Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Για στάση πληρωμών προειδοποιεί το υπ. Οικονομικών της Κύπρου


Σαφή προειδοποίηση έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών ότι σε περίπτωση μη εξασφάλισης δανεισμού από ημικρατικούς οργανισμούς, θα κηρυχθεί στάση πληρωμών εντός των προσεχών δύο με τριών ημερών. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Χρίστος Πατσαλίδης δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής που συνήλθε εκτάκτως για να εξετάσει το αίτημα της κυβέρνησης για δανειοδότησή της από ημικρατικούς οργανισμούς ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι εναλλακτικές επιλογές στη διάθεση της κυβέρνησης. Ο κ. Πατσαλίδης προειδοποίησε ότι τυχόν μη δανειοδότηση του κράτους από ημικρατικούς οργανισμούς θα οδηγήσει τον τόπο σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Ενώπιον της Επιτροπής σημείωσε, επίσης, ότι η αποδέσμευση της πρώτης δόσης της δανειακής βοήθειας, από την τρόικα προς την Κύπρο, δεν αναμένεται πριν από το τέλος Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου. Στη συνεδρίαση της επιτροπής, που εξετάζει το αίτημα της κυβέρνησης για δανειοδοτηση από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών, την ΑΗΚ και την Αρχή Λιμένων, κλήθηκαν επίσης τα διοικητικά συμβούλια και αντιπροσωπείες των συντεχνιών των τριών οργανισμών.

Οι περισσότερες συντεχνίες της Αρχής Τηλεπικοινωνιών και της ΑΗΚ αντιτίθενται στη δανειοδότηση και προειδοποιούν με δυναμικά μέτρα. Εργαζόμενοι στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Βουλής, στη διάρκεια μονόωρης στάσης εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Δ.Σ. του οργανισμού να παραχωρήσει δάνειο 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συντάξεων των υπαλλήλων. Στη δανειοδότηση της κυβέρνησης με 100 εκατ. ευρώ από το ταμείο συντάξεών τους αντιτίθενται και οι υπάλληλοι της Αρχής Ηλεκτρισμού.


Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...