Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Πληρώνουμε με 14 δις, 1740 μεγαλοφοροφυγάδες!


Όσα ζητούν από τους συνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους με τα νέα σκληρά μέτρα, τα οφείλουν 1740 μεγαλοοφειλέτες και το Ελληνικό Δημόσιο, χρόνια τώρα, «ντρέπεται» να τους τα ζητήσει, γιατί πάντα έχουν «μπάρμπα στην Κυβέρνηση». Πάρτε ένα παράδειγμα με την περίπτωση του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη που χρωστάει μισό δις στο Ελληνικό Δημόσιο και δεν τον ενοχλεί κανείς ενώ έχει πλούσια ακίνητη περιουσία. Κατά σύμπτωση ο κύριος αυτός είναι πεθερός του Σηφουνάκη, υπουργού του ΠΑΣΟΚ...και οι υπόλοιποι κάπως έτσι ξεφεύγουν από την τσιμπίδα του νόμου.
Διαβάστε την αποκαλυπτική συνέντευξη της πρώην βουλευτού, κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ. 
Αποκαλύπτει τι παιχνίδια παίχτηκαν και μέσα στο Κοινοβούλιο για να μη θιγούν οι μεγαλοοφειλέτες που υπολογίζεται ότι χρωστάνε στο Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 15 δις. 
Η κ. Βόζεμπεργκ είναι προσεκτική στις εκφράσεις της αλλά λέει πολλά...

Συνέντευξη στη Λιάνα Μπουκουβάλα (spirospero.gr)

Πόσοι είναι οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου στη λίστα;

Είναι 1740 φυσικά πρόσωπα, αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι πρόκειται για οφειλέτες οι οποίοι δεν έχουν πτωχεύσει, δηλαδή για επιχειρηματίες οικονομικά δραστήριους. Το περίεργο είναι ότι από τον τότε υπουργό οικονομικών και αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα, στη συνέχεια άλλαξε η απόφαση αναρτήθηκαν στη Βουλή με δικαίωμα στους βουλευτές μόνο να τα δουν χωρίς να μπορούν να πάρουν αντίγραφο, ούτε να μπορούν να κρατήσουν σημειώσεις...

Και να σας πω και κάτι άλλο; Ήδη την Κυριακή που μας πέρασε ήρθε στη δημοσιότητα ότι 1727 μεγαλοκαταθέτες έβγαλαν στο εξωτερικό παραμονές των εκλογών, δηλαδή τώρα το Μάιο του 2012, 3 δις ! Ανεξάρτητα αν ήταν νόμιμη αυτή η εξαγωγή, το υπουργείο Οικονομικών ήλεγξε αυτά τα χρήματα των 1727 καταθετών αν ήταν νόμιμα αποκτημένα, αν έχουν φορολογηθεί, το πόθεν έσχες αυτών των χρημάτων;; Θα πρέπει στην κοινή γνώμη επιτέλους να δοθεί μια εξήγηση... Το κράτος πρέπει να συγκεντρωθεί. Να υπάρξει ένα οικονομικό νοικοκύρεμα για να μην αντιδρούν οι πολίτες, οι οποίοι καλούνται πάλι να βάλουν το χέρι στην τσέπη και οποίοι δεν έχουν!

Πόσα είναι περίπου τα χρήματα που οφείλουν στο Ελληνικό Δημόσιο;

Αν σκεφτείτε ότι ήταν 1740 και ο μικρότερος οφειλέτης είχε 1.000.000 οφειλή... Με έναν γρήγορο υπολογισμό θα καταλάβετε ότι μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό...

Γιατί δεν σας παρέδωσαν τη λίστα έτσι ώστε να τη μελετήσετε;

Υπήρξε απόφαση ότι δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε ούτε αντίγραφο, ούτε να κρατήσουμε σημειώσεις όπως σας είπα και προηγουμένως. Υπήρξε πολιτική απόφαση.
Και βεβαίως εδώ πρέπει να πω, ότι η επίκληση που υπήρξε κάποια στιγμή ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απαγορεύει... αυτό δεν είναι ακριβές.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προστατεύει άλλα μεγέθη. Υπάρχει νόμος σύμφωνα με τον οποίο, οφειλέτες των οποίων η οφειλή προς το Δημόσιο, βεβαιωμένη, υπερβαίνει το ποσό των 170,000 ευρώ, η πολιτεία έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί το όνομα.

Εκτός από τα 500 εκατομμύρια που χρωστάει ο κ. Δασκαλαντωνάκης, ο οποίος αναφέρεται στη λίστα, έτσι δεν είναι κ. Βόζεμπεργκ, υπάρχουν άλλοι με μεγάλα ποσά;

Εγώ αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι μεταξύ των 1740 υπάρχουν αρκετοί με μεγάλα χρηματικά ποσά... Πολύ μεγάλα. Αυτό όμως που ενδιαφέρει και εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει από την Κυβέρνηση, είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι ενέργειες έχουν γίνει εναντίον αυτών των προσώπων. Αν έχουν δεσμευθεί ακίνητα, αν έχει ελεγχθεί για τις οφειλές αυτές το πόθεν έσχες κτλ.

Οι οφειλέτες αυτοί είναι πτωχευμένοι ή ζωντανοί οικονομικά και μπορούν να πληρώσουν;

Η συντριπτική πλειονότητα είναι υγιείς επιχειρηματίες. Αλλά και ένας να είναι υγιής και να οφείλει τόσα μεγάλα ποσά και μάλιστα εν καιρώ κρίσης, το πολιτικό προσωπικό για να δείχνει αξιόπιστο θα πρέπει να δώσει στην κοινή γνώμη πληροφορίες για το πώς ενήργησε εναντίον αυτού του προσώπου. Όταν μιλάμε δε για έναν κατάλογο 1700 προσώπων, ο πολίτης κατά του οποίου επιβάλλονται σκληρά μέτρα αγανακτεί όταν ακούει τέτοια φαινόμενα.


Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...