Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Greece Debt Free: Διαγράφηκαν 2,5 δισ. ευρώ χρέους μέσα σε ένα μήνα!


Δεν έχει περάσει καλά καλά ένας μήνας από την πρόταση που έκανε ο Πέτρος Νομικός, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας σχετικά με την αντιμετώπιση του χρέους και ήδη τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Έχουν διαγραφεί 2,5 δις. ευρώ δημοσίου χρέους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου ιδιώτες και εταιρείες μπορούν να έχουν πρόσβαση και να αγοράζουν ομόλογα που διατίθενται στη δευτερογενή αγορά.

Ο κ. Νομικός δημιούργησε μια ηλεκτρονική "πλατφόρμα", μέσω της οποίας ιδιώτες και εταιρίες μπορούν να κάνουν δωρεές, τις οποίες το ίδρυμα Greece Debt Free (GDF) αξιοποιεί, αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα που διατίθενται στην δευτερογενή αγορά, στο 10 με 20% της αξίας τους, και ύστερα τα διαγράφει.Με αυτόν τον τρόπο, διαγράφεται ελληνικό χρέος πολύ μεγαλύτερο από το ποσό της εκάστοτε δωρεάς που ακόμα κι ένας απλός πολίτης μπορεί να κάνει με μερικά ευρώ.

Το Greece Debt Free, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του, "είναι μια πλατφόρμα για όλους, ώστε να οργανωθούμε, να λάβουμε μέρος, να συνδεθούμε και να συμμετάσχουμε για να πετύχουμε μια θετική οικονομική αλλαγή".

Όπως εξηγεί ο δημιουργός της "πλατφόρμας" κ. Νομικός, "η πρότασή μας είναι απλή.

Όποιος θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, μπορεί να δωρίσει ένα ευρώ και το GDF θα αγοράσει και μετά θα διαγράψει με αυτό το ένα ευρώ, οχτώ ευρώ ελληνικού χρέους.

Αν επικοινωνήσετε αυτό το μήνυμα σε όποιον αγαπά την Ελλάδα, τα πράγματα μπορούν πράγματι να αλλάξουν".

Όσο για τη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσει κάποιος για να "δωρίσει" οποιοδήποτε ποσό, ο κ. Νομικός εξηγεί.

"Μπορεί ο καθένας να μπει στην ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο και να κάνει τη δωρεά του μέσω paypal ή μέσω εμβάσματος.

Κατόπιν εμείς θα αγοράσουμε τα ομόλογα.

Είναι τόσο απλό.

Σύντομα ελπίζουμε να έχουμε έτοιμο κι ένα τηλεφωνικό κέντρο που να μπορεί να εξυπηρετεί τους ενδιαφερόμενους και να δέχεται και δωρεές τηλεφωνικά.

Έτσι θα προσπαθήσουμε να αγοράσουμε το μέγιστο δυνατό ποσό ελληνικού χρέους στη χαμηλότερη τιμή.

Για παράδειγμα, αν δύο ομόλογα διαπραγματεύονται το ένα στα 12 cents (στα 100) και το άλλο στα 13 θα επιλέξουμε αυτό στα 12 και μετά θα διαγράφουμε τα 100 cents χρέους".

1 σχόλιο :

  1. Παραθέτουμε σχετικό μήνυμα που λάβαμε από το ίδρυμα Greece Debt Free, διαμέσου του οποίου μας ανακοίνωσαν το πραγματικό ποσό που είχε συγκεντρωθεί έως τις αρχές του Αυγούστου:

    "Εκ μέρους του Greece Debt Free, και σε συνέχεια του άρθρου σας σχετικά με το GDF όπου αναφέρεται ότι έχει συγκεντρωθεί €2,5 δισ., θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η αξία χρέους που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής είναι €2.503.700. Για επικαιροποιημένα στοιχεία μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του GDF http://www.greecedebtfree.org/index_gr.html. Ελπίζουμε ότι με τις προσπάθειες όλων μας αυτό το νούμερο θα αυξηθεί."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...