνια, ανακαλύφθηκαν σε ανασκαφές που έγιναν στη συνοικία Kemalpaşa της Σμύρνης.

Ο Τούρκος αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού και Μουσείων Osman Murat Süslü, σε συνέντευξη Τύπου είπε πως τα μωσαϊκά που ανακαλύφθηκαν, αλλά και η δομή της αρχαίας αυτής πόλης αναμένεται να προσελκύσουν πολλούς τουρίστες.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ


Ο Ηθοποιός Κώστας Πρέκας σε μια εκ βαθέων συνέντευξη..στην '' Πόλη των Παραισθήσεων '' με την Βίκυ Μιχαλονάκου στο kontra channel tv. ανήμερα 28 Οκτωβρίου 2012 μιλάει για όλους και για όλα....για τα δεινά του κομμουνισμού στην Ελλάδα ,για την κατάρα που λέγεται ΠΑΣΟΚ , για την επταετία και τον Γεώργιο Παπαδόπουλο ,για τον Σαμαρά και την Νέα Δημοκρατία, για την οικονομική κατοχή ,για την προσπάθεια να εκμηδενίσουν τον ίδιο εξαιτίας των πατριωτικών απόψεων του και για την "κίνηση" που ετοιμάζει.

Η Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας 1981-2011



Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη του «Κινήματος» στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι πού θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να μοιραστούν στις ορδές των «μη προνομιούχων» που ανυπόμονοι περιμένουν την ώρα της μεγάλης εισβολής. (Διαβάστε το όλο. Θα αυξηθεί κατακόρυφα η οργή σας και δεν θα πιστεύετε τις αποκαλύψεις οι 
οποίες λόγω του έγκριτου δημοσιογράφου είναι όλες τεκμηριωμένες).

Η κατάρα των τριών γενιών Παπανδρέου

Ελληνική τραγική φάρσα η πολιτική ιστορία της οικογένειας. Του James Petras

Σε καθεμιά από τις τρεις αποφασιστικές στιγμές της πρόσφατης ιστορίας της, η Ελλάδα ανακόπηκε από την πιθανότητα κοινωνικού μετασχηματισμού προς την πολιτική ανεξαρτησία και την ελευθερία από την ξένη κηδεμονία από κάποιο μέλος της οικογένειας Παπανδρέου.[…]

Γεώργιος Παπανδρέου ο πρεσβύτερος: Μεταξύ επανάστασης και αντίδρασης

Στον απόηχο μιας από τις μεγαλύτερες αντιφασιστικές αντάρτικες νίκες στην Ευρώπη το ελληνικό αντιστασιακό κίνημα, υποστηριζόμενο από περισσότερα από 2 εκατομμύρια πολίτες, προέλαυνε τον Οκτώβρη του 1944 για την απελευθέρωση της Αθήνας. Με πενιχρή υποστήριξη στο εσωτερικό της χώρας, ο Γεώργιος Παπανδρέου στηριζόταν στα πολεμικά αεροπλάνα και άρματα μάχης των Βρετανών ιμπεριαλιστών και στην εξόριστη δεξιά ελληνική μοναρχία. Ως πρωθυπουργός διέταξε τον αφοπλισμό της Αντίστασης και στήριξε τη στρατιωτική επίθεση των Βρετανών ενάντια σε χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές στην Πλατεία Συντάγματος της Αθήνας. Ο Παπανδρέου προΐστατο της στρατολόγησης πολλών πρώην συνεργατών των ναζί και μοναρχικών που χρηματοδοτούνταν,

Διώτης: Υπάρχουν σχέσεις ΠΑΣΟΚ και 17 Νοέμβρη


«Η 17 Νοέμβρη είχε ρίζες στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν ''ξέφτια''-συμπαθούντες της  που δε συνελήφθησαν ποτέ»

Ο Γ. Διώτης μιλάει για την εποχή που ήταν επικεφαλής στον τομέα της αντιτρομοκρατίας.
Υπήρξε ανακριτής της «17 Νοέμβρη». Συνεργάστηκε με μυστικές υπηρεσίες, δούλεψε με πολλούς ανθρώπους. Αλίευε μυστικά και αξιολογούσε πληροφορίες που έφταναν στα χέρια του. Αναμφίβολα, ο Γιάννης Διώτης ήταν ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην πάταξη της τρομοκρατίας αφού διετέλεσε επικεφαλής στον τομέα της αντιτρομοκρατίας και της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος από το 1994 έως το 2004.

