Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Αρχαία Ελληνικά από την 1η δημοτικού στα σχολεία της Βρετανίας!!!

Με Αρχαία Ελληνικά θα κάνουν την πρώτη επαφή τους με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι μαθητές στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το νέο σχολικό πρόγραμμα, το οποίο θα ισχύσει από το 2014, ορίζει ότι οι μαθητές από την ηλικία των 7 ετών θα διδάσκονται την αρχαία ελληνική, νωρίτερα ακόμα και από τους Ελληνες. Το νέο μέτρο στήριξε από την αρχή ο σκιώδης υπουργός Παιδείας της Βρετανίας, Στίβεν Τουίγκ, ο οποίος πρότεινε την ένταξη της γλώσσας στη διδασκαλία ξένων γλωσσών τον Ιούνιο, όταν το νέο πρόγραμμα είχε τεθεί προς διαβούλευση.
Οι Βρετανοί μάλιστα είδαν με πολύ θετικό μάτι αυτή την πρόταση και οι αναγνώστες του «Guardian» σε ποσοστό 80% ψήφισαν υπέρ της μεταρρύθμισης και της ένταξης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της χώρας υποστηρίζοντας ότι: «αποτελεί τις ρίζες του παγκόσμιου πολιτισμού». Ηδη από το 2010 το πρόγραμμα εκμάθησης της αρχαίας ελληνικής είχε
ξεκινήσει πιλοτικά σε επιλεγμένα βρετανικά σχολεία, καθώς μια έρευνα είχε δείξει ότι βοηθά τα παιδιά στις επιδόσεις τους στην αγγλική.
Στόχος, πάντως του κ. Τουίγκ είναι να ανατρέψει το χαμηλό ποσοστό των

μαθητών που ενδιαφέρονται να μάθουν ξένες γλώσσες, καθώς μόνο το 44% των 14χρονων επιθυμούν να διδαχθούν μια άλλη πέραν της μητρικής τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βρετανία δείχνει μια ιδιαίτερη εκτίμηση στην αρχαία ελληνική και μάλιστα φάνηκε πιο ευφάνταστη από τη χώρα μας στο να εντάξει την εκμάθησή της στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα σε σχολεία και πανεπιστήμια.

ΣΗΜ. Αυτοί τα βάζουν στα σχολεία τoυς και εμείς τα βγάλαμε γιατί είναι δύσκολα να μη κουραστούν τα καμάρια μας. Ασε που εχουμε και την Δραγώνα [φωτο]
"Η αγγλική θα διδάσκεται από την 1η δημοτικού γιατί είναι εγωκεντρικό τα παιδιά να μαθαίνουν μόνο Ελληνικά"
Δραγώνα Θάλεια

"Τα αρχαία ελληνικά είναι μια νεκρή γλώσσα" & "Η Ελληνική γλώσσα είναι μικρή γλώσσα"

Δραγώνα Θάλεια

.filoksenos.


2 σχόλια :

  1. Δυστυχώς οι ξένοι έχουν προ πολλού καταλάβει αυτό που εμείς ως επίσημο κράτος θέλουμε να αγνοούμε: Το μέσον διά την αύξηση της ευστροφίας του νού είναι η γλώσσα και η μόνη γλώσσα της οποίας η σύσταση είναι κυριολεκτική κατ’ έννοια και με μαθηματική συγκρότηση, είναι η Αρχαία Ελληνική. Εκτός τούτου και ο κραδασμός των φθόγγων και των λέξεών της, μάλιστα όταν προφέρονται ορθά, συντονίζουν την συχνότητα των παλμών των διαφόρων οργάνων του ανθρώπου, με πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα στην σωματική, αλλά και στην ψυχική του υγεία!! Αυτά γνωρίζοντας οι ξένοι, προσπαθούν να προετοιμάσουν την νέα γενεά τους, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες υψηλής νόησης απαιτήσεις, τις οποίες ανοίγει στο άμεσο μέλλον η κβαντική επιστημονική εποχή. Διότι, όπως διακήρυττε και ο μέγας φιλόσοφος Πλάτων: «Διάνοια και λόγος ταυτόν», ή όπως συντασσόμενος παρατηρούσε και ο Σταγειρίτης πανεπιστήμων Αριστοτέλης: «Λέξεις έμψυχοι».
    Αλλά όλα αυτά, κάποιοι θα πρέπει να τα επαναδιδάξουν στους Έλληνες, ώστε να μην βρεθούν εκτός εποχής και καταλήξουν βάρβαροι στην χώρα του Φωτός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης να σημειώσουμε ότι στην Αυστραλία ήδη διδάσκεται η νεοελληνική γλώσσα στο δημοτικό και το γυμνάσιο ως προαιρετικό μάθημα και έχουν γίνει εισηγήσεις να διδαχθεί και η Αρχαία Ελληνική γλώσσα καθώς έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από κάποια σχολεία.

    Παραθέτω και δημοσίευμα του Αυγούστου από την ιστοσελίδα prionokordela.gr

    "Ένα αυστραλιανό πανεπιστήμιο προσφέρει δωρεάν μαθήματα μέσω του διαδικτύου και πάρα πολλοί φοιτητές επιλέγουν το μάθημα της ελληνικής ιστορίας. Κι εμείς εδώ τα έχουμε βγάλει από το πρόγραμμα των σχολείων...

    «Πάνω από 46.000 φοιτητές επέλεξαν να ...σπουδάσουν την αρχαία ελληνική ιστορία και η ανταπόκρισή τους μας ξάφνιασε» δήλωσε ο επικεφαλής της έδρας Ιστορικών και Ευρωπαϊκών Μελετών καθηγητής Κρίστοφερ Μακί σημειώνοντας ότι ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...