Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Καλησπέρα Ελλάδα μου! με ένα τραγούδι και μία Πανσέληνο του...Debussy

Αποχαιρετώντας σιγά σιγά το καλοκαίρι 
με μία Μπλε Πανσέληνο
 Νοσταλγική...

Οι γεωπολιτικές διαδρομές του τρόμου…


Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Η καγκελάριος διατηρεί εξωτερικά την εικόνα της ισχυρότερης ηγέτιδας της Ευρωζώνης – ουσιαστικά όμως έχει οδηγήσει τη Γερμανία στη γωνία, αφού όλοι έχουν καταλάβει τη μπλόφα της και ετοιμάζονται να την υποχρεώσουν να αναλάβει τις βαριές ευθύνες της…
“Είναι προφανές ότι, η Ελλάδα δεν χρειάζεται κανέναν άλλο επαίτη, αλλά επειγόντως έναν ηγέτη – κάποιον ο οποίος να έχει την ικανότητα, αφενός μεν να οικοδομήσει ένα λειτουργικό Κράτος Δικαίου με μηδενική διαφθορά, αφετέρου να την οδηγήσει υπερήφανα στην έξοδο από την κρίση και στο μέλλον που της αξίζει, μέσα από το (μονό)δρομο της ανάπτυξης”.

Καταλάβατε γιατί θέλουν να βάλουν στο χέρι τη ΔΕΗ;







Η Τροϊκα κι οι εγχώριοι πρόθυμοι λακέδες τους, έχουν βαλθει να ξεπουλήσουν τα πάντα και να μας τα παρουσιάσουν σαν..."ανάπτυξη". Τα χάρισαν όλα στο Tαμείο Αξιοποίησης κι τώρα θα μας "αξιοποιήσουν"...Η παρακάτω είδηση από το econews απλώς επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε τόσους μήνες. Οι Γερμανοί θα βάλουν εμάς να πληρώσουμε το τεράστιο κόστος για τις ΑΠΕ που αυτοί θα εκμεταλλεύνται με το πρόγραμμα "ΗΛΙΟΣ" από την μια κι από την άλλη θα βάλουν χέρι στον ΠΑΜΦΘΗΝΟ λιγνίτη της τεχνητά "απαξιωμένης" ΔΕΗ!

Το Ισραήλ με το δάχτυλο στη σκανδάλη


Τελεσίγραφο στους Αμερικανούς ως τις 25 Σεπτεμβρίου; 

Στα πρόθυρα στρατιωτικής επίθεσης κατά του Ιράν, με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ, φέρεται να βρίσκεται το Ισραήλ, πυροδοτώντας μία εξέλιξη που μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Ακόμη και σε έναν Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Οπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Ma'ariv», ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν

Τι είπε ο άνθρωπος...απίστευτο (βίντεο)


Ακούστε τη δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για τα μέτρα της τότε κυβέρνησης.
Δεν θα πιστεύτε αυτά που βλέπετε και ακούτε...


  

Φτάσαμε στο σημείο ο κόσμος να μην ξέρει τι του τι ξημερώνει αύριο...
Η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τι τραβάει ο κόσμος.... 
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com

Η …τραγική μας μοναξιά


“Αμέτρητοι οι συνοδοιπόροι μας στους πολυσύχναστουτς δρόμους της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας του Ηράκλειου και όλων των άλλων μεγαλουπόλεων της πατρίδας μας. Στριμωγμένα ασφυκτικά τα σώματα ανδρών, γυναικών και παιδιών στα αστικά μας λεωφορεία και θέσεις μόνο για όρθιους στις κάθε λογής πιτσαρίες, καφετέριες, πάμπ, ορθάδικα και ελληνοπρεπείς ταβέρνες…”.

Αυτά αναφέρει σήμερα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ο πανεπιστημιακός και συγγραφέας κ. Γιώργος Πιπερόπουλος, σκιαγραφώντας το προφίλ της σημερινής ελληνικής εν μέσω μιας σκληρής οικονομικής κρίσης. Ο Γιώργος Πιπερόπουλος, αφού δίδαξε σε πολλά Πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης και

Σόλων: Υποθήκη προς τους Αθηναίους


Η πόλη μας  ποτέ δεν θα χαθεί σύμφωνα με τη θέληση
και τη διάθεση του Δία και των μακαρίων αθανάτων θεών.
Γιατί μια τόσο μεγαλόψυχη προστάτιδα, κόρη πατέρα ισχυρού, η Παλλάδα Αθηνά, έχει τα χέρια της απλωμένα  πάω από την πόλη.

Αλλά μόνοι τους οι πολίτες θέλουν να καταστρέφουν
τη μεγάλη πόλη με τις απερισκεψίες τους, παρασυρμένοι από φιλοχρηματία, και ο άδικος νους των αρχόντων του λαού. Είναι επόμενο γι’ αυτούς εξαιτίας της μεγάλης αλαζονείας να πάθουν πολλά κακά...

Γιατί δεν ξέρουν να συγκρατούν την πλεονεξία και να απολαμβάνουν τα στρωμένα ευφρόσυνα συμπόσια με κοσμιότητα...
.........
πλουτίζουν παρασυρμένοι σε άδικες πράξεις
.........

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ο εφιαλτικός χειμώνας του 2013...


Ο χειμώνας του 2013 φαίνεται ότι θα είναι ο πιο δύσκολος απ' όλους τους χειμώνες, της μεταπολεμικής περιόδου. Εχουμε ήδη πάρει μια πρώτη γεύση - μα μια μόνο πρώτη γεύση - από τις διαλυτικές και διχαστικές διεργασίες που συντελούνται μέσα στην ελληνική κοινωνία, σαν το συνδυαστικό αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης και των μέτρων ανάσχεσής της υπέρ των συμφερόντων της κυρίαρχης αστικής τάξης. Μέτρα ανάσχεσης της κρίσης, τα οποία στη χώρα μας εμφανίστηκαν με την μορφή των δύο μνημονίων, ενώ σε άλλες χώρες της ΕΕ, πήραν άλλες μορφές, αλλά με το ίδιο ουσιαστικά αποτέλεσμα. Την επιτάχυνση της σχετικής και απόλυτης εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων.