Στη συνέντευξή του στο περιοδικό «Crash», ο εισαγγελέας μίλησε στο Γιώργο Τράγκα για το ρόλο του στην εξιχνίαση της τρομοκρατίας και όχι μόνο…

200 ΔΙΣ ΒΑΡΕΛΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΣΡΑΗΛ


Στα πλαίσια αποδυνάμωσης της Τουρκίας που έχει κριθεί από τις ΗΠΑ «επικίνδυνα και απρόβλεπτα αναπτυσσόμενη», δημιουργήθηκε ο άξονας Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ για την εξαγωγή των πετρελαίων και του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε συνδυασμό με τα τεράστια κοιτάσματα του Ιονίου και της Ηπείρου, αλλά και του Θερμαϊκού κόλπου, το μόνο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να παίξει τα χαρτιά της σωστά και να μην τρομάξει τους ισχυρούς, ώστε να τους τη βγει από εκεί που δεν το περιμένουν. Εκείνο που επίσης πρέπει να προσεχθεί ,είναι να μην γίνουν βιαστικές κινήσεις στο Αιγαίο, όπου οι Τούρκοι ζητούν συνδιαχείριση.
Υπάρχουν τα αποτελέσματα δύο επίσημων μελετών του USGS που βασίζονται στην ανάλυση στοιχείων από πάνω από 1000 γεωτρήσεις που έχουν γίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και από σεισμικές καταγραφές σε έκταση μεγαλύτερη των 30 χιλιάδων χιλιομέτρων. Και δεν πρόκειται μόνο για φυσικό αέριο αλλά και για πετρέλαιο για πετρέλαιο, σε απίστευτες ποσότητες που ξεπερνούν το 75% του αποθέματος της Σαουδικής Αραβίας.

Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ λόγω των φυσικών κοιτασμάτων της

Το τελευταίο διάστημα πολλά διεθνή ΜΜΕ ασχολούνται με το παράδοξο της Ελλάδας, η οποία αν και είναι υπερχρεωμένη, διαθέτει ωστόσο έναν απίστευτο φυσικό πλούτο.

Γίνεται έτσι σαφές ότι δυστυχώς αυτός ο πλούτος είναι μία από τις βασικές αιτίες για τις οποίες η χώρα είναι αλυσοδεμένη και οι Έλληνες υποφέρουν: υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι επιδιώκουν να ελέγξουν αυτά τα κοιτάσματα, ελέγχοντας την ίδια την χώρα.


”Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μια υπερχρεωμένη αλλά πετρελαιοπαραγωγός χώρα αν και η τρέχουσα παραγωγή είναι αρκετά περιορισμένη: δύο χιλιάδες βαρέλια την ημέρα, ή 0,5 τοις εκατό των αναγκών της χώρας”, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι έχει παραμελήσει στο παρελθόν η Αθήνα να προχωρήσει στην εξερεύνηση των δυνατοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αποκάλυψη για κρατικές συμμορίες


Για δράση συμμοριών που λειτουργούν ανενόχλητες μέσα στις κρατικές υπηρεσίες και τα ασφαλιστικά ταμεία και για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών σε ανώτατο επίπεδο προκειμένου να «κλείνουν» γρήγορα και ανώδυνα δύσκολες υποθέσεις για μεγάλους οικονομικούς εγκληματίες, μιλάει σε επίσημη έκθεσή του το 2007 ο τότε επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), κ. Γ. Κουρέρης.Την αναφορά του έστειλε στον τότε υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο, στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λ. Ρακιντζή και στον τότε προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά κ. Γ. Πεπόνη.

