Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Δεν πρόκειται για οικονομικές διαπραγματεύσεις αλλά για γεωπολιτικό παιχνίδι


Το ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας με non paper που απέστειλε στην ελληνική κυβέρνηση, «πρότεινε» στην ουσία:
  • διορισμό ξένου επιτρόπου-ύπατου αρμοστή
  • κλειστό λογαριασμό με εξωτερική διαχείριση, προκειμένου να εξασφαλιστεί, πως οι πόροι του προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την αποπληρωμή του χρέους (0 ρευστότητα στην αγορά και μηδενική ανάπτυξη δηλαδή)
  • περικοπές δαπανών
  • εξωτερική εποπτεία του δημόσιου δανεισμού
  • υποχρεωτική εξωτερική βοήθεια σε ό,τι αφορά τεχνικά ζητήματα, προκειμένου να βελτιωθεί δήθεν η διοικητική δομή του κράτους
  • νέες περικοπές, αν η Ελλάδα παρεκκλίνει από τους αναθεωρημένους στόχους για το έλλειμμα.
  • η Task Force να διορίζει άτομα σε θέσεις κλειδιά και τέλος…
  • το πρόγραμμα να συνοδευτεί, υποτίθεται, με αναπτυξιακά μέτρα και ενίσχυση της απασχόλησης, μάλλον όπως τα φαντάζονται οι Γερμανοί (δημιουργία ΕΟΖ, φορολογικοί παράδεισοι για γερμανικές επενδύσεις).
Κάποιοι κατάλαβαν έστω και αργά ότι είμαστε προτεκτοράτο που επιτρέπουμε στον κάθε λογής πολιτικάντη και «οικονομικολογίσκο», ακόμα και την ύστατη στιγμή που ο λαός είναι στα όριά του, να «προτείνει» ενίσχυση της λιτότητας με δήθεν αναπτυξιακές προτάσεις. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν οικονομικοί λόγοι να εφαρμοστούν τα προαναφερθέντα, παρά εξυπηρετούν μόνο τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Γερμανίας.
Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει η κόντρα ΔΝΤ-Γερμανίας και καθυστερούν καταστάσεις. Εν τω μεταξύ το Δ.Ν.Τ. δηλώνει άγνοια για συμφωνία με την κυβέρνηση, παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις Στουρνάρα, διαμηνύοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
Τραγική λοιπόν η κατάσταση με δηλώσεις για συμφωνία να μην επιβεβαιώνονται, λίστες που χάνονται, Γερμανούς να μην αλλάζουν ρότα, μια κυβέρνηση αποτελούμενη από 3 κόμματα, χαμένα στο διάστημα και μια αντιπολίτευση χωρίς αντί-προτάσεις. Μάλλον γι’ αυτό ο Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να φανταστεί τι θα γίνει εάν δεν κρατήσει το τιμόνι.
Κανείς όμως δεν σκέφτηκε να πει δυο κουβέντες για το 1.000.000 ανέργους του ιδιωτικού τομέα και το μισό εκατομμύριο επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν αντέχουν άλλο. Αν χαθεί ο ιδιωτικός τομέας μαζί του θα πέσει και ο Δημόσιος. Αυτό είναι τετελεσμένο.
Μόνο εφόσον κινηθούμε πολυδιάστατα θα αποφύγουμε μονόπλευρες «λύσεις» στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην χώρα και μόνο τυχαία δεν δημιουργήθηκε. Δεν πρόκεiται για οικονομικές διαπραγματεύσεις αλλά πρωτίστως για γεωπολιτικό παιχνίδι.

2 σχόλια :