Για πρώτη φορά μετά τα μεταπολεμικά χρόνια, το 2012 εμφανίστηκαν στοιχεία λιμού. Παιδάκια που λιποθυμούσαν στις σχολικές αίθουσες από την πείνα,

H μεγάλη κομπίνα μερίδας επιχειρηματιών που έδεσε χειροπόδαρα τον Ελληνα Ιδιωτικό υπάλληλο


ΠΟΥ συνεδρίασαν και με ποιο σκοπό Ελληνες επιχειρηματίες;;; Αποκαλύπτουμε αυτό που ψιθυρίζεται επί μήνες στους διαδρόμους ακόμη και της Βουλής! Το μεγάλο μυστικό της «πιάτσας»!

Σήμερα θα αποκαλύψουμε μια τεράστια πρόκληση, που ακουμπά τα όρια της απάτης, από μια μερίδα επιχειρηματιών !

Προηγουμένως όμως, θα ήταν απαραίτητο, να υπογραμμίσω ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις, χτυπήθηκαν πολύ σκληρά από την κρίση και μάλιστα συνδυαστικά!

Το ελεγχόμενο από την οικογένεια Ρόθτσιλντ, Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είχε κόψει την ροή του χρήματος στις επιχειρήσεις, αρκετά πριν την κρίση!

Ο Σόρος αποκαλύπτει τις μεγάλες αλήθειες


Πως ο Σόρος σόκαρε τον Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία-φίλο του που τον φιλοξενούσε στην θαλαμηγό και η κλοπή των διαλόγων που κόβουν την ανάσα! 
Σε θαλαμηγό Έλληνα επιχειρηματία-κάπου στο βόρειο Αιγαίο- με τον οποίο έκαναν πετυχημένες μπίζνες στα Βαλκάνια φιλοξενήθηκε για λίγες μέρες ο Τζορτζ Σόρος.
Ο ανήσυχος τζογαδόρος του χρήματος δεν έκρυβε την ανησυχία του για τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκτίμησε μάλιστα πως ο μόνος τρόπος για να επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα είναι να στηθεί ένα σκηνικό πολέμου με πιο πρόσφορο εκείνο με το Ιράν. «Μόνο έτσι θα αλλάξει η ατζέντα και θα φύγει-έστω και για λίγο-η Οικονομία από την πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της αμερικανικής κοινής γνώμης, κάτι που ευνοεί τον Ρόμνευ…»

Δένδιας: Καταστροφικό το «Δουβλίνο ΙΙΙ» που γεμίζει με λαθρομετανάστες την Ελλάδα

Σε ένα κράτος που έχει απωλέσει την εθνική του κυριαρχία και την ανεξαρτησία, που έχει οικειοθελώς παραδώσει το δικαίωμα αποφάσεών που έχουν άμεση σχέση με το μέλλον του, η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Δένδια, προφανώς είναι ομολογία ανικανότητας και προσπάθεια προσωπικής του απενοχοποίησης, τουλάχιστον για το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης.
«Το Δουβλίνο 3, του οποίου η διαπραγμάτευση προβλέπεται να κλείσει μέχρι τέλος του έτους, διαμορφώνεται επί τα χείρω σε σχέση με το Δουβλίνο 2, καθώς διατηρεί αναλλοίωτο το στοιχείο ευθύνης για τη χώρα πρώτης εισδοχής λαθρομεταναστών και το οποίο δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

Οι σημερινές δαπάνες είναι μεγαλύτερες από αυτές του 2007! Λέτε να φταίει ο Καραμανλής;


Την απλή αλήθεια είπε ο καθηγητής Νίκος Καραβίτης (που αλλού;) στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου. Ότι δηλαδή οι σημερινές δαπάνες, παρα τις περικοπές, τις θυσίες, την διάλυση του κοινωνικού ιστού, είναι μεγαλύτερες και από αυτές του τρισκατάρατου Καραμανλή το 2007!!

Αλήθειες που δεν ακούγονται πουθενά και αποδεικνύουν το πάρτυ του αίσχους που έγινε από την συμμορία Παπανδρέου και ακόμα δεν είναι δυνατό να χαλιναγωγηθεί. Δηλαδή τα τρωκτικά του δημοσίου βίου και η διαπλοκή όχι μόνο δεν μπήκε σε δίαιτα, αλλά αντίθετα άρχισε να τρώει και τις σάρκες των πολιτών που σήμερα καταστρέφονται.

Κύπρος και Ισραήλ παρακαλάνε την Ελλάδα ενώ αυτή κωφεύει…

Τεράστιο ζήτημα – το οποίο υπό προϋποθέσεις αγγίζει τα όρια της εθνικής αυτοκτονίας – φαίνεται να εγείρεται από την απίστευτη αδράνεια του ΥΠΕΚΑ αναφορικά με το ζήτημα της δημιουργίας του ενεργειακού διαδρόμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.
Από την αρχή να ξεκαθαρίσουμε πως το θέμα δεν έχει αυτή τη στιγμή να κάνει με τη δημιουργία θαλασσίων «
οικοπέδων» στην Ανατολική Μεσόγειο – κάτι το οποίο προκαλεί πονοκέφαλους στην εγχώρια… φεουδαρχία και τους πολιτικούς της φίλους – αλλά με την ενεργοποίηση ενός ενεργειακού άξονα στην περιοχή ο οποίος εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει εν τέλει στην εγκαθίδρυση ενός στρατηγικού άξονα που θα σφυρηλατήσει και την ασφάλεια στη περιοχή, αποτέλεσμα το οποίο σε τελική ανάλυση θα βοηθήσει όχι μόνο τον ελληνισμό αλλά και τον κάθε λογής… φεουδάρχη να συνεχίσει να κάνει χρυσές δουλειές τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Και εξηγούμαστε:

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Πόσο ανυπόγραφη είναι η σύμβαση με τον EFSF;