«Από της συστάσεως του ΣΕΥΥΠ λειτουργεί εντός αυτού συμμορία συγκροτούμενη από επιθεωρητές, οι οποίοι σε συνεργασία με μέλη της ηγετικής ομάδας του Σώματος Ελεγκτών,συγκαλύπτει συστηματικά ενόχους οικονομικών καταχρήσεων και μεγάλων παρανομιών».

Επιχείρηση μορμόνοι... και αμερικανικές εκλογές


Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

“...Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ επιδεινώθηκαν κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα... Ο πρόεδρος Ομπάμα είναι ο λιγότερο δημοφιλής Αμερικάνος πρόεδρος στο Ισραήλ...”

Aυτά δήλωσε ο Νταν Σένορ σύμβουλος του Μίτ Ρόμνεϊ .Είναι φανερή η πρόθεση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου να πλειοδοτήσει του αντιπάλου του σε φιλο-σιωνισμό. Ούτως ή άλλως ο Μίτ Ρόμνεϊ ως συνεπής Μορμόνος φαίνεται να πιστεύει στην Νέα Ιερουσαλήμ και στον ρόλο των ΗΠΑ στην επί της Γης εγκαθίδρυση της βασιλείας του Ισραήλ.

Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των υποψήφιων προέδρων δεν θα απασχολούσαν πολύ την Ευρώπη, αλλά εδώ μιλάμε για Αμερική...

Ὕψωμα 731: Οἱ Θερμοπύλες ποὺ δὲν ἔπεσαν!

Στις αρχές Μαρτίου 1941, ο ίδιος ο Μπενίτο Μουσολίνι έφτασε στην Αλβανία για να παρακολουθήσει από κοντά τις επιχειρήσεις. Κύριος στόχος, η διάσπαση του μετώπου σε μια γραμμή έξι χιλιομέτρων, από την Γκλάβα στο Μπούμπεσι. Την επιχείρηση είχε αναλάβει το όγδοο ιταλικό σώμα στρατού, που έριξε στη μάχη τέσσερις μεραρχίες και δυο τάγματα μελανοχιτώνων, κρατώντας άλλες δύο σε εφεδρεία. Απέναντι τους, η πρώτη ελληνική μεραρχία που πολεμούσε συνεχώς από την αρχή της εκστρατείας. Η πολυδιαφημισμένη «Εαρινή Επίθεση» των Ιταλών ξέσπασε στις 9 του Μάρτη του 1941 σε όλη τη γραμμή του μετώπου. Στις 26 του Μάρτη ο απολογισμός ήταν τραγικός. Δώδεκα ιταλικές μεραρχίες με άφθονα εφόδια είχαν ριχτεί σε έξι καταπονημένες ελληνικές και δεν πήραν ούτε σπιθαμή εδάφους.


Μεγάλη συμβολή στον Β' ΠΠ είχε η χώρα μας. Πιο γνωστή στο ευρύ κοινό η Ελληνο-ιταλική σύγκρουση στην Πίνδο, η Μάχη των Οχυρών της Γραμμής Μεταξά και η Μάχη της Κρήτης. Ένα περιστατικό ηρωικό από το ελληνο-αλβανικό μέτωπο που δεν είναι τόσο πολύ γνωστό, διαδραματίστηκε κατά την διάρκεια της «Εαρινής Επίθεσης» των Ιταλών στο Ύψωμα 731.

Η Κύπρος μπροστά στο έπος του ’40 >Σ’ ένα εθελοντικό παραλήρημα άφησε τη δική της σφραγίδα

Του Χριστάκη ΕυσταθίουΦωτογραφία

Από το Κέντρο Εκπαίδευσης στα Πολεμίδια, όπου γινόταν η βασική εκγύμναση των εθελοντών. Ανάμεσά τους και ο Κώστας Σοφοκλέους, από την Πάφο. Η φωτογραφία δόθηκε από τη θυγατέρα του, γνωστή ηθοποιό Βαλεντίνα Σοφοκλέους. 
Δυναμική ήταν η συμμετοχή της Κύπρου στα γεγονότα που σημάδεψαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποτυπώνεται μέσα από ζωντανές μαρτυρίες που έχουν καταγραφεί πλέον στα κατάστιχα της Ιστορίας. Συνδυάστηκε με εξελίξεις που σφράγισαν το παρελθόν αλλά και που προσδιόρισαν σημαντικά το παρόν. Με νοήματα και μηνύματα που προεκτείνονται και ίσως παραπέμπουν και προς το μέλλον.

