Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Βίντεο-ντοκουμέντο από την κατάρριψη του RF-4EΤΜ διαψεύδει την Τουρκία !


Όπως μεταδίδει το βρετανικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, η Τουρκία ανακοίνωσε διά του κυβερνητικού εκπροσώπου της ότι το μαχητικο/αναγνωριστικό αεροσκάφος RF-4ΕΤΜ  το οποίο καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα, βρισκόταν σε διεθνή εναέριο χώρο 13 χλμ, από τις ακτές της Συρίας και ότι εντός του συριακού ΕΕΧ. Το ερασιτεχνικό βίντεο-νυοκουμέντο που δημοσιεύουμε διαψεύδει εμμέσως, πλην σαφώς, τον ισχυρισμό της Άγκυρας.

Επίσης, ότι η κατάρριψη προχώρησε χωρίς να έχει προηγηθεί προειδοποίηση μέσω ασυρμάτου στους χειριστές του αεροσκάφους ως είθισται (προφανώς οι Τούρκοι είναι συνηθισμένοι από τις "αστικές ευγένειες" της ΠΑ στο Αιγαίο...).

Βάσει της εν λόγω ανακοίνωσης στοιχειοθετείται - κατά την Τουρκια - το αδικαιολόγητο της κατάρριψης του αεροσκάφους, άρα "ακολουθούν μέτρα" και κλιμάκωση. Η Συρία επιμένει ότι ήταν εντός του συαριακού εναέριου χώρου, αλλά βέβαια το ζήτημα είναι κατά πόσον μπορεί να στοιχειοθετηθεί και από τις δύο πλευρές που ακριβώς βρισκόταν το αεροσκάφος. 

Η Συρία είχε δικαίωμα κατάρριψης έτσι ή αλλιώς, από την στιγμη που ήταν εντός του συριακού FIR και μπορούν να επικαλεστούν οτι "Δεν πειθάρχησε στις εντολές μας".

Σύμφωνα με την συριακή άποψη και με βάση χάρτη ο οποίος την συνοδεύει «ένα αεροσκάφος του οποίου η ταυτότητα δεν αναγνωρίστηκε, παραβίασε τον συριακό εναέριο χώρο πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος και με μεγάλη ταχύτητα πάνω από τα συριακά χωρικά ύδατα. Το συριακό αντιαεροπορικό πυροβολικό έβαλε εναντίον του και το έπληξε καθώς βρισκόταν περίπου ένα χιλιόμετρο από την ακτή. Το αεροπλάνο κατέπεσε εντός συριακών χωρικών υδάτων, δυτικά του χωριού στο ύψος του Om al-Tuyour της επαρχίας Λατάκια, 10 χιλιόμετρα από την ξηρά.»

Το βίντεο που ακολουθεί από παραλία της Συρίας, ακούγονται αντιαεροπορικά όπλα να βάλουν, ήχοι αεροσκαφών τζετ, αν και η λήψη δεν αποκαλύπτει κάποιο αεροπλάνο παρά μόνο τις ζητωκραυγές της κατάρριψής του. Το βίντεο επιβεβαιώνει εμμέσως ότι το αεροσκάφος πετούσε πολύ κοντά και χαμηλά στην συριακή ακτή, αλλιώς δεν θα ακουγόταν ο θόρυβος από τον κινητήρα του  τόσο καθαρά. Εντύπωση προκαλεί ότι οι ιαχές για την κατάρριψη ακολουθούν βολές αντιαεροπορικών ... πυροβόλων και όχι βολή Α/Α βλήματος. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση κατάρριψης από απλά 23άρια πυροβόλα (ZU-23-2) από αυτά που υπηρετούν κατά εκατοντάδες και στον Ελληνικό Στρατό.


Πληροφορίες απο την Συρία αναφέρουν ότι η συριακή αεράμυνα είναι σε κατάσταση συναγερμού, ενώ ένα κλιμάκιο Αμερικανών έχει σπεύσει στην Τουρκία για να διαβουλευθούν με την τουρκική Αεροπορία. Εντύπωση κάνει η σιγή της Ρωσίας, που μόνο κάτι καλό δεν προοιωνίζει. Στο εσωτερικό πολεμικό μέτωπο, χθες οι επιθέσεις του Στρατού ήταν σφοδρές και συνλικά σκοτώθηαν 102 αντάρτες.

Το μήνυμα που έστειλε πάντως η Συρία (βασικά η Ρωσία) ήταν σαφές: Δεν πρόκειται να ανεχθούν no-fly-zone. Και βέβαια ακόμα και αποστολές καταστολής αεράμυνας να εκτελεστούν (αναφερόμαστε στο NATO η Τουρκία ειναι πολύ "μικρή" για να εκτελέσει αποτελεσματικές αποστολές SEAD σε τέτοιο πυκνό δίκτυο αεράμυνας) τα αποτελέσματα είναι αβέβαια.

Τα ρωσικά αποβατικά για την ώρα δεν έχουν αποπλεύσει από την Σεβαστούπολη, αλλά οι μονάδες είναι μέσα και γύρω από τα σκάφη...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...