Ας θυμηθούμε αρχικά τι είναι ο Οργανισμός EFSF

Δρ. Κυριάκος Τόμπρας
Τα σκάνδαλα και τα πολιτικά εγκλήματα της τελαυταίας 3ετίας δεν έχουν τέλος.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η κύρια σύμβαση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης με τον EFSF (15/03/2012) ήταν απλά ανυπόγραφη.
Αυτό μας είχαν διαβεβαιώσει εγγράφως οι ΖΑΝΙΑΣ και ΡΑΠΑΝΟΣ στο μεσοδιάστημα των δύο τελευταίων εκλογών.
Και ότι η όλη συναλλαγή του Ελληνικού Δημοσίου με τον υβριδικό αυτό οργανισμό βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.
Και ακόμη ότι, αφού η σύμβαση ήταν ανυπόγραφη, μπορούσαμε ανά πάσα στιγμή να απαλλαγούμε από αυτή και να διακόψουμε τη λειτουργία της.
Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλούσε για εθνική μαγκιά.

Μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου θα πέσουν οι μάσκες στο θέατρο του παραλόγου για την Ελλάδα



Μετά τις αμερικανικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου θα πέσουν οι μάσκες στο θέατρο του παραλόγου για την Ελλάδα. 

Είναι προφανές ότι η Ελλάδα για την ώρα κέρδισε χρόνο όχι γιατί η Merkel η Καγκελάριος της Γερμανία και ο Hollande της Γαλλίας αποφάσισαν να στηρίξουν την Ελλάδα αλλά γιατί υπάρχει μια άτυπη συμφωνία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ έως τις αμερικανικές εκλογές να μην υπάρξει οικονομική εκτροπή που μπορεί να αλληλοεπιδράσει αρνητικά προφανώς στις προεδρικές εκλογές. 

Πως ξαφνικά οι αξιωματούχοι και οι πολιτικοί παράγοντες της Γερμανίας οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας της Γερμανίας μας είχαν σχεδόν ξεγραμμένους μια μέρα πριν την συνάντηση Merkel με τον Σαμαρά τον πρωθυπουργό της Ελλάδος και την επομένη η σκληρή και άτεγκτη Merkel να εμφανίζεται διαλλακτική και έτοιμη να συζητήσει το ελληνικό πρόβλημα; 

Τι θα συμβεί στη Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες;


Τα σενάρια της Bank of America 

Αυτή τη στιγμή το βασικό μας σενάριο είναι ότι «η Ελλάδα αντέχει», υπάρχουν ωστόσο πέντε πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρει σε έκθεσή της με τίτλο «Greece In The Next Few Weeks» η Bank of America Merrill Lynch.

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας είναι το βασικό μας σενάριο, αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση. Υποθέτοντας ότι η Ελλάδα θα επιλέξει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, πιστεύουμε ότι η Ευρωζώνη θα καταφέρει τελικά να αντιμετωπίσει τα πολιτικά εμπόδια ως προς την αύξηση, για μία ακόμα φορά, της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Γιατί δεν σωθήκαμε ακόμη;


Αφού, επί τέλους, έχουμε Κυβέρνηση, γιατί είμαστε ακόμη σε Κρίση και Οικονομική Ύφεση, χωρίς καμμία Ανάπτυξη και Προοπτική;

Γράφει η Ελένη Αθανασούλη
Σιωπώντας, για να δώσω χρόνο στη νέα Κυβέρνηση που επί τέλους αποκτήσαμε, – αφού δεν βλέπω να‘ρχεται άσπρη μέρα – είπα κι εγώ να προβληματιστώ δημοσίως, μπας και βρω καμμιά απάντηση στα προφανή ερωτηματικά μου για το αύριο. Σας παραθέτω μερικά μόνο από αυτά.
  1. Γιατί ως κύριο μέσο αντιμετώπισης της κρίσης χρησιμοποιείται (και από αυτή την Κυβέρνηση) κυρίως η περικοπή απολαβών των εργαζομένων και η περικοπή των παροχών του κοινωνικού κράτους, χωρίς να χάνει τη σημασία του το ερώτημα πόσο χαμηλά θα μας πάει η σκάλα της εξαθλίωσης.

Θα πρέπει να βρίσκουμε 4,6 δισ. κάθε μήνα έως το τέλος του 2012!


Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, το 2012 θα πρέπει να αντλήσουμε έσοδα 51,4 δις ευρώ. Τους εναπομείναντες 5 μήνες μέχρι να εκπνεύσει το έτος, θα πρέπει να βρούμε έσοδα 23 δις ευρώ, το οποίο μεταφράζεται σε 4,6 δις ευρώ το μήνα ή σχεδόν 153 εκατ. ευρώ τη μέρα!

Το δημόσιο έχει υπολογίσει ότι από το φόρο εισοδήματος θα αντλήσει φέτος 6,2 δις ευρώ, από τα οποία όμως δεν θεωρούνται εισπράξιμα τα 1,18 δις (!) μιας και ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει…

Το θέμα, φυσικά, το γνώριζαν εκ των προτέρων και αντί να λάβουν δράσεις για να αποφύγουν το διαμελισμό των οικογενειακών προϋπολογισμών και να αποφύγουν τη νέα «μαύρη τρύπα» που πάλι θα την πληρώσουμε όλοι μας, επέλεξαν να μην κάνουν τίποτα και να συνεχίσουν με την ίδια τακτική.

