Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Γραμμή "φιλανδοποίησης" της Ελλάδας από τον Αβραμόπουλο, χαράς ευαγγέλια για τους Τούρκους


Με δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Α.Νταβούτογλου ο Έλληνες υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος προσπάθησε να υποβαθμίσει, κατ'αρχήν, την σημασία της συνάντησης λόγω της σκανδαλωδώς συμβολικής κίνησης που ενέχει το γεγονός ότι τον πρώτο υπουργό Εξωτερικών που συναντά είναι ο υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας που απειλεί επί καθημερινής βάσεως την Ελλάδα και προσωπικά είναι ο ίδιος εχθρός της Ελλάδας.
Εν συνεχεία ο Δ.Αβραμόπουλος υιοθέτησε πλήρως την ανήκουστη και προδοτική γραμμή του Γιώργου Παπανδρέου περί "κοινών συνεδριάσεων υπουργικών συμβουλίων" (από πότε τα θύματα και οι καθημερινώς "παραβιαζόμενοι" κάνουν κοινά υπουργικά συμβούλια με τους θύτες και τους παραβιαστές;) και στο θέμα της Συρίας είπε ότι τον καλύπτει η θέση της ΕΕ που ευνοεί φυσικά τους σφαγείς φανατικούς σουνίτες μουσουλμάνους που βοηθά η Τουρκία! Μήπως πρόκειται για πλήρη "φινλανδοποίηση" της Ελλάδας από την Τουρκία;
Όλα αυτά σε μία δήλωση πέντε γραμμών! 
Ας δούμε ολόκληρη της δήλωση του Δ.Αβραμόπουλου "καλού φίλου της Τουρκίας", όπως τον περιγράφουν οι τουρκικές εφημερίδες:

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ:  Στο περιθώριο της Διάσκεψης του ΟΣΕΠ συναντήθηκα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας τον κύριο Ahmet Davutoglu και είχαμε μία φιλική, εγκάρδια συνομιλία, χωρίς να μπούμε στην ουσία των θεμάτων, αλλά το κυριότερο, για να ανανεώσουμε την αμοιβαία επιθυμία να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν στην καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας, συνεννόησης και συνεργασίας.  
Bρίσκομαι στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχω στην Διάσκεψη του OΣΕΠ και βέβαια κατά τη διάρκεια της εδώ παρουσίας μου, θα συναντηθώ και με άλλους συναδέλφους Υπουργούς της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. Tο κλίμα ήταν θετικό, ήταν καλό, διατυπώθηκαν αμοιβαία οι επιθυμίες να συνεχίσουμε  και στο μέλλον και όλα δείχνουν πλέον ότι το Σεπτέμβριο θα έχουμε και την πρώτη επίσημη συνάντησή μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Στην Άγκυρα;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ:  Στην Αθήνα, όπου θα συναντηθούμε για να προετοιμάσουμε την συνάντηση που θα γίνει αργότερα στην Άγκυρα, στα πλαίσια των συμφωνιών που έχουν προηγηθεί για τις διακυβερνητικές συνδιασκέψεις.  Ένα είναι βέβαιον, ότι στην ευρύτερη περιοχή μας το κλίμα και το περιβάλλον που επιδιώκουμε να διαμορφωθεί είναι ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Σε θέματα περιφερειακά, θέμα Συρίας;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ:  Όπως είπα πρωτύτερα δεν υπήρχε agenda σε αυτήν τη συνάντηση. Ήταν μία συνάντηση φιλική, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερα εγκάρδιο, δεν αναφερθήκαμε σε αυτά τα ζητήματα.  Εξάλλου είναι ξεκάθαρη η θέση που έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά το ζήτημα στη Συρία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...