  1. Καλημέρα αγαπητή Ιφιγένεια.
    Ο τίτλος της ανάρτησής σου βάζει τα πράγματα στην σωστή τους βάση. Πράγματι ένα γεωπολιτικό παιχνίδι διεξάγεται στην γειτονιά μας, το οποίο έχει μεν πολλούς και ποικίλους στόχους, όμως για την εκπλήρωσή τους απαιτείται η πλήρης εξουδετέρωση κάθε αντίστασης στην περιοχή. Επειδή ο πλέον αντιστασιακός λαός της περιοχής τυγχάνει ιστορικά να είναι οι Έλληνες (τουλάχιστον πριν την επέλαση των… «πολιτικών Απάτσι»), θα έπρεπε να εξουδετερωθούν με μέσα τα οποία δεν είναι σύμφυτα του χαρακτήρα τους, δηλαδή οικονομικά και η Ελλάδα θα έπρεπε να πάψει να υφίσταται ως ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος, αλλά με ένα τρόπο που να μην τον πολυκαταλάβουμε και ανακληθούν στην μνήμη μας επικίνδυνοι για τους δυνάστες μας συνειρμοί. Δεν θα επεκταθώ περεταίρω στο θέμα αυτό, διότι νομίζω ότι πάρα πολλοί το έχουν πλέον εμπεδώσει. Θα ήθελα όμως να κάνω την ακόλουθη επισήμανση: Φαινομενικά ο ορατός εχθρός μας είναι οι Γερμανοί. Όμως πίσω από αυτούς κρύβονται οι πραγματικοί Επικυρίαρχοι!! Αυτοί που από τις αρχές του 20ου αιώνα χρησιμοποίησαν τον λαό Δούρειο Ίππο (τον Γερμανικό) για να διαλύσουν την Ευρώπη, την μόνη ήπειρο η οποία με κέντρο την Ελλάδα μπορεί να κυοφορήσει και να παράξει πολιτισμό. Γνώστες των ιστορικών καταβολών των λαών της Ευρώπης διέκριναν στους Γερμανούς την έλλειψη υψηλής νόησης, την προσωπικότητα που οδηγείται από το ένστικτο και την ψυχική ξηρότητα (πράγματα τα οποία μαρτυρούνται διαχρονικά από την εποχή των Γότθων, των Βανδάλων και των Αλανών) και τους χρησιμοποίησαν ως φονικά όπλα για τον εμπρησμό της γηραιάς ηπείρου στους δύο παγκοσμίους πολέμους και ως ανόητες προφυλακές στην εφαρμογή της νέας τάξης πραγμάτων. Τον ορατό αυτό εχθρό, εμείς οι Έλληνες δύο φορές, στους Παγκόσμιους πολέμους, τον αντιμετωπίσαμε με επιτυχία. Το λάθος μας όμως ήταν ότι δεν καταφέραμε ποτέ ως χώρα να αντιληφθούμε ποιοί κρύβονταν πίσω από αυτούς. Αν το είχαμε αντιληφθεί, θα είχαμε πάρει τα κατάλληλα αμυντικά μέτρα και δεν θα επιτρέπαμε στον αόρατο αυτό εχθρό να διαβρώσει τις άμυνές μας!!
    Αυτοί που χρηματοδοτούσαν την άνοδο και την πολεμική προπαρασκευή του Χίτλερ, υποβάλλουν σήμερα τους όρους τους στην Ελλάδα, μέσω της άξιας απογόνου αυτού, Μέρκελ. Αλλά αυτοί δυστυχώς δεν μπορούν να πολεμηθούν με τα κλασσικά όπλα, αλλά με τα όπλα του νού και της γνώσης. Είθε η μεθαυριανή επέτειος του ΟΧΙ να μας κάνει να προβληματιστούμε σφαιρικά για τα γεγονότα τα οποία ζούμε και επιτέλους να αντιληφθούμε ως χώρα τους πραγματικούς μας εχθρούς, οι οποίοι διατελούν και εχθροί ολόκληρης της ανθρωπότητας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ελπίσουμε ότι θα εξέλθουμε νικητές και από αυτόν αγώνα, τον πλέον επικίνδυνο από όσους δώσαμε μέχρι στιγμής.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου και τον εχθρό σου μάχες δεν κερδίζεις...
    Δυστυχώς η ανθρωπότητα βρίσκεται δέσμια της ύλης, έχει πάψει να σκέπτεται και δεν αναζητά πλέον την γνώση παρά αυτήν που θεωρεί θέσφατο, έτσι μας έχουν κάνει να πιστεύουμε.
    Νομίζω ότι θα εξέλθουμε νικητές από αυτόν τον αγώνα αφού συνειδητοποιήσουμε ότι τα κεκτημένα που χάνουμε δεν είναι μόνο τα υλικά αγαθά αλλά η ελευθερία μας σε όλα τα επίπεδα και.... η ίδια η ψυχή μας. Ελπίζω αυτή η στιγμή παρόλο που θα είναι οδυνηρή να μην αργήσει...
    Εγώ σε ευχαριστώ αγαπητέ Μεγιστία, την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...