Frei Corps της αναρχο-αριστεράς στην Θράκη

O φασισμός έχει πολλά πρόσωπα. Ο φασισμός βρίσκεται και στην Ελλάδα, στην κοιτίδα της δημοκρατίας. Στις ημέρες μας πολεμάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων εκτός των Ελλήνων, φοράει αρμάνι, ντύνεται με παντελόνια τζιν που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ και σαν αξεσουάρ έχει αλυσίδες, τις οποίες χρησιμοποιεί σαν όπλο, στέλνοντας σαφές το μήνυμα πως προσπαθεί να επιβάλει το 4ο ράιχ για το… καλό μας
Επειδή ακούγεται ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες για τάγματα εφόδου ας δούμε τι ήταν τα τάγματα εφόδου και ποιοί είναι σήμερα...
Τα τάγματα εφόδου (SA) υπήρξαν η αιχμή του δόρατος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος nsdap στην Γερμανία και σύμφωνα με την «wikipedia». Συχνά, επίσης, παίρνει το μέρος των εργαζομένων που απεργούν, επιτίθεται και ξυλοκοπεί τους απεργοσπάστες και συμμετέχει σε διαδηλώσεις και πικετοφορίες."


Ελληνικοί μύθοι μέσα από τα έργα μεγάλων ζωγράφων

Κεφάλι σατύρου από έργο του Ρούμπενς,
που αποδίδεται στον Φραγκονάρ.
Μια σπουδαία συλλογή 80 σχεδίων του Λούβρου που φτιάχτηκαν από το 16ο μέχρι το 19ο αιώνα από μεγάλους ζωγράφους όπως ο Ραφαήλ, ο Ρούμπενς και ο Ρέμπραντ και έχουν ως θέμα τους ελληνικούς μύθους καταφτάνει το φθινόπωρο στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών. 

Η συλλογή περιλαμβάνει έργα από το Τμήμα Γραφιστικών Τεχνών του Λούβρου και έρχεται στη Θεσσαλονίκη ως μέρος των πέντε εκθέσεων που οργανώνονται στην πόλη με εκθέματα από το περίφημο μουσείο ως αντιδάνειο στη μεγάλη διοργάνωση «Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου: η Αρχαία Μακεδονία», που έγινε στο Παρίσι τον περασμένο χειμώνα.

Η έκθεση «Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι: 16ος - 19ος αιώνας» θα εγκαινιαστεί στο Τελλόγλειο στα τέλη Οκτωβρίου και εντάσσεται στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και στο πρόγραμμα των 47ων «Δημητρίων» του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η μαγεία της Αστρονομίας


Πανδαισία χρωμάτων στον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας

Αυτές οι φωτογραφίες δεν συγκινούν μόνο τους αστροφυσικούς που παίρνουν μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας Αστρονομίας, αλλά μαγεύουν και όλους εμάς με τα πανέμορφα χρώματα και τους ασυνήθιστους σχηματισμούς τους. 

Δεν πρόκειται για οπτικά εφέ αλλά για φωτογραφίες από τον ουρανό. Τα εντυπωσιακά χρώματα του Βόρειου Σέλαος και οι σχηματισμοί των άστρων είναι μαγευτικά φυσικά φαινόμενα και γι αυτό το λόγο λογικό είναι να βραβεύονται όσοι τα «αιχμαλωτίζουν» στις κάμερές τους.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μπορεί να αλλάξει η κατάσταση χωρίς κοινωνική εξέγερση;


Μοναδικός δικαιολογητικός λόγος και σκοπός της ύπαρξης του Κράτους (ως λαϊκής οργανωτικής δομής) είναι η κοινωνία. Δηλαδή η εξασφάλιση της συνοχής της, της προστασίας της, της ανάπτυξή της, της εδραίωσης κοινωνικής δικαιοσύνης κ.λ.π. Αιτία λοιπόν της ύπαρξης του Κράτους είναι η προστασία και η εξυπηρέτηση της Κοινωνίας και όχι η εξαθλίωσή της. Κράτος που εξαθλιώνει την κοινωνία, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Το δε Πολίτευμα είναι η με νομικούς κανόνες συγκρότηση και άσκηση της κρατικής εξουσίας για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος.

Με βάση αυτές τις γενικά παραδεδεγμένες σκέψεις, είναι λογικό επόμενο ότι η κοινωνία έχει το προβάδισμα έναντι του κράτους και οι όποιες κοινωνικές αλλαγές, κοινωνικά προτάγματα και κοινωνικές ανάγκες, είναι φυσικό να επιφέρουν και ανάλογες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, δηλαδή

CDU: Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι και γεωπολιτικός κίνδυνος


Ο εσωτερικός διάλογος στη Γερμανία για το εάν και κατά πόσον η Ελλάδα πρέπει η όχι να παραμείνει στο ευρώ περιορίζεται στις οικονομικές διαστάσεις του ζητήματος, ενώ θα όφειλε να συμπεριλάβει και τους ευρύτερους γεωπολιτικούς κινδύνους μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα –της λεγόμενης “Grexit”–, ανέφεραν στελέχη του κόμματος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Οι δηλώσεις αυτές καταδεικνύουν ότι ορισμένα στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού αμφιβάλλουν για το κατά πόσον θα ήταν σώφρον να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη και ίσως σηματοδοτήσουν μια πιο πραγματιστική προσέγγιση από μέρους του Βερολίνου, παρά την σκληρή ρητορική που έχει υιοθετηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Άννα Μπενάκη: Τα όσα είπα δεν ήταν προφητεία, ήταν η περιγραφή της κατάστασης και η προοπτική της!


Για τα όσα είχε πει, επτά χρόνια πριν, το 2005, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια μίλησε πριν λίγο στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και στον δημοιογράφο Κώστα Ουίλς.

Η κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη είπε χαρακτηριστικά:

"Μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω για την προσφώνηση που είχα κάνει τότε και μάλιστα και στον Τύπο δημοσίευσα το νόημα των λόγων μου αλλά έτυχε κακής εκεταλλεύσης λόγω οφέλους πολιτικού οπότε σταμάτησα να συζητώ. Οι λόγοι μου ήταν σοβαροί και όπως αποδεικνύεται είχαν κάποιο νόημα. Δεν ήταν προφητεία. Ήταν η περιγραφή της κατάστασης και η προοπτική της . Αναφέρθηκα στην ενίσχυση ενός Ευρωπαικού κεντρικού κράτους και είπα απλά ότι αυτό δεν γίνεται χωρίς κόστος. Όλο αυτό φαινόταν ότι θα έρθει. Αρχικά, έπρεπε τα εθνικά κοινοβούλια

Η Γερμανία εμφανίζει το μεγάλο της σχέδιο...


