Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΠΓΔΜ Σκόπια-Τουρκία συνεργασία

Τηλέμαχος Κόκκος
 Οκτώ καινούργια στρατιωτικά οχήματα αξίας 710.000 ευρώ παρέλαβαν οι Σκοπιανοί από τους Τούρκους μόλις πριν από λίγες ημέρες. Μάλιστα ο υπουργός της FYROM Φατμίρ Μπισίμι μίλησε εγκάρδια για τις στενές σχέσεις των δύο κρατών.Ο Μπισίμι δεν δίστασε επίσης να χαρακτηρίσει την μεταξύ των δύο χωρών φιλία ως παράδειγμα για το… πώς μπορούμε να συνεργαστούμε στην περιοχή!«Οι σχέσεις μας με την Τουρκία είναι εξαιρετικά υψηλές», δήλωσε.
Το γεγονός ότι η Τουρκία έχει υπογράψει με τα Σκόπια πρωτόκολλα αμυντικής συνεργασίας, είναι γνωστό από καιρό. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αποτελούν τον βασικό «εκπαιδευτή» του μικρού και προς το παρόν αδύναμου στρατού της ΠΓΔΜ.Μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν ήταν παρά μια ελαφρά οπλισμένη Εθνοφυλακή και τώρα πλέον οι Σκοπιανοί εξοπλίζονται πυρετωδώς.  
Τόσο η Αμερική όσο και η Τουρκία ενισχύουν την FYROM με απώτερο σκοπό να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην περιοχή!

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που ολόκληρο σκοπιανό Τάγμα (η αφρόκρεμα του Στρατού και απόφοιτοι της σχολής Ευελπίδων) είχε φιλοξενηθεί

για 1,5 περίπου μήνα τόσο στην Σμύρνη όσο και στην Άγκυρα και σε κοινά γυμνάσια φυσικά γνώρισαν τον οπλισμό των Τούρκων αλλά και αυτών του ΝΑΤΟ.

Να σημειώσουμε πως στην Σμύρνη εκπαιδεύτηκαν από κοινού με Τούρκους κομάντος και σε συνθήκες πραγματικής μάχης!Ελπίζουμε πως η μακαριότητα των Αθηνών θα πάψει να πιστεύει πως στην Βαλκανική δεν υπάρχουν άξονες! 

*Στις φωτογραφίες, προπαγανδιστικό τουρκικό έντυπο (και με ελληνικό τίτλο!) που εκτίθεται στο Μουσείο του Κεμάλ στο Μοναστήρι και εικόνες με Σκοπιανούς και Τούρκους στρατιώτες σε κοινά γυμνάσια στην Άγκυρα και στη Σμύρνη.







Ινφογνώμων Πολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...