Η σημερινή μέρα προσφέρεται ιδιαίτερα για μια σύντομη αναφορά σε γεγονότα που αποκαλύπτουν μεγαλείο ψυχής. Που σίγουρα δεν μπορεί να περιορίζεται σ’ ένα μόνο ένδοξο παρελθόν. Έρχονται ακριβώς να μας τοποθετήσουν ακόμα περισσότερο προ των ευθυνών μας για το σήμερα που φαντάζει τόσο αβέβαιο και εφιαλτικό.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 και η Κύπρος

Γεμάτοι με εθνικό παλμό, αγνό πατριωτισμό και οραματισμό για το Γένος, τιμούμε και φέτος το ένδοξο Έπος του ’40. Η Ελλάδα μας, με το περήφανο ΟΧΙ στον Άξονα, σε μία άλλη διατύπωση της πατροπαράδοτης απάντησης «Μόλων Λαβε», με την ιαχή «ΑΕΡΑ» και με το πνεύμα της θυσίας έδωσε ένα ισχυρό ράπισμα στον φασισμό, και μια ελληνική ανάσα στην Ευρώπη.  

Ήταν η ώρα του Ελληνισμού να αποδείξει τον πλούτο των αρετών των Ελλήνων

Η μικρή Ελλάδα, σε πείσμα κάθε ανθρώπινης λογικής απέναντι σε λόγχες, πολεμικά σκάφη, υποβρύχια και αεροπλάνα έστηνε 7.000 000 καρδίες.
  

Το Πανελλήνιο τραγουδούσε για το χαμόγελο των φαντάρων, που έμπαιναν μπροστά με σεμνότητα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς χειροκροτήματα.

Οι γυναίκες της Πίνδου (1940)


Οι γυναίκες της Πίνδου, στον δύσκολο τούτο πόλεμο εναντίον του Ιταλικού Φασισμού, έδωσαν το δικό τους παρών, στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Η προσφορά τους, αυθόρμητη και αυτόβουλη. Αυτές οι αγρότισσες των κακοτράχαλων Ηπειρωτικών βουνών, από την Κόνιτσα, το Ζαγόρι, το Πωγώνι, τη Φούρκα, τον Πεντάλοφο, τον Επτάλοφο, τη Βούρμπιανη κ.λπ., σχημάτιζαν ατέλειωτες φάλαγγες, σκαρφαλώνοντας σε υψόμετρο 2.000 και 2.500 μέτρων, φορτωμένες πολεμοφόδια, όπλα και τρόφιμα στο ανέβασμα, και κουβαλώντας τραυματίες στο κατέβασμα. Για όλες αυτές τις γυναίκες ο

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Μύθος το αλβανικό έπος, απλή διέλευση η εισβολή των Ιταλών

Μετά το συνωστισμό της Ρεπούση μας προέκυψε νέος… Ρεπούσης, αυτή τη φορά για το αλβανικό έπος. Η εφημερίδα Αυγή, κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύει άρθρο όπου το στέλεχος του κόμματος, Νάσος Θεοδωρίδης, χαρακτηρίζει το Αλβανικό έπος «μύθο» και ότι η Ελλάδα μπήκε σε ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ότι υπήρχαν λιποτάκτες που εκτελέστηκαν, ότι ο πόλεμος

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Όσοι ζήτε στην Αθήνα κοιτάξτε στον ουρανό το φεγγάρι
πλαισιωμένο με ένα ολοστρόγγυλο τεράστιο στεφάνι με όλα τα χρώματα της Ίριδας
Το ομορφότερο υπερθέαμα που θα μπορούσε να μας χαρίσει ή φύση....
Πραγματικά μαγευτικό....

