Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Κυνική ομολογία Μπαγίς για Δίκαιο Θάλασσας και νησιά Αιγαίου


Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου, ο Τούρκος υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, παραδέχθηκε δημοσίως ότι η Αγκυρα δεν υπογράφει την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας "εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν με την Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου".

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής απηύθυνε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας, ζητώντας να μάθει τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία δεν αποδέχεται τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, παρά το γεγονός ότι αυτή αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο, κι ενώ όλα τα κράτη-μέλη, η ίδια η ΕΕ και όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη -πλην της Τουρκίας- είναι συμβαλλόμενα μέρη της.


Αφού παραδέχθηκε δημοσίως ότι η Αγκυρα δεν υπογράφει την Σύμβαση επειδή έχει πρόβλημα με τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, ο κ. Μπαγίς ανέφερε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να το κάνει έως ότου η Τουρκία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η απάντηση αυτή του κ. Μπαγίς συνιστά την πρώτη δημόσια παραδοχή αυτού του είδους από Τούρκο αξιωματούχο», σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος. «Πέραν όλων των άλλων», όμως επεσήμανε, «καταδεικνύει ότι μία υποψήφια προς ένταξη χώρα αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το ευρωπαϊκό κεκτημένο μόνον όταν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις της». «Εγείρεται λοιπόν ένα πολλαπλώς σοβαρό ζήτημα όσον αφορά στις σχέσεις της Τουρκίας τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την Ε.Ε.», δήλωσε ο Έλληνας ευρωβουλευτής μετά το τέλος της συνεδρίασης.

www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...