Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ PSI. ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ Η ΤτΕ.


Προξενεί μεγάλη εντύπωση ότι μέχρι σήμερα μόνο ένα ταμείο και ο κ. Μίχαλος έχουν κινηθεί νομικά κατά του κυρίου Προβόπουλου. Είναι τόσο σίγουροι για την ατιμωρησία τους;
Στα όρια του “κραχ” βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία μετά το “κούρεμα” των ομολόγων τους. Η άμεση ρευστοποιήσημη περιουσία τους, η οποία προ PSI έφτανε τα 25,2 δισ. ευρώ πλέον έχει συρρικνωθεί κάτω από τα 1,7 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να μην αρκεί για να καλύψει ούτε τις ανάγκες λίγων μηνών.

Στον πίνακα που παρουσιάζει ο Τύπος της Κυριακής, παρουσιάζεται αναλυτικά τι είχαν τα ταμεία πριν και τους έμεινε μετά το PSI. Σημειώνεταιόμως ότι αναφέρονται οι ονομαστικές αξίες των ομολόγων τα οποία είχαν τα Ταμεία εκτός του Κοινού Κεφαλαίου της Τράπεζας της Ελλάδας. 
Όπως φαίνεται τα Ταμεία προ “κουρέματος” διέθεταν περίπου 6,57 δισ. ευρώ σε ομόλογα εκτός ΤτΕ τα οποία μετά το PSI έφτασαν στα 3,02 δισ. ευρώ. Το άμεσα ρευστοποιήσημο ποσό από αυτά είναι μόλις 454, 9 εκ. ευρώ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΙΚΑ που είχε 1,46 δισ. ευρώ σε ομολόγα εκτός του Κοινού Κεφαλάιου της ΤτΕ προ PSI και μετά το “κούρεμα” το άμεσα ρευστοποιήμο ποσό από αυτές τις κινητές αξίες του ΙΚΑ είναι 101,7 εκ. ευρώ.
Δραματική και η κατάσταση του ΟΑΕΕ που είχε αντίστοιχα ομόλογα αξίας 162 εκ. ευρώ και μετά το PSI οι άμεσα ρευστοποιήσιμες αξίες του δεν ξεπερνούν τα 11,29 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...