Η ελληνική εξωτερική πολιτική και διπλωματία του Ιωάννη Μεταξά έναντι της Ιταλίας (1936-1940)


γράφει ο Αρχιμανδρίτης κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ  ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΟΣ σε πρώτη διαδικτυακή δημοσίευση στο http://www.istorikathemata.com/ )

 Το 1936, όταν ο Ιωάννης Μεταξάς κήρυξε την δικτατορία της 4ης Αυγούστου και εξ αιτίας του εσωτερικού κομμουνιστικού κινδύνου και της αναταραχής στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδος, στον διεθνή χώρο είχαν ήδη εκδηλωθεί τα πρώτα σημάδια του επερχομένου πολέμου ( ενσωμάτωση Ρηνανίας στην Γερμανία, κατάκτηση Αβυσσηνίας από τους Ιταλούς, ιταλική παρουσία στην Αλβανία, ισπανικός εμφύλιος). Οι επεκτατικές διαθέσεις της ιταλικής εξωτερικής πολιτικής στην ανατολική Μεσόγειο γίνονταν εύκολα αντιληπτές. Σε αυτές τις δυσμενείς διεθνείς συνθήκες κύριο μέλημα της εξωτερικής πολιτικής του Μεταξά ήταν να διατηρήσει την ουδετερότητα της Ελλάδος. Έτσι, προσπαθεί να αποφύγει τις ιταλικές προκλήσεις ώστε να αποτραπεί ο πόλεμος, και ταυτόχρονα επιζητεί την βρετανική υποστήριξη ως αντιστάθμισμα της ιταλικής διεισδυτικότητας στην νοτιοανατολική Ευρώπη, Βαλκάνια και Μεσόγειο. Επιπλέον, φροντίζει να προετοιμάσει πολεμικά την χώρα για το ενδεχόμενο ενός πολέμου. Είναι ενδεικτικό ότι την τετραετία 1936-1940 δαπανήθηκαν 12 δις δρχ. για τον εξοπλισμό και την οχύρωση της χώρας [i].

HAF F-16 DEMO TEAM ''ΖΕΥΣ'',ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28/10/2012



Η συγκλονιστική επίδειξη ενός γαλάζιου Αετού σε έναν γκρίζο δακρυσμένο ουρανό....

Καλημέρα Ελλάδα μου! με ένα εμβατήριο ΓΙΑΤΙ.... ΕΔΩ ΑΕΤΟΙ ΠΕΤΟΥΝ!


Χρόνια Πολλά Ελλάδα μου!
Χρόνια Πολλά στην Αθάνατη Ελληνική Λεβεντιά!
Τιμή και Μνήμη στους Ήρωες 
που γεμίζουν  συγκίνηση και υπερηφάνεια την ψυχή μας.

Ζήτω το ΟΧΙ!
Ζήτω τα μεγάλα ΟΧΙ που θα πούμε!
Ζήτω το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ
και για όσους ακόμη δεν κατάλαβαν
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ!




Εδώ να μην ξανάρθετε
λένε οι αετοί στους γύπες
ούτε ημέρα ούτε πρωί
μα ούτε και τις νύχτες

Γιατί εδώ αετοί πετούν
και όχι περιστέρια
αυτά πετάνε χαμηλά
και μεις ψηλά στα αστέρια!


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ

Η πορεία των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων προς το Μέτωπο ήταν γεμάτη κακουχίες. ‘Ομως ο βαρύς χειμώνας, ο ενθουσιασμός του ελληνικού στρατού και τα βουνά της Αλβανίας επιτρέπουν στους ‘Ελληνες όχι μόνον να αντιμετωπίσουν την επίθεση με ιταλική επιτυχία, αλλά και να περάσουν αμέσως στην αντεπίθεση. 