Ευρωσύνταγμα και ομοσπονδία προωθεί η Γερμανία… 

Τα πράγματα τελικά απ΄ότι φαίνεται δεν πάνε καθόλου καλά στην Ευρωζώνη. Από τη στιγμή που η Γερμανία δια στόματος της κ. Μέρκελ αλλά και άλλων Γερμανών αξιωματούχων θέτει ξαφνικά και επιτακτικά το θέμα της ομοσπονδοποίησης της ΕΕ, αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία πλησιάζει στο σημείο χωρίς επιστροφή. Δηλαδή στο σημείο εκείνο που είτε θα δεχτεί ευρωομόλογα και δανειοδότηση των κρατών απευθείας από την ΕΚΤ, είτε θα αποχωρήσει η ίδια από την Ευρωζώνη. Σε καμία περίπτωση η Γερμανία δεν θέλει να παραμείνει και να καταστεί όμηρος μιας τέτοιας κατάστασης, χωρίς να μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της.

Θέλετε επιμήκυνση; Βρείτε ακόμη 20 δισ. ευρώ!


«Αν το Μνημόνιο παραταθεί για δύο ακόμη χρόνια, τότε θα πρέπει να βρεθούν επιπλέον 20 δισεκατομμύρια ευρώ», εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

Πρόσθετα κεφάλαια της τάξεως των 20 δισ. ευρώ εκτιμάται από το ΔΝΤ ότι θα κοστίσει η «επιμήκυνση», δηλαδή η παράταση της περιόδου εφαρμογής του Μνημονίου κατά δύο χρόνια ώς το 2016, που ζητεί η Συγκυβέρνηση της Αθήνας. 

Βασιζόμενος σε αυτές τις εκτιμήσεις, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε την αντίθεσή του στο να δοθεί η διετής επιμήκυνση στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής:  «Ο περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερα χρήματα και αυτό πολύ σύντομα θα σημαίνει ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης» δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

Μοιράζουν μάσκες αερίων & ανοίγουν καταφύγια στο Ισραήλ;;


Μάσκες αερίων και οδηγίες για το που βρίσκονται τα καταφύγια και πως θα έχουν πρόσβαση οι πολίτες σε αυτά μοίρασε η ισραηλινή κυβέρνηση σε μία κίνηση που πυροδότησε την φημολογία ότι επίκειται επίθεση στο Ιράν. Σε σχετικό ρεπορτάζ στο τηλεοπτικό καναλιού "10" του Ισραήλ, αναφέρεται ότι είναι "Η ισραηλινή επίθεση είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί κατά του Ιράν πριν από τις αμερικανικές εκλογές, όταν ο Μ.Ομπάμα δεν θα μπορεί παρά να συμφωνήσει και να βοηθήσει την επίθεση". 

Ως χρόνος διεξαγωγής της επίθεσης τοποθετείται η το τέλος Οκτωβρίου το αργότερο. Όπως αναφέρει ο πολεμικός ανταποκριτής, Alon Ben-David, στο "Κανάλ 10" "Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την επίθεση. Συγκωντρώνουν καύσιμα, ανοίγουν καταφύγια που ήταν κλειστά και κατασκευάζουν νέα. Όλα αυτά δείχνουν ότι είμαστε σε φάση ότι η επίθεση έχει προαποφασιστεί". 

Μια αλήθεια που πρέπει να ξέρεις, για να είσαι πιό υποψιασμένος




Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Αυγούστου, που το έκαναν γαργάρα τα περισσότερα ΜΜΕ της Ελλάδας,  ήταν η εκτέλεση 43 (τελικά)εργατών στη Νότια Αφρική.Τους σκότωσε η αστυνομία, επειδή αρνήθηκαν να υπακούσουν στην εντολή να διακόψουν την απεργίa και να επιστρέψουν στα ορυχεία των διεθνών γερακιών. Αν δεν ξέρεις την υπόθεση, διάβασέ την εδώκι εδώ.
Οι εργάτες ήταν εξαθλιωμένοι μαύροι και το ορυχείο ιδοκτησία της Αγγλικής εταιρείας Lonmin, κλασική περίπτωση αποικιοκρατικής εταιρείας δηλαδή. 
Ο τύπος που βλέπεις στη φωτογραφία είναι ο 71χρονος Jacob Zuma, ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής. Αυτός έδωσε την εντολή στην αστυνομία να πετσοκόψει τους εργάτες, που εκνεύριζαν τους Άγγλους επικυρίαρχους.
Ξέρεις τι κόμμα είναι ο τύπος; Κομμουνιστής ! Ναι, είναι μέλος του SACP (South African Communist Party), του Κομμουνιστικού Κόμματος Νότιας Αφρικής δηλαδή.

Ετοιμάζουν «αραβική άνοιξη» στην Ελλάδα;


Ποιός και γιατί εκπαιδεύει σε ανορθόδοξο πόλεμο πακιστανούς;
Γιατί δηλώνουν «σύριοι» οι πρόσφατοι πρόσφυγες που εισέρχονται από την Τουρκία;

Μουτζαχεντίν στην Αντιόχεια, φοβίζουν τους τούρκους πολίτες...

Παράνομα στρατόπεδα εκπαίδευσης λαθρομεταναστών; Είναι δυνατόν να υπάρχουν και μάλιστα εντός της Ελληνικής Επικράτειας και μάλιστα περισσότερα του ενός;
Εξ όσων γνωρίζουμε, προ μηνών φέρεται να έχει παυθεί η λειτουργία τουλάχιστον ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης στον ανορθόδοξο πόλεμο, το οποίο στήθηκε από Πακιστανούς στην Εύβοια. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντολή άνωθεν επέβαλε απόλυτη σιγή γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο –σε φυσιολογικές χώρες και όχι σε χώρες όπως είναι σήμερα η Ελλάδα- θα έπρεπε να γίνει «σημαία» και να χρησιμοποιηθεί ως ατράνταχτη απόδειξη του σχεδίου διάλυσης της Ελλάδας.

