Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Συγκινημένη όλη η Ελλάδα για τη θυσία του 15χρονου Τηλέμαχου


Συγκινημένη όλη η Ελλάδα για τη θυσία του 15χρονου Τηλέμαχου - Αν είχαν πετρέλαιο θα ζούσαν γράφει τo Assosiated Press

Έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο η αυτοθυσία του 15χρονου Τηλέμαχου Τσιμιρίκα που όρμησε στο φλεγόμενο σπίτι να σώσει τα αδέρφια του βρίσκοντας τραγικό θάνατο...

Ένα φλεγόμενο δοκάρι έπεσε και καταπλάκωσε τον 15χρονο Τηλέμαχο Τσιμιρίκα, που έπεσε στις φλόγες για να σώσει τα δύο μικρότερα αδελφάκια του,

που είχαν εγκλωβιστεί στο σπίτι των παππούδων τους, στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά, στη Μεσορόπη Καβάλας. Λίγο αργότερα οι πυροσβέστες ανέσυραν απανθρακωμένα και τα δύο αδέρφια του, τον 5χρονο Ανδρέα και τον 7χρονο Γεράσιμο.
Η τραγωδία χτύπησε την πολύτεκνη οικογένεια του Γιώργου Τσιμιρίκα, υπαλλήλου της ΔΕΗ στην Καβάλα και της συζύγου του, Ειρήνης Αυγερινού, καθηγήτριας γαλλικών στο 5ο λύκειο και στο 7ο γυμνάσιο της πόλης.Ο Γ. Τσιμιρίκας κατάγεται από τη Μεσορόπη και κάθε Σαββατοκύριακο η οικογένεια επισκεπτόταν τους γονείς του. Όπως έγινε και αυτό το Σαββατοκύριακο και μαζί τους πήραν τα 6 από τα 10 τους παιδιά. Από άγνωστη αιτία μια σπίθα έφερε την καταστροφή στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε -πιθανόν από την ξυλόσομπα που πολλοί αγοράζουν λόγω της οικονομικής κρίσης-, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.
Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι της Μεσορόπης στο Παγγαίο είδαν και τον άλλο γιο της οικογένειας, τον 19χρονο Θανάση, φοιτητή της Ιατρικής στην Αλεξανδρούπολη, να ρίχνεται στη μάχη με τις πύρινες φλόγες και να βγάζει έξω από το σπίτι τις αδελφές του, ηλικίας 4 και 5 χρόνων.Οι γονείς και το ηλικιωμένο ζευγάρι βγήκαν έντρομοι έξω με ελαφρά εγκαύματα. Λίγο αργότερα βγήκε ο 19χρονος Θανάσης με τα δύο κορίτσια στην αγκαλιά του, αλλά και ο 15χρονος Τηλέμαχος. Σε κατάσταση αλλοφροσύνης η μητέρα φώναζε ότι τα δύο της αγόρια, 5 και 7 χρόνων, κοιμόταν στον πρώτο όροφο και δεν είχαν βγει.Κάποιοι κάτοικοι επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι, το οποίο όμως είχε λαμπαδιάσει και από παντού ξεπηδούσαν τεράστιες φλόγες. Σε μια πρωτοφανή κίνηση αυτοθυσίας, ο Τηλέμαχος όρμησε στο σπίτι, ενώ όλοι του φώναζαν πως είναι παράτολμο να μπει μέσα στη φωτιά. Δεν πρόλαβε να κάνει μερικά βήματα, όταν ένα δοκάρι από την ξύλινη σκεπή έπεσε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Μια από τις βασικές αιτίες του τραγικού συμβάντος ήταν η κρίση σύμφωνα με τo Assosiated Press
«Σε τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση της Ελλάδας, τρία αδέρφια πέθαναν σε φωτιά στο σπίτι τους» είναι ο τίτλος του άρθρου της αμερικανικής εφημερίδας, που μάλιστα «παίζει» ψηλά στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. Το δημοσίευμα αναφέρει εκτενώς πως ξέσπασε η φωτιά εξαιτίας της σόμπας που είχε ανάψει η οικογένεια για να ζεσταθεί, πως τα παιδιά και οι γονείς τους είχαν πάει στο χωριό για να περάσουν το Σαββατοκύριακο με τους παππούδες, ότι τα δυο μικρά, ηλικίας 5 και 7 ετών, παγιδεύτηκαν στο σπίτι και ο 15χρονος αδερφός τους θυσιάστηκε στην προσπάθεια να τα σώσει.«Είχαν καλοριφέρ. Έβαλαν φέτος σόμπα, όπως κι άλλοι στο χωριό, εξαιτίας της κρίσης. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», δήλωσε στην εφημερίδα ο συγχωριανός της οικογένειας, Βαγγέλης Μποζούδης. Και ο συντάκτηςς του άρθρου συνεχίζει: «Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκτινάχθηκε στα ύψη φέτος στην Ελλάδα. Μέχρι την περασμένη άνοιξη, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλούνταν σε πολύ χαμηλότερη τιμή απ’ ό,τι το πετρέλαιο κίνησης αλλά, επειδή χρησιμοποιούνταν παράνομα ως πετρέλαιο κίνησης, η κυβέρνηση αποφάσισε να εναρμονίσει τις τιμές.Σαν αποτέλεσμα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκε κατά σχεδόν 40%, αφήνοντας πολλές οικογένειες -τα εισοδήματα των οποίων «χτυπήθηκαν» από την ύφεση, τη λιτότητα και την αυξανόμενη ανεργία- με μοναδική επιλογή να στραφούν σε φθηνότερες μορφές θέρμανσης». Ο Β. Μποζούδης κι άλλοι κάτοικοι του χωριού με τους οποίους επικοινώνησε τηλεφωνικά η εφημερίδα, είπαν ότι η τραγωδία δε θα είχε συμβεί αν η οικογένεια εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί το καλοριφέρ και αναρωτήθηκαν πόσα ακόμη παρόμοια δυστυχήματα θα συμβούν σε όλη τη χώρα, καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: Ημερησία, newsit.gr


2 σχόλια :

  1. Αν μη τι άλλο, η θυσία του νεαρού Τηλέμαχου είναι μία γερή γροθιά στο στομάχι όλων μας, επειδή λησμονίσαμε αξίες σαν και αυτήν την οποίαν υπηρέτησε με τίμημα την ζωή του ο Τηλέμαχος.
    Στο καλό αγαπητό παλικάρι και καλό ταξίδι της υπέροχης ψυχής σου προς τον πραγματικό κόσμο της Αιωνιότητας, ο οποίος σε περιμένει να σε αγκαλιάσει παρέα με τις αγγελικές ψυχές των μικρών σου αδελφών!! Είθε η ηρωϊκή σου πράξη να γίνει βάλσαμο παρηγοριάς στην πονεμένη οικογένειά σου και τιμωρός τύψη στις μαύρες ψυχές εκείνων οι οποίοι, ως ηθικοί αυτουργοί, δημιούργησαν τις συνθήκες αυτής της τραγωδίας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η γενοκτονία των Ελλήνων συνεχίζεται εν είδει παράπλευρων απωλειών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...