H ΕΠΊΛΕΚΤΗ ΜΕΡΑΡΧΊΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΏΝ ΤΖΟΎΛΙΑ ΆΡΧΙΣΕ ΣΤΙΣ ΑΠΌΚΡΗΜΝΕΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΈΣ ΤΗΣ ΒΌΡΕΙΑΣ ΠΊΝΔΟΥ ΤΗΝ ΕΠΊΘΕΣΉ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΛΆΣΕΙ ΓΡΉΓΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΙΆΝΝΕΝΑ, ΌΠΩΣ ΠΊΣΤΕΥΕ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΌ ΕΠΙΤΕΛΕΊΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΎΝΕΙ ΤΟΝ “ΆΝΕΤΟ ΠΕΡΊΠΑΤΟ” ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΊΠΩΝ ΙΤΑΛΙΚΏΝ ΜΕΡΑΡΧΙΏΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΘΉΝΑ.

Η ΈΚΠΛΗΞΗ ΌΜΩΣ ΤΩΝ “ΓΕΝΝΑΊΩΝ” ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΊΝΙ ΓΡΉΓΟΡΑ ΜΕΤΑΤΡΆΠΗΚΕ ΣΕ ΑΠΟΓΟΉΤΕΥΣΗ, ΌΤΑΝ ΟΙ ΤΑΜΠΟΥΡΩΜΈΝΟΙ ‘ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΝΤΆΡΟΙ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΊΩΝ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΈΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΉ ΠΟΥ ΉΘΕΛΑΝ, ΑΛΛΆ ΠΥΚΝΆ ΠΥΡΆ. ΑΛΉΘΕΙΑ ΤΙ ΥΠΟΔΟΧΉ ΠΕΡΊΜΕΝΑΝ; 

Οι πρώτες κρίσιμες ημέρες του πολέμου: Οι δυνάμεις των αντιπάλων και οι πρωταγωνιστές.

Από pheidias.antibaro.gr
(Δ. Λιμνιάτης, Αντιστράτηγος ε.α., “Το έπος του 1940 και ο στρατηγός Κατσιμήτρος”, περιοδικό “Ιστορία”, τ. 352, Οκτ. 1997.)




Φειδίας Ν. Μπουρλάς
Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 1998

Η μάχη της Πίνδου

Η επικίνδυνη ισχνότητα του μετώπου μας στην Πίνδο απαιτεί μια ερμηνεία. Η οποία για έναν αντικειμενικό ερευνητή οδηγεί στην ανακάλυψη αλυσιδωτών ευθυνών στα ανώτερα κλιμάκια της τότε πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας μας, αν και υποστηρίχθηκε, ότι ακόμα και στα αμέσως προϊστάμενα του Δαβάκη; κλιμάκια επικρατούσε κάποια εχθρότητα εναντίον του, που οδήγησε στην ανεξήγητη έλλειψη ενισχύσεως του.
Η επιτυχία του Δαβάκη συνίσταται "στην άμεση διάγνωση ενός τακτικού λάθους που έκανε ο Ιταλός μέραρχος να προχωρήσει γοργά προς τη Σαμαρίνα χωρίς να καλύψει το πλευρό της φάλαγγάς του". Ο Δαβάκης το είδε αμέσως και από τη δεύτερη μέρα του σκληρού αγώνα ήταν σίγουρος ότι χάρη σ' αυτό το λάθος "θα μάντρωνε τους Ιταλούς".

ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΜΑΝΑΔΕΣ


Αυτό το Έθνος, από την εποχή του «Ή ΤΑΝ  Ή ΕΠΙ ΤΑΣ» και μέχρι το Έπος του '40, ανδρώθηκε και δοξάστηκε χάρη στην Ελληνίδα Μάνα.
«Η ανατροφή ενός άνδρα είναι η μόρφωσις ενός άνδρα, η ανατροφή μίας γυναίκας είναι η μόρφωσις μιας γενεάς» (Σενέκας).
«Οι άνδρες κάνουν τα έργα και οι γυναίκες τους άνδρες» (Ισοκράτης)
 (Προς γνώσιν και περισυλλογή...)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...