1973 : Ο Παπαδόπουλος απελαύνει όλους τους Πακιστανούς!









Το 1973 και επί Γεωργίου Παπαδόπουλου οι Πακιστανοί εργαζόμενοι, απελάθηκαν από την Ελλάδα! Πώς; Αρκούσε μία απλή δήλωση του τότε Προέδρου του Πακιστάν Αλί Μπούτο (φωτό), η οποία σημειωτέον δεν έγινε στην χώρα μας, όπως συνέβη με τον κ. Ασλάμ, αλλά στο Πακιστάν! 
Ο Αλί Μπούτο λοιπόν είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση πολέμου Ελλάδος-Τουρκίας, η χώρα του θα τασσόταν στο πλευρό της Τουρκίας!!! Αυτή η δημόσια δήλωση, αρκούσε για να δράσει ο Γ. Παπαδόπουλος ο οποίος σε συνεννόηση με τους εφοπλιστές που είχαν στην δούλεψή τους Πακιστανούς, τούς έστειλε πίσω στην πατρίδα τους. Λέγεται ότι τότε απελάθηκαν 3.000-4.000 Πακιστανοί!!!

Την ουρά στα…σκέλια;


Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου..

Διάβασα προσεκτικά τον Ελληνικό τύπο (και παρακολούθησα τα ελληνικά ΜΜΕ) από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και σήμερα. Στο ίδιο χρονικό διάστημα διάβασα προσεκτικά και παρακολούθησα τα Ευρωπαϊκά και άλλα Διεθνή ΜΜΕ.

Διαπιστώνω, ευχόμενος καλή εβδομάδα, ότι υπάρχει τέτοιο απίστευτο χάσμα στο τι γράφτηκε και τι ειπώθηκε στην δική μας την ιστορική ελληνική γλώσσα και στις άλλες νεότερες με λιγότερη ιστορία γλώσσες της Ευρώπης που με κάνει, ειλικρινά και χωρίς πρόθεση ειρωνείας, να αναρωτιέμαι:
Ή εγώ ή κάποιοι Έλληνες δημοσιογράφοι και κάποια ΜΜΕ της Πατρίδας μας δεν καταλαβαίνουμε Γερμανικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά ή Ισπανικά (για να περιοριστούμε στις κυρίαρχες γλώσσες της Ευρωζώνης). 
Το μήνυμα που πήρε ως «απάντηση» στο αίτημά του για «επιμήκυνση» του χρόνου αποπληρωμής κεφαλαίου δανείων και τόκων ο Πρωθυπουργός μας κ Σαμαράς σε Βερολίνο και Παρίσι ήταν ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ: 

Ποιούς ερευνούσε ο Διώτης πριν τον καρατομήσουν;


Η αιφνιδιαστική καρατόμηση του κ. Διώτη, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως κεραυνός εν αιθρία. Ήταν όμως;
Μεγάλα ερωτήματα - απορίες, κυκλοφορούν στο περιβάλλον του υπουργείου Οικονομικών, όπου σε κύκλους συζητείται το "γιατί" παύθηκε από τη θέση του ο κ. Διώτης. Οι "κακές γλώσσες" αναφέρουν έρευνες σε "υψηλά πρόσωπα" τα οποία επέβαλαν και την οριτική απομάκρυνσή του.
Κάποιες άλλες κακές γλώσσες μιλάνε για αψυχολόγητη ενέργεια του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήθελε συμπατριώτη του (γιατί μου θυμίζει την "τάση" του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου;) σε μία τόσο νευραλγική θέση. Φυσικά και είναι δικαίωμα του κάθε πρωθυπουργού να έχει ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του σε νευραλγικές θέσεις, ειδικά στην φοροδιαφυγή, όμως, οι έρευνες που είχε ξεκινήσει ο κ. Διώτης συνεχίζονται;

Τη Χίο δεν την έκαψαν οι φλόγες. Tη Χίο την έκαψαν οι…

Φορτώνοντας τα πάντα στον κόκορα ή στους δολερούς τούρκους γείτονες διέλυσαν ανενόχλητοι το νησί των ανέμων, αφήνοντας το απροστάτευτο στο έλεος των μποφόρ.
Γράφει: Αλέξης Πολίτης
 Έκανα υπομονή και δεν έγραψα κάτι όλες αυτές τις ημέρες που το νησί μου βιαζόταν κατά συρροή. Όχι από τον στρατηγό άνεμο, όπως είχε πει σε ένα παραλήρημα ανευθυνότητας ο Βύρωνας Πολύδωρας τότε που κάηκε η Πελοπόννησος και μαζί της δεκάδες ανθρώπινων ψυχών.Ούτε από κάποια από τις 10 πληγές με τις οποίες ο μεγαλοδύναμος παίζοντας βελάκια στον χάρτη της χρεοκοπημένης μας χώρας τιμώρησε τους απανταχού Φαραώ της. Άλλοι είναι οι υπεύθυνοι και δεν σκοπεύω να εξαιρέσω κανένα από του πληκτρολογίου μου την οργή.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

H Wall street και οι κεντρικές τράπεζες ετοιμάζονται για κάτι...


Εαν θελεις να ανακαλυψεις τι προκειται να συμβει στις χρηματοπιστωτικες αγορες, το μονο που εχεις να κανεις ,ειναι να παρακολουθησεις  προσεκτικα τις ενεργειες που κανουν αυτοι που βρισκονται μεσα στα πραγματα.

Αυτους, που ειναι συνδεδεμενοι και εχουν  καλυτερη προσβαση  απο τους υπολοιπους  εμας...και εαν ακουσουν οτι κατι μεγαλο προκειται να συμβει ,συχνα ,κανουν πολυ σημαντικες κινησεις  με τα χρηματα τους, υποδεικνυοντας  τι προκειται να συμβει.

