Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Αρχαίοι ελληνικοί τάφοι στη Μασσαλία


Τα  λείψανα  μιας αρχαίας ελληνικής  νεκρόπολης.  που χρονολογείται στον 4ο ή 5ο αιώνα π.Χ.  έφεραν στο  φως οι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν  ανασκαφές στο αρχαίο λιμάνι της Μασσαλίας. Εως  τώρα  μάλιστα έχουν  ανασκάψει σ΄ αυτή την περιοχή  του λιμανιού τουλάχιστον  έξι σαρκοφάγους  με τεφροδόχους.

«Η  ανακάλυψη  είναι  εντελώς  αναπάντεχη για το συγκεκριμένο  σημείο», δήλωσε  ο Λιονέλ Γκεβαλέ, διευθυντής της Provence de la société Bouygues Immobilier  προσθέτοντας ότι πρόκειται  για ένα πολύ σημαντικό  εύρημα γιατί «μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση όσα γνωρίζαμε ως σήμερα για τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους της Μασσαλίας».
Σύμφωνα  με τους  γάλλους αρχαιολόγους αυτό το νεκροταφείο στο λιμάνι θα  δώσει  νέες  πληροφορίες  για την ελληνική κατοίκηση στην Μασσαλία, συμπεριλαμβανομένης της ακριβούς θέσης των   νεκροπόλεων, που παραδοσιακά βρίσκονταν εκτός των ορίων της πόλης. Οπως  είναι γνωστό η Μασσαλία ήταν  ελληνική αποικία,  που ιδρύθηκε  από τους  Φωκαείς  περί το 600  π.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...