Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ο πόλεμος κατά του Ιράν πιο κοντά …

 Η επίθεση σε λεωφορείο με Ισραηλινούς στη Βουλγαρία,αλλά και το χτύπημα που αποφεύχθηκε τη τελευταία στιγμή στη Κύπρο,φαίνεται ότι φέρνουν ακόμη πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός πολέμου κατά του Ιράν. Το Ισραήλ κατηγόρησε ευθέως το Ιράν ότι είναι πίσω από την επίθεση στη Βουλγαρία.
Το Ισραήλ είναι αντιμέτωπο με ένα παγκόσμιο κύμα τρομοκρατίας πίσω από το οποίο βρίσκεται το Ιράν, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ μετά την αιματηρή βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο με ισραηλινούς τουρίστες στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.
Την επίθεση αυτή πραγματοποίησε καμικάζι, δήλωσε στο Μπουργκάς ο βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με τον οποίο τα θύματα είναι οχτώ. Έξι Ισραηλινοί, ένας Βούλγαρος και ο καμικάζι.

 “Είμαστε αντιμέτωποι με ένα παγκόσμιο κύμα τρομοκρατίας. Η επίθεση στο Μπουργκάς πραγματοποιήθηκε από μέλη της (σιιτικής λιβανικής οργάνωσης) Χεζμπολάχ και διατάχθηκε από το Ιράν”, τόνισε ο Μπαράκ στο ισραηλινό ραδιόφωνο
Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, οι 31 τραυματίες της επίθεσης στο Μπουργκάς είναι όλοι Ισραηλινοί.
“Τα δίκτυα της Αλ-Κάιντα και του Ισλαμικού Τζιχάντ παγκοσμίως, δρουν επίσης”, πρόσθεσε ο Μπαράκ, ο οποίος αναφέρθηκε σε πρόσφατες επιθέσεις ή απόπειρες επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών στο εξωτερικό, κυρίως στην Κένυα, την Ταϊλάνδη, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία ή την Κύπρο.
“Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί στο εξωτερικό και οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών είναι σε επαφή με τις αντίστοιχες του εξωτερικού στις οποίες διαβιβάζουν τις πληροφορίες τους”, πρόσθεσε ο ισραηλινός υπουργός.
“Συχνά υπάρχει πρόοδος, αλλά αυτό δε συμβαίνει πάντα και πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους για την επίθεση στο Μπουργκάς και αυτούς που έδωσαν εντολή γι΄αυτήν”, πρόσθεσε.
Αλλά και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε, χθες, το Ιράν για την επίθεση καταγγέλλοντας μια “ιρανική τρομοκρατική επίθεση”.
Ερωτηθείς εξάλλου για την επίθεση στη Δαμασκό, ο Μπαράκ μίλησε για ένα “πολύ ισχυρό πλήγμα στο συριακό καθεστώς, αλλά και στον άξονα Ιράν, Συρίας, Χεζμπολάχ”.
Το ισραηλινό υπουργείο ‘Αμυνας επιβεβαίωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 31 Ισραηλινοί τραυματίσθηκαν, από τους οποίους τρεις σοβαρά, στη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της πόλης Μπουργκάς της Βουλγαρίας και ότι έχει αρχίσει η διαδικασία αναγνώρισης των νεκρών.
onalert.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Ισλαμιστής ο καμικάζι του Μπουργκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...