Ακριβως αυτη τη στιγμη , οσοι εχουν  εσωτερικη πληροφορηση απο τη Wall Street και τις παγκοσμιες τραπεζες κανουν μερικες πολυ  ασυνηθιστες  κινησεις.

Στην πραγματικοτητα , εμφανιζονται να προετοιμαζονται για κατι εξαιρετικα μεγαλο.

Ποιες ειναι ομως αυτες οι κινησεις τους?

Απο οτι φαινεται , μπορει να προετοιμαζονται για μια οικονομικη καταρρευση καποιου ειδους!!!

Με το δάχτυλο στο κουμπί του Γ΄ Παγκοσμίου


Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ απειλεί ότι θα πλήξει με πυραύλους το Ισραήλ σε περίπτωση που η χώρα του δεχθεί αεροπορική επιδρομή
Ο Νετανιάχου και ο Μπάρακ δείχνουν αποφασισμένοι για χτύπημα στο Ιράν, είτε με στήριξη των ΗΠΑ είτε χωρίς

Στο Σαμαρά το πόρισμα για την τελική αξιολόγηση των εταιρειών που θα διενεργήσουν σεισμικές έρευνες


Στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρέδωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, το πόρισμα αξιολόγησης των φακέλων και προσφορών που είχαν καταθέσει συνολικά 8 εταιρείες, με παγκόσμια παρουσία και εμπειρία, προκειμένου να διενεργήσουν γεωφυσικές έρευνες, μη αποκλειστικής χρήσης, για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Ιόνιο πέλαγος και στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, με την οποία διευκρινίζεται ότι στην επόμενη φάση περνούν τέσσερις από τις οκτώ εταιρείες που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε από την αρμόδια Επιτροπή που είχε συγκροτηθεί με την υπ' αριθμ. Δ1/Γ/4495/24.02.2012 απόφαση.

Η ενεργειακή αξία της Ελλάδας και της Κύπρου


Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Για να συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγάλη αξία έχουν τα αναμενόμενα αποθέματα στην Ελλάδα και στην Κύπρο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι καλό να εξετάσουμε την παραγωγή και την κατανάλωση φυσικού αερίου σε αυτήν, αλλιώς έχουμε την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε ένα εντελώς θεωρητικό πλαίσιο.

Ας κοιτάξουμε πρώτα από όλα το μερίδιο του φυσικού αερίου στη γενική κατανάλωση ενέργειας από την ΕΕ. Το 2007, το φυσικό αέριο αντιπροσώπευε 24%. Εκτιμούμε ότι το 2015 αυτό το ποσοστό θα περάσει στο 25,7 %. Στη συνέχεια έχουμε 26,4% το 2020, 26,9% το 2025 και 26,7 % το 2030. Αυτό

Ο Τζούλιαν Άσσαντζ και Εμείς

του Μάριου Ευρυβιάδη
Αρκετοί από εμάς παρακολουθούμε, εάν παρακολουθούμε καν, με σχετική αδιαφορία το εδώ και σχεδόν δυο χρόνια κυνηγητό του Αυστραλού ιδρυτή των Wikileaks, του Τζούλιαν Άσσαντζ (Τ.Α) από την αυτοαποκαλούμενη Διεθνή Κοινότητα, γνωστή και ως INTCOM (International Community).
Αν και κάτι τέτοιο  είναι φυσιολογικό, εντούτοις δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι αυτό που διακυβεύεται, εάν ο Τ.Α. καταλήξει σε μια σουηδική φυλακή ή χειρότερα, σε μια αμερικανική, δεν είναι μόνο η διεθνής ευθυνοδοσία και διαφάνεια. Είναι και η δική μας ύπαρξη που επηρεάζεται καταλυτικά από την αδιαφάνεια και ανευθυνοδοσία των δικών μας κυβερνήσεων, των δικών μας ταγών και του κάθε λογής και μορφής εξουσιαστή ή μέλους οποιουδήποτε θεσμού ή οργανισμού. Αναφέρομαι σε όλους αυτούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, παρά το γεγονός ότι ευθύνονται δια νόμου να λογοδοτούν και να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Είναι οι κυβερνήσεις, είναι τα μέλη των δημοσίων και ημικρατικών οργανισμών, είναι οι συνδικαλιστές και οι εργατοπατέρες, είναι τα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια, είναι οι πολιτικοί

Δένδιας: Στον εισαγγελέα οι δικογραφίες για το Indymedia

Στον εισαγγελέα βρίσκονται οι δικογραφίες για τον ιστότοπο Indymedia, όπως ενημέρωσε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη.Ο Α.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι το κράτος αδρανεί μπροστά στην «απίστευτη, πρόκληση να προβάλλονται και να προωθούνται από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα εγκληματικές και τρομοκρατικές πράξεις».
«Μέσα από την ιστοσελίδα που βρίσκεται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απειλούνται Έλληνες πολίτες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», ανέφερε.

«Ο νόμος θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα σε κάθε κατεύθυνση. Σε κράτος ευνομούμενο δεν υφίσταται καμία άλλη επιλογή ... Οι δικογραφίες βρίσκονται στον εισαγγελέα δεν προτίθεμαι να παρέμβω στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης. Θα σημειώσω όμως ότι συμφωνώ με τα λεγόμενα σας», απάντησε ο Ν.Δένδιας.

ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ




Αφού ενόησε τα έργα ο Πατρικός Νούς, ο αυτογέννητος, εις όλα έσπειρε τον δεσμόν του Έρωτος, που είναι γεμάτος απο Πύρ και πρόσθεσε την αιτίαν, δια να παραμένουν τα πάντα εις ατελείωτον χρόνον ερωτευμένα, μήτε να χωρισθούν τα υπό του Πατρός υφασμένα νοερώς με Φως.
Διότι εξ αιτίας αυτού του Έρωτος τα πάντα συνηνώθησαν μεταξύ των αρμονικώς, δια να παραμένουν τρέχοντα τα στοιχεία του κόσμου εις τον Έρωτα. 
Πρόκλου εις Τίμαιον

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Διαγραφή του χρέους - Απάντηση στον Γιούνκερ

Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Διεθνολόγος


Το παρόν άρθρο αφιερώνεται στις ψυχές των 3000 Ελλήνων που έφυγαν από τη ζωή σαν αυτόχειρες, λόγω οικονομικών προβλημάτων που δημιούργησαν στη χώρα μας οι εφιάλτες και προδότες πολιτικοί, πιόνια, μαριονέτες, και Φιλιππινέζες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας των κ.κ. Ρότσιλντ και Ροκφέλερ.
Σήμερα όλοι μιλούν για κρίση χρέους των κρατών της Ευρωζώνης, αλλά και των ΗΠΑ. Η ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ, και στην όλη τρόϊκα, της Σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης, ήταν ένα επιμελώς οργανωμένο και προμελετημένο Εθνικό και πολιτικό έγκλημα, μια Εθνική προδοσία, την οποίαν έφερε επιτυχώς εις πέρας ο ανθέλληνας και αρχιεφιάλτης όλων των εποχών του Ελληνισμού, Jeffrey, αφού πρώτα φρόντισε να γεμίσει την Ελλάδα με Μουσουλμάνους Ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες, το στρατό σωτηρίας της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος!!!

Αλλάζει το κλίμα στις σχέσεις με την Γερμανία (το παρασκήνιο της συνάντησης Σαμαρά – Μέρκελ)



Χρειάστηκαν τρεις ώρες παραμονής του Αντώνη Σαμαρά στην Καγκελαρία προκειμένου να σβήσουν –τουλάχιστον προς ώρας- τα λάθη και οι κάκιστες επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι παλινωδίες της κυβέρνησης Παπανδρέου και οι λαναθασμένοι χειρισμοί είχαν οδηγήσει τις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας σε κάκιστο σημείο, κάτι που ασφαλώς δεν είναι και ότι καλύτερο για τη χώρα μας η οποία έτσι κι αλλιώς στηρίζεται στις αποφάσεις του Βερολίνου. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μετά το επίσημο γεύμα, Σαμαράς και Μέρκελ τα είπαν ξανά επί 40 λεπτά στο γραφείο της Καγκελαρίου, σε μια συνομιλία που δεν είχε προγραμματιστεί.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη Γερμανία, κατάφερε να πείσει την Αγκελα Μέρκελ ότι υπάρχει στην Ελλάδα αξιοπιστία και ειλικρίνεια. Ότι η νέα κυβέρνηση, με τη δύναμη που της δίνει η τρικομματική στήριξη, μπορεί να προωθήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Που μπορεί να οδηγήσει η χειραγώγηση των λαθρομεταναστών;


H λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα. Όμως, το μεγαλύτερο από αυτά είναι η χειραγώγηση των λαθρομεταναστών, από πολιτικές κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις, από διάφορες ομιχλώδους προσανατολισμού ΜΚΟ και από ξένες μυστικές υπηρεσίες οι οποίες δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα της χώρας και φυσικά δεν ενδιαφέρονται για την πρόοδο της Ελλάδας.
Αυτή ακριβώς η χειραγώγηση ενός σημαντικότατου αριθμού λαθρομεταναστών πρέπει να απασχολεί όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και φυσικά την ίδια την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, αφού είναι απολύτως βέβαιο πως με χαρακτηριστική άνεση (ας θυμηθούμε λίγο εκείνο το σχισμένο Κοράνι -που δεν ήταν Κοράνι- και το τι έγινε και από ποιούς στηρίχθηκε για να γίνει, για να

Ομπάμα: Κρατήστε την Ελλάδα στο ευρώ,τουλάχιστον ως τις εκλογές του Νοεμβρίου


Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα πιέσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην επιτρέψουν η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στη χώρα του, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής κυβέρνησης που μίλησαν στην εφημερίδα The Independent.
Σύμφωνα με τις πηγές της βρετανικής εφημερίδας, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να κριθεί ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να εκπληρώσει τους στόχους της και η επόμενη δόση να μην εκταμιευτεί, γεγονός το οποίο θα προκαλούσε αυτόματα την έξοδό της από την ευρωζώνη, εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.
Η αμερικανική κυβέρνηση καλεί -αναφέρει η εφημερίδα- τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να μην λάβουν κάποια δραστική απόφαση πριν από τις εκλογές, καθώς φοβάται ότι αυτό θα αποσταθεροποιούσε τις αγορές και θα αποδυνάμωνε τις πιθανότητες επανεκλογής του Ομπάμα.

H ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΟ-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Όποτε διαβάζει κανείς δηλώσεις Στουρνάρα δεν μπορεί παρά να θυμηθεί τις αμέτρητες ανοησίες που έχει ισχυριστεί κατά καιρούς αυτός ο κύριος, τις ποικίλες εμπλοκές του με το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα που έχουν στοιχίσει τόσο ακριβά στην χώρα και τον λαό της. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; 
Το γεγονός ότι ο κ. Στουρνάρας αποτέλεσε ένα από τα βασικά στελέχη του οικονομικού παρακράτους επί εποχής Σημίτη, ο οποίος προήδρευσε της επιτροπής συλλογής στοιχείων για την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ; Στοιχεία που σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ήταν παραποιημένα με την κάλυψη της Γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και των οργάνων της ΕΕ. 

Να θυμηθούμε ότι ο κ. Στουρνάρας τοποθετήθηκε στην Εμπορική Τράπεζα προκειμένου η συγκεκριμένη τράπεζα να ξεπουληθεί, μέσα από ένα παρασκήνιο μίζας και λαθραίας κίνησης χρήματος που βόγκηξαν τότε οι αγορές, στην Credit Agricole. Να θυμηθούμε επίσης ότι ως διευθυντής του ΙΟΒΕ μετέτρεψε το συγκεκριμένο Ινστιτούτο σε ανέκδοτο, σε περίγελο, όταν εμφάνισε «μελέτη» που υπολόγιζε ότι το άνοιγμα των αποκαλούμενων «κλειστών επαγγελμάτων»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...